Şimdi Ara

Fx 8350 290 CrossFire Video Darboğaz Yok Gibi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Multi oyunlarda denemek lazim 8350 kullaniyorum csgoda bile fps düşüyor :f bugün temiz bi format ve ssd alip denicem bakalim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PROOFF

Evet haklısın her zamanda olacak bu konular benim paylaştığım güncel oyunlarda Cpu/Gpu kullanımı, her zamanda burada okuyorum amd ezildi, intel katladı diye. Güncel bilgi olarak konuyu açtım.

Eğer yazı şöyle olsaydı 8350 var 2 tane kart alıcam yardım edin dar boğaz yaparmı ? O zaman sizin cevabınıza yazı bile yazamazdım

Şimdi fanboylar, hariç kimse amd bukadar ezilsin istemez, bende istemem çünkü (klasik olucak ama gerçek bu)--> rekabet olmalı'ki fiyatlar uçmasın, forum'da 8350 den intele geçenler oluyo, bu kişiler darbogaz yaşıyomuşum intele geçin'ce fark ettim, oyunlar şimdi yağ gibi akıyo gibi söylemler'de bulunuyolar, bunları'da görüyor / okuyoruz.

İntelin üstünlüğü bariz 1 şekilde biliniyo, bu site'de video inceleme yapan editörler'de bunu dile getiriyo, intelin işlemgücü'ne, amd'nin verdiği cevap sadece hız, ve hız beraberin'de aşırı güç kullanımı + ısı olarak kullanıcıya geri dönüyo, i5 gibi 1 işlemciyle arasın'da 80~100TL gibi 1 fark var, ama az önce bahsettiklerime bakınca bu farkı 1 çok kişi gözü kapalı ödiyebilir haklıdır'da, fakat amd fanboyları bu duruma kerizlik diye bakarlar v.s.

internette'ki bütün benchmark siteleri (2li düzenekleri geçtik) tek kart testi için bile istisnasız (AMD VGA'lar dahil) intel işlemci kullanıyor ve o işlemciye'de o.c yapıyolar, bunun sebebi ne olabilir ? Niçin amd'nin en baba işlemcilerini kullanıp (overclock olarak'ta intelden ileri GHZ'lere uçan AMD Cpu'lar'la) VGA testi yapan 1 site bile göremiyoruz ?

Çünkü ölçülen tasdiklenen değerler var orta'da, bilinen'e kimse zıt gidemez, giderse komik duruma düşer.

Edit : 1'de AMD işlemci X VGA ile X oyunda CPU 100% çalışmıyor, demek'ki darboğaz olmuyor diye düşünce'de yanlış, işlemcinn yapıcak işi yok elinden gelen bu demek daha doğru, çünkü 1 çok oyunda hız artışı (overclock) extra fps getirmiyor (getiriyor ise darboğaz zaty vardır) ve bu durum herzaman VGA'dan kaynaklı olmuyor, işlemci yapabiliceği kadar işlem yapıyo, boşta kalan (kullanım dışı kalan %,) o salt hızdan ve yapamadığı işlemler'den oluşuyor, bu sebeple şöyle durumlar meydana geliyo; kişi diyo'ki: yaw işlemci kullanımım düşük ama VGA kullanımım'da düşük , demek'ki darboğaz yok ama niye böyle 1 durum var ?
    Bu durumun sebebini bilen kişiler, suçu direk oyuna atıp optimizasyona atıp o kişiyi avutuyolar, öyle gerekiyo, çünkü anlatamıyolar, anlaşılmak istenmiyolar'da, herneyse yaw , darboğaz olmuyo 2 kartı babalar gibi taşıyo o işlemci hertürlü yolunda görünüyo, bizde o yolundaki ilemciler 100'ünden intelin fahiş fiyatlarına boyun eğiyoz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Ağustos 2014; 11:27:48 >

• Ya arkadaş hikaye modunda darboğaz gözlemleyenler var hala ya. Bir sistemde darboğazın var yada yok denilebilmesi için multiplayer oyun oynanması gerekli. Singleplayer oyunlarda iş ağırlıklı olarak cpuya biner ama iş multi ye geldiği zaman esas kullanım gpu tarafına geçer çünkü multiplayerde görebileceğiniz çevre etkileşimleri, ışık yansımaları, patlamalar, toz duman, mb gibi efektler daha yoğun kullanılır. 4.5 Ghz seviyesinde kullandığım ve 8350 seviyesine çektiğim cpu ile BF4- BF3 Multiplayer oyunlarında darboğaz söz konusu. Şimdi bana gelip te yazılımsal hata var demeyin. Aklınıza gelebilecek her şeyi denedim. Şimdi gelip te 8350 default hızda 290 cf besler derseniz çok büyük ayıp edersiniz. Yani 290 gibi bir karta ayıp, yazık günah.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

8350 290 cf ye darbogaz yapmiyor demek.hmm.nutkum tutuldu.buna kim inanir cahil amd fanboy inanir.bunlara laf anlatacagina git deveyi kopruden atlat daha kolay.

Genel bir forum hastalığı , cahilliği cahil diyerek veya bulunmuş bir bilgi paylaşmak bu kişiye uymuyorsa kötülemek.10000+ mesaj sayıları bile bunu değiştirmiyor

o alıntıladığınız adamın bu konuda birçok incelemesi var.
    benimde yaptığım birkaç inceleme var.
    sizin incelemeleri de görmek isteriz.
    bonser24 ün incelemelerini google veya forumdan aratırsan fx 8350 vb işlemcilerin
    öyle ulti multi darboğaz yapmayan işlemciler olmadığını görebilirsin.
    aç bakalım multiplayer oyunları gör darboğazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 15 Ağustos 2014; 13:08:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

8350 290 cf ye darbogaz yapmiyor demek.hmm.nutkum tutuldu.buna kim inanir cahil amd fanboy inanir.bunlara laf anlatacagina git deveyi kopruden atlat daha kolay.

Genel bir forum hastalığı , cahilliği cahil diyerek veya bulunmuş bir bilgi paylaşmak bu kişiye uymuyorsa kötülemek.10000+ mesaj sayıları bile bunu değiştirmiyor

o alıntıladığınız adamın bu konuda birçok incelemesi var.
    benimde yaptığım birkaç inceleme var.
    sizin incelemeleri de görmek isteriz.
    bonser24 ün incelemelerini google veya forumdan aratırsan fx 8350 vb işlemcilerin
    öyle ulti multi darboğaz yapmayan işlemciler olmadığını görebilirsin.
    aç bakalım multiplayer oyunları gör darboğazı

Hiç adam yerine koyup cevap vermeye bile değmez.Şimdi bu tip kişiye hakaret bile etsem kendi adıma ona değer vermişim gibi gelir.Bu tip işe yaramaz üyeler yüzünden ceza almaktan bıktım artık.

• Catalyst 14.4 sürücüsünü indirdim arkadaşlar, içinde mantle mı var şimdi bunun? BF4 yüklü bende de denemeye değer mi?
  • Darboğaz , oyundan oyuna değiştiği gibi oyunun sahnesinden sahnesine göre de değişiyor. Yani sırf oyun motoruna göre , değer alınan sahnenin dolu yada boşluğuna göre de bakılması gerekiyor.

Bu da ne demek ? Darboğaz var yada darboğaz yok demek aslında o kadar kolay değil. Şu oyunda şu sahnede ' diye belirtmek gerekli. Genel konuşmak içinse açarsın 15 yeni ve sevilen oyundan değer alır bakarsın, hangisinde var hangisinde yok görürsün.

Darboğaz konusunda ise direk olarak cpu ya yüklenmek aslında çok yanlış bir tutum. Çünkü bu esasında oyun optimizasyonundan başka bir şey değil. Görsel efekt olarak şuanki bir çok oyundan daha iyi olan Metro 2033 ve Crysis 2 ye bakın mesela, Gpu kullanımı %99 dan aşağıya düşmüyor neredeyse. Sonra 2014 yapımı Grid'e bakın, cpu kullanımları yerlerde. Ne yani Grid de darboğaz mı oluyor ?

Orta da şöyle bir gerçek var ki , bu tip sorun ve sıkıntılarla karşılaşma durumunu en aza indirmek için , ekran kartının yarısı kadarını işlemciye yatırmakta fayda var. 290 CF için FX8350 , genel anlamda baktığımızda tercih edilmemesi gereken bir işlemci. Hatta i5 de değil direk i7 cpu tercih edilmeli çünkü i7 cpu ya Oc yaptıkça bile performans artısı ciddi olabiliyor. Bu da mesela i7 darboğaz yapıyor demek değil. Çok yanlış yorumlanıyor bu mevzu.

• Aynı videoları mı izledik bilmiyorum ama, WD'de hem fps hem gpu kullanımları gayet düşük seyretmiş. Üstelik, 8x msaa gibi, gpu yükünü arttıracak ayarlar seçiliyken..
    38 fps'de, gpu kullanımlarının neredeyse %50-50'ye indiğini gördüm ki, gayet içler acısı.

Açıkçası, CF bir yana, tek 290'ı bile 8350 ile kullanmazdım. Özellikle, monitör 120 Hz ise.
    Tabii ki her oyunda sınır yapmaz, ama ben sistemi her oyunu oynamak için toplarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Ağustos 2014; 20:51:48 >
  • FX8350 yi bilmiyorum ancak fx8120 @ 4.3ghz de darbogaz yaptigi kesin.

Daha Once BU KONUDA fx8120 ile aldigim (arkadasin belirledigi ayarlar) sonuclari paylasmistim ve bircok kisi darbogaz yasadigimi ozel mesajda belirtmisti. Haklilardi da bende bunun farkindaydim ama islemci ve anakarti degistirene kadar kartın sistemimde durmasinda bi sorun gormedim.

FX8120 @ 4.3ghz ile aldigim sonuclar;
     Fx 8350 290 CrossFire Video Darboğaz Yok Gibi

I7 3930K @ 4.25ghz ile aldigim sonuclar;

Bunlarin haricinde extreme testlerde de skorlarda bir hayli performans farki gordum. Ozellikle fx8120 de yasadigim gereksiz frame dusmeleri 3930k da yasanmadi.

Sonuc olarak FX8120 de darbogaz yasandigi bir gercek. Fx8350 de yasanir mi bence yasanacaktir. Ben 2 karta 2500 tl para verip gidip 300-400 tl lik islemci dogru olmadigini dusunuyorum. Ekran kartina o kadar para veren biri gidip en az 4770k almalidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan387 -- 16 Ağustos 2014; 22:06:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Catalyst 14.4 sürücüsünü indirdim arkadaşlar, içinde mantle mı var şimdi bunun? BF4 yüklü bende de denemeye değer mi?

14.4 icinde mantle var.bf4'u yukle bakalim mantle dx11 secenegi cikacak mi grafik ayarlarinda?islemcin iyi ve yuksek hizdaysa pek abarti etkisi olmuyor ama ben single playerde denedim multide degisebilir.
  • ozan387 kullanıcısına yanıt
    3930k fiyatına kaç tane FX8120 alınabiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Catalyst 14.4 sürücüsünü indirdim arkadaşlar, içinde mantle mı var şimdi bunun? BF4 yüklü bende de denemeye değer mi?

14.4 icinde mantle var.bf4'u yukle bakalim mantle dx11 secenegi cikacak mi grafik ayarlarinda?islemcin iyi ve yuksek hizdaysa pek abarti etkisi olmuyor ama ben single playerde denedim multide degisebilir.

dx11 seçeneği yok. O halde mantle yüklememe de gerek yok değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

grafik ayarlarinda mi dx11-mantle secenegi cikmiyor?olabilir bende de bir ara cikiyordu sonra surucuyu degistirince mi ne oldu bende de cikmamaya basladi.mantleyi ayrica yuklemiyorsun zaten surucunun icinde bir sey yapmana gerek yok.mantle secilmiyorsa bf4'te single'ini oynayabilirsin dx11 olarak ama denemek icin kurdum diyorsan silebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

grafik ayarlarinda mi dx11-mantle secenegi cikmiyor?olabilir bende de bir ara cikiyordu sonra surucuyu degistirince mi ne oldu bende de cikmamaya basladi.mantleyi ayrica yuklemiyorsun zaten surucunun icinde bir sey yapmana gerek yok.mantle secilmiyorsa bf4'te single'ini oynayabilirsin dx11 olarak ama denemek icin kurdum diyorsan silebilirsin.

Denemek için kurdum oyunu. Gayet güzel ama dx ya da mantle ayarı göremedim tepede. Ayrıca bf4 yamasını nereden indireceğimi bulamadım yani sürüm uyuşmazlığı ile ilgili bilgi edinmem gerek yoksa çikobaytlarca veriyi boşa gidecek.

• katkı olarak farklı bir noktadan bahsedeyim. 1080p üzeri çözünürlüklerde ikili SLI veya CF için hemen hemen birçok işlemci aynı performansı veriyor. bununla ilgili incelemeler ortada. 1080p üstü çözünürlükte de 2li 3lü 4lü SLI veya CF sözkonusu iken asıl darboğaz için işlemci dışında bir noktaya bakmak lazım. pci 3.0 olmazsa asıl bu darboğaz yapar.

http://120hz.net/showthread.php?1652-pci-e-16x-2.0-3.0-differences

• hala bitmedi şu kaynağı belirsiz tablo atıp amd nin en iyi işlemcisi i3 le falan yarışıyor muhabbetleri.ben nerden bileyim o tabloyu bir intel fanının hazırlamadığını?

arkadaş şunu kabul edelim.amd nin fx8xxx serisinin i7 lerle yarışamadığı bir gerçek.zaten aynı fiyat segmentinde değiller.i5 ile aşağı yukarı aynı fiyata sahipler ki zaten performansları aşağı yukarı aynı.yani en iyi işlemcisi şununla yarışıyor olayı falan yok.tezgahı kurmuş adamlar,fiyatı neyse alacağın performans o.şunun şu işlemcisi,bunun bu işlemcisini katlıyor,eziyor falan gibi lafları bırakın artık.
  • Bence buradaki tüm tartışmalar boşuna r9 290 cf yapacak kişinin intel i5, i7 alacak kadar maddi güce sahip olduğunu düşünüyorum. Daha önce çok konuşuldu zaten FX serileriyle ilgili Crossfire / SLI muhabbeti ve bir kaç testte %100 farka yaklaşan sonuçlar vardı. Bence single player üzerinden bu testleri göstermekte yanlış. En doğru karar multiplayer testleriyle ortaya çıkacaktır.

Bazende burasının bir forum olduğu ve paylaşımlar yapılmasının ne kadar doğal olduğunu unutabiliyoruz. Yani konuyu açan arkadaşa saldırmak yerine neden ileri sürdüğü fikrin yanlış olduğunu açıklamak her zaman daha mantıklıdır sonuçta burası bir forum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Denemek için kurdum oyunu. Gayet güzel ama dx ya da mantle ayarı göremedim tepede. Ayrıca bf4 yamasını nereden indireceğimi bulamadım yani sürüm uyuşmazlığı ile ilgili bilgi edinmem gerek yoksa çikobaytlarca veriyi boşa gidecek.

torrentte oluyor indirdigin surume gore patch battlefield update diye aratirsan ama genelde eski oluyor ve patch yapsan bile o ayar gelmeyebilir o yuzden bosver ugrasma.Rubisco hocamin dedigine gore dx11 shaderleri uzerine mi yapmislar neymis goruntu farki yok ve oyun ici fps vs gosteren programlar calismiyor mantle'de.konsola kod yaziyorsun fps'yi gormek icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: canguler917

hala bitmedi şu kaynağı belirsiz tablo atıp amd nin en iyi işlemcisi i3 le falan yarışıyor muhabbetleri.ben nerden bileyim o tabloyu bir intel fanının hazırlamadığını?

arkadaş şunu kabul edelim.amd nin fx8xxx serisinin i7 lerle yarışamadığı bir gerçek.zaten aynı fiyat segmentinde değiller.i5 ile aşağı yukarı aynı fiyata sahipler ki zaten performansları aşağı yukarı aynı.yani en iyi işlemcisi şununla yarışıyor olayı falan yok.tezgahı kurmuş adamlar,fiyatı neyse alacağın performans o.şunun şu işlemcisi,bunun bu işlemcisini katlıyor,eziyor falan gibi lafları bırakın artık.

Fx8000, i5'le aynı mı?

Aynı olduğu 2 tane oyun bulursan, fark yediği 20 tane oyun bulursun

Dediğinin olması için, oyunların 7 çekirdek kullanması ve FX mimarisiyle problem yaşamaması lazım. Bunu yapan oyunlar henüz oldukça az.
    Bir de şu single-multi genellemesini bırakalım. Single olup da işlemcinin önem kazandığı bir sürü oyun var.

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

3930k fiyatına kaç tane FX8120 alınabiliyor?

Gene çarpıtıyorsun O frame düşüşleri i5'te de yaşanmaz. Adam 3930K gerekiyor dememiş ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Ağustos 2014; 14:10:38 >

• quote:

Gene çarpıtıyorsun O frame düşüşleri i5'te de yaşanmaz. Adam 3930K gerekiyor dememiş ki.

Ben kıyaslamanın yanlışlığından bahsediyorum. Seninse dediğine bak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.