Şimdi Ara

Fx 8350 290 CrossFire Video Darboğaz Yok Gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternette rastgele gezerken gördüm, bottleneck(darboğaz) oluyor mu olmuyor mu diye ?

Video tek bir mekanda oynanmış olmasına rağmen 2 gpu'da 100 çalışıyor arada düşmeler yaşanıyor fakat bakıldığında yüzde 90 kullanımı var .

http://www.youtube.com/watch?v=2MtNRqSxuRU

http://www.youtube.com/watch?v=XcBhnCkToiQ

Snper Elite 3 de aynı gibi durum

http://www.youtube.com/watch?v=hPe0K2UeO4o

Bu haliyle fx 8350 bir 4 yıl gider gibi geliyor tek bir kart ile tabi gelişmeler ne yönde gösterir bilemem ama yorumları bekliyorum umarım güzel bir konu çıkar ortaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROOFF -- 14 Ağustos 2014; 14:03:02 >

• Watch dogs amd killer bir oyun

Aç bf4 ü aç mantle ı cayır cayır oynarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • R9 290 CF ile 20 FPS alıyorum diyenler izlesin, hem de ultra'da 8x MSAA kullanmışlar, FX 8350'nin darboğaz yapmamış olması ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Ağustos 2014; 14:11:26 >
  • hep fan boylar vardı, fan siteler darboğaz yapıyor diye demekki durumlar farklı.

Bir de watch dogs'da gpu kullanımı çok iyi
  • FX 8350 ve darboğaz.
  • Oyunların multitasking olarak yaygınlaşması ile FX83** serisi ömürlük işlemci olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PROOFF

hep fan boylar vardı, fan siteler darboğaz yapıyor diye demekki durumlar farklı.

Bir de watch dogs'da gpu kullanımı çok iyi

GPU kullanımı sahneye göre değişiyor, üstteki GPU'da kullanım daha az. Tek kart ile % 100'ün altına nadir düştüğü gördüm, darboğazın miktarının ne kadar olduğu, Intel işlemci ile de test edilseydi daha iyi anlaşılırdı, yine de sonuç R9 290 CF için iyi sayılır bu oyunda. Anladığım kadarıyla CF'ın scaling'i iyi sonuç veriyor, 16 nm güç tüketimi düşük olan GPU'lar çıksa, 4 gb'lık kartlardan CF yapmak güzel olurdu aslında.

Ekleme: Forumda R9 290 CF kullanan var, i7 2600K işlemciyi 5 ghz'e çıkardığında, Metro Last Light benchmark'da min FPS'de 2 kata varan oranda artış olmuştu. Onda bile bir miktar darboğazdan bahsedilebiliyor düşünün, çünkü tek kart değil. Darboğazın anlamı yanlış anlaşılıyor, olay CPU'nun GPU'yu bir miktar kısıtlaması. Bu değer işlemciye ve oyununa göre 5 FPS de olur 10 FPS de olur, 5 FPS için darboğaz diyemeyiz elbette. R9 290 ile CF veya GTX 780 SLI yapan kişi, bir zahmet i7 4770K kullansın daha hayrına olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 15 Ağustos 2014; 9:15:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8350 290 cf ye darbogaz yapmiyor demek.hmm.nutkum tutuldu.buna kim inanir cahil amd fanboy inanir.bunlara laf anlatacagina git deveyi kopruden atlat daha kolay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

8350 290 cf ye darbogaz yapmiyor demek.hmm.nutkum tutuldu.buna kim inanir cahil amd fanboy inanir.bunlara laf anlatacagina git deveyi kopruden atlat daha kolay.

Genel bir forum hastalığı , cahilliği cahil diyerek veya bulunmuş bir bilgi paylaşmak bu kişiye uymuyorsa kötülemek.10000+ mesaj sayıları bile bunu değiştirmiyor
  • 8350 taş gibi işlemciymiş lan vay anasını intele para vermeye gerek kalmadı artık

link verme denemesi

http://www.youtube.com/watch?v=uLagzla6bRQ
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

8350 290 cf ye darbogaz yapmiyor demek.hmm.nutkum tutuldu.buna kim inanir cahil amd fanboy inanir.bunlara laf anlatacagina git deveyi kopruden atlat daha kolay.

Genel bir forum hastalığı , cahilliği cahil diyerek veya bulunmuş bir bilgi paylaşmak bu kişiye uymuyorsa kötülemek.10000+ mesaj sayıları bile bunu değiştirmiyor

Boylelerini foruma neden aliyorlar cidden anlamiyorum suresiz ban yemeleri gerek...

Guzel paylasim olmus tesekkurler :)

• bizim memleketin geyikleri bu forumda bu AMD mi darboğaz yapar konusunu yazıyor pekde bilmeden kullanmadan , GTX 780 ti sli bile kullanan var o işlemciyi 5ghz ile youtube aratın , yani bizim milletin DNA sında var bu bir gündem yaratık onun bokunu çıkarmak , her gün açılıyor bu konular bilmem ne işlemcim bilmem ne ekran kartım var darboğaz mı var , ya o işlemcide o ekran kartında darboğaz olsa ne olur olmasa ne olur ne yapabileceksin ki zaten garip bir millet neyse
  • Vayy adamda 8320 mi varmışş
    Nereden bulabilmiş öyle bir işelmciyi?

• GTX 770

4.5ghz'de, i3 le kapışabilmesi acıklı.

Kaynak ~ Testler

Edit : Başlıktaki ; ''Darbogaz yok gibi'' demek için'de, en azından buna benzer kullanım değerleri, görmek gerekmez'mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Ağustos 2014; 8:02:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NotimeTodie

Vayy adamda 8320 mi varmışş
    Nereden bulabilmiş öyle bir işelmciyi?

Üşenmedim aldığım yerin linkini sana veriyorum, hatta diyorlar ki vatan'da yüzde 30 indirim günleri oluyormuş

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8320-soket-am3--35ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

GTX 770

4.5ghz'de, i3 le kapışabilmesi acıklı.

Kaynak ~ Testler

Edit : Başlıktaki ; ''Darbogaz yok gibi'' demek için'de, en azından buna benzer kullanım değerleri, görmek gerekmez'mi ?

Evet haklısın ama forumda açılan konular hep eski oyunlar üzerine, amacım karşılaştırmak değil bak bu şu kadar fps almış. Gpu/Cpu kullanımı üzerine, eğer senin dediğin gibi olsaydı kaynak tablolar üzerinden alıntı yapardım.

• Concerve kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın her zamanda olacak bu konular benim paylaştığım güncel oyunlarda Cpu/Gpu kullanımı, her zamanda burada okuyorum amd ezildi, intel katladı diye. Güncel bilgi olarak konuyu açtım.

Eğer yazı şöyle olsaydı 8350 var 2 tane kart alıcam yardım edin dar boğaz yaparmı ? O zaman sizin cevabınıza yazı bile yazamazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

FX 8350 ve darboğaz.

Benim böyle bir düşüncem yoktu, araştırma yapayım bir bakayım bilgi olur diye videolara ulaştım. Forumda amd darboğaz yapan kişiler veya bunları okuyup yanlış bilgilenmemeleri için belki bir nebze yardımım olur.
  • online oyunlara bakmak lazım bomboş sahnelerde işlemciye binecek yük yokken darboğaz beklemek doğru değil, işlemci ağırlıklı oyunlara ve sahnelere odaklanılmalı
  • quote:

Evet haklısın her zamanda olacak bu konular benim paylaştığım güncel oyunlarda Cpu/Gpu kullanımı, her zamanda burada okuyorum amd ezildi, intel katladı diye. Güncel bilgi olarak konuyu açtım.

Eğer yazı şöyle olsaydı 8350 var 2 tane kart alıcam yardım edin dar boğaz yaparmı ? O zaman sizin cevabınıza yazı bile yazamazdım

ben cevabınızı pek anlamadım ama , banada sorsalar bende intel diyorum i5 4690k vs GTX 780 sli vs rahat kaldıracak işlemciler 4.5ghz üzeri ile , ama AMD de o kadar kötü değil ama stabilite vs sorunları çıkıyor mu yakınan var bende kullanmadığım için birşey diyemem ama GTX 780 sli kullananda var 5ghz overclock ile 8350 gibi işlemcileri yurtdışında , ama sağlam olsun diye intelden yana kullanıyoruz oyumuzu kısmet olursa bir tane 8350 pc toplarım inşla bende kendi deneyimimi yaşarım ^^

edit:

ayrıca daha evel açtığım konuya bakınız , msi afterburnerdeki gpu kullanımına dikkat ediniz , bizim millet cahil sanıryor ve istiyorki her oyunda gpu kullanımı %90-99 olsun ama o bile mümkün değil zaten ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 15 Ağustos 2014; 10:19:46 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.