Şimdi Ara

Fx 8350 90 derece Edit:Bimin masa fanı ile sıcaklık düştü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Matrixde ki Zenci Adam

Arkadaşlar son zamanlarda gta v ve dying light oynarken pc kapanmaya başladı bende bunun işlemci sıcaklığından dolayı olduğunu farkettim sizce ne yapmalıyım acaba havanın sıcaklığı ile ilgili olabilirmi

bu arada boşta işlemci 30-35 derece arası

işlemci soğutucusu da bu:http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-lga-775115511562011am2am3fm1fm2-islemci-sogutucu.html

İşletim sisteminiz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar kasanın kapağını açtım bide öyle deniyeyim dedim bi baktım en fazla 70 i görüyo ondan sonra aklıma bimden aldığım masa fanını işlemcinin hizasına getirmek geldi bi baktım en fazla 55 dereceyi görüyo galiba ısınmanın nedeni aşırı sıcaklar
  • Kasan ne hocam senin? Ve kaç fanla kullanıyorsun merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: habedon

Kasan ne hocam senin? Ve kaç fanla kullanıyorsun merak ettim?

haf 912 advanced hiç ekstra fan eklemedim üstte 1,önde 1 200'lük içinde de ya 140'lık yada 120'lik bi tane fan var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matrixde ki Zenci Adam

quote:

Kasan ne hocam senin? Ve kaç fanla kullanıyorsun merak ettim?

haf 912 advanced hiç ekstra fan eklemedim üstte 1,önde 1 200'lük içinde de ya 140'lık yada 120'lik bi tane fan var

arkada da vardır egzoz fanı
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Hocam e serisinde e6600 65nm iken e8400'de 45nm o kadar yüksek değerlere çıkması gayet normal yani .

Konu sahibi arkadaşa gelirsek , herkesin dediği gibi önce kaliteli bir termal macun ile değiştir işlemcinin macununu dostum . Eğer sorun hala devam ediyorsa işlemci soğutucun yıpranmıştır büyük olasılıkla , eğer ola ki öyleyse durum , değişmesi gerekir diye tahmin ediyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl_Şaman -- 2 Ağustos 2015; 0:34:18 >
  • Fan Montajiniz hatalidir bende haf 912 kasa kullaniyorum kendi sogutmasi guzel kasadir okadar fark olmamali

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

Hocam e serisinde e6600 65nm iken e8400'de 45nm o kadar yüksek değerlere çıkması gayet normal yani .

Konu sahibi arkadaşa gelirsek , herkesin dediği gibi önce kaliteli bir termal macun ile değiştir işlemcinin macununu dostum . Eğer sorun hala devam ediyorsa işlemci soğutucun yıpranmıştır büyük olasılıkla , eğer ola ki öyleyse durum , değişmesi gerekir diye tahmin ediyorum .

memleketteki pcde e7400 var, max 55 olsa bile işlemci max 70 küsür diyor hardware monitör, speed fan ile 66 gördüm en fazla oda küçük onun da payı var güneş alıyor bir de, macunu yenileyin demiştim bilgisayacıya yenilediğini sanmıyorum. sınır sıcaklık 74.1 derece demiş intel 70 küsür normal değil
    70i geçse performans düşerdi live for speedde bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 2 Ağustos 2015; 0:42:34 >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Hocam , şu an bildiğiniz üzere yazdayız , onu da hesaba katarak konuştum . Şahsen ben e8400 sahibiyim , çok kullandım o sıcaklıklarda gayet performans olarak da backthrottle yapmıyordu . 74.1 sınır dediğiniz güvenlik sınırı 74.1 e kadar güvenli yani . Intel 70 küsür normal değil demek yanlış , çünkü dediğim gibi nm teknolojisine göre değişir , daha eski modellerde daha yüksektir bu değer .
  • Hocam acaba yakın zamanda fanların üfleme yönlerinde değişiklik falan mı yaptın? Sanki kasanın içinde sıcak hava tuzaklanıyor gibi geldi. Egsoz fanın olduğuna emin misin şu an?

İkinci olarak işlemci soğutucusunun fanı yukarı ya da arkaya mı yoksa içeri mi üflüyor?

Bu soruların cevapları bilenlerin elinde sorununu çözer belki.

Kasanın yan kapağını açmanla 20 derece ve işlemci soğutucusuna masa fanı çevirerek 40 derece birden düşürmen çok manidar.
  • quote:

Kardeş sıvı soğutma alınca 4790k almak lazım gibi bir batıl düşüncem var. Benim amacım 8350 ve noctua u12s çift fan ile hava soğutma, pek titiz biri olmadığım için o sıvı soğutma akar, kokar gibime geliyor :) Şu skylake işlemciler çıkınca 8350 belki ucuzlar ben de alırım, neyse kardeş termal macun sonrası gelişmelerde adımı alıntılarsan sevinirim.

Kolay gelsin.

Skylakein çıkmasıyla iyice eskimiş olacak.Amacınız oyunsa intel alın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

Hocam , şu an bildiğiniz üzere yazdayız , onu da hesaba katarak konuştum . Şahsen ben e8400 sahibiyim , çok kullandım o sıcaklıklarda gayet performans olarak da backthrottle yapmıyordu . 74.1 sınır dediğiniz güvenlik sınırı 74.1 e kadar güvenli yani . Intel 70 küsür normal değil demek yanlış , çünkü dediğim gibi nm teknolojisine göre değişir , daha eski modellerde daha yüksektir bu değer .

öyle garip gösteriyordu ki, oyunda maksimum 90 bile diyordur hardware gidince denerim
  • quote:

Hocam acaba yakın zamanda fanların üfleme yönlerinde değişiklik falan mı yaptın? Sanki kasanın içinde sıcak hava tuzaklanıyor gibi geldi. Egsoz fanın olduğuna emin misin şu an?

İkinci olarak işlemci soğutucusunun fanı yukarı ya da arkaya mı yoksa içeri mi üflüyor?

Bu soruların cevapları bilenlerin elinde sorununu çözer belki.

Kasanın yan kapağını açmanla 20 derece ve işlemci soğutucusuna masa fanı çevirerek 40 derece birden düşürmen çok manidar.

Hocam montajı vatan da yapmışlardı sıcaklıklara gelirsek yarın daha detaylı bi test yapıcam ondan sonra buraya yazarım

• Evlat bu evlat ☺☺☺
     Fx 8350 90 derece Edit:Bimin masa fanı ile sıcaklık düştü

• Yok hocam oyun olsa şimdiye çoktan sistemi kurmuştum. Grafikle ilgili herşey için kullanmak istediğim bir pc olacak, tabi başlangıç ve orta seviye bir amatörün öğrenmesine yetecek ve işlerini görecek şekilde.

4790k alsam ona göre de anakart almam gerekiyor maliyet artıyor, 4790 oc açısından cevap vermez, voltaj değerleriyle oynayamam sanıyorum alacağım alt düzey h97 kartlarla ve duyduğum kadarıyla dx12'de fx işlemcilerin performansını vermez eğer ilerde bu sisteme dx12'yi tam destekleyen kart takarsam. Fx 8350 ve overclock yapacak anakart toplam fiyatı daha makul, hem de lazım olmasa da hava soğutucunun yettiği kadar overclock'u da öğrenmiş olurum.

İlerde profesyonelleşebilirsem ve para kazanır hale gelirsem paraya acımam hocam ama şu an öğrenme aşamasında alt orta seviye bir pc düşünüyorum.
  • Baseye kitleyip downclock ettim 4ghz oyunlarda fazla fazla yetiyor bence işlemci sıcaklıgıda gördügün gibi 1080p ultrada gta V witcher 3 bf 4 online gibi oyunlarda 60 fpsye kilitliyip oynuyorum hiç soruna rastlamadım şimdiye kadar sanada tavsiye ederim monitorumde zaten 1080p 80hz onun icin 80 den fazla fps alsamda hiç bir işime yaramıcak

• bendede 8350 var bazı programlar 100-120 gösteriyor dereceyi.
  • O işlemci 90ı görsün uçar havaya bende aynısın kullanıyorum corede en fazla 61 gördüm seidon 240m kullanıyorum silentta
  • Bimin fanı sıcaklığa bu kadar etki yapıyorsa sorun büyük ihtimal soğutucunun fanında.
    Termal macun yenilemek için anakartı çıkarmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 2 Ağustos 2015; 2:01:42 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=Jji50BkBWL0
    Fan bumu hocam,sessiz mi bu dedikleri gibi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.