Şimdi Ara

Fx 8350 90 derece Edit:Bimin masa fanı ile sıcaklık düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda gta v ve dying light oynarken pc kapanmaya başladı bende bunun işlemci sıcaklığından dolayı olduğunu farkettim sizce ne yapmalıyım acaba havanın sıcaklığı ile ilgili olabilirmi

bu arada boşta işlemci 30-35 derece arası

işlemci soğutucusu da bu:http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-lga-775115511562011am2am3fm1fm2-islemci-sogutucu.html

EDİT:Arkadaşlar kasanın kapağını açtım bide öyle deniyeyim dedim bi baktım en fazla 70 i görüyo ondan sonra aklıma bimden aldığım masa fanını işlemcinin hizasına getirmek geldi bi baktım en fazla 55 dereceyi görüyo galiba ısınmanın nedeni aşırı sıcaklar

EDİT 2:Arkadaşlar bugün yine tam emin olmak için yaklaşık 45 dakika kadar gta oynadım gördüğüm en yüksek sıcaklık 60 derece
    sadece self radio yu açtığım an birden 3-4 derece artıyo o kadar.

EDİT 3:Yorum yazıp yardım eden herkese teşekkür ediyorum en yakın zamanda bir termal macun alıp kullanıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hidetaka Miyazaki -- 2 Ağustos 2015; 11:53:47 >

• Termal macunu degistirip tekrar bak sicakliklara , eger olmazsa faninda ariza olabilir. Onceden boyle bisey yapiyormuydu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.Keles

Termal macunu degistirip tekrar bak sicakliklara , eger olmazsa faninda ariza olabilir. Onceden boyle bisey yapiyormuydu ?

yok yaklaşık 1 haftadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matrixde ki Zenci Adam

quote:

Termal macunu degistirip tekrar bak sicakliklara , eger olmazsa faninda ariza olabilir. Onceden boyle bisey yapiyormuydu ?

yok yaklaşık 1 haftadır

Termal macunu yenilemeni ve islemci fanini kontrol etmeni oneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

yok yaklaşık 1 haftadır

işlemcinin fanı çalışıyo turbo modda,büyük bir ihtimal termal macun ile alakalı bir durum var termal macunu nerede değiştirebilirim kendim yapmak istemiyorumda
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yok yaklaşık 1 haftadır

işlemcinin fanı çalışıyo turbo modda,büyük bir ihtimal termal macun ile alakalı bir durum var termal macunu nerede değiştirebilirim kendim yapmak istemiyorumda

Dostum termal macun satin al kucuk olanlarindan yeterli olur , sonra herhangi bir bilgisayarciya gotur hallederler. Kolay birsey bosuna para verirsin ama sen bilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sensör hatalı olabilir mi? benim e7400 74 derece max diyordu hardware monitor ama progeam yanlış gösteriyor eminim, başka programlarda böyle bi sıcaklık yok
    bu sıcaklıkta oyunlarda yamulurdu zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 1 Ağustos 2015; 20:30:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

sensör hatalı olabilir mi? benim e7400 74 derece max diyordu hardware monitor ama progeam yanlış gösteriyor eminim, başka programlarda böyle bi sıcaklık yok
    bu sıcaklıkta oyunlarda yamulurdu zaten

hocam bilgisayar kapanıyor ama,bide sıcaklığa ayrıca bios tanda baktım oradada aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hidetaka Miyazaki -- 1 Ağustos 2015; 20:34:58 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok yaklaşık 1 haftadır

Dostum termal macun satin al kucuk olanlarindan yeterli olur , sonra herhangi bir bilgisayarciya gotur hallederler. Kolay birsey bosuna para verirsin ama sen bilirsin

bu termal macun için sadece işlemci fanını çıkarmak yeterli olurmu yoksa anakartı falanda sökmemiz gerekirmi

• sadece soğutucuyu çıkartman yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Geldi

sadece soğutucuyu çıkartman yeterli

teşekkürler
  • Dostum öncelikle geçmiş olsun. Sorumu 8350 almayı düşünen biri olarak meraktan soruyorum, overclocklu mu şu an işlemcin? Öyleyse kaça overclockladın?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: habedon

Dostum öncelikle geçmiş olsun. Sorumu 8350 almayı düşünen biri olarak meraktan soruyorum, overclocklu mu şu an işlemcin? Öyleyse kaça overclockladın?

Teşekkürler.

saol kardeşim,hayır overcloksuz ama ben işlemcimden memnumdum malesef bu bir haftadır böyle oda termal macun ile düzelir büyük ihtimal.Yani güzel bir işlemci durumun olursa sıvı soğutma kullan bence
  • Kardeş sıvı soğutma alınca 4790k almak lazım gibi bir batıl düşüncem var. Benim amacım 8350 ve noctua u12s çift fan ile hava soğutma, pek titiz biri olmadığım için o sıvı soğutma akar, kokar gibime geliyor :) Şu skylake işlemciler çıkınca 8350 belki ucuzlar ben de alırım, neyse kardeş termal macun sonrası gelişmelerde adımı alıntılarsan sevinirim.

Kolay gelsin.
  • quote:

Kardeş sıvı soğutma alınca 4790k almak lazım gibi bir batıl düşüncem var. Benim amacım 8350 ve noctua u12s çift fan ile hava soğutma, pek titiz biri olmadığım için o sıvı soğutma akar, kokar gibime geliyor :) Şu skylake işlemciler çıkınca 8350 belki ucuzlar ben de alırım, neyse kardeş termal macun sonrası gelişmelerde adımı alıntılarsan sevinirim.

Kolay gelsin.

Tamam anlatırım,kolay gelsin
  • benim hatırladığım amd işlemciler eskiden 62 dereceyi geçtikleri an hoşafa bağlarlardı şimdi 90 dereceye kadar çalışabiliyorlar mı?5 ghz ve yüksek voltaj veriyorsanız ki vermiyorsunuz normal diyeceğim ama bence soğutmanızda bir sorun var.oturmamış olabilir soğutucu sadece macun yüzünden bu kadar ısınmaz.macun değiştirecekseniz soğutucu montajını da düzgün yapacak birini bulun ya da parayla yaptırın en baştan yapsın.
  • quote:

Kardeş sıvı soğutma alınca 4790k almak lazım gibi bir batıl düşüncem var. Benim amacım 8350 ve noctua u12s çift fan ile hava soğutma, pek titiz biri olmadığım için o sıvı soğutma akar, kokar gibime geliyor :) Şu skylake işlemciler çıkınca 8350 belki ucuzlar ben de alırım, neyse kardeş termal macun sonrası gelişmelerde adımı alıntılarsan sevinirim.

Kolay gelsin.

sıvı soğutma bi ilgi alanıdır işlemci fiyatına göre belirlenmez 6300işlemciye 1000liraya sıvı soğutma fizen var forumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

benim hatırladığım amd işlemciler eskiden 62 dereceyi geçtikleri an hoşafa bağlarlardı şimdi 90 dereceye kadar çalışabiliyorlar mı?5 ghz ve yüksek voltaj veriyorsanız ki vermiyorsunuz normal diyeceğim ama bence soğutmanızda bir sorun var.oturmamış olabilir soğutucu sadece macun yüzünden bu kadar ısınmaz.macun değiştirecekseniz soğutucu montajını da düzgün yapacak birini bulun ya da parayla yaptırın en baştan yapsın.

yok hocam neredeyse 1.5 yıldır iyi oyunlarda işlemci 65-70 arası değerler gösteriyordu bu son hafta ne olduysa oldu yoksa soğutucu durup dururken yerinden oynamaz heralde zaten macunda kalitesizdi büyük ihtimalle sorun macundur bazı kişiler macunun 10-15 derece soğuttunu söylemiş
  • Fanı almşken 120mm lik alsaydın.Bu sıcaklıklar tabii ki normal değil termal macundan o kadar fark edeceğini sanmıyorum.Soğutucu yerine tam oturmuyor olabilir bi kontrol et derim
  • Hocam yukarda zaten 'batıl' derken konuyu derinlemesine araştırıp tam manasıyla gerekçeleriyle kavramadığımı belirtmek istemiştim.

İlgi alanı meselesine gelirsek de ikinci fanını kendimin takacağı pwm özellikli fanlara sahip hava soğutucular da benim ilgimi çekiyor. O fanları rahatlıkla daha güçlüleriyle değiştirebilme düşüncesi de aklımı çeliyor. Ayrıca doğruluğunu derinlemesine teyit etmediğim bu sitedeki bir h100i ile karşılaştırmasında da yakın sonuçlar alabildiğini görmüştüm. Bir de dediğim gibi içinde iletken olmasa da sıvı dolu boruların dolaştığı bir sistem kullanırken içim rahat etmez ve bozulması durumunda garanti sürecinde servisi bypass edememek ve servisten dönüşünü elini kolunu bağlayıp bekleme düşüncesi hoş gelmiyor. Hepsi bir yana maddi yönden de şu anda ayıramayacağım büyüklükte bir yeküne sahip iyi olanları ve ona göre de kasa almak gerekiyor, bir yandan da işlemci parası kadar parayı soğutucusuna vermek de yaptığı işten para kazanmayan biri olarak anlamsız geliyor.

Amma uzattım, hocam herkesin kendince bir doğru anlayışı var, kimsenin düşüncesi bu anlamda yersiz değildir pc ile gördüğü işe ve maddi gücüne bağlı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habedon -- 1 Ağustos 2015; 23:28:40 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.