Şimdi Ara

Fx 8350 İçin Soğutucu Önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

64'ü geçmedi diyosun dostum da, fx83** serisi işlemciler için sınır ztn 65C :D genelde 60-62C 'yi geçmemek gerekiyor...
    tabi çekirdek sıcaklıklarından bahsediyorum... soket sıcaklıkları için 75-80C normaldir...

intel işlemcilerde durum daha farklı, karıştırmamak lazım. Intel'ler ısıya daha dayanıklı çekirdek için 85C'ye kadar yolu var...

aida 64 de cpu kısmında yazan sıcaklığı söylüyorum çekirdek sıcaklıklarını değil. ben testi kapatırken 62 dereceydi. 64 e çıkıp geri iniyor yani. peki bu 64 fazla mı dediğinize göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Kafamı karıştırdınız, cooler master 212x almayı düşünüyordum ama sıcaklıklarda pek değişiklik olmamış. Mesela stok fan ile 4.6 GHz stabil kullanıyorum fx-6300'u, daha üstü ısındığı için çıkmıyorum. 212x alırsam 5ghz yapabilir miyim? 4.5 GHz için 1.275 v 4.6 için 1.325 v veriyorum. Eğer 5ghz'e falan çıkamıyacaksam almaya gerek yok açıkçası, teşekkürler.

Hocam ben yaptığım hatayı fark ettim. Anakartta asus optimal diye bir seçenek vardı seçtim. O seçenek benim bus hızını 216 ya işlemci voltajını da 1.426 tarzı bir değere çıkarmış. Bu yüzden ısınma yapıyormuş. Ama genede bu kadar ısınmasa olabilirdi yani sonuçta ortada bir extreme overclock yok. Ben kendi işlemcimi 4.5 ghz e çıkarabileceğimden şüpheliyim. Siz zaten 4.6 ghz desiniz. İşlemciden işlemciye değişiyormuş zaten bu oc olayı

• 8350 nin stok voltajını biliyor musunuz hocam ? Birde cpu-z deki core voltage cpu voltage dan farklı değil mi ?
  • msnnsm kullanıcısına yanıt
    8350 nin stok değerlerini bilmiyorum. dediğiniz sıcaklık değerleri yüksek tamam ama daha öncede dediğim gibi kasa içine üfleyen fan olmamasıda en büyük etken yüksek sıcaklıkların soğutucu kasa içindeki boğuk ve sıcak havayı çekip duruyor
  • Stock fan takılı şuan benim aldığım makina da kasa fanları çok iyi bence yanında üşüyorum o derece Stock fanda ısılar sobayı yakışıma bağlı olarak değişiyor, ama 30 ila 50 arası boşta gidip geliyor, stock fanı değiştireceğim bende ne alacağımı bilmiyorum, üst düzey overclock düşünmüyorum şuanda belki yaz vakti yapabilirim ancak soğutucu mersin sıcağına dayanmalı. Şuan karstayım fakat mersine gittiğimde sıkıntı yaşamak istemiyorum. Aslında karsta dışarıya bir bölme yapsam ısıtıcı almam gerek ayrıca ama makineyi cezalandırmak istemiyorum

Hepsiburadadan soğutucu önerisi olan varsa link olarak paylaşabilirse sevinirim.

edit: Bu arada sağlam hort yapmışım googledan arayınca bu sonuç çıktı tarihine de bakmadım Neyse yeni konu açmaktan iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heroforce -- 22 Kasım 2014; 18:47:37 >

• Hepsiburada dan değil de Vatan bu hafta bazı ürünlerde indirim yapmış.
    Özellikle aşağıdakini öneririm.
    Performansı çok iyidir, fiyatını alınabilir seviyeye düşürmüşler.

XIGMATEK AEGIR
    http://www.vatanbilgisayar.com/aegir-intel-lga775_1155_1156_1366_2011--amd-am2_am3_fm1-islemci-sogutucu.html
    _____________________________________________________________________________________________________

Mutlaka Hepsiburada dan olsun derseniz Mersin sıcağına dayanacak F/P canavarı su soğutma sistemi öneririm

DEEPCOOL MAELSTROM 240
    http://www.hepsiburada.com/liste/deep-cool-maelstrom-240-soket-intel-ve-amd-su-bazli-islemci-sogutucusu/productDetails.aspx?productId=bd304988&categoryId=1125

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 22 Kasım 2014; 19:14:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: msnnsm

quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Kafamı karıştırdınız, cooler master 212x almayı düşünüyordum ama sıcaklıklarda pek değişiklik olmamış. Mesela stok fan ile 4.6 GHz stabil kullanıyorum fx-6300'u, daha üstü ısındığı için çıkmıyorum. 212x alırsam 5ghz yapabilir miyim? 4.5 GHz için 1.275 v 4.6 için 1.325 v veriyorum. Eğer 5ghz'e falan çıkamıyacaksam almaya gerek yok açıkçası, teşekkürler.

Hocam ben yaptığım hatayı fark ettim. Anakartta asus optimal diye bir seçenek vardı seçtim. O seçenek benim bus hızını 216 ya işlemci voltajını da 1.426 tarzı bir değere çıkarmış. Bu yüzden ısınma yapıyormuş. Ama genede bu kadar ısınmasa olabilirdi yani sonuçta ortada bir extreme overclock yok. Ben kendi işlemcimi 4.5 ghz e çıkarabileceğimden şüpheliyim. Siz zaten 4.6 ghz desiniz. İşlemciden işlemciye değişiyormuş zaten bu oc olayı

corsair h100i+amd fx8350 ile 5ghz gördüm ben
     Fx 8350 İçin Soğutucu Önerisi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.