Şimdi Ara

Fx 8350 İçin Soğutucu Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msnnsm

quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

yan kapakta fan varsa alt tarafa doğru takabilirsin benim yan kapakta fan yok o yüzden ön fana bakacak şekilde taktım memnunum

Sadece arkada var fan. Ya işlemci fanıyla paralel olacak kasa fanı yada dik şekilde duracak. Nasıl yapıyım bilemedim

212x yada contac30 ikiside pişman etmez tercih senin tabi soğutucu dwd writer a doğru baksın

• fana asıldım işlemcide geldi nasıl ayıracam ben bunu işlemciden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucuyu denilen şekilde takamadım mecburen kasanın tepesine bakıyor fan. Ya altına ya tepesine bakacak zaten. Tepeye bağladım tepede havalandırma boşlukları var diye sorun yok değil mi ?
  • msnnsm kullanıcısına yanıt
    üst tarafta fan varsa olmaz iyi bir sonuç alamazsın alta doğru bakarsa daha iyi olur
  • quote:

üst tarafta fan varsa olmaz iyi bir sonuç alamazsın alta doğru bakarsa daha iyi olur

alt taraftada dibinde ekran kartı var emin olamadım ki. Üstte fan yok ama. Sıcaklık olarak hala ısınıyor pek bir fark hissedemedim. Alta mı takıyım şimdi.
  • 3 dakika gibi kısa bir sürede 59 dereceyi gördü prime 95 te. Bu fanla bu sıcaklık normal mi şimdi ? Ben niye aldım yoksa bu fanı yani
    3 dakikada normal değil hiç o değerler soğutucu fanı kasanın ön paneline doğru bakmalı yada alt tarafa ve kasa içine hava veren bir fan yoksa bu yönün ne tarafta olduğu pek önemli değil bence kasa içine hava üfleyen bir fan muhakkak olmalı iyi bir soğutma istiyorsan
  • quote:

3 dakikada normal değil hiç o değerler soğutucu fanı kasanın ön paneline doğru bakmalı yada alt tarafa ve kasa içine hava veren bir fan yoksa bu yönün ne tarafta olduğu pek önemli değil bence kasa içine hava üfleyen bir fan muhakkak olmalı iyi bir soğutma istiyorsan

Kasaya sadece arkadan üfleyen fan var. 11 dakikada 64 derece. Eee şimdi aşağıya mı baksın fan ne yapıyım ?

• Hocam cpu fsb 216 çok ilginç. İşlemci 4330 lı hızlarda çalışıyor ben hiç girişmedim oc a. Nasıl oldu ya bu v
    evet alt tarafa tak. arkadaki fan içeriyemi yoksa dışarıyamı üflüyor havayı ve kasa modelin nedir?
  • quote:

evet alt tarafa tak. arkadaki fan içeriyemi yoksa dışarıyamı üflüyor havayı ve kasa modelin nedir?

İmzamda yazıyordu. Anladığım kadarıyla dışarıya üflüyor. Xigmatek assassin marka kasam var. Bu oc neyin nesi onu düzeltmeye çalışıyım ben. Prime 95 de worker8 not working
    kasa tek fanlamı geldi sana ön panelde fan yoksa mutlaka al
  • quote:

kasa tek fanlamı geldi sana ön panelde fan yoksa mutlaka al

Tek fanla geldi arkada. Hocam ben kesin alta takıyorum bunu. Acaba fan ters mi dönüyor diye şüphelenhdim şimdi.
    tek fanla gelmesi garip senin arka fan dışarıya üfler sen en iyisi ön tarafın kaç mm destekliyorsa 120,140 veya 200 mm lik fan al ve soğutucuyu kasanın ön paneline bakacak şekilde tak önde, yanda ve üst tarafta fan yoksa soğutucu yöününü şimdi değiştirmenin pek bir etkisi olmaz ama sen bir dene yinede
  • quote:

tek fanla gelmesi garip senin arka fan dışarıya üfler sen en iyisi ön tarafın kaç mm destekliyorsa 120,140 veya 200 mm lik fan al ve soğutucuyu kasanın ön paneline bakacak şekilde tak önde, yanda ve üst tarafta fan yoksa soğutucu yöününü şimdi değiştirmenin pek bir etkisi olmaz ama sen bir dene yinede

alta bakıyor şimdi. Yalnız öne veya arkaya bakması imkansız fanın 2 seçeneğim var.Bu arada kendi kendine oc yapan makina kendi kendine voltaj vermiş olmasın. Alttaki voltaj değerleri doğru mu ?

Fx 8350 İçin Soğutucu Önerisi

2 seçeneğin varsa alta baksın işlemci kendi kendine oc yapması anakart ile ilgili ihtiyaç duyduğunda hızı çoğaltıyor soğuması için voltajı düşürüyor ara sıra anlık olarak kafanı takma ona
  • tekrar tepeye aldım. altta daha hızlı ısındı. voltu 1.368 e aldım ve turbocore u kapattım. Bir daha deneyeceğim testi
    4.3 ghz de az değii yani 4.2 de bile mavi ekran yedim prime95 te. 4.3 nedir ya :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msnnsm -- 15 Eylül 2013; 20:59:59 >
  • Hocam turbocore ile voltaj ömrünü yiyormuş işlemcinin resmen.
    Prime 95 testi
    7.dakika 54 derece
    10.dakika 57 derece
    12.dakika 55 derece
    15.dakika 57 derece
    18.dakika 62 derece
    21.dakika 62 derece
    35 dakikadır çalışıyor 64 ü geçmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msnnsm -- 15 Eylül 2013; 21:35:40 >
    64'ü geçmedi diyosun dostum da, fx83** serisi işlemciler için sınır ztn 65C :D genelde 60-62C 'yi geçmemek gerekiyor...
    tabi çekirdek sıcaklıklarından bahsediyorum... soket sıcaklıkları için 75-80C normaldir...

intel işlemcilerde durum daha farklı, karıştırmamak lazım. Intel'ler ısıya daha dayanıklı çekirdek için 85C'ye kadar yolu var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 16 Eylül 2013; 8:49:12 >
  • Kafamı karıştırdınız, cooler master 212x almayı düşünüyordum ama sıcaklıklarda pek değişiklik olmamış. Mesela stok fan ile 4.6 GHz stabil kullanıyorum fx-6300'u, daha üstü ısındığı için çıkmıyorum. 212x alırsam 5ghz yapabilir miyim? 4.5 GHz için 1.275 v 4.6 için 1.325 v veriyorum. Eğer 5ghz'e falan çıkamıyacaksam almaya gerek yok açıkçası, teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.