Şimdi Ara

FX 8350 Overclock Ayarlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu işe girişmeden önce herhangi bir hata olduğunda başıma gelecekleri bilerek bu yola çıktım. Uzun zamandır forumlarda falan bunun ön araştırmasını yaptım nasıl yapılacağınla ilgili. Tabi iş bunu icraata dökmeye gelince işler değişebiliyor. Hatalar olabiliyor illa ki. Aşağıya 4.4 ghz deki bios ayarlarımın resmini koyacam. Bunda bir sıkıntı yok gözüküyor. 15 dakikalık prime testi falan da yaptım. Uzmanlar daha iyi bilir. Onun da resimlerini koyacam. Hatalı gördüğünüz, şurası olmamış dediğiniz yerleri bana söyleyin lütfen. 4.4'ün yüksek bir değer olmadığını biliyorum. Sizden istediğim gidiş yolum doğru mudur. Çünkü 4.6 ya çıkartmaya çalıştığımda sıkıntılarım oluyor. Mesela prime testinde çekirdekler duruyor. Bu sağlıklı olmadığını gösteriyor. Zannedersem az voltaj verdiğimden olsa gerek. El birliğiyle bu işi çözersek sevinirim. 4.6 da falan kullanmayı düşünüyorum.

Anakart: Asus M5A99X EVO R2.0

Kullandığım soğutucu ise;
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-tpc-812-v2-7751156115513662011am3fm1fm2-islemci-sogutucusu.html

FX 8350 Overclock Ayarlarım FX 8350 Overclock Ayarlarım FX 8350 Overclock Ayarlarım FX 8350 Overclock Ayarlarım

Düzeltme: Resmi yenilemedim fakat şu yazdığım ayarları sonradan kapattım.
    CPU Spread Spectrum - Disabled ve AMD Turbo Core - Disabled

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 8 Şubat 2015; 22:14:49 >

• Bios görüntülerini açamıyorum. Farklı bir yerden (örneğin; hizliresim.com) yükler misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Bios görüntülerini açamıyorum. Farklı bir yerden (örneğin; hizliresim.com) yükler misiniz?

Şuan ona uğraşıyorum. Ayarlayacam.
  • Anakart modeli nedir?

1.392 ile 4.4 görmeniz bana eski işlemcimi hatırlattı. 1.392 stok voltajla gelmişti; o şekilde 4.4 değerine çıkmıştım. Değerler yakın olduğu için voltaj olarak 1.45 civarı deneyin; eğer sorun çıkmazsa biraz düşürerek tekrar deneyin. Bu arada CPU Spread Spectrum - Disabled ve AMD Turbo Core - Disabled yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 8 Şubat 2015; 19:57:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Anakart modeli nedir?

1.392 ile 4.4 görmeniz bana eski işlemcimi hatırlattı. 1.392 stok voltajla gelmişti; o şekilde 4.4 değerine çıkmıştım. Değerler yakın olduğu için voltaj olarak 1.45 civarı deneyin; eğer sorun çıkmazsa biraz düşürerek tekrar deneyin. Bu arada CPU Spread Spectrum - Disabled ve AMD Turbo Core - Disabled yapın.

Tamam onları kapatayım. Benim işlemciyi hatırlattı derken iyi anlamda mı dedin kötü anlamda mı anlamadım. Yani takoz mu çıkmış benim işlemci. :) Stok voltajın bir üst kademesi yanlış hatırlamıyorsam bu. Stok 1,38.. li bir şeydi.

Load Line Calibration ayarını yükselttiğim zaman, açıklamasında da yazdığı gibi gerçekten çok ısıtıyor işlemci sıcaklığını. Açıkçası bu hoşuma gitmiyor. Bunu medium veya high yapıp da sıcaklığı dengelemek için daha mı fazla voltaj vermem gerekiyor?

Anakart: Asus M5A99X EVO R2.0

• 5.0 amacınız yoksa takoz değil. 4.7'ye (1.48 voltaj ile) kadar yolu var diye tahmin ediyorum; ama sıcaklıklar ne olur bilemem. Hava soğutmayla hiç OC yapmadım. LLC High olarak kalsın da sıcaklıklar Aida64 Kararlılık Testi'nde veya oyunlarda, kullandığınız programlarda 65 üzerine çıkıyorsa (Prime95 istisna) hiç zorlamayın. AMD işlemciler Intel'e oranla daha düşük bir sıcaklık üst sınırına sahip; riske girmeye değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müddeiumumi

5.0 amacınız yoksa takoz değil. 4.7'ye (1.48 voltaj ile) kadar yolu var diye tahmin ediyorum; ama sıcaklıklar ne olur bilemem. Hava soğutmayla hiç OC yapmadım. LLC High olarak kalsın da sıcaklıklar Aida64 Kararlılık Testi'nde veya oyunlarda, kullandığınız programlarda 65 üzerine çıkıyorsa (Prime95 istisna) hiç zorlamayın. AMD işlemciler Intel'e oranla daha düşük bir sıcaklık üst sınırına sahip; riske girmeye değmez.
    HT Link Auto'da niye 2200 normalde 2600 olması lazım 990fx çip değil mi?970 çip anakartlarda düşük olur.performansla alakası yok ama garibime gitti.elle 1.39v vermişsiniz ayrıca LLC high yapmışsınız.LLC ekstra voltaj verir hiç baktınız mı cpu-z'de voltaj kaç görünüyor?voltaj az değil işlemci takoz çıkmış.LLC'yi kapatıp 4.4 için 1.4v verin 9370 ayarına gelir ısınma da olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

HT Link Auto'da niye 2200 normalde 2600 olması lazım 990fx çip değil mi?970 çip anakartlarda düşük olur.performansla alakası yok ama garibime gitti.elle 1.39v vermişsiniz ayrıca LLC high yapmışsınız.LLC ekstra voltaj verir hiç baktınız mı cpu-z'de voltaj kaç görünüyor?voltaj az değil işlemci takoz çıkmış.LLC'yi kapatıp 4.4 için 1.4v verin 9370 ayarına gelir ısınma da olmaz.

Bu konuyu açma amacım bu zaten. Bilmediğimi öğrenmek. Ht Link falan bilmiyorum. O ayara hiç dokunmadım. 990 çip anakart. 4.6 'ya çekmeye çalışıyorum. Daha fazlasını zorlamayacam. 4.6 ya çekince prime testinde çekirdeklerin 1-2 tanesi duruyor 2-3 dakkada. Bu sorunu çözmeye çalışalım. Sebep nedir?

Yukarıdaki cpuz görüntüsü aşağıdaki voltajdan sonra çektim. Sistem şuan stabil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 8 Şubat 2015; 21:35:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arslanbey_01

quote:

Bu konuyu açma amacım bu zaten. Bilmediğimi öğrenmek. Ht Link falan bilmiyorum. O ayara hiç dokunmadım. 990 çip anakart. 4.6 'ya çekmeye çalışıyorum. Daha fazlasını zorlamayacam. 4.6 ya çekince prime testinde çekirdeklerin 1-2 tanesi duruyor 2-3 dakkada. Bu sorunu çözmeye çalışalım. Sebep nedir?

Yukarıdaki cpuz görüntüsü aşağıdaki voltajdan sonra çektim. Sistem şuan stabil değil.

Alıntıları Göster
    HT Link cpu-z'de yazıyor bak aşağıda 2200 diye.biosta auto olan ayarı elle 2600 yapabilirsin.NB memory bölümünde görünür onu yükseltmek de performansa etki eder normali 2200'dür.2600 deneyebilirsin Cpu-NB voltajını 1.3v yaparak.3dmark11 yaparsan farkı görürsün 2200-2600 arasındaki.1.39v elle veriyorsun LLC high niye voltaj hala 1.416 diyor bunu anlamadım LLC'nin medium'da bile voltaj eklemesi lazım.her neyse sen voltajı cpu-z'de 1.45v görünecek şekilde artık LLC'yi kapatır mısın ayarını mı değiştirirsin toplam voltaj 1.45v olsun.prime95 değil de 3dmark11 ve 13 yapabilirsin.BF3 BF4 varsa oc'de sorun var mı güzel tespit eden oyunlardır.prime95'te bir saat durur ama başka bir şey yaparken hata verebilir bunun tersi de olur prime95'te hata verir ama oyunları düzgün oynatır sonuçta prime95 oynamıyoruz o yüzden oyunla benchmarkla dene stabil mi diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Edward Teach

HT Link cpu-z'de yazıyor bak aşağıda 2200 diye.biosta auto olan ayarı elle 2600 yapabilirsin.NB memory bölümünde görünür onu yükseltmek de performansa etki eder normali 2200'dür.2600 deneyebilirsin Cpu-NB voltajını 1.3v yaparak.3dmark11 yaparsan farkı görürsün 2200-2600 arasındaki.1.39v elle veriyorsun LLC high niye voltaj hala 1.416 diyor bunu anlamadım LLC'nin medium'da bile voltaj eklemesi lazım.her neyse sen voltajı cpu-z'de 1.45v görünecek şekilde artık LLC'yi kapatır mısın ayarını mı değiştirirsin toplam voltaj 1.45v olsun.prime95 değil de 3dmark11 ve 13 yapabilirsin.BF3 BF4 varsa oc'de sorun var mı güzel tespit eden oyunlardır.prime95'te bir saat durur ama başka bir şey yaparken hata verebilir bunun tersi de olur prime95'te hata verir ama oyunları düzgün oynatır sonuçta prime95 oynamıyoruz o yüzden oyunla benchmarkla dene stabil mi diye.

Alıntıları Göster
    O değilde çok önemli bir noktayı yakaladın şuan sen. Manuel olmasına rağmen, benim el ile girdiğim voltajın hep 4 kademe altını gösteriyor nedense. 4 kademeden kastım + - tuşları ile voltaj arttırmaktan bahsediyorum. Atıyorum ben 1,431250 yazıyorsam o 1,416... gösteriyor. cpuz da böyle.

Bahsettiğin 2600 olayı da ram o.c galiba. Ram o.c işini karıştırmasak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 8 Şubat 2015; 22:06:07 >

• CPU Spread Spectrum'u ve AMD turbo core'u devredışı bırakın,1.5/1.45v ile 4.7/4.8 yakalayabilirsiniz gibi geldi.
  • quote:

O değilde çok önemli bir noktayı yakaladın şuan sen. Manuel olmasına rağmen, benim el ile girdiğim voltajın hep 4 kademe altını gösteriyor nedense. 4 kademeden kastım + - tuşları ile voltaj arttırmaktan bahsediyorum. Atıyorum ben 1,431250 yazıyorsam o 1,416... gösteriyor. cpuz da böyle.

Bahsettiğin 2600 olayı da ram o.c galiba. Ram o.c işini karıştırmasak.
    kötü anakartlarda dediğin gibi olur 1.4 verirsin cpu-z'de 1.36v yazar mesela daha altını verir ama senin anakart güzel bu tip voltaj düşmesi yapmaması lazım.acaba daha ince ayarı mı var?bios voltaj ekranında DIGI power diye bir bölüm var orada ne var?APM'yi kapatmışsın voltajı değiştirir o ayar ama acaba LLC'yi de mi kapatıp denesen verdiğin voltajı veriyor mu diye?cpu-z'de 1.45v görene kadar yüklen voltaja diyecem ama bilemiyorum bir sakatlık olur mu?2600 NB dediğim olay kuzey köprü oc ama ramlere de etki ediyor aida64 ram benchmark falan yaparsan.o önemli değil şimdilik hani 4.6 yapamazsan oradan kurtar biraz 4.4 kullanman gerekirse diye dedim sonra detaylı uğraşabiliriz onunla şimdilik 4.6'yı deneyelim.6300 olsa tamam çıkmaz 8320 olsa hani yine belki ama 8350'nin 4.6 olmaması garip ama sorun voltajın yüksek versen bile düşük görünmesi bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

CPU Spread Spectrum'u ve AMD turbo core'u devredışı bırakın,1.5/1.45v ile 4.7/4.8 yakalayabilirsiniz gibi geldi.

O ayarları kapattım sonradan. Yeni resim eklemedim sadece. 1.43 ün üzerini henüz denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

quote:

CPU Spread Spectrum'u ve AMD turbo core'u devredışı bırakın,1.5/1.45v ile 4.7/4.8 yakalayabilirsiniz gibi geldi.

O ayarları kapattım sonradan. Yeni resim eklemedim sadece. 1.43 ün üzerini henüz denemedim.

1.45v deneyin soğutucunuza güveniyorsanız.

1.47/1.48 ede çıkabilirseniz iyi olur.
  • quote:

quote:

quote:

Soğutucumu yukarıda yazdım. 4.6 ya kadar çıkartacağına inanıyorum. Fakat mesele 1.45 yazması değil de bu voltajda çok dalgalanma var bende. Aida da farklı gösteriyor cpuz da farklı. Hepsinde dalgalı. Bu iş bir terslik var. Hani benim yazacağım 1.45, 1,45 olmuyor işte.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Soğutucumu yukarıda yazdım. 4.6 ya kadar çıkartacağına inanıyorum. Fakat mesele 1.45 yazması değil de bu voltajda çok dalgalanma var bende. Aida da farklı gösteriyor cpuz da farklı. Hepsinde dalgalı. Bu iş bir terslik var. Hani benim yazacağım 1.45, 1,45 olmuyor işte.

Soğutucunuz gayet güzel.5.0ghz'e kadar yolu var.

Ancak anakartta stabillik sorunu var anladığım kadarıyla.Versiğiniz gerilimi vermiyor.

Fakat gayet iyi bir anakart böyle olmaması lazım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Soğutucunuz gayet güzel.5.0ghz'e kadar yolu var.

Ancak anakartta stabillik sorunu var anladığım kadarıyla.Versiğiniz gerilimi vermiyor.

Fakat gayet iyi bir anakart böyle olmaması lazım?

Alıntıları Göster
    Ben biosta 1.400000 yazdım. Kaydedip çıktım ve ilk resimde görünene bakın. cpuz ve aidanın gösterdikleri voltaj bu.

2. resimde ise, prime testini çalıştırmaya başlayınca voltajı daha da düşük gösterdi ve sabit değil. Sürekli değişken. 2-3 değer arasında gidip gidip geliyor. LLC ayarı da regulara almıştım. Bu şekilde kullanmam sakıncalı gibi duruyor. Ayarları sıfırlasam mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 8 Şubat 2015; 22:39:42 >

• quote:

Ben biosta 1.400000 yazdım. Kaydedip çıktım ve ilk resimde görünene bakın. cpuz ve aidanın gösterdikleri voltaj bu.

2. resimde ise, prime testini çalıştırmaya başlayınca voltajı daha da düşük gösterdi ve sabit değil. Sürekli değişken. 2-3 değer arasında gidip gidip geliyor. LLC ayarı da regulara almıştım. Bu şekilde kullanmam sakıncalı gibi duruyor. Ayarları sıfırlasam mı.

ayarları sıfırlamadan önce LLC'yi kapatır mısın daha doğrusu auto yapıyorsun.yüke girince çarpan düşmesini görmüştüm(APM) ama voltaj düşmesini ilk defa görüyorum voltajı etkileyen ayar LLC olduğuna göre bir de auto denemekte fayda var.

• quote:

ayarları sıfırlamadan önce LLC'yi kapatır mısın daha doğrusu auto yapıyorsun.yüke girince çarpan düşmesini görmüştüm(APM) ama voltaj düşmesini ilk defa görüyorum voltajı etkileyen ayar LLC olduğuna göre bir de auto denemekte fayda var.

Biraz önce onu da denedim. Auto'da denedim Regularda da denedim. Ben buraya yazarken bir taraftan da kaç reset çekiyorum. Anakartta mı sorun var acaba. Güç kaynağı yetersiz desem, Corsair 400R kasam var, 750 watt. Ben 1.4 yazıyorum ama prime çalışınca o 1,32 lerde gösteriyor cpuz ve aida. Hal böyle olunca verdiğim voltajın altında kalınca stabil olmuyor anladığım kadarıyla. Sakat bir durum.
  • Çok sağlıklı değil dediğiniz gibi.

O.c ile ilgili kısımların hepsi manuelde dimi ram haricinde?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.