Şimdi Ara

Fx 8350/r9 280x toxic bf4 takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle başlıkta belirttiğim gibi fx 8350 ve r9 280x toxic ekran kartım var. Sorunum ise bf4 oyununun multiplayer ında mantle ile oynayınca (özellikle 64 ve 48 kişilik maplerde) her 10 saniyede bir takılmalar oluyır. Kasma demiyorum bakın takılma. Şimdi diyeceksiniz ki dx11 ile oyna. Onu seçince de fps 80-90-100 lerden 30-40-50 lere düşüyor. Ve tam bu takılmaların olduğu anlarda cpu kullanımı da %100 - %90 oluyor.

Daha önce de konu açmıştım ama belli bir cevap alamamıştım. İnşallah bu sefer sorunu çözerim. Alta da denediklerimi yazayım da boşu boşuna uğraşmalıyım.

-Cpu unpark programı ile işlemciyi unpark etme
    -task manager dan bellek yiyen program var mı diye bakmak (baktım her şey normal)
    -5 farklı ekran kartı sürücüsü deneme ( 14.1, 14.4, 14.6 rc 2, 14.12, 14.11.2)
    -regedit den bi girdi vardı onu değiştime (cpu unpark ile aynı şeydi gerçi)
    -Oyunun özelliklerini düşürme
    - vsync yi kapatma
    -rammap indirmek ve kullanmak

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8320 ve 280x kullaniyorum bir ara bf4 performansi ile ugrastim mantle acinca sorunlar vs fakat sunu denedin mi windows 8.1 kullanmak cunku o oyun 8.1 gorunce karti %99 sabit kullaniyor win7'de ise oynayip duruyor deger hic yuksekte kalmiyor.win8.1'de dx11 seciliyken bir sorun yasamiyordum ben islemci de 4.5 ghz idi eger oc yapmiyorsan bir de bunu deneyebilirsin ikinci olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

8320 ve 280x kullaniyorum bir ara bf4 performansi ile ugrastim mantle acinca sorunlar vs fakat sunu denedin mi windows 8.1 kullanmak cunku o oyun 8.1 gorunce karti %99 sabit kullaniyor win7'de ise oynayip duruyor deger hic yuksekte kalmiyor.win8.1'de dx11 seciliyken bir sorun yasamiyordum ben islemci de 4.5 ghz idi eger oc yapmiyorsan bir de bunu deneyebilirsin ikinci olarak.

Aslında bu çözümler içinde potansiyeli en yüksek olanı. Bunu okumuştum ama ne yalan söyleyeyim uğraşasım gelmedi. Başka çözümleri de deneyeyim de bir sonuç alamazsam win 8.1 e geçmeyi düşünüyorum.

• plyghst P kullanıcısına yanıt
    Mutlaka win 8.1 pro x64 geç farkı görürsün mantle yi kullanma mantle aceleye geldi biraz sistem tam oturmadı DX11D3 modunda oyna birde ekran kartını güncelle Omega 14.12 yi kur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 4 Ocak 2015; 18:41:03 >
  • Virüs taraması yap. İşlemcine o.c yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara344

Mutlaka win 8.1 pro x64 geç farkı görürsün mantle yi kullanma mantle aceleye geldi biraz sistem tam oturmadı DX11D3 modunda oyna birde ekran kartını güncelle Omega 14.12 yi kur

Şuan zaten 14.12 kurulu. Ama dx11 ile oynayınca da mantle ile 70 fps aldığım yerde dx 11 le 40-50 fps alıyorum o yüzden win 8.1 e geçmeyi düşünüyorum.

• 1055t 4.0 ghz asus 280x top ile kullanıyorum mantle devrede bir kere 30-40 fps görmedim.

Ek olarak işletim sistemini Windows 8.1 X64 e yükseltmen daha iyi olucaktır yeni donanım ve sürücüler windows 8.1 ile daha senkron çalışıyorlar.
    Yeni kurulumun ardından son Omega driverı dene ben kullanıyorum cidden en ufak bir sorun yada perf kaybı yaşamadım aksine daha iyi.

Şimdilik bunları yapabilirsin windows 8.1 kurduktan sonra da temiz bir şekilde chipset v.s kurduktan sonra işlemcine belirli bir seviyede overclock uygularsan ekran kartını da daha verimli kullanırsın diye düşünüyorum diğer yöntemlerle çözmeye çalışma sorunu, en temizi Windows yükseltmen.
  • Hocam aynı sorun bende de var ,
    Phenom x4 965Be den sonra geçtiğim FX8350 işlemcide BF4 te ani fps düşüşleri yaşıyorum. Saniyelikte olsa fps 70 - 90 iken bir anda 30'a 40'a düşüp tekrar düzeliyor , kısa bir süre sonra yine aynı düşüşü yaşıyor.
    Omega driver yüklü ekran kartım için . Aynı özelliklerde phenomda bir sorun yaşamıyordum. Ekran kartım asus 7870 Drict Cu Top V2 , ram 8 gb
    Birde PSU 'mu 750W 80+ Seasonic Bronze ile değiştiridim.
  • Bende aynı sorunu yaşıyordum 10 saniye de bir anlık donmalar frapsı kapattım problem çözüldü eğer kullanıyorsanız bir deneyin derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.