Şimdi Ara

FX6300 Sistemin oyunda aniden güç kesip yeniden başlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD FX6300(Stok Fan)
    Gigabyte GA-970A-UD3P
    Sapphire Radeon R9 280 Dual-X
    Corsair Vengeance 4GB DDR3 RAM (1600Mhz/CL9)
    Samsung 750EVO 250GB SSD
    Corsair VS550 PSU

H1Z1:King of the Kill oynarken sistemim yukarıda bahsettiğim gibi aniden güç kesip yeniden açılıyordu. İşlemcinin çok ısınmasından ötürü olduğunu düşünerek bugün macunumu değiştirdim.
    Sistem işlemci boştayken 30-35 derece civarında seyrediyor. H1Z1'a girdiğimde ise OSD üzerinden takip ettiğim kadarıyla işlemci yaklaşık %40-50 civarında kullanılıyor ve 55 dereceyi aşmıyor, RAM 3800MB sınırında kullanılıyor. Ekran kartı da %50-60 civarında kullanılıyor o da genellikle 60 dereceye erişmiyor. Sorunumun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum, ne yaptıysam bir açıklama bulamadım. Başka bir oyunda ya da gündelik herhangi bir iş yaparken bu sorun ortaya çıkmıyor. Bileşenlerime de güveniyorum açıkcası neden böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayım anlamadım.
    1 saat boyunca Prime95 ile stress testine tabî tuttum(en kapsamlı olan seçenekte), işlemci 64 anakart 40 dereceyi geçmedi. Hala sistemde tık yok, aslan gibi çalışıyor ancak H1Z1'da hala güç kesiyor.

Sorunu çözmek için fikirlerinze ihtiyacım var.

Teşekkürler

• Bir kaç olasılık var, sıcaklık, psu, ram ya da anakart.

Sıcaklıkları ölçmüşsünüz ama HWmonitör ile yükte tekrar tüm ısılara bakın.

Yük altında denemişsiniz uzun süre yine deneyin kesilmiyorsa psu değildir.

H1Z1 harici bir oyunda deneyin.

Ram testi yapın bknz. memtest86

Son olarak anakart bios default ayarlara getirin ya da cmos resetleyin.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
  • Öncelikle bugüne kadar başka hiçbir oyunda (GTAIV, Sniper Elite 3, BF3, CS GO, Witcher 3, CIV5) hata almamıştım ama bugün BF1 betasını oynamaya kalkıştığımda 5-6 dakika içerisinde o da bilgisayarımı rebootladı. Biraz sonra FurMark ile GPU'yu stress teste sokacağım, sanırım sıkıntı ya RAM'de ya da Ekran kartımda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.