Şimdi Ara

FX8120 cpu sıcaklık uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Amd FX8120 ve Asus M5A97 evo ve 4 tane gskill sniper ram takılı. fx8120 nin kendi soğutucusu takılı ve internetten film izlerken bile bazen cpu 65 C geçtiği uyarısı veriyor. kasam asus vento A9 yani biraz küçük galiba.
    şimdi su soğutma alsam mı yoksa venom vodoo gibi büyük bir hava soğutma taksam bu sefer ramlerden biri uçuyor galiba. kasayı artık eskisi gibi açıp uğraşmak istemiyorum. Su soğutmalar uzun ömürlü olur mu? overclock da yapmıyorum. ne tavsiye edersiniz.?

1 ) ucuz yollu hava soğutma (oc suz iş görecek)
    2 ) su soğutma
    3 ) uyumlu model hava soğutma (ram i uçurmayan- kasam biraz küçük gibi )

lütfen model belirtin.
    benim gönlüm su soğutmadan yana ama sıkıntılarını bilmiyorum.

• Corsair'in hazır sıvı soğutma kitleri var. İlla sıvı soğutma olsun derseniz onlara bakabilirsiniz. OC yapılmayacaksa en küçük radyatöre sahip olan H60 modeli yeterli olur düşünüyorum. Fiyatları biraz yüksek ancak ram slotlarını kapatması gibi bir sıkıntınız olmayacaktır.

Hava soğutma olarak kasanız el verdiği ölçüde min. 12 cm fanlı bir soğutucu hem sessizlik hem soğutma olarak işinizi büyük ölçüde görecektir. OC yapmayı düşünmüyorsanız Venom Voodoo vb. büyük soğutuculara gerek yok bence.

Ben soğutucu alacağım zaman H100 stoklarda kalmamıştı. Bu yüzden bir süre idare etmek için Xigmatek Gaia aldım ve gayet memnunum. Yine Xigmatek Red Scorpion ve Sunbeam CCF de tavsiye edilen düşük fiyatlı soğutucular arasındaydı o sıralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peligom

Corsair'in hazır sıvı soğutma kitleri var. İlla sıvı soğutma olsun derseniz onlara bakabilirsiniz. OC yapılmayacaksa en küçük radyatöre sahip olan H60 modeli yeterli olur düşünüyorum. Fiyatları biraz yüksek ancak ram slotlarını kapatması gibi bir sıkıntınız olmayacaktır.

Hava soğutma olarak kasanız el verdiği ölçüde min. 12 cm fanlı bir soğutucu hem sessizlik hem soğutma olarak işinizi büyük ölçüde görecektir. OC yapmayı düşünmüyorsanız Venom Voodoo vb. büyük soğutuculara gerek yok bence.

Ben soğutucu alacağım zaman H100 stoklarda kalmamıştı. Bu yüzden bir süre idare etmek için Xigmatek Gaia aldım ve gayet memnunum. Yine Xigmatek Red Scorpion ve Sunbeam CCF de tavsiye edilen düşük fiyatlı soğutucular arasındaydı o sıralar.

teşekkür ederim.
    galiba zalman veya corsair h100 su soğutma alacağım. ama biraz daha beklesin para biriktireyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkuazim
    teşekkür ederim.
    galiba zalman veya corsair h100 su soğutma alacağım. ama biraz daha beklesin para biriktireyim.

Rica ederim.

OC yapmayacağım demişsiniz, o üzden daha alt modeli önermiştim. Soğutma olarak farkı bariz olacaktır H100'ün ancak çift fanıyla daha gürültülü olacaktır aynı zamanda. Bir de kasanız H100'e uygun mu? 240mm'lik radyatörleri sıkıntı yaratabilir ufak kasalarda. Buna da dikkat etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peligom -- 9 Temmuz 2012; 0:57:40 >
  • 250 veren 60 daha verir dedim ama haklısın. o zaman zalman veya h80 desek ben Zalman sanki daha iyi gibi geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VRM SICAKLIK SORUNU ?
    14 yıl önce açıldı
    CPU DARBOĞAZ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.