Şimdi Ara

Fx8120 gereksiz ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS m5a97-EVO ankarta, fx8120 işlemciye, hyper 412s işlemci soğutucuya sahibim.
    Beyler fx8120'nin default ghz'si 3.1 fakat anakart otomatik olarak 3.875 'e overclock yapıyor.
    Benim cpu ısı sorunum mevcut. Render tarzı işlerim olmaz, bilgisayarı oyun için kullanıyorum. Bu yüzden bırakın 3.8 ghz yi 3.1 ghz bile yetip artıyor.
    Fakat bu otomatik overclock işlemini nasıl yapıyor bilmiyorum. İşlemciyi default ayarlarına getirmeme rağmen bir dahaki açışımda overclock atıyor.
    Benim istediğim 3.1 ve 3 ghz arasında voltajın en düşük seviyede olması. Amacım ısıyı düşürmek fakat beceremiyorum.

normalda cpu 44-47 derece arası oyuna girince 65'i geçiyor. Eskiden boştayken 35-38 arasıydı oyunlardada 65'i geçmezdi.
    Dediğim gibi olabildiğince düşük voltajda ghz'yi 3.1 ve ya 3 e sabitlemek istiyorum

CPU Bus freq : 250mhz
    CPU Voltage : 1.38750 V
    CPU/NB Voltage : 1.2065 V
    DRAM Voltage : 1.5000 V

CPU LLC : auto
    CPU/NB LLC : auto
    CPU current capability ve CPU/NB current capability : auto
    CPU voltage frequency : Auto spread spectrum off.
    CPU power phase : standart
    CPU power duty control : T.Probe

Cool'n quite ve 8 çekirdeğin hepsi açık.
    Saymadığım çoğu özellikte otomatikte.

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• oyunlarda 3.8 ghz olmasi iyi olur aslinda ama istemiyorsan o fonksiyonun ismi turbo'dur.biosta turbo gordugun ayari disable yapabilirsin.havalar sicak malum eskiden daha serindi herkesinki.kasa sogutman iyi olmayabilir islemci uzerinde sogutucun var ama sicak havayi kasa disina atamiyorsan isinma yapacaktir bir de kasa kapagi acikken dene.simdi gordum senin oc isi turbo yuzunden degil cpu bus freq ayari 200 olacak 250 degil bu yuzden 3.8 ghz oluyor 200 yapinca duzelecektir turbo'ya ayrica bakarsin.

3100/200=15.5 carpan

15.5x250=3875
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

oyunlarda 3.8 ghz olmasi iyi olur aslinda ama istemiyorsan o fonksiyonun ismi turbo'dur.biosta turbo gordugun ayari disable yapabilirsin.havalar sicak malum eskiden daha serindi herkesinki.kasa sogutman iyi olmayabilir islemci uzerinde sogutucun var ama sicak havayi kasa disina atamiyorsan isinma yapacaktir bir de kasa kapagi acikken dene.simdi gordum senin oc isi turbo yuzunden degil cpu bus freq ayari 200 olacak 250 degil bu yuzden 3.8 ghz oluyor 200 yapinca duzelecektir turbo'ya ayrica bakarsin.

3100/200=15.5 carpan

15.5x250=3875

Hocam doğrudur havalar etkiyor ama bilemiyorum tam. Kasa hava sirkülasyonu tam. Soğutmanın yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorum. Önde ve yanda içeri üfleyen, üstte ve arkada dışarı üfleyen ikişer fan mevcut. Fanlar kaliteli.
    Hızı 3.1'e çektim fakat bir sıcaklık değişimi göremedim belki "boş anda" 1 derecelik bir düşüş var. Kanımca voltaj değerlerinden kaynaklanıyor. Yapabileceğim başka bir şey var mı ? Teşekkürler

• hizi dusuruyorsan voltaji da dusur 1.3v duz yap mesela.
  • quote:

hizi dusuruyorsan voltaji da dusur 1.3v duz yap mesela.

Hocam hız 200mhzde 3.1, voltajı 1.3 yapıp stabilite testiyle mesajı atarım buradan
  • quote:

hizi dusuruyorsan voltaji da dusur 1.3v duz yap mesela.

Hocam ne yazıkki voltajı 1.3 ' e attığımda geri değerine atıyor. Ayrıca kafayı yiyeceğim. 3.8-3.9 iken 200 e çektim dediğiniz gibi fakat bu sefer biosta 3.1 görünmesine rağmen pc açıkken 3.4'te görüyorum genelde hatta bi ara 4 gördüm hocam bu nedir ya..
  • dedigim gibi bu islemcilerde turbo diye bir olay var 20x carpan ayarliysa 4 ghz olabilir ama butun cekirdekler cikmiyor.cpu-z'de islemci sayfasinda sag tiklarsan butun cekirdekleri gorebilirsin yani islemcin 3.1'den 4 ghz'ye cikmiyor bazi cekirdekler cikiyor cpu-z en yuksek mhz cekirdegi gosteriyor.benim anakarttaki turbo bu sekilde.senin anakartta da acik demek ki bu ozellik ismi turbo diye aradin bulamadin muhtemelen ama farkli isimlerde de olabiliyor bu ayari kapatman lazim.

Fx8120 gereksiz ısınma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Temmuz 2015; 12:18:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.