Şimdi Ara

FX8120 ve Anakart Isınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bilgisayar kasam gerçekten kötü bir kasa ve şuanda malesef kasa alamam. İçerisi dar ve egzoz ve ön fan olmak üzere 2 fan takılı. Kasanın işlemci fanına bakan yüzeyinde delikli alan var hava girişi için sanırım. Malum yaz sıcakları olduğu için işlemcim boşta 48-50 anakart ise 45 C derece sıcaklıklarda geziniyor. Oyun oynarken ise ikiside 60'a dayanıyor. Fakat 60'ı şuan için ikiside aşmadı.

Termal macunu yeni yeniledim ve işlemci fanınıda yeni temizledim. Ekran kartımda bir sıkıntı yok. Sadece bu iki eleman ısınıyor. Sizce bu sıcaklıklar bu havalarda tehlikeli olabilir mi?

Anakartım : Gigabyte 78-lmt-s2pt
    İşlemcim : AMD FX 8120

Öndeki ve arkadaki fanlar 80 mm öndeki fan molexe bağlı arkadaki fan ise anakarta bağlı beni bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Kasa resmini vaktim olunca paylaşacağım.

• Anakartınız 95watt tdp değerine kadarki işlemcileri destekliyor.
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4129

Fx 8120 125watt tdp'ye sahip bildiğim kadarıyla. Bu nedenle ısınıyor olmasın.

Fanların molex'e veya anakarta bağlı olmasının farkı, molex portuyla bağlı olanlar tam güçte çalışır. Anakarta bağlı olanların bios'dan veya windows'dan hızını kontrol edebilirsiniz, veya nasıl çalışacağını.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz listede 2800 Mhz olarak FX-8100 serisi gözüküyor işlemcinin frekansını mı düşürmeliyim ? Veya herhangi bir voltaj ayarına gerek var mı ?
  • Performansta bir sorun yaratmıyorsa bırakın ısınsın o kadar sıcaklıktan bir şey olmaz. Listede 8100 serisi yazmıyor, fx 8100 de fx 8120 gibi bir işlemcidir ve 95watt tdp'ye sahiptir ama Türkiye'deki mağazalara gelmiyor. İşlemcinin frekansını ve voltajını ben olsam düşürmem çalışması açısından sorun yaratmadıkça.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Hocam ısınması çok problem değil açımdan ama ses beni deli ediyor. Performans açısından önemli değil frekansı çekmeyi düşünüyorum 2.8 gibi rakamlara 300 MHz ile fark olacağını sanmam zaten. Sıcaklıkları biraz düşürebilsem fan sesi bir nebze azalsa benim için yeterlidir.
  • 95watt tdpli anakartla 125watt tdpli işlemci kullanıyorsunuz 60 derece çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orlando DeJoseph kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama benim suçum değildi malesef. Peki ilerde bi sıkıntı çıkar mı ? Bu şekilde kullansam ?

Edit:Veya herhangi bir voltaj ayarıyla bu durumun önüne geçebilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Tiger -- 20 Haziran 2015; 20:42:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.