Bildirim
FX8350 & HD7990
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
i7 4770k ile kullanmak daha iyi olur zira daha güçlü işlemci fx 8350'ye göre 7990'ı 1000w beslermi bilemem 7990 tüketimde acımasızdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetburaktr
Merak ettiğim birkaç şey var, yardımcı olursanız sevinirim:
1.si: Fx8350 işlemci HD7990 ı sınırlar mı? Başka bir deyişle Core i7 4770k + HD7990 ile Fx8350 + HD7990 karşılaştırdığımızda ne kadar fps fark eder oyunlarda?
2.si 1000 wattlık bir psu iki tane HD7990 ı beslemeye yeter mi?
ben 7870 cf de 8350 kullanıyorum gpu nun yude 99 oldugunu cogu zaman goruyorum... sınırlamaz yani.. -
Yorumunuz için teşekkürler, fakat merak ettiğim şey şu: bildiğim kadarıyla FX8350 AMD nin en güçlü işlemcisi, AMD platformlar fp bakımından Intel platformlara göre çok daha performanslı görünüyor. Bu yüzden merak ediyorum iki işlemci bu kartla ne kadar fps farkı yapar? -
İlk sorunuza cevap vererek başlayayım, işlemci darboğaz olmaz. Keza oldu diyelim hafiften bi gaz verirsiniz 4.5 GHz. Kafa rahat.
Devamında şunu belirtmek isterim ki 4770K + 7990 alacak bir bütçeniz varsa 8350 yi atın kafanızdan, aklınıza bile getirmeyin o derece yani. -
Amd tarafının en güçlü işlemcisi fx 9590'dır fps farkını test yapmadan söylersem yalan söylemiş olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior
Amd tarafının en güçlü işlemcisi fx 9590'dır fps farkını test yapmadan söylersem yalan söylemiş olurum.
Evet şimdi araştırdım haklısınız fx9590 en hızlısıymış fakat bu işlemci Türkiye'de bulunur mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: Sofiman
İlk sorunuza cevap vererek başlayayım, işlemci darboğaz olmaz. Keza oldu diyelim hafiften bi gaz verirsiniz 4.5 GHz. Kafa rahat.
Devamında şunu belirtmek isterim ki 4770K + 7990 alacak bir bütçeniz varsa 8350 yi atın kafanızdan, aklınıza bile getirmeyin o derece yani.
Teşekkürler, Cooler master x6 soğutucu ile rahat OC olur mu hocam bu işlemci? -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior
Evet şimdi araştırdım haklısınız fx9590 en hızlısıymış fakat bu işlemci Türkiye'de bulunur mu?
Şu an vatan bilgisayarda fx 9370 var ne zaman vatana gelir o zaman Türkiye'ye geldi derim.
Anlıyorum, peki 2.soruyla ilgili bir fikriniz var mı 2 adet HD7990 için 1000 watt lık PSU yeterli midir? (Diğer bileşenler genelde çok fark yapmadığı için onları yazmıyorum) -
@ahmetburaktr
Söylediğiniz CPU Cooler ı daha önce hiç görmedim. Bir linkini atın öyle değerlendirme yapayım isterseniz. Bu arada 100 TL civarına alınabilecek en iyi CPU Cooler, Cooler Master Hyper 212X dir.
@Lightning_Warrior
Böyle OEM ürünler genelde ilk vatanda 1. kullanıcıya satılıyor evet doğru ama her zaman ilk geldiği yer Türkiyedeki disbürütörlüğünü yapan firmalardır. Bunu unutmamak lazım -
Hocam ben amdyi seven ve fx 6100 kullanan biri olarak fx 8350 almadan önce bol bol düşünmenizi ve fx 9000e ise hiç bulaşmamanızı tavsiye ediyorum.İntel i7 4770k Adidas ise fx 8350 abidas fx 9*** ise kardeşler kunduradır.Yani yüksek performans diyince amdnin anladığı oc oluyor.Adamlar işlemcileri oclayıp oclayıp yeni model diye bize satıyorlar resmen.Güç tüketimine bakın zaten almaktan vazgeçersiniz.İntel almakla aynı hesaba geliyor.Soğutucu psu ve elektrik parasını hesaba katarsak aradaki fiyat farkı baya kapanmış oluyor.
Buraya gelip i5 mi fx 6300 mü deseydiniz kesinlikle fx derdim ama size daha yüksek performans lazım.Bu yüzden bütçe müsaitse ki 7990 alacak para varsa müsaittir intele yönelin
http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-x6nn-19pr-r1-x6-intel-lga-7751155115613662011-&amd-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=60679
Hocam soğutucu bu, biraz pahalı ama sessiz ve etkili olduğu söyleniyor, sizin bir fikriniz var mı? -
Benim alışveriş imkanım vatan bilgisayar ile sınırlı olduğu için böyle bir yorum yaptım yani benim için Türkiye'ye gelen ürünler ilk hep vatana gelir.
1000w psu 80+ ve yukarı bir sertifikaya sahip ise çalıştırır gibi geliyor ancak 7990 bu konuda savurgan ben 7990 kullanacak olsam 1200w 80+ bir psu alırdım.
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Hocam ben amdyi seven ve fx 6100 kullanan biri olarak fx 8350 almadan önce bol bol düşünmenizi ve fx 9000e ise hiç bulaşmamanızı tavsiye ediyorum.İntel i7 4770k Adidas ise fx 8350 abidas fx 9*** ise kardeşler kunduradır.Yani yüksek performans diyince amdnin anladığı oc oluyor.Adamlar işlemcileri oclayıp oclayıp yeni model diye bize satıyorlar resmen.Güç tüketimine bakın zaten almaktan vazgeçersiniz.İntel almakla aynı hesaba geliyor.Soğutucu psu ve elektrik parasını hesaba katarsak aradaki fiyat farkı baya kapanmış oluyor.
Buraya gelip i5 mi fx 6300 mü deseydiniz kesinlikle fx derdim ama size daha yüksek performans lazım.Bu yüzden bütçe müsaitse ki 7990 alacak para varsa müsaittir intele yönelin
Teşekkürler, Ben aslında işlemciden kısıp ekran kartına yatırma mantığındayım, bilgisayarı oyun ağırlıklı kullanacağımdan. tabi ki ekran kartını sınırlamamak koşuluyla. Fakat dediğiniz gibi eğer aldığım ekran kartından tam randıman alamayacaksam bir anlamı olmaz, tasarruf edelim derken israf etmiş oluruz
-
quote:
Anlıyorum, peki 2.soruyla ilgili bir fikriniz var mı 2 adet HD7990 için 1000 watt lık PSU yeterli midir? (Diğer bileşenler genelde çok fark yapmadığı için onları yazmıyorum)
1200W tercih edilir. 7990 sömürür çünkü.
1200 watt 80+ olarak bir tavsiyeniz var mıdır? Bir de tuhaf bir şekilde 1000watt ile 1200watt arasında ciddi fiyat farkı var talep olayından mıdır nedir :S -
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Haklısınız ben AMD'den farklı tarzda belki de farklı mimarili intele diş geçirecek bir f/p efsanesi beklerken amd bana 8350'yi hız aşırtıp yolluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
1200 watt 80+ olarak bir tavsiyeniz var mıdır? Bir de tuhaf bir şekilde 1000watt ile 1200watt arasında ciddi fiyat farkı var talep olayından mıdır nedir :S
Şu an mobil kullanıcı olduğum için tavsiye veremiyorum fiyatlar haliyle yükselicektir ancak aşırı derecede olmaz.
quote:
Merak ettiğim birkaç şey var, yardımcı olursanız sevinirim:
1.si: Fx8350 işlemci HD7990 ı sınırlar mı? Başka bir deyişle Core i7 4770k + HD7990 ile Fx8350 + HD7990 karşılaştırdığımızda ne kadar fps fark eder oyunlarda?
2.si 1000 wattlık bir psu iki tane HD7990 ı beslemeye yeter mi?
6300 le bile kullanabilirsin bence
Benzer içerikler
- i3-12100f alınır mı
- exen smart güvenilir mi
- ssaa nedir
- rx 7600 alınır mı
- oyun için amd mi intel mi
- gtx 1650 ti
- snapdragon 888
- ekran kartı güncelleme
- gtx 1650 ne zaman çıktı
- ekran kartı resetleme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X