Şimdi Ara

G-Sync / V-Sync ON FPS Sabitlenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, G-Sync destekli Asus PG248Q monitörüne sahibim. 144 FPS üstü görüntüde kekelemeler yaşıyorum. (CS:GO iyi fakat League Of Legends'da çok net belli.)
    Bu yüzden FPS'i sabitlemek istiyorum. Üçüncü parti programlarla (RTSS gibi) FPS sabitlemek istemiyorum. İstesem bile oynadığım bazı oyunlardaki güvenlik programı hile algılayıp kapatıyor RTSS'i. Ve mouse input lag yapıyor bu programlar.
    Her neyse Nvidia Denetim Masasından V-Sync'ı açık yapınca herhangi bir oyunda FPS sabitlenmiyor, tekrar 200 FPS ve üstünü görüyor. Şunları denedim şimdilik fakat başaramadım.
    -G-Snyc devre dışı bırakıp Nvidia Denetim Masasından V-Sync açtım gene sabitlenmedi.
    -Eski Nvidia driverı yükledim gene sabitlenmedi
    Monitorümün Hz'i 144 olarak ayarlı olmasına rağmen neden bu sorunu yaşıyorum anlamadım. Bu arada GTX 1070 kullanıyorum.

• msi afterburner riva tuner dan 144hz e sabitle.
  • Nvidia denetim masasından g-sync on olsun

Düşey senkronizazyon açık

Oyun içinden v-sync kapalı

Bu şekilde kullanın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cs go ve lol de ayarlardna fps sabitleyebilirsin.
  • Sadece oyun içinden yaparsanız gecikme yapmaz. AMD Radeon Chill dahil daha grafik iş sırasına akıllı müdahale edecek ekran kartı üretilmedi; gerçi AMD birden çok komut paketini takip eden zamanlayıcı yapıyor deniyorsa da Vega'da, daha bunlara çok var.
    Nvidia ekran kartları da takılma yapabilir, bunun için saf bantgenişliği gerekiyor. Eğer çok takılıyorsa doku ayarını düşürmeyi deneyin. Belleklerden daha az anlık veri çekecektir. Ayrıca söyleyeyim olası sorunlar tamamen geliştiricilerin kusuru. Eşşek kafalılar konsollara ayarlıyor, masaüstüne göz kulak olmuyor. Özellikle GTX 970 iyice sürünmeye başladı Playstation 4 Pro Orta Dünya'nın 4K'deki gölgesinde.
  • RivaTuner'ı XignCode adlı güvenlik programı hile olarak algılayıp kapatıyor oyunu. (Evet Knight Online'da oynuyorum arada.)
    CS:GO'da 144 fps ve 300 fps'de bir problem yok görüntüde, gayet güzel.
    League Of Legends'da oyun ayarlarından kare hızı limitini 144 getirince görüntüde aşırı yırtılmalar oluyor fareyi haritada hareket ettirince. 120'ye getirince bir problem olmuyor ama monitörümün verdiği 144 hz'i kullanmak istiyorum.
    Nvidia Denetim Masası'nda G-Sync & V-Sync şu an açık ama hiçbir türlü sabitlenmiyor. Oyun içinden dikey senkronizasyonu açınca League Of Legends'da fare hareketlerinde yavaşlama oluyor. Bugün yeni driver çıkmış ekran kartının yarın bir de CS:GO kurup V-Sync'i deneyeceğim. Umarım sorun düzelir de FPS sabitlenir.
    @Mete Can Karahasan Bilgileriniz için teşekkür ederim.
  • gerekli açıklama yapılmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.