Şimdi Ara

G3258 DARBOĞAZ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradaki işlemlerden çıkan zararlardan ben sorumlu değilim. En güzel şekilde anlattım. Kimse size böyle yaparsan en yüksek performans ile zararsız güvenlice kullanırsın diyemez. Mesela voltajı yaparsın 1.600 çarpanı yaparsın 5.0 ghz (+×+×+×+!!!!! HAYATTA YAPMAYIN !!!×+×+)
    Belki pc kendini kapatmassa yanar. Ama üstün bir performans olur. Ama 3.6 da otomatik hayatta yakma tehlikesi olmayan ayarla hayattada bf4 ultra 64 kişilik sw de oynayamassın. Bu kadar basit.

Bir sorun çıktığında yaptığınız ayarları geri alın.

1. Virüs taraması yapın.
    2. Tüm güncellemeleri yapın.
    3. Tüm driverleri yükleyin.
    4. Bilgisayarı zorlayan hangi programlar varsa görev yöneticisinden bulun ve gerekli değilse kapatın.
    5. İşlemcinin sıcaklığına bakın 80 üzeriyse kesinlikle soğutmanıza dikkat edin.
    6. İşlemcinizi güzelce overclock edin.
    (Ben size anlatayım ama güvenmiyorsanız başka siteden bakabilirsiniz) Ne kadar yükseğe geliyorsa o kadar yapmaya çalışın. Ben size şöyle diyim ilk çarpanı 4.5 yapın voltajı 1.350 girin. Olmadıysa 1.400 yapın. Olduysa ısıyı kontrol edin. Olmadıysa mavi ekran gelmiştir zaten. Geldiyse voltaj aynı anda bir tık bir tık çarpanı düşürün.
    Her olduğu zaman cinebench veya başka testlerle kontrol edin. 85 in üstüne çıkıyorsa ısı kapatıp yine biosa girin ve voltajı düşürün. Eğer yok kalsın diyorsanız oyundada ısıyı ölçün. Eğer 73-75 felansa en fazla durum tamam sorun yok yanmaz burda. İşiniz bittiyse tamam diğer yapıma.
    7.Ramleri normal seviyesine yaklaştıracağız. Bu işlemci 1333 mhz destekliyormuş. O yüzden normal olarak 1600 mhz ram yapamıyoruz. Onun yerine biosa girip ramleri 1400 mhz yapın. İsterseniz xmp modunuda aktifleştirebilirsiniz.
    8. Biosa girin. Burada işlemcinin güç tasarrufu yaptığı herşeyi kapatın.
    (Eğer inglizceniz iyi değilse bende yardım ederimde internette tüm oradaki ayarları bulabilirsiniz.
    9. Burada büyük bir seçim yapacaksınız işte. Benim bu durumdan kurtardığım 6 kişininde hepsi bu yapımda çözüldü sorunu. Eğer işlemci ömrü istiyorsanız 6-7 yıl ortalama bu işlemi gerçekleştirmeyin. (%99 çözülmez) Eğer bu sorundan kurtulalımda ne olursa olsun diyorsanız söylüyorum. İlk olarak biosa girin ve intel speedstep mi diye ayar var onu disablet yapın. Daha sonra turbo mode var onu disabled yapın. Speedstep işlemci 70 e vb. Çıktığında sıcaklığı ve performansı indirmeye çalışır. İşlemcinin ömrünü korumak için tabi. Turbo mode işlemciyi gerektiği zaman en yüksek ghz ye alır. Bu turbo mode açık olduğu zaman benim işlemci farkettimki kendini toparlayamıyor. Birde varsa bi yerde performance saving turbo mode diye 3 lü seçenek var ( ilk baştakinden bahsedmiyorum advanced ayarlarda) onu turbo performance yapın. Daha sonra bi önceki yerde speed step in az önce yaptığımız turbo mode vardıya ona yine bakın. Enabled olduysa disablet yapın ve çıkın.

Evet arkadaşlar bu kadar basit ve bu çözüm kesindir. Gördüğüm ve uyguladığım herkezin bunla hayır duasını aldım. Herkeze iyi günler. Sormak istediğiz birşeyy varsa g3258 ile bf4 deyim. i7 ile oynayanlara oynayışımla taş çıkarmaya çalışıyorum ultrada. G3258 liler direk eklenir soru sorabilirsiniz.

ID: Hudays

Soru sormanın dışındakilere cevap vermiyeceğim. Emin olun ki bu konuyu görüpte yapanlar çok olacaktır. Herkeze iyi günler.

Edit: Taş çıkarmaya çalışyorun derken o kesinlikle bir espriydi

10. Son çözúm :işlemciyi ilan açıp satıyorsun ve doğru i5 4460 alıyorsun.

Arkadaşlar önemli birşey diyeceğimki işlemciyi ısıtmayın. Bu çok önemli. 4.5 ortalama 85° alıyorsa 4.3 yapıp 75° derece yapın. Ama benim yukarda yaptıklarımı yapıpta. 80° olunca işlemci ne olursa olsun performansı yarılıyor. 79° derecede sorun yok. Yani bir ayarı var. Onu bulamadım. Yoksa 4.6 felan yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qmwnebrvtcyz -- 22 Haziran 2015; 16:00:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .
  • devlet sırrımıkı kı herkese acık sekılde yazında degerlı bılgınızı mıllet pm ıle ugrasmasın
  • çözüm basit, g3258'i camdan aşağı atıyoruz ve düzgün bir işlemci alıyoruz. bir daha da işlemci alırken "ooo oc yapınca i5 gibi oluyor, titana bile darboğaz yapmıyor" diyenlere arkamızla gülüyoruz.
  • nasıl çözeceksin ? işlemciye sihir yaparakmı olacak bu ?
  • işlemciyi geri dönüşüme yollayıp arkadaşın belirlediği siteden 5960k alıyormuşsunuz 3258 kullanıcıları
  • Arkadaşım burası forum. Birşey biliyorsan yazarsın herkes faydalanır. Forumun amacı budur. Pm atın ondan sonra da teşekkür edin diye bir mantık yok.
  • Titan X ile G3258 kullanma fikrini çıkartan sen misin yoksa
  • HERKEZ
    Z
    Z
    Z
    Z
    Z
    Z
    Z

Z
    Z
    Z
    Z
    Z
    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
    ZZZZZZZZZZ
    Z
    Z
    ZZ

Z
    ZZ
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    çıkartan recep abisi ama kendisi ölümüne savunuyor

http://forum.donanimhaber.com/m_100241063/mpage_3/f_//tm.htm#106785510
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    Recep'te sosyaldeki bir konudan görüp ilham almıştı bende o konuyu açan adam mısın diye soruyorum arkadaşa

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Haziran 2015; 19:39:28 >
  • Adam prim yapmaya çalışıyo. Takmayın böyle işsizleri.

• Edit: Konuyla alakalı yorumlara cevap verilmeyecektir.

Başına gelceği biliyor iyi gene bişeylerin farkındaymış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

.

• Up

• sabahtan beri meraktan öldük neymiş çözüm diye, ufkumuz açıldı.
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    Çözümü şu: işlemciyi ilan açıp satıyorsun ve doğru i5 4460 alıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Çözümü şu: işlemciyi ilan açıp satıyorsun ve doğru i5 4460 alıyorsun.

Son çözúme ekliyorum.

• 14yasındakı genc kardesımı tebrık edıyorum ufkumu actı bılgı daarcıgım genısledı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.