Şimdi Ara

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
12
Favori
64.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Giriş 220 v çıkış 12 v dc olması lazım driverda ve gücüde ampüllere göre senin dediğinin çıkış voltu uymuyor birde ampül gücünden fazla alırsan daha iyi olur.

Bu arada ben alirxpresten g4 ampül ve 2 adet led driver aldım 14 gün sonra kapımdaydı ürünler ptt getirdi ve sitede takip kodu veriyor satıcı zaten. Ayrıca sen onay vermeden para satıcıya gitmiyor gittigidiyor gibi ve ürün ptt takipten hergün takip edebiliyorsun ayrıca şikayet kısmıda var ürün gelmezse onay vermezsin iritbaa geçersin ama hiç öyle birşey olmadı satıcı güvenilir eski mesajıma bak ordan alabilirsin led driverı..

Ben odalar ve mutfak banyo dahil led ampüle çevirdim 85-90 tl gelen elektrik bu ay 63 tl geldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketoral -- 14 Nisan 2014; 21:29:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ketoral K kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, tahminen bende mecburen aliexpress'ten alacagım, başka bulamadım
    son bir sorum olacak:
    DC G4 + Led Driver fiyatına AC ile çalışan G4'ler satılıyor,
    ikisi arasında kullanım ömrü veya herhangi bir fark biliyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNstRuM

Tamamdır, tahminen bende mecburen aliexpress'ten alacagım, başka bulamadım
    son bir sorum olacak:
    DC G4 + Led Driver fiyatına AC ile çalışan G4'ler satılıyor,
    ikisi arasında kullanım ömrü veya herhangi bir fark biliyormusunuz?

Eminsen ac 220v ile çalışan g4 olduğuna öyle almak mantıklı tabi.. Benim aldığım zamanlarda ac yoktu mecburen dc12v aldık. Tabi led driverda output dc 12 v gerekti mecburen aldık.. Ac 220 v g4 ampül varsa alabilirsin. Zaten türkiyede satanlarda aliexpresten alıp satıyor ama 2 katı parasına satıyor ..

• Ben de uzunca bir süredir avizenin sürekli ampul patlamasından şikayetçiydim, aşağıdaki iki üründen sipariş verdim, teslim alıp takınca yazarım. konuyu açan ve yorum yazan herkese teşekkürler.

http://www.aliexpress.com/snapshot/6070835582.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/6070178813.html

• rasim535 R kullanıcısına yanıt
    bu tur ledlerde trafonuzu degistirmeye ve yeni dc trafo almaniza gerek yok.. sagdece ac12v cikisina 1 adet 5A köprüdiyot baglamaniz yeterli.. drekt dc ye cevirir. 5 tl en pahalisi yani. 4A ac/dc cevirici mesela;http://www.bluemavi.com/vitrin/yi_index.asp?urun=25 gibi boşa trafoya para vermeyinn.. keske onceden yetisseymisim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Forever1907

Ben de uzunca bir süredir avizenin sürekli ampul patlamasından şikayetçiydim, aşağıdaki iki üründen sipariş verdim, teslim alıp takınca yazarım. konuyu açan ve yorum yazan herkese teşekkürler.

http://www.aliexpress.com/snapshot/6070835582.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/6070178813.html

Aynı yerden bende 2 led driver aldım kullanıyorum benim ampüller başka türlü ama sorun olmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

bu tur ledlerde trafonuzu degistirmeye ve yeni dc trafo almaniza gerek yok.. sagdece ac12v cikisina 1 adet 5A köprüdiyot baglamaniz yeterli.. drekt dc ye cevirir. 5 tl en pahalisi yani. 4A ac/dc cevirici mesela;http://www.bluemavi.com/vitrin/yi_index.asp?urun=25 gibi boşa trafoya para vermeyinn.. keske onceden yetisseymisim..

ben led driverları almıştım.
    7 adet 3w led ampül taktım ama şunu belirteyim istediğim sonuca ulaşamadım
    7 adet 3w led, 7 adet 35w g4 kadar aydınlatma sağlamadı.
    ben tasarruftan çok aydınlatmayı artırmayı düşünmüştüm ama daha da azaldı.
    Aslında çözüm 5w almak ama benim ledler topların içine girdiği için çap 1cm olmalı
    oysa 5w olan ledlerin çapı 1,5 cm tüm sorunda burada...

• beyler bi acele bakıp bana bilgi verirseniz cok sevinicem ben bu lambayı (http://www.dx.com/p/hzled-g4-2w-288lm-3000k-244-smd-2835-led-warm-white-light-white-220v-309900#.U1uFFfl_vQI ) buldum sanırım direkt 220 ile calısıyor dimi ?
    alsam direkt 220 ile çalıştırabilirim diye düşündüm? birde bişey daha var bu avizenin içinde helojen ampülü calıştıran trafoyu cıkartmadan bu trafo ile calısabilen led ampul yokmuyki onu iptal edicem diye ugrasmasam :D yoksada onemli değil cıkartırım ama bu ampüller işe yarıyorsa hemen sipariş vericem tşkler şimdiden....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seker_sey -- 26 Nisan 2014; 13:12:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seker_sey

beyler bi acele bakıp bana bilgi verirseniz cok sevinicem ben bu lambayı (http://www.dx.com/p/hzled-g4-2w-288lm-3000k-244-smd-2835-led-warm-white-light-white-220v-309900#.U1uFFfl_vQI ) buldum sanırım direkt 220 ile calısıyor dimi ?
    alsam direkt 220 ile çalıştırabilirim diye düşündüm? birde bişey daha var bu avizenin içinde helojen ampülü calıştıran trafoyu cıkartmadan bu trafo ile calısabilen led ampul yokmuyki onu iptal edicem diye ugrasmasam :D yoksada onemli değil cıkartırım ama bu ampüller işe yarıyorsa hemen sipariş vericem tşkler şimdiden....

Linkteki led 2w gücü düşük aydınlatması çok olmaz baştan söyleyeyim. Trafo ac 220v u 12 v ac ye düşürüyor. Bu led 220v ac demiş.. Ona göre düşün. Fakat 20w halojene 3 w led bile aydınlatmada tam yetişemiyor ama yakın idare ediyor. 2w led aydınlatması daha zayıf olur, odaya kaç tane takacaksın.

• hocam cok aydınlıga gerek yok zaten benim avizede 7 tane lamba var ben bunların 4 ünü cıkartıp 3 üyle duruyordum cok elektrik yaktıgı için. 3 ü kadar ışıtsa yeter. ayrıca avizedeki trafoyu iptal edip direkt 220 ye baglıycam dimi bu ampulu ozetle ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seker_sey

hocam cok aydınlıga gerek yok zaten benim avizede 7 tane lamba var ben bunların 4 ünü cıkartıp 3 üyle duruyordum cok elektrik yaktıgı için. 3 ü kadar ışıtsa yeter. ayrıca avizedeki trafoyu iptal edip direkt 220 ye baglıycam dimi bu ampulu ozetle ?

Valla elektrik işlerinden bende çok anlamıyorum bilgili arkadaşlar konuyu görüp bilgi verirler. Mesela benim ledler dc12 v olduğu için içindeki trafoda ac12 v olduğu için trafoyu değiştik. Eski mesajlarda bir arkadaş bir parça ile dc12 v a çevrilirdi demiş onun gibi bilgili birisi uyarmadı bizi gittik mecburen led driver aldık.. Seninkinde ac 220v diyor ama sen yinede bilen birisine hiç olmazsa git bir avizeciye elektrikçiye sor .. Açıkcası elektrik işi şakaya gelmez bir hatada

• seker_sey kullanıcısına yanıt
    Bende şu ekli linkten aldım 3w olanlardan (http://www.aliexpress.com/item/220V-3W-G4-led-Silicon-g4-led-lamp-g94-3W-spotlight-bulbs-candlesmd-gx53-smd3014-light/1806216259.html ) henüz elime geçmedi fakat direkt 220 ac ile çalıştığını teyit ettirerek şiparişi verdim. geldiğinde 220 ile deneyeceğim, olmadı dimmer kullanacağız başka çare yok.
    Şiparişi verdiğim zaman fiyatı 1lot 10 adeti 17,20 dolar idi şuan 22 dolara çıkmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salp10 -- 29 Nisan 2014; 19:43:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salp10

Bende şu ekli linkten aldım 3w olanlardan (http://www.aliexpress.com/item/220V-3W-G4-led-Silicon-g4-led-lamp-g94-3W-spotlight-bulbs-candlesmd-gx53-smd3014-light/1806216259.html ) henüz elime geçmedi fakat direkt 220 ac ile çalıştığını teyit ettirerek şiparişi verdim. geldiğinde 220 ile deneyeceğim, olmadı dimmer kullanacağız başka çare yok.
    Şiparişi verdiğim zaman fiyatı 1lot 10 adeti 17,20 dolar idi şuan 22 dolara çıkmış durumda.

İlanda 220 v ac yazmış doğrudur. Siteden bende led ampül ve led driver aldım 15-20 gün arası ptt getiriyor. Takip kodu göndermiştir siteden satıcı , ptt yurtdışı gönderi takibine gir takip et.. Ptt eleman aldı çok güzel çalışıyor artık ürünler eskiden 1 ayda gelmezdi şimdi 15 günde geliyor

• Arkadaşlar kısmetse 1 aya evleniyorum. Tuttuğum evin misafir odasının aydınlatması bu şekilde. Odada avize yerine G4 lamba ile aydınlatma seçilmiş. Odada toplam 10 adet bu lambadan var. Abisi elektrikçi arkadaşıma sordum, bunlar hem çok yakar hem aydınlatmaz dedi. Gerçekten de çok loş bir ışık veriyor hepsi açık olsa bile.

Ev kira olduğundan kartonpiyeri kırıp veya söküp avize takma şansım yok. O yüzden bunun yerine led G4 takmamı söyledi ama tanesi 8-9 tl civarındaymış sanırım. Sizin tavsiyeleriniz nedir, ne yapabilirim önerinizi bekliyorum...
     G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ]

• Bence çok çirkin olmuş kim düşündüyse. Onların yerine led taksanda aydınlatma artmaz. Ledler daha az aydınlatıyor. Bence onları iptal ettir daha yakışan doğru düzgün bir aydınlatma yaptır..

• quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

Bence çok çirkin olmuş kim düşündüyse. Onların yerine led taksanda aydınlatma artmaz. Ledler daha az aydınlatıyor. Bence onları iptal ettir daha yakışan doğru düzgün bir aydınlatma yaptır..

Ev kira olunca yaptırma sıkıntı oluyor. Ama bir çözüm bulmam lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

quote:

Bence çok çirkin olmuş kim düşündüyse. Onların yerine led taksanda aydınlatma artmaz. Ledler daha az aydınlatıyor. Bence onları iptal ettir daha yakışan doğru düzgün bir aydınlatma yaptır..

10 tane g4 normal 200w yakar ama güzel aydınlatır. Sen yetmiyor diyorsun bu halde bile demekki alan geniş. 3w led yapsan g4 hiç yetmez aydınlatması. Küçük odalarda ancak yeterli oluyor led aydınlatma

Ayrı seyyar abajur gibi bişey olabilir o zaman sisteme dokunmayacaksan..

• Ben mutfak banyo tuvalet ve yatak odasında 5w ve 8w normal led ampül tekfen ve carfourdan aldım vitone marka , salon ve oturma odalarında g4 lü avize var onlarıda çinden 3w led alıp değiştirdim 2 aydır elektrik faturalarını takip ediyorum 90-95tl gelen faturalar 63-61 geldi..

• quote:

quote:

quote:

10 tane g4 normal 200w yakar ama güzel aydınlatır. Sen yetmiyor diyorsun bu halde bile demekki alan geniş. 3w led yapsan g4 hiç yetmez aydınlatması. Küçük odalarda ancak yeterli oluyor led aydınlatma

200 watt anasını ağlatır faturanın..Bir çözüm bulmam lazım. Bunların aydınlatma gücü (lumen) nedir acaba? Buna muadil led lamba tavsiyeniz var mıdır?

• quote:

quote:

quote:

quote:

200 watt anasını ağlatır faturanın..Bir çözüm bulmam lazım. Bunların aydınlatma gücü (lumen) nedir acaba? Buna muadil led lamba tavsiyeniz var mıdır?

G4 ledler 3w aydınlatması normal halojen g4 e göre biraz az. Onun için sana yetmez masraf edip boşa para harcama. Oda aydınlatması için seyyar taşınabilir aydınlatmalar var dekoratif onlardan alabilirsin veya avize taktırma şansın varsa normal ampülle çalışan avize takılabilir. Tekzenden 8w tekfen led ampül aldım e27 duylu standart duylu olanlara yetiyor aydınlatması çok iyi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.