Şimdi Ara

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
12
Favori
64.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar acil yardım edebilirseniz çok sevinirim

uzaktan kumandalı g4 ledli bir avizem var. avizede ortada 5 adet kenarda da 12 adet g4 ampül girişi var. hepsine 3w lık DC led aldım. ortadaki 5 adetlik kısımda normal çalışıyor ledler. kenardaki kısıma 1-2 tane eski halojen g4 takmazsam çalışmıyorlar. ben de led driver alıp halojen takma derdinden kurtulmak istiyorum. bu hafta n11 den fotodaki led trafosunu aldım ama çalışmadı, yani çalışıyor ama çok sönük yanıyor, yandığı belli bile değil. almam gereken ürün bu değil mi? out DC 36-42 volt yazıyor.
     G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ]

bu da eski trafosu, yani avizenin içinden çıkan trafo

• arkadaşlar acil yardım ederseniz çok sevinirim.

g4 ampul kullanan uzaktan kumandalı avizem var. ortasında 5 tane ve kenarda da 12 tane g4 girişi olan ayrı 2 trafolu bir avize. malum halojenler sürekli patladığı için 3 w lık DC led ampül aldım hepsine. ortadaki kısımda sorun yok direk çalışıyor ama kenardaki 12 li kısımda araya 1-2 tane halojen takmadan çalışmıyor. ben de sürekli patlayan halojenlerden kurtulmak için içindeki trafoyu değiştirmeye karar verdim ve aşağıdaki fotodaki led driver yazan ürünü aldım ve avizeyi söküp trafoyu değiştirdim ama olmadı, bu sefer araya halojen taksam da çalışmıyor. çok sönük bir şekilde yanıyor ledler ama dibinden baktığında görünüyor yandığı. led driver da DC 36-42 volt yazıyor bu mu yanlış yoksa amper değeri mi ya da ne yanlış. bir de almam gereken led trafosunun tam olarak özelliğini bana yazarsanız çok sevinirim.

bu yeni aldığım led driver

bu da avizeden çıkan eski trafo

• 12v alacaksın senin aldığın 36vtan başlıyor..
  • gencmuzik04 G kullanıcısına yanıt
    Siz 12v led için değil,, power ledler için led trafosu almışsiniz...

Eski trafo çıkışı Ac 12v, ledlerin çalışması için 12v ve gücü uygun..
    Ledler Ac ile çalışmıyorsa, bu trafo ile ledler çalışmaz. Dc çıkış istiyorsaniz ledleri çalışması için 2-3 tl lik köprü diyot Dc ye çevirir,, trafonun Ac frekansı yüksek ise köprü diyot yerine hızlı diyot bağlanması gerekir... Trafonun ledlerin hepsini aynı anda çalıştırması icin, ledlerin birbirine paralel bağlı olması gerekir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    trafo ucunda yük olmayınca çalışmıyor halojen istiyor..
  • arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, aldığım led driver yanlışmış. o led driver ı yine "cata" marka 25watt 2 amper 12 volt DC led trafosuyla değiştirdim ve şimdi oldu, artık eski tip halojen ampül takmadan led ampüller çalışıyor.

yeni alacak arkadaşlar için tavsiyem, bizim aldığımız led g4 ampüllerin 220 volt olanları çıkmış, bence benim aldığım gibi 12 volt almasınlar, 220 volt olanlarından alıp eski trafoyu iptal edin hiç led driverla filan uğraşmamış olursunuz.
  • Merhaba evimin hemen hemen her odasında avize sistemlerimde G4 ya da G9 halojen lamba kullanıyorum , kısa süreli dayanıyor ve patlıyorlar 1-2-3 tl ürünler de olsa kısa zamanda maliyet oluşturuyor elektrik sarfiyatı da oldugunun farkındayım nasıl bi değişim önerirsiniz ? Elektrik işleri biraz elimden gelmez :( bir ustaya başvurcam gibi

Ya da aynı ampülleri aliexpress veya ebay dan temin edeceğim daha kaliteli daha ucuza olursa.

En son kullandığım marka

Vegamax G4 12V 20W 280 LM
    Vegamax G9 220V 40W 520 LM
  • "arkadaşlar elimde 50 adet aliexpressten alınmış G4 AC12V 6W Led ampul var. İlgilenenler PM atabilir. Tanesi 5 TL'ye vereceğim. Zaten ben de tanesini yaklaşık 5 TL'ye aldım. Ürünün linki bu:http://tr.aliexpress.co...Replace/32358522010.html "

Merhaba, G4 led ampullerden elinizde kalan varmı acaba.
  • arkadaşlar uzun süredir bu konuya girmemiştim, 2 sene sıkıntısız çalışan ledler yavaş yavaş ömürlerini bitirdi, ben de yeniden sipariş verdim 220v olanlardan.

Bir de önemli detay var, ledlere yazılan wattlar doğru değil, 3 w yazanlar gerçekte 1 w civarı, 9w aldım 1.5 w civarı elektrik tüketiyor tanesi.

Daha fazla tasarruf edeyim diye az wattlı olanlardan satın almayın, boyutlar avizenize sığarsa ne kadar fazla led o kadar fazla aydınlatma sağlar, 15 tane 9w led toplam yaklaşık 25 w tüketiyor :) ve salonuma yeterli ışık sağlıyor. 3w almak tasarrufu arttırmıyor fazla.
  • Arkadaşlar Merhaba Yeni bir avize aldım trafosu bu şekilde. Bunun için aliexpres tarzı yerden kaliteli sarı ışık veren bana hangi ampulu önerirsiniz. Işığıda çok versin istiyorum.

• h@ydut kullanıcısına yanıt
    https://shoppingcart.aliexpress.com/shopcart/shopcartDetail.htm?spm=a2g10.10010108.0.0.c6ba185fAer3Do Şimdiye kadar değiştirmediyseniz eğer,linkini verdiğim ürün avizenize uyar.Ben yanlışlıkla aynı ürünün DC olanından aldım. Trafolarım AC olduğu için kullanamıyorum.Ampulleri kullanabilmem için ya trafoları değiştireceğim ya da,size linkini verdiğim lambalardan almam gerekiyor.Ürünün ölçüleri G4 halojen ampullerden büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clls -- 17 Mart 2018; 0:13:1 >
  • Arkadaşlar, 12'li G4 halojen ile çalışan avizem var, ben halojenlerden kurtulmak için, G4 24 leds Ac/DC 12 v olanından 10 tane taktım ve en az 2 tane halojen istiyor hepsinin yanması için, ben şimdi bunların hepsini çıkarsam, bunların yerine 12 adet G4 6W 220V Beyaz olanlarından alsam halojene gerek duymadan hepsi çalışır mı? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Arkadaşlar, 12'li G4 halojen ile çalışan avizem var, ben halojenlerden kurtulmak için, G4 24 leds Ac/DC 12 v olanından 10 tane taktım ve en az 2 tane halojen istiyor hepsinin yanması için, ben şimdi bunların hepsini çıkarsam, bunların yerine 12 adet G4 6W 220V Beyaz olanlarından alsam halojene gerek duymadan hepsi çalışır mı? Teşekkürler.

Ben de merak ediyorum bu konuyu. G4 halojenler yerine 220V led taksak çalışır mı?

• Merhaba arkadaşlar
    Ben 4 ledli bir avizeye sahibim 12 volt 24w led sürücü aldım. Cata 4w g4 4252 led alıp taktım çok güzel çalıştı. Sevindim falan ama br süre sonra ledler sorayla sönüp yanmaya başladı. 3 çevrede 1 merkezde led var çevrediler yanıp 5-10 saniye sonra yeniden yanıyorlar. Neden olabilir? Nerede hata yapıyorum

• slm belki sürücü yetersiz geliyor 2 tane ile deneyin avizeyi

• 3 lamba ile deniyorum yine aynı. Ledlee ısınır mı? Normalde ısınmaması gerekmez mi?

• mehmetsafran M kullanıcısına yanıt

o güçteki led ısınmaması gerekir siz dışardan 12v verip çalıştırın karşılaştırın belki aldığınız ğüç kaynağı fazla voltaj veriyordur.

• Mevcut G4 halojenli avizemizde dimmer'lı anahtar kullanıyoruz. LED halojenler dimmer'a uygun mu?

• Hocam o değil de biz de zamanında halojen iğne bacaklı ampul kullana kullana g4 duyların iğne geçen delikleri aşırı ısınmadan dolayı deforme olmuş ve iğne tutmayacak kadar büyümüş. Şimdi bu duyların değişimi oluyor mu bunla ilgili örnek video var mı bildiğiniz acaba

• Aeronautical Engineering A kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.