Şimdi Ara

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
12
Favori
64.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    12v kullanmanız doğrudur,, dc / ac olayına, sistemin beslemesine ulaşarak daha kesin karar verebilirsiniz.. ac ise 12v ana çıkışa 2-5tl lik köprü diyot bağlayıp, sistemi kolayca DC ye çevirebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

12v kullanmanız doğrudur,, dc / ac olayına, sistemin beslemesine ulaşarak daha kesin karar verebilirsiniz.. ac ise 12v ana çıkışa 2-5tl lik köprü diyot bağlayıp, sistemi kolayca DC ye çevirebilirsiniz
    arkadaşlar,
    konu bende biraz karıştı.

şimdi güç kaynağı olarak almamız gereken ac miydi dc mi?
    22 adet halojen ampul olan avize için 2w kaç w güç kaynağı gerekir?

led çeşitlerinden en kuvvetli ışık hangi çeşit ledden alabilirim? (smd3014 - 5050 - 2835)

ona göre ebay yada aliexpresten alacağım.

teşekkürler..
  • **green-eyes** * kullanıcısına yanıt
    Avizenizde hazir guckaynagi bulunmaktadir,, siz sagdece led alirken ac ve dc de ozellikle ac calistigina dikkat edin yeterli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam aynı sorun bende vardı hiç birseyi degistirmene gerek yok aliexpresden 30 adet g4 3w AC DC 12v led aldim 25 gün civarinda geldi 1hafta noel tatili geçikmesiyle beraber taktim ve hepsi çok iyi bir şekilde calisti tek sorun avizelerin kumandası calismadi nedenini anlamadim bunları 4 adet avizede kullandim aliexpres poketmen adli saticida var

• quote:

Orijinalden alıntı: baytemir

Hocam aynı sorun bende vardı hiç birseyi degistirmene gerek yok aliexpresden 30 adet g4 3w AC DC 12v led aldim 25 gün civarinda geldi 1hafta noel tatili geçikmesiyle beraber taktim ve hepsi çok iyi bir şekilde calisti tek sorun avizelerin kumandası calismadi nedenini anlamadim bunları 4 adet avizede kullandim aliexpres poketmen adli saticida var

merhaba hocam

yapmış olduğüun yeni sistemin resmini çekip yükler misin.

teşekkürler.
  • quote:

ürün linkini ve aldığın fiyatı yazarmısın!
  • virtue051 V kullanıcısına yanıt
    bunlar 3 w olan ürünler 4 lü olanı koridorda kullanıyorum 6lı olan geniş odada 15 li olanı salonda kullanıyorum.hepside yeterli ışık sağlıyor ama ortada kalan duylarada 6 w alıp daha net bir ışık sağlamayı düşünüyorum.
     G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ]

• baytemir B kullanıcısına yanıt
    bu avizlerde swiçmod ac kullanılmış genelde dcye çevrilse bile yanmıyor ledler sistem trafo ise sorun yok ancak diğer şekilde çalışmadı led drever takmadan yada sisteme 1adet halojen takmadan nasıl çalıştırdın..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    hocam aldığım ledler hem ac hem de dc çalışma özelliği var hiçbir şey yapmadım direk tak çalıştır.daha öncede dediğim gibi sadece kumandalar devre dışı kaldı oda önemli değil
  • baytemir B kullanıcısına yanıt
    seninki trafoludur ozaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

Benim avize

Bende çözümü şerit led ile buldum.
    Daha önce sorunumu paylaşmıştım ama kısa özet geçeyim.
    7 top ve içerinde 20 watt halojen ampülden oluşan bir avizem vardı.
    hem tüketim çok fazla hemde aydınlatma yetersizdi.

İlk iş olarak 3 watt led ampül ve yanına 2 adet 18 watt led adaptör aldım.
    bir adaptöre 3 ampül diğerine 4 ampül bağladım. ama sonuç felaket oldu aydınlatmam dahada düştü.
    3 watt yerine 5-6 watt ampül takmak istedim ama onların genişliği topun ağzından geçmiyordu.
    Yani 3 watt yukarısı ampül takılmıyordu.

Uzun zamandır aklımda olan şerit led olayını iyice araştırdım.
    1 metresinde 60 adet led olan 5050 smdli 3 çip şerit led aldım.
    Tabi bunları alırken tüketimini de sorun.
    Çünkü ne kadar kullanacağınız ve adaptörünüzün gücü yeterlimi sorusu aklınızda olsun
    Benim aldığım ledde= metrede 1 amper 12volttan 12watt tüketim olduğunu öğrendim.
    Bunların 2amper 12 volttan 24 watt tüketenleri de var uyarayım.

Ben 30'ar cm olarak kestim ledleri yani her top için 4 watt bir tüketim ve 7 top için 28 watt
    aydınlatmam şuan mükemmel dahada aydınlatabilirdim
    ama 50 cm 6 watt demek 6*3top 18 watt ve diğer adaptörde 6*4top 24 watt olacağı için ben daha fazla uzatamadım.

sonuçları paylaşayım.
    birde soğuk beyaz şerit alın
    ben akşam denemek için 1 metre aldım sonuç olumlu olunca devamını almaya sabah gittim başka seri vermişler ve aydınlatma çok fark etti.
    götürdüm iade ettim.
    aldığım şerit ŞERİT LED

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ]

• rasim535 R kullanıcısına yanıt
    reklam gibi olcak ama şunlardan hem taksan görsel açıdanda iyiydi bunların 220v olanıda var sendekiler bi süre sonra sönmeye başlayınca canın sıkılacak beyazlarda klasik sorunhttp://forum.donanimhaber.com/m_103206728/f_//tm.htm#103206728
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

reklam gibi olcak ama şunlardan hem taksan görsel açıdanda iyiydi bunların 220v olanıda var sendekiler bi süre sonra sönmeye başlayınca canın sıkılacak beyazlarda klasik sorunhttp://forum.donanimhaber.com/m_103206728/f_//tm.htm#103206728

Güzel kardeşim sadece resimlere bakıp yazdıklarımı okumadın sanırım.
    Bende biliyorum 6watt led ampül takmayı ama onların çapı 15mm benim topların ağzı 10mm
    Bu sebepten dolayı 3 wattlık ampülden daha fazlasını takamıyorum topun ağzından sığmıyorlar.
    Yani mecburiyetten led döşedim.

• rasim535 R kullanıcısına yanıt
    haklısın resimleri okudum 3-6 ay sonra soluklaşma oluyo şeritlerde oda para değil emek boşa gidiyo ben mutfağa yapmıştım sökü attım şunlardan taktım şeritlerden bile iyi ışık verdiler halen solma falanda deli gibi ısınma yok.http://www.buyincoins.com/item/4626.html#.VRBmn1WsURE
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

haklısın resimleri okudum 3-6 ay sonra soluklaşma oluyo şeritlerde oda para değil emek boşa gidiyo ben mutfağa yapmıştım sökü attım şunlardan taktım şeritlerden bile iyi ışık verdiler halen solma falanda deli gibi ısınma yok.http://www.buyincoins.com/item/4626.html#.VRBmn1WsURE

Bu bilgi işime yarar, baktım ki solma başladı o zaman ona geçerim.

Keşke büyük ledlerin çapı o kadar büyük olmasaydı yada topların ağzı daha geniş olsaydı.

• quote:

hocam aldığım ledler hem ac hem de dc çalışma özelliği var hiçbir şey yapmadım direk tak çalıştır.daha öncede dediğim gibi sadece kumandalar devre dışı kaldı oda önemli değil

baytemir arkadaşım merhaba,

verdiğin linkte bulunan ürüne göre ebay'dan
    4,5w 48led 3014 ürünü uygun fiyata buldum. bu ürün için yorumun varmıdır?
    ayrıca kumandaların çalışması için ne yapabiliriz? led driver'ı mı değiştirmek gerekli? @baytemir

e bay link

Hocam bu konularda fazla bilgi sahibi değilim bende bu forumda tavsiye ve yönlendirme ile aldım eger duy sayisi az oda büyük ise 4.5 w alabilirsin birde benim için ürünün çapı önemliydi 3w lık olan kurtariyordu uzun süredir de kullanıyorum. Bir sıkıntı çıkmadı kumandayı hiç arastirmadim avizeleri söküp takmayla uğraşmayı hiç göze alamiyorum

• teşekkür ederim.

o zaman forumda bilen arkadaş var mıdır acaba?

sorum şu ;
    http://www.ebay.com/itm/3W-4W-5W-7W-G4-G9-E14-SMD-LED-Spot-Light-Energy-Saving-Corn-Bulb-Lamp-Warm-Cool-/251876306641?pt=LH_DefaultDomain_15&var=&hash=item3aa4ff6ed1
    linkte bulunan ürün de kumanda çalışmama riski varmış. tecrübe eden varmı? fikri olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **green-eyes** -- 10 Nisan 2015; 14:40:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: **green-eyes**

teşekkür ederim.

o zaman forumda bilen arkadaş var mıdır acaba?

sorum şu ;
    http://www.ebay.com/itm/3W-4W-5W-7W-G4-G9-E14-SMD-LED-Spot-Light-Energy-Saving-Corn-Bulb-Lamp-Warm-Cool-/251876306641?pt=LH_DefaultDomain_15&var=&hash=item3aa4ff6ed1
    linkte bulunan ürün de kumanda çalışmama riski varmış. tecrübe eden varmı? fikri olan varmı?
    Arkadaşlar bende ac-dc özelliği olan ledlerden alıp avizeye taktım fakar 2 tane halojen takmadan çalışmıyor. Avize 8 halojenle çalışıyor ikisini halojen 6 sını led yapınca çalışıyor diğer türlü 10 da 1 ışık ancak veriyor sönecekmiş gibi oluyor. Avizenin içinde trafo var mıdır? Bu trafoyu söksem ve değişsem dc çıkışlı led trafosu taksam sorunum çözülür mü yoksa problem farklı mı?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.