Şimdi Ara

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
12
Favori
64.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gercekten cok guzel paylasimlar var. Bir cok soruma cevap aldim. Yanliz bir sorum var. Acaba kendi g4 led'imizi yapabilirmiyiz? Bu sitede buldugumhttp://www.dx.com/p/0-5w-3000-3150k-40-45lm-led-warm-white-light-bulbs-20-piece-pack-146614#.VJs9zV4Ag ledleri kullanarak bir sonuca ulasacagimizi saniyorum. mesela 10 tane ledi arkali onlu duz sira halinde dizebilirmiyiz? bunun icin baska neler lazimdir?
  • mate70 kullanıcısına yanıt
    Led hesabı sitesinin verilerine göre, 1 adet led 3v 150mA. Drenç hesabı sitesindehttp://320volt.com/led-calistirmak-icin-seri-direnc-hesaplari/ Seriled drenç hesabı,, çıkan değer 12v üzerinden >>

Uygulanacak gerilim:12v,, Led V: 3,, led mA: 150,, seri bağlanacak led sayısı:3,,
    Sonuç: 22ohm 1w drenç..
    siz hinede emniyetli olun, bende lyd-L1237 hyx kodlu sizin lede benzer şeritled var,, 3led 1drenç serisi olarak drenç değeri 390 ohm. 15 adet led var,, 1 odayı 5tl değilde, 3tl lik tasarruflu ampul kadar aydınlatıyor mA yı fazla çekiyor tabi. size lazım olacak diğer malzeme ise eğer 12v çıkışınız AC ise köprü diyot kullanmalısınız,,, DC ise gerek yok..

• arkadaşlar paylaşımları başından beri okudum avizelerde süreç led driver diğişiminden soket değişimine kadar gelmiş. soruma gelince bende 15 duyu olan g4 halojenli avize var 12v 20w halojenli yeni çıkan smd 3014 12v 3w dc ledler direk uyum sağlarmı yoksa trafo yada soket bunun içinde geçerlimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: baytemir

arkadaşlar paylaşımları başından beri okudum avizelerde süreç led driver diğişiminden soket değişimine kadar gelmiş. soruma gelince bende 15 duyu olan g4 halojenli avize var 12v 20w halojenli yeni çıkan smd 3014 12v 3w dc ledler direk uyum sağlarmı yoksa trafo yada soket bunun içinde geçerlimi

Halojenler ac ile çalışıyor, senin alacağın ledler dc ile.. İçinde ac trafo var onu dc yapman lazım 12v ac içinde sen 12 v dc yapman lazım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam verdiğiniz cevaba teşekkür ederim peki led ampulde AC 7 DC ÇALIŞMA ARALIĞI şeklinde ibare varsa çalışırmı elektirikçi çalışır diyor
  • Sonunda buldum sagolun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam verdiğiniz cevaba teşekkür ederim peki led ampulde AC 7 DC ÇALIŞMA ARALIĞI şeklinde ibare varsa çalışırmı elektirikçi çalışır diyor

Şimdi halojen ampül 12 v ac ile çalışıyor.. Senin aldığın led 12 v dc , eğer 12 v ac destekliyorsa çalışır ama genelde 220 v ac led gördüm ben hiç 12 v ac led görmedim.. Aldığın sitede açıklaması yokmu..

• ac/dc olarak belirtildiyse, calisir.
    icinde 2-4 tane siyah beyazlı diyot vardir. yada 4 bacakli kare seklinde koprudiyot. olmasa bile ledler Dc, trafo Ac ise 1-2tl lik diyot ile dc ye cevirebilirsiniz.
  • http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/g4-duylu-led-ampul-avize-ampulu-g-4-beyaz-isik-135105517
    hocam ürün bu linkte eğer çalışır derseniz şipariş vercem
  • http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/g4-duylu-led-ampul-avize-ampulu-g-4-beyaz-isik-135105517
    hocam ürün bu linkte eğer çalışır derseniz sipariş vercem birde ışık gücü sizce yeterlimidir
  • Alma derim hem 2w hemde pahalı. Ben 3w 10 tanesini 18-19 tl ye aldım aliexpress çin sitesinden.. 15-20 günde geliyor .

• hocam ac/dc olunca çalışır diyorsunuz yani dediğiniz yerde fiyatlar güzel ama bu siteden alışveriş yapmayı bilmiyorum
  • 7,5 tl tane diyor .. Ayrıca 9.90 a carrefourda vitoone led ampül var 5w-8w normal e27 duylu , çokta güzel aydınlatıyor.. Ben g4 led ampüle tanesine 7.5 tl vermem şahsen. Zaten az aydınlatıyor halojene göre ..onun yerine avizenizi değiştirin normal duylu yapın carrefourdan led ampül alın 9.90 a.. Ben evimde diğer odalarda ondan kullanıyorum.

• hocam avizelere en az 1000 tl verdim atsan atılmaz satsan satılmaz salonumdaki 15 duylu sanırım aydınlatmaya yeterli olur dediğiniz siteyi inceliyorum güvenilirmi hocam kredi kartı ile alınıyor herhalde ac/dc olanlar sanırım işimi görecek
  • quote:

hocam avizelere en az 1000 tl verdim atsan atılmaz satsan satılmaz salonumdaki 15 duylu sanırım aydınlatmaya yeterli olur dediğiniz siteyi inceliyorum güvenilirmi hocam kredi kartı ile alınıyor herhalde ac/dc olanlar sanırım işimi görecek

Ac 12 v 6w olanlardan alırsan 540 lumen diyor güzel bir aydınlatma sağlar. Pocketman veya rocketman satıcısında var aliexpresste .. Ledlerin de ac 12 si çıkmış helal olsun çinlilere.

• quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

hocam avizelere en az 1000 tl verdim atsan atılmaz satsan satılmaz salonumdaki 15 duylu sanırım aydınlatmaya yeterli olur dediğiniz siteyi inceliyorum güvenilirmi hocam kredi kartı ile alınıyor herhalde ac/dc olanlar sanırım işimi görecek

Ac 12 v 6w olanlardan alırsan 540 lumen diyor güzel bir aydınlatma sağlar. Pocketman veya rocketman satıcısında var aliexpresste .. Ledlerin de ac 12 si çıkmış helal olsun çinlilere.

Denemek için ac12v led aldım ben, tak çalıştır hiç sorun olmadan kullanılabiliyor, ışık yetersiz geliyor diyenler halojenlerle birlikte de kullanılabildiğinden yarı yarıya takabilirler. fakat dclere göre daha az ömür biçmişler hem acler fiyat olarak da biraz yüksek dclere oranla. ihtiyaca göre satın alınabilecek bir ürün olmuş acler. Özellikle halojenlerle birlikte kullanılabiliyor oluşu cezbediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

Denemek için ac12v led aldım ben, tak çalıştır hiç sorun olmadan kullanılabiliyor, ışık yetersiz geliyor diyenler halojenlerle birlikte de kullanılabildiğinden yarı yarıya takabilirler. fakat dclere göre daha az ömür biçmişler hem acler fiyat olarak da biraz yüksek dclere oranla. ihtiyaca göre satın alınabilecek bir ürün olmuş acler. Özellikle halojenlerle birlikte kullanılabiliyor oluşu cezbediyor.

Halojenle birlikte taktımıda ekonominin bir anlamı kalmıyor 20w halojen çok bana göre..

• ketoral K kullanıcısına yanıt
    hocam sağolasın valla dediğin yerden 30 tane siparişi geçtim fiyat da oldukça uyguna geldi inşallah sıkıntısız gelirde takıp deneriz
  • quote:

hocam sağolasın valla dediğin yerden 30 tane siparişi geçtim fiyat da oldukça uyguna geldi inşallah sıkıntısız gelirde takıp deneriz

Bende hep ordan aldım, satıcı sana ürünü gönderince tracking numarası verecek sitede sipariş detaylarında çıkar. 10-15 gün sonra ptt yurtdışı takibe gir devamlı hergün takip et ptt nin sitesinden.. Ürünler gelincede aliexpressten onay verirsin.

• Konuyu açan ve değerli bilgi ve denemeleri ile aydınlatıcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkür. Bende zamanında 7 sene öce aldığım ve sarı ışığından dolayı toplamda 20 gün kullanmadığım 10'ar duylu 2 adet avizem var. 3-4 sene once deli gibi beyaz lamba aramama rağmen bulamamıştım. Şans eseri konuyu dün akşam gordüm ve mesai olmasına karşın sabah 5 e kadar okudum :)
    Ve konunun sonuna doğru 12v DC/ac LED lambaların çıktığını gördüm, Benim duylarda şöyle bir açıklama var (12V MAX 10W) yani direk 220V bağlayamam ama anladığım kadarıyla 12V DC/AC olan ledleri direk takabilim doğrumudur. hatta kombine olarak bile halojen ve ledleri kullanabilirmiyim (tasarruf olmaz tabi) Saygılar iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saskin57 -- 6 Ocak 2015; 1:51:30 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.