Şimdi Ara

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
12
Favori
64.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

led driverı takın çözülür..

8 halojen var avizede içini açmadım henüz ağır bir şey olduğu için sizce 2 tane mi trafo var içinde onu söküp bunu mu bağlamam gerekiyor sistemde başka değişiklik yapmama gerek yok değil mi çift anahtardan kontrol ediliyor.

led driver diye aratınca bu rünler çıkıyor ama amperleri düşük geldi bana

http://urun.n11.com/elektrik-aksesuarlari/adaptor-mervesan-led-surucu-driver-msd-350-2-12v-350ma-P16780377?cid=604001&gclid=CIbpx__Jv8cCFSMcwwodc94Nvg

kullandığım ampul g4 24 lü olanlardan ac,dc

toplamda 5 amperlik trafo bağlasam sorun olur mu içine ordan dağıtsam gücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYNO -- 23 Ağustos 2015; 19:17:38 >

• lambaların çektiği akımı ölç 8 le çarp ona göre adaptör al
  • quote:

lambaların çektiği akımı ölç 8 le çarp ona göre adaptör al

Her biri 3w 4 er tane var 12w 12 w şeklinde iki trafo lazım ama led driver şeklinde arattım bulamadım hep düşük amper olanlar çıktı.

Avizenin iç kısmı müsait bildiğimiz şerit ledler için olan trafolardan alsam 1.5 amperliklerden 2 tane bağlasam sorun olur mu?

http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/1-amper-serit-led-trafosu-1a-adaptoru-178102264

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYNO -- 24 Ağustos 2015; 1:42:03 >

• bendeki 6wlar 60-70ma çekiyo 8*70 600ma yapar 1A iyi bu durumda.
  • Burdaki trafo 1 amper fakat 10w görülüyor 3w den 4x3=12w yapıyor ama bu trafoda 10w yazıyor amperinde ise 1 amper acaba çalıştırır mı? Zayıf mı kalır.

http://urun.n11.com/elektrik-aksesuarlari/1-amper-serit-led-trafosu-P20014312?cid=604001&gclid=CKK4jPn4wccCFaISwwodhMYHxA
  • 1a verirse sıkıntı olmaz. zaten sizin takcağınız led sayısıda az.
  • Arkadaşlar, iki ürün arasında kaldım. eğer aynı özellikteyseler tabiki Türkiye den olanı almak isterim. fiyatları arasında da fark bulunmamaktadır. Bilgi verirseniz sevinirim
    http://tr.aliexpress.com/store/product/2015-New-1pcs-540Lumen-3W-6W-G4-LED-12V-AC-DC-24-48-X3014-SMD-Bulb/636596_32268076139.html

http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/g-4-led-ampul-3-watt-12-volt-beyaz-ve-sari-renk-183698679

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memleketim42 -- 11 Eylül 2015; 21:09:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• biri 3w diğeri 6w ama.
  • quote:

biri 3w diğeri 6w ama.

aliexpres dekinin de 3w var aynı ilanda.
  • deneme için 1adet al gittiden beğenmezsen 6 alırsın..
  • Gittigidiyordan 8 adet 12 voltluk, 3w lık led ampüllerden aldım( lambaların üzerinde sadece dc12 yazıyor, ancak satan arkadaş ac/dc olduğunu söyledi). Ancak hepsini takdığımda çok çok az ışık verdi ve titreme yaptı, içlerinden birisinin yerine eski helojen lambalardan takınca normal verim alabildim. Şimdi,
    1-Ben avizenin içindeki led driverimi "ac to dc" olan bir driverlemi değiştirmeliyim,
    2-Led driverin çıkışına köprü diyotmu takdırmalıyım
    3-Çözümü yoksa bir adet halojen lamba ile kullanmaya devammı etmeliyim.
    elektrikten anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • avizenin trafosunu değiştircen dc olcak yada tel halojen takılı kalcak.
  • selam

bu g4 ampüllerle ilgili bir şey soracaktım.

ben de 12v 20w g4 halojen sarı ampül var avizemde. 18 adet. bunun yerine led 3w beyaz almak istiyorum. Değiştirmemin amacı beyaz ışık yapmak ve sürekli patlama işinden kurtulmak.

trafoya ihtiyacım var mı gerçekten ? bu led silikonlu 3w g4 ampülleri ac ve dc diye ayrı ayrı satıyorlar. hangisinden almalıyım ki trafoya ihtiyacım olmasın. bilginiz varsa çok memnun olurum. ben de aliexpressden ampül sipariş edeceğim.

Teşekkürler

Adem
  • edwin E kullanıcısına yanıt
    mesele ac dc değil mesele avizenin beslemesi nasıl eğer smps ise illaki şart led için yeni besleme şart yada 1 adet halojen takılı kalacak..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    açıkçası bilmiyorum avizenin beslemesi nasıl .. 12 v 20w g4 ampülden 18 adet kullanıyorum.

bu avizenin üstünde mi yazar ? tavana sıfır monteli avize.. bunu nasıl bulabilirim avizeyi sökmeden bilemiyorum açıkçası.

1 adet halojen takmak benim için sorun olmaz. ben ac mi yoksa dc mi led alacağımı bilemedim.

bir de led alırken 3w mı yoksa 2w mı almalıyım ? ışığı az buluyorum ben açıkçası.. daha çok aydınlatsın istiyorum ama 3w olunca sıkıntı yaşar mıyım ?
  • gittigidiyora bak 1 adet al karar ver wat için 6w al derim ad dc olanından alırsanda kafanda soru kalmaz avizenin içini açıp bakman lazım yada 1 adet led alıp demen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

Orijinalden alıntı: baytemir

arkadaşlar paylaşımları başından beri okudum avizelerde süreç led driver diğişiminden soket değişimine kadar gelmiş. soruma gelince bende 15 duyu olan g4 halojenli avize var 12v 20w halojenli yeni çıkan smd 3014 12v 3w dc ledler direk uyum sağlarmı yoksa trafo yada soket bunun içinde geçerlimi

Halojenler ac ile çalışıyor, senin alacağın ledler dc ile.. İçinde ac trafo var onu dc yapman lazım 12v ac içinde sen 12 v dc yapman lazım..

+1
  • Merhabalar,
    Bu basliktaki digerleri gibi bende halojenlerden kurtulma derdine dustum. Bu konu cok faydali oldu, paylasimlariyla basindan beri ortak bi fikrin olusmasina katkida bulunan herkese tesekkur ederim. Ancak bi arkadas mesele ac/dc degil demis, besleme smps olacak denmis, konu oylece kalmis.
    ac trafomun ucuna ac/dc 12v ledlerden alip baglayacaktim, ama son mesajlar kafami karistirdi. Sistemi bu sekilde kuran arkadaslar lambalarin durumlari hakkinda bisiler soyleyebilirler mi? Illa da bi halojen takmak zorunda kaliniyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musener

Merhabalar,
    Bu basliktaki digerleri gibi bende halojenlerden kurtulma derdine dustum. Bu konu cok faydali oldu, paylasimlariyla basindan beri ortak bi fikrin olusmasina katkida bulunan herkese tesekkur ederim. Ancak bi arkadas mesele ac/dc degil demis, besleme smps olacak denmis, konu oylece kalmis.
    ac trafomun ucuna ac/dc 12v ledlerden alip baglayacaktim, ama son mesajlar kafami karistirdi. Sistemi bu sekilde kuran arkadaslar lambalarin durumlari hakkinda bisiler soyleyebilirler mi? Illa da bi halojen takmak zorunda kaliniyor mu?

Halojenler ac 12 v , içindeki trafoda ac 12v. Eğer ac 12 v olan led g4 Varsa çalışması lazım.. Benim aldığım zamanlarda sadece dc12v olanlar vardı mecburen içindeki trafoyuda dc yaptık. Şimdi aliexpreste ac 12 v led var diyorlar.. En ucuz aliexpress türkiyede satanlarda ordan alıyor 2 katına gittigidiyor gibi sitelerden satıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.