Şimdi Ara

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
12
Favori
64.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mesele ac dc sorunu değil halojenler normal ac trafolu ise dc ye çevirip kullanırsın yalnız avizelerin genelde smps besleme takılıyo buda siz led taktığınızda uçla halojen lamba olmadığı için boşta sanıp gerekli volatajı vermiyor ya düşük şiddetli yanıyor yada pıppır yapıyor tek halojen bağlanacak yada besleme değişmeli.
  • Arkadaşlar,

Bundan 2-3 sene kadar önce her birinde 18 adet halojen G4 (iğne uçlu) ampul olan aydınlatmayı led yapmaya karar verdim. Elektrikçiden tanesini 9 tl den evvela 18 tanesini, bir müddet sonra da diğer 18 tanesini değiştirdim. Aldım taktım çalıştı. Şimdi burada okuyorum. AC ve DC meselesini yeni öğrendim. Benimki sanırım acemi şansı. bir avizeninkilerin her biri 0,7 W diye hatırlıyorum. Diğeri sanırım 1,7 W idi

0,7 w olanlara baktım. Devreler ya da neyse sanki şişmiş, pamukçuk olmuş. Bu normal mi ? Zamanla olur mu?

Şimdi ışık şiddetini biraz daha artırmak adına değiştirmek istiyorum.

AC yazanlardan veya AC/DC yazanlardan alıp taksam anladığım kadarıyla problem olmayacak. Doğru anlamışım umarım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prmtr -- 23 Kasım 2015; 3:10:18 >
  • prmtr kullanıcısına yanıt
    36 ledle ortam gündüz gibi olmalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

mesele ac dc sorunu değil halojenler normal ac trafolu ise dc ye çevirip kullanırsın yalnız avizelerin genelde smps besleme takılıyo buda siz led taktığınızda uçla halojen lamba olmadığı için boşta sanıp gerekli volatajı vermiyor ya düşük şiddetli yanıyor yada pıppır yapıyor tek halojen bağlanacak yada besleme değişmeli.

12 kasimda aliexpressden smd 3014 model 8 adet 6w ac ve 12 adet 3w ac siparis verdim, bugun geldi taktim. Izlenimlerimi ve sorularimi yazmaya calisayim.
    8 adet 6w luklari salondaki avizeye taktim sikintisiz hepsi calisiyor. 8x6w bile cok etkili bir aydinlatma yapmiyor, galiba butun ledlerin ayni noktada olmasindan kaynaklaniyor, odaya homojen dagitilabilse harika olacak. Herhangi bir titreme yok, direk 220 ac trafo cikislarina bagli.
    12 adet 3w luklari da yatak ve cocuk odalarina paylastiracagim. Cocuk odasinda 6 adet 3w i baglayinca calismadi. Bi tane halojen taktim calisti. Halojen sari, ledler sicak beyaz goruntu pek ii olmadi.simdi bu halojenden kurtulmak icin ne yapilabilir? Besleme nasil degistirilebilir, beslemeden kastimiz led trafosu takmak midir? Ledleri ac aldigim icin led trafosu da kullanilamaz herhalde, cunku led trafolar dc cikis veriyor diye biliyorum.
    Halojen ile kullanmaya razi olanlara ledleri soguk beyaz almalarini tavsiye ederim, en azindan renkleri halojene daha yakin olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8 tane taktığın yere birde halojen takıp dene aynımı ışık şiddeti, diğer taraf için led trafosu yada 12v modem adaptörü gibi ufak bişey kazımki avizeye girsin önce dışarda dene yanar bence dc ile 3wlıklar.
  • kimiferhat kullanıcısına yanıt
    Konuyu okurken bu smd falan ne diyordum. Can alıcı bir hususa değinmişsin. Teşekkür ederim, çok işime yaradı.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Kafamda bazı sorular oluştu. Bizim evde kumandalı içinde trafo olan bir avize var. Resimde kutusunu gördüğünüz halojen lamba ile çalışıyor.

Kutuda 20 watt 12 volt diyor ancak AC mi DC mı bununla ilgili bir bilgi yok.

İlk sorum benim avizemin çıkışı AC mi DC mi?

Ekstra bir tadilat yapmadan direk led ampul alıp çalıştırmak istiyorum.

İkinci sorum hangi özellikteli Led ampülü almalıyım?

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Complex -- 8 Ocak 2016; 9:29:15 >
  • Complex kullanıcısına yanıt
    trafo ağırsa sorun yok led takabilirsin yok hafifse olmaz led için besleme alman lazım yada resmini ekle trafonun.
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    avize yerinde, çıkartma şansım yok zaten montajını çok zor yaptık.

Yeni çıkan hem AC hem DC olan ledler ile çalışır diye tahmin ediyorum daha önceden arkadaşlar yazmışlar
    ancak emin olamadığım için tekrar sorma ihtiyacı hissettim.
  • ac dc sıkıntı değil sıkıntı besleme trafolu değil smps ise ya az yanar yada yada 1 tane halojen takmak zorundasın aksi halde sistmem lambo yokmuuş gibi davranır yani alıp demenen lazım.
  • Halojenler ac 12v.. Sisteme 1 tane halojen takıncada sonuçta 20w 1 tanesi enerji tasarrufunun anlamı kalmıyor..

• @kadircitak, @ketoral teşekkürler. türkiyeden gittigidiyordan falan bir kaç tane alıp deneyim o zaman duruma göre aliexpressden sipariş ederim. sonucu buraya da yazıcam
  • İçindeki trafoların belli bir çalışma waatı var , kadir arkadaşımız onu diyor . Mesela en az 35w çekmezse trafo ledler verimli olmuyor.. Ben led driver aldım aliexpresten birde dc led almıştım hala daha kullanıyorum.. Smd 3014 yerine şimdi smd 2835 çıkmış daha yeni iyiymiş. Onlarla değiştircem yakında

• Merhabalar. Bizim avizede iğne uçlu ampuller bulunuyor, G4 deniliyor sanırım isimlerine, aşağıdaki resimdekinden.

http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1f5xLIXXXXXbQXpXXq6xXFXXXn/20pc-per-lot-font-b-G4-b-font-low-voltage-DC12V-high-bright-10w-font-b.jpg

Şimdi ampül almak için sitelere girdiğimde normal kullanılan e14 ve e27 haricinde birçok seçenek mevcut ve kafamı karıştırdı, resimdeki G4 değil mi?

Bir de bunlar halojen olması lazım, ben ledlerde değiştirip tasarruf etmek istiyorum ama konuda hep trafo ve ac/dc muhabbeti geçmiş, ben ledlerin çalışıp çalışmayacağını denemeden anlama yolum var mı acaba?

Çalışmazsa işler çok karışık galiba? Ben 1 tane g4 led alıp taksam, halejenlerle birlikte, eğer çalışırsa hepsini değiştirdiğimde de sorunsuz çalışır mı ki?

• buradaki tek amaç tasarruf olmuyor halojenler aşırı ısıdan dolayı lamba duyları eritiyor buda eziyete dönüşüyor bir süre sonra... takılı olan lambada voltaja bak 12mi 220mi 12 ise halojenleri sök tek 1 adet led tak yanarsa hepsine takarsın yok yanmaz ise besleme senin smps ac olmaz yani ya onu söküp dc dirver adaptör takacan yada sistemi söküp g4lerin 220 tipi olanları var sığarsa ondan takarsın..
  • arkadaşlar merhaba benim evdeki lambanın güç kaynakları resimdeki gibi ben bu avizeye linkteki sayfadan dc 12 olanları mı alırsam trafo değiştirmeden faydalanabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://tr.aliexpress.com/item/1Pcs-SMD-3014-G4-3W-4W-5W-6W-LED-Crystal-lamp-light-DC-12V-AC-220V/1944508148.html

Saygılarımla

Hocam smps olduğunu nasıl anlayacağız? Benim trafonun resmini ekledim. Şu aşağıdaki linkteki üründen 12 V ac 5w alsam çalışırmı?
    http://m.aliexpress.com/item/32338427558.html?productId=32338427558&productSubject=G4-LED-lamp-220V-230V240V-5W-AC-DC-12V-LED-Bulb-Light-2835SMD-360-Beam-Angle&spm=2114.13010208.99999999.261.jSgRIP&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 26 Şubat 2016; 21:42:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• seeder kullanıcısına yanıt
    o ürün 220mi 12mi anlamadım, senin trafo ac smps led olmaz dc olsaydı sorun olmazdı.
    Hocam 12 v ürün, bu durumda ya adaptörü değiştireceğiz veya 1 tane halojen g4 takmamız gerekecek anladığım kadarıyla. Normalde sorun değil takarızda bu avize biraz farklı bunda ayrıyeten led lambalarda var. Bir giriş var ordan bu adaptöre geliyor biraz karışık değiştirme işi nasıl olur bilmiyorum.

Şu aşağıdaki adaptör 8 *5watt dc led lamba için iş görür galiba.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/rain-ac-dc-adaptor-12-v-1-0a-adaptor-202617930

Veya
    http://s.aliexpress.com/BjAbQbMv

Bu alttali 5 amper, daha yüksek daha iyi olacaktır
    http://s.aliexpress.com/RZviu26Z

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 27 Şubat 2016; 19:11:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eskisini çıkarıp yenisi yada tek halojen kalacak adaptör 1-2a yetecektir ledler az yakıyor 40-100ma gibi
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.