Şimdi Ara

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
12
Favori
64.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: salp10

Arkadaşlar 220 ac led ler 18. gününde geldi ve hemen deneyip resmini ekledim. ışık gayet başarılı. Ac to Dc ile hiç uğraşmayın.

G4 Halojen Lamba Yerine Smd Led Takmak[ÇÖZÜLDÜ]

En iyisini yapmışsınız,, 12v AC/DC derdiniz yok... aslında, tam emin olmayanlar,, 220v/12v trafoyu aradan çıkarıp, bunlardan bağlamaları daha iyi olur.
    http://tr.aliexpress.com/item/1Pcs-SMD-3014-G4-3W-4W-5W-6W-LED-Crystal-lamp-light-DC-12V-AC-220V/1944508148.html burada 4w ve 6w 220v ile çalışmakta,,http://tr.aliexpress.com/item/10pcs-lot-220V-G4-Clear-Silicone-LED-Lamp-3w-3-5w-32-leds-6W-64-LED/1720052605.html bunların hepsi 220v.

• Arkadaşlar herkes ledleri yakma derdine düşmüştü, o sorunu sağolsun daha önce deneyen arkadaşlar ve Emin Fırtına gibi bu konuda deneyim sahibi insanlarla tamamen aştık sayılır,

Led çeşitleri ile çok fazla ilgilenemedik o yüzden biraz bakındım. Internette de çok fazla bilgi yok ama bulabildiğim kadarı ile bir özet geçmek istedim, sipariş edilecek ledlerde en azından biraz fikir edinilmiş olur.

Araştırmamın başlarında model isimlerini sadece ledlerin boyutu olarak düşünmüştüm ama isimleri boyutlarından bahsetse de; içerisindeki soğutma kanalları, ledin wattlara göre verdiği ışık ve maliyet performans dengesinde farklılıklar olduğunu gördüm.

Öncelikle nispeten daha yeni geliştirilmiş ledlere örnek vermek istiyorum, sipariş verecek arkadaşlar bu ledleri tercih ederlerse daha mutlu olacakları kanaatindeyim.

SMD2835: Bu çip en yeni geliştirilmiş ledlerden. üretilme maliyeti düşük olduğundan son kullanıcıya da nispeten ucuz satın alma seçeneği sunuyor, yüksek lümen sağlıyor, ince tasarımla daha yüksek verimlilik vaad ediyor. Isı kanalları ile daha verimli soğutma sağlayan led eski tiplere oranla daha uzun ömürlü. Isim benzerliğinden ötürü smd3528 ile karıştırılmamalı, birisi en yeni teknoloji diğeri en eski teknoloji çipler.

SMD3014 ve SMD5630-5730: Başta belirttiğim özellikleri kapsıyor smd2835'in kardeş ve ağabeyleri konumunda.

Eski Tipler:

SMD5050 : bu çip başlangıçta RGB yani renk değiştiren ledlerle ortam ışıklandırılması için tasarlanmış olsa da daha sonraları geliştirilerek Aydınlanma için kullanılmış. Büyük boyutları ve ısısının yüksek olduğundan kullanıcılar tarafından artık tercih edilmeyen bir model olmaya başlamış.

SMD3528: Bu çip genel olarak smd5050 ile benzer özellik gösterdiğinden, boyut büyüklüğü yeni çiplere oranla düşük verimlilik ve fazla ısındığından fazla tercih edilmeyen bir çip.

Öneri: Son dönemde kullanıcılar tarafından en çok tercih edilenler SMD2835 ve SMD3014, Ben de kendime SMD2835 3W g4 sipariş ettim geldikten sonra yorumumu yaparım tekrardan.

Bir sürü numara var hangisi yeni hangisi eski tip bilemem diyenler için de ufak bir tüyom var, eski tiplerin ışık zemini olan sarı alanları yuvarlak iken, yeni teknoloji ledlerin sarı alanları dikdörtgen.

İyi günlerde sağlıkla huzurla kullanmanız dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 26 Ekim 2014; 19:44:27 >

• Alirxpreste pocketman diye bir led saticisi var led smd3014 ben 15 tane almistim kac ay oldu masallah cok guzel aydinlatiyor, bendeki 12v dc olandan.. Kaliteli uretici tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

Alirxpreste pocketman diye bir led saticisi var led smd3014 ben 15 tane almistim kac ay oldu masallah cok guzel aydinlatiyor, bendeki 12v dc olandan.. Kaliteli uretici tavsiye ederim

Seninkiler kaç wattlık acaba, salp10 nickli arkadaşın aldığı 24 lük smd2835 3 watt soğuk beyaz ledlerden sipariş verdim ben indirime girmiş; ama salonu aydınlatıp aydınlatmayacağı hakkında şüphelerim var, umarım yeterli gelir.
  • Arkadaşlar Selamlar,

Sonuçtan memnun olduğum için sizler ile paylaşmak istedim.

Evde ki 10+20 toplam 30 adet 12v halogen ampulü olan 2 adet kristal avizeyi, trafolarının da değiştirerek 1,5 w led yaptım. Sonuç mükemmel oldu. Ampuller silikon olanlardan 24 ledli, 3-4 TL/adet. Herkese tavsiye ederim. 2-3 amper Sürücüleri 15-20 TL arası.

Ayrıca davlumbazda kullanılan 12v halogen yerine daire şeklinde led ampul ve eski tip davlumbazlarda kullanılan 220 v 20w E14 parfüm ampulün 7 w led versiyonunu buldum ve aldım.

G 9 duy 220v olan bir kaç çeşit led daha var, aydınlatma ihtiyacınıza göre seçim yapabiliyorsunuz.

Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

Alirxpreste pocketman diye bir led saticisi var led smd3014 ben 15 tane almistim kac ay oldu masallah cok guzel aydinlatiyor, bendeki 12v dc olandan.. Kaliteli uretici tavsiye ederim

Seninkiler kaç wattlık acaba, salp10 nickli arkadaşın aldığı 24 lük smd2835 3 watt soğuk beyaz ledlerden sipariş verdim ben indirime girmiş; ama salonu aydınlatıp aydınlatmayacağı hakkında şüphelerim var, umarım yeterli gelir.

3w olandan.. Pocketman dan aldım aliexpress , ledleri güzel aydınlatıyor..

• Bende 6w luk olanlardan 3 adet warm white 3 adette white sipariş ettim bakalım nasıl olacak.

Evdeki tüm halajonleri çıkarmayı düşünmüyorum. Bozuldukça değiştiririm

Bu arada ledler 220v olanlardan
  • Spot trafosunun çıkışını köprüyle doğrultup bir buck regülatör devresi koyacaksınız, tamam Tasarruflu halojen lambalar kullanıyorum. 150W halojenin verdiği ışığı 120W ile veriyor. Bir LED değil ama projektör olanları 120W ile salonun yarısı güneşli hava gibi aydınlandı. Dışarıyı da aydınlatmada iyi.
  • Bu işler özel bir klemens var. Bunu kullanabilirsiniz.

http://blog.wago.com.tr/kucuk-led-modulleri-icin-smd-pcb-klemens/
  • 220v ledleri avizeme denedim, maalesef avizenin üzerindeki g4 soketleri ile yanmıyor avizeyi tamamen söktüm soketlerin içinde 12v max 20w yazıyor, 12v adaptör almadan direk bağlayalım dedik soketler patladı :)

Şimdi ledleri almış bulunduk, bu küçük soketlerin 220v ile çalışanından lazım bana nereden bulurum acaba?
  • Arkadaşlar, 50 gün sonra pocketmandan ledlerim geldi 3W ve 6W ledler aldım. adaptörle test ettim güzel ışıldıyorlar.
    Ancak avizede AC trafo çıkışına KBPC3510 köprü diyot takıp bağladığımda ledler yanar gibi olup sönükleşiyor. +- yer değiştirdim bir şey değişmedi.
    Sadece köprü diyotun bu işe yeterli olduğuna emin mi öneren arkadaşlar, yada bendeki diyot mu uygun değil?
  • 220 volt led sipariş edecek arkadaşlar avizelerindeki soketleri kontrol etsinler.
    Benim avizeden 12V destekli soketler çıktı sıkıntı çektim, bir sürü masraf daha eklendi soketler için. şu anda kullanıyorum 15 tane gayet yeterliışık veriyor.
  • Arkadaşlar aliexprestenhttp://www.aliexpress.com/item/1PCS-G4-LED-Chandelier-lamps-3W-4W-5W-6W-3014-SMD-24LED-32LED-48LED-64LED-Light/2021096114.html
    ürünü aldım 12v dc 5w g4 48 ledli . 12dc trafo almalıyım. avizeye 6 adet g4 takılıyor. minumum 30w olmalı12V DC olmalı ama nereden alacağımı bulamadım? karaköyde benzer şeyler var ama anlayamadım. Amper soruyorlar birde? kafam karıştı......
  • Elimde 6 tane 6W luk 220V led var. Almak isteyene satabilirim.
    Bendekiler 12V dc imiş yanlış almışım
  • Köprü diyot çözüm olmadı, DC trafo alıp taktım.
    Ancak G4 ledler beklediğim ışığı vermiyor..
    Salonda ve mutfakta ikişer avizem olduğundan biri ledli biri halojenli olarak ışıklarını karşılaştırdım;
    4 tane 6W led, 2 tane 20W halojen gücünde var yada yok
    9 tane 3W led ise 3 tane 20 W halojen kadar aydınlatıyor.
    Yani 3W ledler, 20W halojenin üçte biri, 6W led ise 20W halojenin yarısı kadar ışık veriyor.
    Diğer avizeleri lede geçmedim yoksa mutfak ve salon karanlık olacak.
    Halojenden lede geçmek isteyen arkadaşlar büyük aydınlatma farkını dikkate almalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mipekgil

Köprü diyot çözüm olmadı, DC trafo alıp taktım.
    Ancak G4 ledler beklediğim ışığı vermiyor..
    Salonda ve mutfakta ikişer avizem olduğundan biri ledli biri halojenli olarak ışıklarını karşılaştırdım;
    4 tane 6W led, 2 tane 20W halojen gücünde var yada yok
    9 tane 3W led ise 3 tane 20 W halojen kadar aydınlatıyor.
    Yani 3W ledler, 20W halojenin üçte biri, 6W led ise 20W halojenin yarısı kadar ışık veriyor.
    Diğer avizeleri lede geçmedim yoksa mutfak ve salon karanlık olacak.
    Halojenden lede geçmek isteyen arkadaşlar büyük aydınlatma farkını dikkate almalı.

Sizin ev çokmu büyük acaba .. Bizim ev 100 m2 ve salonda 7 tane 3w led ile aydınlatıyor, oturma odasıda 5 tane 3w ile pocketmandan aldım dc 12 ile çalışıyor.. Çok karanlık olmaması lazım yada siz aşırı ışıka alışıksınız ondan olabilir.

• ketoral K kullanıcısına yanıt
    Ev biraz büyük (salon 43, mutfak 27 m²). Tavan da biraz yüksek
    Çok aydınlık da istemiyorum. Salonda gözü yormayan, örneğin oğlumun rahatça ders çalışabileceği ortalama ferahlıkta bir lüks değeri yeterli olacak. Mutfakta biraz daha fazlası gerekli.
    Sanırım bunun için salonda 30 adet 3W, mutfakta 12 adet 6W lede ihtiyacım var. Çünkü 9 adet 3W salonun yarısı için yeterli gelmedi.
    Okuduklarımdan halojenle led arasında bir miktar lüks farkı olduğunu tahmin ediyordum (~%25-30) ama 1/2, 1/3 oranında fark var.
  • 20w halojenle 3w led arasında illa aydınlatmada ledler biraz zayıf tabi ama az yakıyor..Tavan alçak bizim o yüzden daha verimli oldu sanırım. Size en güzel öneri avizelerini başka model yapın ve normal led ampüller var normal duylu onlar daha güzel aydınlatıyor 5w ve 8w tekfen koçtaş tekzenlerde var..

• ARADIĞIM ŞEYİ SAYENİZDE BULDUM TEŞEKKÜR EDERİM..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.