Şimdi Ara

G41m combo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler iyi günler bende uzun süredir g41m combo anakart q8400 işlemci MSI r5 230 Erkan kartı var ve 4+2 GB ram takılı olmasına rağmen toplam 4gb ram olarak görüyor. Başta bir süre uğraştım ama anakartin çok fazla bu tarz sorunu olduğunu görünce yapacak birşey yok diyip bıraktım, zaten oyunda oynamıyorum uzun süredir. Ama Counter strike 2 çıkacakmış ve tekrar oynamak istiyorum lafı çok dolandirdim. Elimdeki anakart ile CS2 de en azından 60fps alabileceğim bırseyler yapmam mümkün mü yardımcı olunabilirse çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AHMETEMN1453 -- 8 Nisan 2023; 2:20:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• AHMETEMN1453 A kullanıcısına yanıt
    İşletim sistemi 64 bit mi? 32 bit ise 4GB'dan fazlasını görmez. Ramlerden veya yuvalardan biri de bozulmuş olabilir. Tek tek takıp çıkarıp deneyin.

İşlemci upgrade yapabileceğiniz mantıklı bir seçenek maalesef yok. İşlemci olduğu gibi kalsın. Aşağıdaki gibi bir ekran kartı oyun için yeterli olacaktır. Bir de en azından 240 GBlık bir ssd takarsanız bilgisayar rahatlatacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155508557

• efyavas kullanıcısına yanıt
    240gb SSD zaten var işletim sistemi de 64bit Windows 10 dediğim gibi biraz bakmıştım ilk aldığım zamanlar sanırım bu anakart ram konusunda sıkıntılı

Bios ekranında ram miktarı, takılı ramler görünüyor mu?

Evet 2 slot kullanılıyor olarak görünüyor 2+2 gibi ama 1 tanesi 4gb ramlerin 2gb olani çıkartıp tek slot 4gb taktigimda 2gb olarak gösteriyor sistemde .

Yapılabilecekler;
    - Bellek üst sınırını kaldırma,
    - Varsa bios güncelleme, varsayılana sıfırlama,
    - İşlemci dahil bütün parçaları ayırıp yeniden toplama,
    - Ram uyumsuz olma ihtimali ile farklı bir 4Gb ram deneme.

Anladım, bir şekilde RAM i halledip 8gb yaparsam bu anakart ile CS2 de 60fps üstü bir performans alabilirmiyim yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS P7H55M-LX RAM Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ekran kartını da dediğim şekilde upgrade ederseniz alabilirsiniz.

Tamamdır çok teşekkür ederim direk anakarti değiştirmem gerekicegini düşünmeye başlamıştım

• Peki rx 560 yerine yine alternatif modeller ne olabilir letgo üzerinden bakmak istiyorum da çeşit olursa daha rahat olur

Nvidia gt 1030, gtx 750 ti
    Amd rx 460, rx 550, rx 560

Bunlar güç kaynağınızda pcie güç çıkışı yoksa yeterli olacak modeller. Güç kaynağında 6 pin veya 8 pin pcie güç çıkışı varsa farklı modeller de önerilebilir.

• lga 775 sistem için artık ne yaparsanız yapın sizi memnun etmez, elimde 3 tane lga775 sistem var x5460 işlemcili(lga775 pin için en iyi işlemci) ama bir an evvel tüm parçalarıyla elden çıkartmak istiyorum, günlük kullanım için bile yeterli değil ki siz cs 2 oynamaktan bahsediyorsunuz.

ssd-psu-kasa gibi parçaları elinizde tutarak anakart+işlemci+ram satıp daha yeni bir sistem kurmanızı öneririm.

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Bende en son öyle olacagini düşünmüştüm ama bu sistemle CS2 de 60fps üstü almak benim için zaten yeterli onun dışında kullanmicam sistemi günde 1 2 el atıp cikicam yani. Ama eninde sonunda dediğin gibi değiştirmek zorunda kalicam o yüzden şimdilik 8gb ram rx560 alıp güçlendiricem daha sonrasında anakart ve işlemciyi değiştiririm fırsat bulunca.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.