iki markanın da kör fanı var hocam ama her amd kart da problem veriyor demek çok doğru değil gibi . r9 270x ve rx570 kullandım son 7-8 yılda , ikisinde de en ufak bir problem yaşamadım mesela . Ama nvidia'nın teknolojileri ve tasarım işiyle uğraşmam sebebiyle ben de rtx serisi bir karta geçtim . Bu iş biraz da neye ihtiyacımız olduğu meselesi . |
GAINWARD GeForce RTX 3090 Ti Phantom - 22840,08TL (2. sayfa)
-
-
Anlat hocam heyecanlı oluyor. Subjektif bakmaktan kurtulunca bilgi paylaşmak daha mantıklı hal alacak.
-
Bu saatten sonra alınmaz
-
ZOTAC GeForce RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo da indirime girmiş. Bence daha şık bi model. Değerlendirilebilir.
inventusZOTAC GeForce RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo ZT-A30910B-10P, RTX3090Ti, PCI-E16 4.0, 24GB/384bit GDDR6X, HDMI, 3xDisplayPort Ekran kartı - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=12776 -
Bu holonun 3070 i dızlıyodu kasada fanları, bunları nasıl acaba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
AMD'nin ATI'yi aldığı 2006 yılından sonra, Mayıs 2007'de çıkarttığı ilk kart olan 2900XT'den bu yana bütün kartları ömürleri boyunca yazılım bekledi, nasip olmadı bir türlü. Daha önce de AMD işlemcileri, 64 bitlik işletim sistemi bekliyordu, o da kısmet olmadı.
-
Ekran kartlarında ne kadar çok yeni terimler kullanılıyormuş .Ben en son ati 5650 laptoptada gt540m de kaldım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yarın 4070ti satışa sunulacak ve 3090ti dengi performansı var, dlss 3 olması da cabası. Sitesinde 19000den başlayan fiyatlarla yazıyor, 23k buna vereceğinize 2 gün bekleyin onu alın derim, karar sizin.
-
Yani değer mi tartışılır. 19k'ya asla çıkmayacak. En az 22 olur.
-
RTX4090 ilk çıktığında 36.500TL civarından çok az sayıda kart satıldı ve hatta Asus TUF vardı 2 farklı mağazada. Yarısı kadar MSRP olunca bir ihtimal lansman ayağına 19.000TL'den yakalanma ihtimali olabilir. Şunu not düşeyim RTX4090 ilk çıktığında ile kastım 12 Ekim saat 17:00 (TR saati ile). 17:20'de o fiyattan kart kalmamıştı ortalıkta.
Eğer 19.000TL'den yakalanırsa 7900XT yerine alınması mantıklı olur çünkü referans soğutmalı 7900XT alınmaz kesinlikle şu son problem sonrası. Özel soğutmalı olan bir tek XFX var ortalıkta ve o da 22.000TL şu an. RayTracing şart değilse sürücülerle daha da toparlanması olası olan 7900XT alınır bence de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 5 Ocak 2023; 0:5:8 > -
Hocam selam. Bir sorum olacaktı. Custom olarak sadece XFX var demişsiniz. Sadece Asus yazıpta Referans'a benzeyen şu kartlar aslında Custom değil de referans mı yani? Hayır tipide benziyor, haklısınız. Eğer referans ise Asus neden yazmakta? Bilmediğim için sormak istedim, teşekkürler.
www.incehesap.comAsus Radeon RX 7900 XTX RX7900XTX-24G 24GB GDDR6 384Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.comhttps://www.incehesap.com/asus-rx7900xtx-24g-gaming-ekran-karti-fiyati-60318www.incehesap.comAsus Radeon RX 7900 XT RX7900XT-20G 20GB GDDR6 320Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.comhttps://www.incehesap.com/asus-rx7900xt-20g-gaming-ekran-karti-fiyati-60490
-
Ne kadardı hocam
-
22700 civarı
-
Evet hocam. Bu kartlar birebir referans tasarım ve sadece üzerine marka vuruluyor. Muhtemelen ilave olarak ilgili firmanın (Asus ise Asus'un misal) kalite kontrol testlerinden geçiyordur ama ne devre kartı (PCB) ne de soğutma olarak AMD markalı referans kartlardan farkı yok. Neden yazılıyor kısmı için net bilgim yok ama muhtelemen AMD referans tasarımı paylaşıyor ortaklarıyla. Lansman gününe kadar özel soğutma ve PCB tasarımı hazır olmazsa en kötü referans tasarımla kart satabiliyorlar. AMD'nin direkt olarak Türkiye'de satışı yokken Asus'un var misal. Onlar için ilave satış imkanı olabilir gibi geliyor bana.
Şu aşağıdaki ise tamamen XFX'in elinden çıkma PCB (şart değil ama büyük ihtimal özeldir) ve soğutmaya sahip. O nedenle custom tek XFX var demiştim.
Bu ise net olarak hem PCB hem soğutma özel tasarım (sabah stok vardı 1 tane o da gitmiş).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 5 Ocak 2023; 14:39:55 >
-
Vatana 19kdan geldi de kapışıldı tabi hocam.
-
Gördüm. Kapabilenlere hayırlı olsun da direkt bitti stok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X