Şimdi Ara

Galatasaray 14/15 Sezonu Oyuncular Hakkındaki Görüşleriniz ve Maç Analizleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
7.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burak ilerde tabiri caizse kale direği görevi görüyor onun haricinde yaptığı bir şey yok.
  • -Olcan maçın yıldızıydı. Yıllar sonra etkili korner gördüm ya şu takımda Değişmez olur artık inşallah.
    -Tarık gerçekten orta açma özürlüsü. Bindirmeleri etkili ama ortaları berbat olunca pek bir işe yaramıyor.
    -Veysel kötüydü, zaten çıkardı hoca da.
    -Dzemaili üst üste pas hatası yaptığı bir pozisyon dışında fena değildi. Dönerek vuruşu ve Olcan'a attığı uzun pas iyiydi.

Bunların dışında takım yavaş yavaş Prandelli'nin istediği gibi paslaşmaya başlıyor. Uzun zaman sonra bu kadar istekliydik. Yalnız geride inanılmaz açıklar verdik. Utaka sağolsun çok kötüydü yoksa hoş olmayan bir sonuç çıkabilirdi.Ayrıca Prandelli'nin bu kadar boş alan veren Sivas'a karşı Bruma'yı oyuna almaması rezaletti.

• Allah kerim Cesare prandelli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

Sivas 2 gömlek daha iyi takım bizden.

Sivas'ın oyuna sonradan dahil olan forveti gibi bir forvetimiz olsun emin olun daha iyi oynarız. Adam hızlı, top sürebiliyor biraz da bitiriciliği iyi olsa tamamdır.
  • Chedjou'nun performansı olmasa valla işimiz zor bizim.Adam bir şekilde kurtarıyor, forvete mi koysak ne yapsak onu.
  • carter kullanıcısına yanıt
    Takım seri paslar yapıyor, top Burağa geliyor rakip birden atağa çıkıyor. Adam hareket eden direk görevi görüyor
  • Yıllardan sonra Galatasaray'ın gerçek taraftarı vardı. Bugün özellikle her oyuncu hırslıydı. Galatasaray ruhunu yansıttılar resmen.

Olcan maçın yıldızıydı kesinlikle her maç oynaması gerek tekniği üst düzey top kontrolü olsun hırs olsun çok iyidi.

Burak'ı özellikle tamam aynı burak olabilir ama bugün top dağıttı, top tuttu. Gerekenleri yaptı işte biz her maç bekliyoruz böyle oyunu.

Kısaca sahada Galatasaray'ı yansıttılar bugün ama sivas acayip 5 6 tane pozisyona girdi biraz teknik olsalar 1 2 tane atmışlardı.

Ama özlemişim Galatasaray'ımızı Hakettik kazanmayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready

Takım seri paslar yapıyor, top Burağa geliyor rakip birden atağa çıkıyor. Adam hareket eden direk görevi görüyor

Burak'ın asıl kraldan uzun süre ders alması lazım. Top nasıl kontrol edilir, adam nasıl geçilir, topa nasıl vurulur biraz izlesin. Burak'a kral demek bu Kral'a hakaret olur.

•  Galatasaray 14/15 Sezonu Oyuncular Hakkındaki Görüşleriniz ve Maç Analizleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: newbikey

Yıllardan sonra Galatasaray'ın gerçek taraftarı vardı. Bugün özellikle her oyuncu hırslıydı. Galatasaray ruhunu yansıttılar resmen.

Olcan maçın yıldızıydı kesinlikle her maç oynaması gerek tekniği üst düzey top kontrolü olsun hırs olsun çok iyidi.

Burak'ı özellikle tamam aynı burak olabilir ama bugün top dağıttı, top tuttu. Gerekenleri yaptı işte biz her maç bekliyoruz böyle oyunu.

Kısaca sahada Galatasaray'ı yansıttılar bugün ama sivas acayip 5 6 tane pozisyona girdi biraz teknik olsalar 1 2 tane atmışlardı.

Ama özlemişim Galatasaray'ımızı Hakettik kazanmayı.

Burak gerekeni yaptı ?

Maçı nasıl izliyorsunuz yaw. Su adama olumlu yorum yapan insana hayret ediyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Koşu mesafelerini paylaşabilecek olan varmı acaba? Bulamadım da..
  • Tarık iş yapacak o belli oldu ama kesinlikle sağda oynamalı bana göre.

O kadar geniş alan var Bruma'yı almadı gitti el frenini aldı oyuna ve hücuma yakın oynattı madem hucüma yakın oynatacaksın alsaydın Bruma'yı. Hamit'i adamlar yürüyerek geçti Bruma en azından pres yapardı, hataya zorlardı.

• Önceki maçların tam tersi bir durum vardı. Savunmamız yerine hücumda etkiliydik. Ancak verdiğimiz pozisyonlara bakarsak Arsenal maçına böyle çıkmamamız lazım şanssız günümüzde olsaydık hiç umulmadık bir sonuç ortaya çıkabilirdi.

Selçuk'un da artan bir performansı var daha iyiye giderek devam eder umarım. Sneijder geriden oyun kurucu rolünü çok iyi oynadı, markajdan kurtuldu, oyunu hızlandırdı. Olcan ve Chedjou için çok bir şey demeye gerek yok ikisi de çok iyiydi.

En önemlisi takımın, taraftarın ve teknik ekibin kenetlenmesi ve geçen sene Mancini'ye yapılmasını istediğim jestin Prandelli'ye yapılması.

• Böyle oynarsak farka boğar Arsenal ki bence 3 farklı yenileceğiz. Takım berbat oynadı yine galibiyeti zor kurtardık. Bu kadar açık oynayan Sivas'a 3-4ü atamadık ya yazık. Arsenal'e gol atmamız sürpriz olur. Umarım yanılırım da farklı top oynarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. John Watson

Koşu mesafelerini paylaşabilecek olan varmı acaba? Bulamadım da..

Galatasaray 14/15 Sezonu Oyuncular Hakkındaki Görüşleriniz ve Maç Analizleri
  • Rai-gy kullanıcısına yanıt
     Galatasaray 14/15 Sezonu Oyuncular Hakkındaki Görüşleriniz ve Maç Analizleri
  • Bu takıma adam akıllı bir santrafor şart oğlu şart. Genç yaşta Mitrovic'i alabiliriz Qral'dan her türlü daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nef'i

Bu takıma adam akıllı bir santrafor şart oğlu şart. Genç yaşta Mitrovic'i alabiliriz Qral'dan her türlü daha iyidir.

Hafiften totem başlatalım.

• Dünkü maçta gördük ki Galatasaray'ın kronik olarak devam eden defanstan topu ileriye taşıma sorununa bir nebze olsun çözüm getirdi Prandelli buda Sneijder'i göbekte oynatarak oldu. Sneijder'i dün çok beğendim ben açıkçası. Zaten Sneijder gibi bir adamı nerede oynattığından çok liderliği onun eline vermek önemli. Sneijder'i istersen stoperlerin arasına koy o yine forvet arkasında sağda solda boy gösteriyor. Maç içerisinde nerde tehlikeli bir pozisyon var hepsinde Sneijder ismi var. Ya atağı başlatıyor ya da tek pasla pozisyona sokuyor. Dün de aynı bu şekilde oynadı. Çok koştu çok çalıştı ve her zamanki gibi çok istedi. Diğer futbolcuların Sneijder'in liderliğini kabul etmeside zaman zaman akıcı ve hızlı top oynamamıza neden oldu. Bana öyle geliyor ki 4-3-3'ün orta üçlüsündeki adam olarak oynayabilir Sneijder.

Ayrıca dün Van Gaal'in 5-3-2'siyle Prandelli'nin İtalya'ya oynattığı 3-5-2 nin harmanlanmış versiyonunu oynadık. Melo'yu Libero yerine orta sahaya çekip o görevi Chedjou'ya vermek daha mantıklı olur çünkü zaten Chedjou stopere nazaran çok çok iyi pas yapan ve oyun kuran bir oyuncu ki bu özelliğinide stoper oynamadan önce ön libero oynamasına bağlıyorum. Eğer ki Koray-Chedjou-Semih tandemini kurup önlerinde Melo-Dzemaili-Sneijder-Tarık-Telles orta sahası ve Burak-Olcan yahut Bruma ileri ucuyla çok iyi işler çıkartabiliriz. Burdaki en can alıcı nokta yine Burak. Eğer Burak dün yaptığından daha fazla top dağıtmayı-duvar olmayı ve önemlisi top tutmayı becerir ve üzerine koyarak oynarsa bu sistem ciddi manada işe yarar diyebilirim.

Bu sistemin en güzel özelliklerinden bir taneside skor gerektiği zaman 4-3-3'e çok rahat şekilde dönülebilmesidir. Bir stoper çıkarıp kanat-forvet alırsınız. Alın size mis gibi 4-3-3.

--------------------------------------------------

Tarık'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Dün bir kaç tane çok iyi yerlere orta kesmesine rağmen ortalarını düzeltmesi gerektiğini gördük ayrıca Veysel'in çabasını her zaman takdir etmişimdir lakin Tarık varken sağbekte Veysel'in oynaması olmaz. Tarık takıma katıldığından beri bana kalırsa tempo olarak da oyun bilgisi olarakda hiç sırıtmadı diyebiliriz. Dün çok kritik bir hata yaptı onuda özgüvenine ve gençliğine vermek lazım.

-------------------------------------------------

Dzemaili'yi konuşmadan olmazdı. Dün top sürdü pas dağıttı orta sahada savaştı. Birde gol atabilse performansını süsleyecekti fakat olmadı. İkinci yarı dönüp vurduğu pozisyonda ise topun gitti yer muazzamdı gerçekten. Dzemaili yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Bir kaç hafta içinde gerçek Dzemaili'yi izlemeye başlarız diye umuyorum.

------------------------------------------------

Selçuk Selçuk Selçuk... Kendisini çok severim. Formsuzluğu beni çok üzsede kesilmesi taraftarıydım fakat dün gördüm ki Selçuk'a biraz protesto yani önce uyarı ve sonrasında ise taraftarın bağrına basması yaramış moralini ve hırsını geri getirmiş. Dün eski Selçuk değildi fakat son zamanlardaki tabiri caiz ise ''Leşçuk'' dan da çok uzaktı. Geri dönüş yapabileceğinin sinyalini verdi. Umarım kendini düzeltir.

----------------------------------------------

Burak dün kendinden bekleneni fakat bir türlü yapmadığı-yapamadığı şeyleri az-çok yaptı yapmaya çalıştı. Azmi ve hırsı muazzam. Ne kadar gol kaçırsa da bu azmini takdir etmemek içten bile değil.

--------------------------------------------

Semih yine Semih gibi oynadı. 2 sene önceki Semih neyse şimdikide o. Ne yazık ki fazla bir gelişim gösteremedi. Belkide yanında ona rehberlik edecek bir Urfalusi olmadığı içindir.

------------------------------------------

Olcan daha iyi olabilir. Takıma uyum aşamasında ve belliki teknik direktöre biraz kırgın. Kırgınlıklar geçer zamanla. Hırsı ve çabasıyla bir assist yaptı ve birde penaltı yaptırdı. Alkışı hak etti.

-----------------------------------------

Kısaca takım bu azim-hırs ve istikrarı devam ettirirse bir yükselişe geçmememiz ve geleceğe umutla bakmamamız için bir sebep göremiyorum ben. Umarım Arsenal maçında yenilsek bile bu hırs ve azmi ve bu futbolun daha fazlasını sahada görürürüz. Önemli olan Galatasaray ruhunu yansıtmaktır sahaya. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.

• Dün yapamadığım yorumumu şimdi yapmak istiyorum

Öncelikle dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama kırk ve ellinci dakikalar arasında çok fazla top kaybettik ve bunun genellikle iki nedeni vardı. Burak ve Hakan Balta. Özellikle sağ tarafta bir üçlü var Olcan, Sneijder, Tarık. Bu üçlü girdikleri preslerden ustaca paslar yaparak kurtulup topu sol tarafa verdiklerinden genellikle top kaybı yaşıyorduk çünkü topu ya Burak ya da Hakan alıyordu. Hakan ilk onbir de olmayacağı için fazla takılmıyorum ama Burak ile bu iş sıkıntı. Çünkü bu sistemin en büyük düşmanı seri kontrataklardır. Eğer rakibimiz bugün Sivasspor değil de Arsenal olsaydı bu top kayıplarını kesinlikle değerlendirirdi.

Ardından Selçuk konusuna ayrı bir parantez açmak gerekir. Bugün Selçuk tam istediği yerdeydi, kalabalık ortasaha'nın göbeğinde. Buda onun performansında artış gösterdi tabi. Ama eski beğendiğimiz Selçuk mu? Hayır.

Yekta oyuna girdikten sonra birazcık top kaybı yapacağımızı düşündüm ama tam tersi Yekta bile Hakan Balta'dan daha iyi oynadı bu seri paslı sistemi. Buda Pandev için bir alıştırma olsa gerek. Yakın zamanda Dzemaili yerine Yekta ile başlayıp ileride Pandev'i görebiliriz.

Bunun dışında Chedjou ve Olcan'ın performansına değinmeyeceğim. Zaten sahanın en iyileriydi bence.

Güzel bir taktik ama kapanan takımlara karşı zorlanacağımız kesin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.