evet anlaşılan engelli sporculara yapılan bir saldırı yok.. gs'liler ev sahibi sıfatıyla deplasman yaşadıkları için pek yedirememişler ve bu tarz karalamalara başlamışlar.her zamanki gibi
quote:
Orijinalden alıntı: pasuedxzbl
Yaşananlara bakın hala burada neler tartışılıyor. Beşiktaş taraftarının yaptığı insanlık dışı olaylar var. Bunda hemfikiriz. Ben kendi adıma utandım, nasıl bir engelli vatandaş, sporcuya böyle şeyler yapılıyor aklım almıyor. Bugün Feridun Düzağaç'ın güzel bir tweetini gördüm, paylaşıp kapatıyorum.
"Nalga' yı takımında görmek istemeyenlerden misiniz yoksa engelli sporcunun 'yaşama sevinci'ni kıranlardan mısınız..söyleyin insan mısınız? "
Olayın duyulduğu ilk saatlerden bahsediyorsan evet herkes Beşiktaş taraftarlarının yaptığına hem fikirdi.. Hatta herkes topluca küfürler etti şerefsiz mi demediği kaldı herkesin yoksa haysiyetsiz mi..
Fakat ilerleyen saatlerde hem görüntüler hem röportajlar ortaya çıktı yine taraftarın üzerine atılan bir iftira olarak kaldı.. Galatasaray taraftarlarının elinde fırlatılan kırık sandalyeler mi görmedik, her şey vardı videolarda.. Hatta Beşiktaşlı bir sporcunun röportajını paylaştım , çıkışta bazı karşıt taraftar ona vurmuş falan.. Ben de utandım.. Fakat ben senden farklı olarak 2 defa utandım.. 1. de hem fikiriz.. 2.sinde ise onca edilen küfre rağmen hala bunu yapanlara renk giydirme peşindesiniz, Galatasaraylı bazı taraftarlar adına utandım.. Mühendis Oktay için belki twitterda taglerle sayfalar boyunca günlerce küfür edilmeyecek, belki gündeme gelmeyip medyada hiç yazılmayacak fakat unutulmayacakta.. fd olayına gelirsen sıklıkla takip ederim bi ara yönetim aleyhine Fernandes'i sattıklarına dair isyan ediyordu.. Bu kadar..
quote:
Orijinalden alıntı: Barbar
quote:
Orijinalden alıntı: Senceru
Diğer konuları ben silmedim , ben şuan sadece adıma açılan konuları sildim.
Ancak silen arkadaşım en doğru hareketi yapmış..
İsterseniz silmeyelim , buyrun tartışın..
Küfür edin , yiyin birbirinizi..
Ama ondan sonra olacaklardan sorumlu değiliz..
Yakışmadı Sencer.
Bence senin bu söylediğin yakışmadı hocam.
2 kulüp ortak açıklama yapıp olayı kınadığına göre konu kilit.
Galatasaray ve Beşiktaş Kulüplerinden Ortak Açıklama
Geride bıraktığımız Pazar günü Galatasaray – Beşiktaş arasındaki Tekerlekli Sandalye Basketbol maçında meydana gelen vahim olaylar gerek kulüplerimiz gerekse spor dünyamız açısından çok acı bir örnek oluşturmaktadır.
Her iki kulübün yöneticileri olarak öncelikle sporcu kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, olayların meydana gelmiş olmasından büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.
Türkiye’de yaşayan 7,5 milyonu aşkın engelli vatandaşımıza yeni bir imkan yaratmak için her 2 kulübümüzün bu branşımıza verdiği destek ve çabalar ortadadır. Kulüp yönetimleri olarak böylesine ulvi amaçlar için emek verirken olayları kimin tırmandırdığına, kimin çıkardığına, kimin hangi noktaya getirdiğine bakma lüksümüz yoktur. Kaldı ki, Beşiktaş yönetimi kendilerine yakışan bir duyarlılıkla bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı teminatını vermişlerdir. Bu yaşananların Türk sporunda bir kez daha oluşmaması için tüm sağduyu sahibi taraftarlarımıza ve emniyet güçlerine büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir.
Avrupa Spor Başkenti olmuş bir kentimiz ve Olimpiyatların en güçlü adayı olan ülkemiz adına sporumuza dostluk, saygı ve fair-play anlayışını yeniden hakim kılmak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Galatasaray SK ve Beşiktaş JK
--
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız arasında yapılan karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle oldukça üzgünüz.
Zorlu engellere rağmen hayata tutunmaya çalışanlar başta olmak üzere engelli spor emekçilerinin her zaman yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyor ve dün yaşanan çirkin olayların tüm faillerini taraf gözetmeksizin kınıyoruz.
Ülke futbolunun mevcut kirliliğinin içinde bir de tribün kültüründeki yozlaşma, biz taraftarlarca elbirlik ve ivediyetle halledilmesi gereken bir sorun olarak önümüzde dururken, bu çirkin algının bir de basketbol tribünlerine sirayet edişi ayrıca üzüntü vericidir.
Dün yaşananların taraf ya da renk gözetilmeksizin kınanması ahlaki bir sorumluluktur.
Başta taraftarlar olmak üzere tüm spor kamuoyunu sağduyu ve özeleştiri eşliğinde sorumluluğa davet ediyoruz.
çArşı
Renk ayırmaksızın kendini bilmez bir grup taraftarın yaptığı bu olayları camialara veya taraftar gruplarına mal ederek daha fazla tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
İki ezeli rekabet ve ebedi dostluk yaşayan camianın , taraftarların kendini bilmez insanlar yüzünden birbirine düşmesi yakışık almıyor.
Bir daha bu olayların tekrarlanmaması dileğiyle..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme