Şimdi Ara

Galatasaray - Beşiktaş Engelli Basketbol Maçındaki Olaylar (ANA KONU) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
0
Favori
8.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunculara yönelik herhangi bir saldırı yok. Taraftarlar arasındaki kargaşayı başlatan Gs taraftarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞA ÖZLEM

Şu olaylara şu konuya bir bakın. Ne sorunlu bir memleketiz. Ne aptal gençlere sahibiz.
    Her şeyimiz sorunlu, TS Basketbol takımının maçını bile adam gibi izleyemiyoruz.

Siyah Beyazlı, Sarı Kırmızılı muhteşem gerizekalılar ! Bu engelli insanlar orada sadece armaları için basketbol oynamıyorlar. Bir engellenin spor yapması, basketbol oynaması, ampute futbol liginde oynaması ne anlam taşır hiç düşündünüz mü ? Bu ülkede neredeyse her 6 insandan 1'i engelli. Ve bu insanların çoğu dört duvar arasında. Onları görmüyorsunuz, duymuyorsunuz, soluk hakkı bile vermiyorsunuz. Kendinizden başka hiç birşeyi umursamıyorsunuz. Sizin gibi barzolar ve barzo yerel/genel yöneticiler onları görmezlikten geldikleri için ya bir spor müsabakasında ter atamıyorlar ya da tekerlekli sandalyeyle kaldırıma çıkamadıkları için yolda eziliyorlar.

Renklerin ve takımların canı cehenneme, futbol seyircisi basketbol-voleybol sahalarına girmeye başladığından beri bu olaylar yaşanıp duruyor.
    Ve tüm bu irili ufaklı olayların renklerle değil, karakterle kişilikle ilgisi var.

Tek suçsuz olan engelliler

Çok güzel yazmışsın eline sağlık

• Konu baştan sona siz böyle yaptınız,biz öyle yapmadık,ama onlar suçlu diye geçmiş adam gibi tartışma bile yapılmıyor arkadaş daha sorunları çözeceğiz(!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

Oyunculara yönelik herhangi bir saldırı yok. Taraftarlar arasındaki kargaşayı başlatan Gs taraftarı.

hı hı evet

zaten salondaki bjklilerde bjkli değilmiş aslen bjk forması giyen gslilermiş

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu, karşılaşma öncesi olay çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu hissettiklerini ancak emniyet ile federasyon yetkililerini ikna edemediklerini belirterek, bu kişilerin yaşananlarda sorumlulukları bulunduğunu ileri sürdü.

Derbi maçlarda rakip sahaya taraftar götürmeme konusunda 2006 yılında yaptıkları bir protokol bulunduğunu aktaran İncesu, geride kalan 6 sezonda kendilerinin bu protokole sadık kaldıklarını, Beşiktaş taraftarlarının ise zaman zaman maça geldiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Fakat bugün olaylar patlak verdi. Daha maç başlamadan pankart asan 2 Galatasaray taraftarına, yaklaşık 100 kişilik Beşiktaş taraftar grubu saldırdı. Onları kovalarken, bizim sporcularımız da arada kaldılar ve kimsenin günahını almak istemiyorum ancak darp edildiler. Ben şahsen 45 dakika oradaki emniyet güçlerinin başıyla ve federasyon yetkilileriyle görüşüp, 'Olay çıkacak, lütfen önlem alalım' dedim. Ama dikkate alınmadım.''

''Bir oyuncumuzun başına demir geldi''

Yaptıkları uyarılar üzerine ek polis kuvveti getirildiğini ve maçın bu şekilde başladığını anlatan İncesu, bu önlemlere rağmen olayların çıktığını, zor anlar yaşadıklarını dile getirdi.

İncesu, üzerlerine tribünden yabancı maddeler atıldığını belirterek, ''Ciddi olaylar çıktı. Bir oyuncumuzun başına demir geldi. Salonun camları kırılarak sahaya atıldı. Bu camlar oyuncularımızın yakınına düştü. Taraftarlar koridorda kavga ettiler. Ardından da polis salon içinde biber gazı sıktı. İçerde sporcular, biz ve aileler perişan olduk'' diye konuştu.

Karşılaşma öncesindeki yetkililerle yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, ''Şunu açıkça söyleyebilirim, 45 dakika yalvardım'' şeklinde konuşan İncesu, ''Emniyet yetkilisi bana, dilersek maçtan sonra şikayetçi olabileceğimizi söyledi. Futbolda sahaya bir seyirci girse ceza alıyor, burada 100 kişi içeri girmiş, oyuncularımız darp edilmiş ama kesinlikle yürürlükteki kanunu uygulamadılar. Maçı bu şartlarda başlattılar, sonucu da böyle oldu. Emniyet ve federasyon yetkililerinin sorumlulukları yüksek'' ifadelerini kullandı.

http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=40816

• quote:

Orijinalden alıntı: BayCicik

quote:

Orijinalden alıntı: _nick falan yok_

6222 niye var ? Gösteriş olsun, var mı var diye..

Sen bunları yapanları içeri tıkayıp bir süre dışarı çıkartmayacaksın ve bu salonlara sahalara girmemesini sağlayacaksın ki bak birdaha yapabiliyor mu ? Ama bu itler yaptıklarımız nasıl olsa yanımıza kar kalacak diye bildiği için yarın yine aynı şeyleri yapacak.. Spor bakanına sorsan yasa çok güzel tıkır tıkır işliyor der.

Söylediklerine katılıyorum. Ancak bir sorum olacak izninle: stadyumda maç izlerken, sahaya birşey atanı, meşale vb. şeyler yakanı ve bu tarz hareket edeni kaç defa uyardın?
    Aslında sorum sadece sana değil. Herkese.
    Saygılar.

O saydıkların artık kanıksandı bu ülkede.. Sezon başında bir ara her hafta üst üste sahaya seyirci giriyodu, bir allahın kuluda ne oluyor arkadaş niye her hafta bunlar yaşanıyor diye eleştirmedi. İlkel bir ülkeyiz. Çıkarlarla, birilerinin emriyle, rızası alınmadan iş yapılamayan bir ülkeyiz.. 2. dünya ülkesiyiz diyolar ya o bile değil, 3. dünya ülkesi Türkiye..

• Az önce İsmail Şenol BJK koçu ve oyucusuyla röportaj yaptı. O kırılan sandalyeler hurda vs değil bir sonraki maçta oynayacak oyucularınmış. Hepsi telef olmuş ve o sandalyelerin tanesi 15-20 bin TL'ymiş. Bu adamlar sonuçta futbolcu gibi para kazamıyor, ekmek tekneleri o sandalyeler, tamamen kişiye özel üretiliyormuş. Çok üzüldüm valla yazık. Bunları yapan adi şerefsizlerdir.
  • Bizki saatlerce günlerce aylarca kapak toplayıp engelli kardeşlerimiz için tekerlekli sandalye aldık şimdi galatasaraylı engelli kardeşlerimizin sandalyelerini mi kıracağız aklınız alıyor mu hiç bizki van için soyunduk atkılarımızı sahaya attık + attığımız için ceza aldık sosyal sorumluluk projelerinde başı hep biz çektik sizce beşiktaş taraftarı yaparmı böyle birşey ben bu duruma 2 ihtimal veriyorum 1.si bu olayı galatasaray taraftarı yapıp suçu beşiktaş taraftarının üzerinde yıkmaya çalışıyordur(yalan diyenler bana beşiktaş taraftarının sandalyeleri kırdığı bir video yada bir kare göstersin editlerim 1.ihtimali çürütürüm 2.ihtimail ise bunu yaptığı iddia edilen beşiktaş taraftarı gerçek beşiktaşlılık kavramı ile alakasız çarşı veya başka bir bünyede olmayan kişilerdir.
  • burdan anlıyoruzki galatasaray seyircisi ulu beşiktaş taraftarına iftira atıp karalamaya çalışmış ve eline yüzüne bulaştırmış bir dahaki denemelerinde başarılar diliyoruz
  • 10.12.2012 15:21:55
    Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımı Kaptanı Kaan Dalay, Galatasaray ile oynadıkları ve olaylar nedeniyle yarıda kalan karşılaşma ile ilgili HABER1903'e açıklamalarda bulundu.
    Dalay, HABER1903'e yaptığı açıklamada;

Beşiktaşlı taraftarlara sahip çıkan Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımı Kaptanı Dalay; "Geçen sene Galatasaray taraftarları bizim engelli taraftarları bıçakladılar. Şimdi bu insanlar çıkıp, Beşiktaş taraftarına taraftar terbiyesi vermesinler. Dünkü olayda hiçbir engelli sporcuya hiçbir darbe yapılmamıştır. Sadece taraftarlar arasında çıkan bir kavgadır. Bunun da önüne hiç kimse zaten geçemez. Medyayı yakından takip ediyorum ve bu olay sadece Beşiktaş taraftarının üzerine atılmış. Beşiktaş taraftarına haksızlık yapılıyor. Galatasaray Kulübü oyuncularının hepsi benim arkadaşım. Kendileri ile de görüştüm ve hiçbirine herhangi bir müdahale gelmemiş. İki taraftarın arasında yaşadıkları diyaloglar çok büyütüldü. Galatasaray Televizyonu, görüntüleri istediği gibi yönlendirdi. Maç bitiminde dışarı çıktığımda Galatasaraylı bir taraftar ile kavga ediyordum. Bunların delikanlılığı bu mu? Engelli insana yaptıkları bu mu?" diyerek sözlerini tamamladı.
    Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER

NOKTA

• Beyninden engelli insanların çevresinde yaşayan insanlara, hayvanlara, çiçeklere veya cansız bütün varlıklara Allah'tan sabır diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.J.93

Konu baştan sona siz böyle yaptınız,biz öyle yapmadık,ama onlar suçlu diye geçmiş adam gibi tartışma bile yapılmıyor arkadaş daha sorunları çözeceğiz(!)

adam gibi tartışılması için önce daha durum nedir ne değildir tam belli olmadan sallayanlara bakmak lazım

her olayda ezberlemişler tinerci balici vs

hadi bizim taraftar balici diyelim..kafa yerinde değil bunları yapıyor

o halde normal sayılan gs fb ts süper lig bank asya takım taraftarlarına ne demeli

sadece bjk taraftarı mı olay çıkaran

gs liler geçen sene adam bıçaklamış diyorlar bu ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4F3

burdan anlıyoruzki galatasaray seyircisi ulu beşiktaş taraftarına iftira atıp karalamaya çalışmış ve eline yüzüne bulaştırmış bir dahaki denemelerinde başarılar diliyoruz

+
  • kısa ve öz yazıyorum. çarşının maskesi kalkıyor. yıllardır sosyal sorumluluk projeleri, yardımlaşma gibi insani duyguları kullanarak (van için sahaya atkı atma, tekerleki sandalye için kapak toplama vb.) medyanın gözünde iyi bir imaj çizen çarşıya zamanında "şov" yapıyor dediğimizde herkes kıskançlık olarak algılamıştı. ama yaptıkları çirkinlikleri kapatabilecekleri bir duygu sömürüsü kaldığını sanmyorum. şimdi oturup uzun uzun da yazmak isterdim ama değmez. adam olmaz bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fernando!

10.12.2012 15:21:55
    Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımı Kaptanı Kaan Dalay, Galatasaray ile oynadıkları ve olaylar nedeniyle yarıda kalan karşılaşma ile ilgili HABER1903'e açıklamalarda bulundu.

Beşiktaşlı taraftarlara sahip çıkan Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımı Kaptanı Dalay; "Geçen sene Galatasaray taraftarları bizim engelli taraftarları bıçakladılar. Şimdi bu insanlar çıkıp, Beşiktaş taraftarına taraftar terbiyesi vermesinler. Dünkü olayda hiçbir engelli sporcuya hiçbir darbe yapılmamıştır. Sadece taraftarlar arasında çıkan bir kavgadır. Bunun da önüne hiç kimse zaten geçemez. Medyayı yakından takip ediyorum ve bu olay sadece Beşiktaş taraftarının üzerine atılmış. Beşiktaş taraftarına haksızlık yapılıyor. Galatasaray Kulübü oyuncularının hepsi benim arkadaşım. Kendileri ile de görüştüm ve hiçbirine herhangi bir müdahale gelmemiş. İki taraftarın arasında yaşadıkları diyaloglar çok büyütüldü. Galatasaray Televizyonu, görüntüleri istediği gibi yönlendirdi. Maç bitiminde dışarı çıktığımda Galatasaraylı bir taraftar ile kavga ediyordum. Bunların delikanlılığı bu mu? Engelli insana yaptıkları bu mu?" diyerek sözlerini tamamladı.

NOKTA

Kaynak çok süper ve objektifmiş
    Adam bir de sonuna büyük harflerle NOKTA yazmış.

• Yaşananlara bakın hala burada neler tartışılıyor. Beşiktaş taraftarının yaptığı insanlık dışı olaylar var. Bunda hemfikiriz. Ben kendi adıma utandım, nasıl bir engelli vatandaş, sporcuya böyle şeyler yapılıyor aklım almıyor. Bugün Feridun Düzağaç'ın güzel bir tweetini gördüm, paylaşıp kapatıyorum.

"Nalga' yı takımında görmek istemeyenlerden misiniz yoksa engelli sporcunun 'yaşama sevinci'ni kıranlardan mısınız..söyleyin insan mısınız? "
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

Diğer konuları ben silmedim , ben şuan sadece adıma açılan konuları sildim.

Ancak silen arkadaşım en doğru hareketi yapmış..

İsterseniz silmeyelim , buyrun tartışın..

Küfür edin , yiyin birbirinizi..

Ama ondan sonra olacaklardan sorumlu değiliz..

Yakışmadı Sencer.
  • darp edilen dövülen tekerlekli basketbolcuya ait görüntü video yok mu? yoksa birileri kendi kendini gaza mı getirdi? ayrıca videoda engelli değneğini bir yerlere atan hayvan hangi takımlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

Diğer konuları ben silmedim , ben şuan sadece adıma açılan konuları sildim.

Ancak silen arkadaşım en doğru hareketi yapmış..

İsterseniz silmeyelim , buyrun tartışın..

Küfür edin , yiyin birbirinizi..

Ama ondan sonra olacaklardan sorumlu değiliz..

Yakışmadı Sencer.

Küfür ve hakaret içeren konuların silinmesini yakıştıramamış. Vah vah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.

darp edilen dövülen tekerlekli basketbolcuya ait görüntü video yok mu? yoksa birileri kendi kendini gaza mı getirdi? ayrıca videoda engelli değneğini bir yerlere atan hayvan hangi takımlı?

Yok kardeşim öyle birşey. Kendi kendilerini gaza getirdiler. İşin özüne baktığında olayların sorumlusu tamamen kendileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalheadjm

quote:

Orijinalden alıntı: Fernando!

10.12.2012 15:21:55

NOKTA

Kaynak çok süper ve objektifmiş
    Adam bir de sonuna büyük harflerle NOKTA yazmış.

Röportajlarda kaynak mı arıyorsun hocam??? Umarım resmi gazeteyi okuyup bu yalandır, bu gazete yalan yazıyor demezsin

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.