Şimdi Ara

Galatasaray'dan Fikret Orman'a tekerlekli basketbol tepkisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cilehta

quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Nesini izleyeceğim? "Tekerli basketbolcu" demesini mi, spor koluna, "Sosyal sorumluluk projesi" demesini mi, engellileri küçümsemesini mi? Başkanınız aklının ermediği konulara çok giriyor. Son 3 senede toparlanmanız, bazı konularda gözünüzü kör etmiş. Kapatın bütün branşlarınızı, sadece futbol takımı olarak devam edin. Siz de rahat edin, bizde. Zira diğer branşlarda bi başarı elde edememeniz, başkanınızı böyle saçma sapan açıklamalara itiyor.

Bak ben 35 yasindayim... Sende 25... Baskan da 49 yasinda.

Kimin neye aklinin erip ermedigi konuscak en son kisi sensin bu uclemede.

Hem izlememissin hem de hala nesini izleyecegim deyip ayni seyi yazip duruyorsun. Yazdigin seyler senin ve Sedat Incesu'nun olayi carpitmasi ve olmayan seyleri beyannindanbaska sey degil.

Tekrar yaziyorum, once izle sonra anlarsin zaten konusmasinin nerden baslayip neye temas ettgini.

Dip not: Ayni seyi A.Yildirim'da soyluyor, eger videoyu izlersen onu da anlarsin zaten.

BEYNİN OLMADIĞI İÇİN 35 YAŞ ÖNEMLİ OLMUYOR İŞTE

Gereken sikayet edilmis,coluk cocukga laf anlatacak vaktim yok.

Yonetim gerekeni yapar.

Blok.

• quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Sedat olayı çarpıtmaya çalışmış. Başkanımız zarar edildiği halde amatör sporların desteklenmeye çalışıldığını, ama gerek popüler olmadığı için seyircinin gelmeyişi, gerekse bir gelir kaynağı olmaması yüzünden çıkan sorunlardan bahsetmiş.

Eee ne var bunda, gayet yerinde bir açıklama.

Orasına birşey söyleyen yok zaten ama tutupta "sosyal sorumluluk projesi" gibi bir şey söyleyince iş değişiyor.Bu insanlar bir iş yapıyor ve belliki başarılılar ki para alıyorlar ama başkanınızın söylediği şey mecburiyetten hayır işi gibi olduğu için yaptıkları , ki buda orada mücadele eden özel insanlara saygısızlıktır.

Siz yazmadan belirteyim , videoyu izledim.

Orada başkan " kar amacı gütmediğimizi söylemiş " , yani bir küçümseme yok, neden küçümsesin böyle bir şey olabilir mi, sporcularımız emek veriyor, antrenman yapıyorlar ki tekerlekli sandalye basketbolu oynamak çok zor.

Ha bazıları öyle anlamak istiyor orası başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: baytar

Spor tümüyle endüstriyel bir hal aldı. Zarar ederek bir yere varamazsınız. Bir yapı ne kadar zarar edebilir? Artık basketbolda milyon euroluk maaşlar konuşulmaya başlandı. Başarılar güzel, hepimiz seviniyoruz. Engelli vurgusunu doğru bulmuyorum ancak zarar eden müesseselere müdahale edilmesi gerçeği ortada. Hiçbir yapı göz göre göre zarar etmemeli. Gerekirse sponsor desteği, gerekirse küçülme. Bütçe içindeki pay %1 se ve kulup bu zararı farklı branşlardan sübvanse edebilecekse devam etsin.

Tamam Fenerbahçe geçen sene şampiyon oldu, sevindik. Neden Doğuş'la birleşti? Devam edemezdi bu zararla. Demek ki gideri kadar geliri yok ki dış desteğe ihtiyaç duydu.

Velhasıl amatör branş diye bir şey kalmadı. Kimse boşuna romantizm yapmasın. 2 milyon euro maaş alan amatör sporcu olmaz. Süper amatör kümede millet 20-30 bin lira para alıyorsa bu kümenin amatörlüğü kalmamış demektir. Amatör kelimesinin literatürden kaldırılma vakti gelmiş.

Benim takıldığım olay tamamiyle "Sosyal sorumluluk projesi" "Ne gerek var yurtdışından oyuncu getirmeye" lafı. Tekerlekli sandalyede oturup, spor yapan biri, sporcu mudur, yoksa sosyal sorumluluk projesi kapsamında, etkinlik mi yapıyordur. Fikret Orman'a ve ülkenin çoğuna göre 2. dediğimdir. Ben buna karşıyım. Yelken'de, Kürek'te sosyal sorumluluk projesi o zaman. Ne de olsa bunlar da amatör branş. Zarar ediyorsa kapatırsın veya önlem alırsın. Küçümseyemezsin.

• Engelli vurgusu yapılması ve sosyal sorumluluk olarak görülmesi yanlış.

Genel manada fikret orman ın amatör branşlara olan bakışını doğru buluyorum.

Bugun artık her yapı şirket mantığıyla yönetiliyor, buna devlet de dahil. Kulüpler de şirket, dernekler de şirket, belediyeler de şirket, devlet de şirket. Artık gönüllülük esası kalmadı. Her birey, her yapı yaptıgı her işte harcadığı vakitte bir maddi ya da menfii beklenti içinde.

Romantizmi bırakalım önümüze bakalım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tou Meijin

http://www.galatasaray.org/haber/basketbol/ts-basketbol/engelsiz-aslanlar-dan-sosyal-sorumluluk-projesi/36400

"Bizler tekerlekli sandalye basketbolunu sosyal sorumluluk değil gerçek bir spor, engelli değil elit sporcular olarak görüyoruz. Farkımız bu"

Türkçe öğretmenine selamlar.

Birde yukarıda ne fark ediyor yazmış. Tekrar selam iletiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 21 Eylül 2017; 18:55:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Başkan yanlış yapmış.
    Benim yaptığım gibi yapmalıydı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben fikret ormanı dinledim. Iyi niyetli iyi bir başkan. Ama beşiktaş in bugunlerde tamamına hasıl olmuş, sonradan görme, şımarıklık duygusu onda da var. Son 25 senede 3 defa şampiyon olabilmis bir takim son iki sene üstüste şampiyon olunca bunları normal karşılamak lazım.

• Elestirilebilecek o kadar çok branş varken neden engelli, daha doğrusu engelsiz sporcuların branşına eleştiri getiriyor ki? Ne kadar gereksiz ve saçma bir eleştiri yaptığının farkındadır umarım.

• Kibir tavan yaptı normaldir.
  • quote:

Sizi engellemiştim yeni gördüm. ''Birde'' Bağlaç olan da / de ayrı yazılır. ''Bir de'' olacak. Unvan isimleri de büyük yazılır. Türkçe Öğretmeni şeklinde olacak. Türkçe Öğretmenime selam mı söylemiştiniz?

1. Sizi engellemiştim, yeni gördüm. - yada - Sizi engellemiştim. Yeni gördüm.

2. Türkçe Öğretmeni değil, Türkçe öğretmeni.

Örnek; Türk futbolcu Hasan, yerli atlet Ahmet, teknik direktör Fatih Terim, bilgisayar mühendisi Ali vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özge Gürel -- 22 Eylül 2017; 4:57:35 >

• Cidden terbiyesizlik Fikret Orman'ın yaptığı. Aziz Yıldırım'a benzeme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

• quote:

Sizi engellemiştim yeni gördüm. ''Birde'' Bağlaç olan da / de ayrı yazılır. ''Bir de'' olacak. Unvan isimleri de büyük yazılır. Türkçe Öğretmeni şeklinde olacak. Türkçe Öğretmenime selam mı söylemiştiniz?

Lafı yedikten sonra karşı atağa çıkmışsın. Sonunda tuzağa kendin düşmüşsün. Benden önce paketlemişler.

Telefondan yazıyorum.Büyük küçük harfe , de/da bağlacına, noktalama virgüle senin için dikkat edemem. Ben senin cümleyi anlama kapasitene laf söyledim. Halada anlamamışsın. Tek önereceğim ilköğretime tekrar gitmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 22 Eylül 2017; 10:33:3 >

• Aman Allah'ım bu tam bir facia ya. Yukarıda yazılan Fikret Orman aleyhi yorumlar facia resmen. Okumadan, anlamadan, dinlemeden yargılamak içimize işlemiş. Diyecek söz bulamıyorum. Taraftarlık bakış açısıyla değerlendirmeyen arkadaşların eleştirilerini okumaktan da keyif aldım, teşekkür ederim. Konuyu açan arkadaş kendince haklı sebepler görebilir tabi ki doğaldır, özgürdür ancak izlemeyen ve ne dediğini anlamaya çalışmayan insanlarla tartışmaya girmenizi tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Cümleyi anlama kapasiteme laf söylediğini biliyorum. ''hala da anlamamışsın'' diyorsun hala. Neyi anlamadım onu söyle, anlat anlaşalım.

''Türkçe öğretmenine selamlar'' ''cümleyi anlamadın'' güzel laf koydun(!) tebrikler.

Teşekkür ederim. Tavsiyem hala geçerli.

Ayrıca blokladıklarını açıp cevap veriyorsan işe yaramaz benden söylemesi. Birde açtığını söylemende sana birşey katmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 22 Eylül 2017; 10:58:55 >
  • quote:

(!) işaretini koydum teşekkür ederim yazıyor. Tavsiyeniz niçin geçerli? Detaylarını söyleyin de bilelim.

Bunu söylemen sana ne katacak? Ben, bir şey katması için yazmadım zaten.

Belki cümlede anlamı daha iyi kavrarsın dedim. Kötü mü söyledik ?

Bana birşey katması için söylemedim onları. Blok sistemini böyle kullanman fayda sağlamaz dedim.En fazla kendini tatmin edersin.İşe yaramaz.

• Ne alıngansınız yahu sen spor dalı olarak görebilirsin ama Fikret Orman'a göre sosyal sorumluluk projesi ki adam kendisi demiş zarar ettiklerini ama buna rağmen devam ettiklerini spor dalı olarak görselerdi böyle önemsiz bir dalı onca zarara rağmen devam ettirirler miydi
  • Fikret'in Galatasaray'ın aldığı yabancılara takılmasına anlam veremedim ben. Galatasaray'ın o aldığı yabancıların da katkısıyla kazandığı dünya şampiyonlukları basında yer buldu, Türkiye'deki insanlar tekerlekli basketboldan o zaman haberdar oldular. Yani Galatasaray bu işte yerel kalmadı, uluslararası rekabete açıldı ve tekerlekli basketbolun dünyadaki bir numaralı kulübü haline geldi. Ha sonradan yönetim kaynaklı sıkıntılar nedeniyle bu takıma hak ettikleri değer verilmedi. Bu da Galatasaray yönetiminin ayıbıdır.

Galatasaray'ın tekerlekli basketbolu tanıtmada, teşvik etmede büyük katkısı olmuştur. Bunda Galatasaray forması altında mücadele eden yabancılar da pay sahibidir.
  • Fikret Orman, Türkiye Futbol tarihinin en iyi başkanı olma yolunda ilerleyen, taşı sıkıp suyunu çıkarabilecek aklı başında bir başkan olduğunu tüm Türkiye biliyor. Ne yalan söyleyeyim Galatasaray' a gelmesi hayalini kurduğumuz başkan figürü şuan Beşiktaşta ve geldiği günden itibaren kulüp üzerinde oluşturmuş olduğu başarıyı, beyin dediğimiz organı kullanbilen her insanın farkedebileceğini düşünüyorum.

Bu denli başarılı ve akıllı bir insanın (Canlı yayında söylemiş galiba izlemedim) bu ANLAMDA bir cümle kuracağını zannetmiyorum.

Çünkü kurduğu cümle Galatasaray' ın başarılarını küçük görmekten çok engelli bir vatandaşın kusuruyla dalga geçiyormuş anlamına yontulmaya çalışılıyor. Kusura bakmayın ama hiç kimse bu şekilde bir cümle kurmaz hele hele sürekli ekranlara çıkan açıklama yapan bir kulüp başkanının böyle bir açıklama yapacağına katılmıyorum.

Galatasaray' a saldırmasının tabi ki affedilebilir bir yanı yok ama Türkiye' de malesef ne kadar aklı başında bir başkanda olsan kulüp yöneticileri baskılar sonucunda ezilip yaptığı açıklamalarda, taraftarları holiganlığa, saldırganlığa itebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi röpteşembır -- 22 Eylül 2017; 14:54:54 >

• Fikret beyi dikkate almak hata. Her röportajı sorunlu zaten. O çıkınca kapatıyorum tv yi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe Taraftarı

Ne alıngansınız yahu sen spor dalı olarak görebilirsin ama Fikret Orman'a göre sosyal sorumluluk projesi ki adam kendisi demiş zarar ettiklerini ama buna rağmen devam ettiklerini spor dalı olarak görselerdi böyle önemsiz bir dalı onca zarara rağmen devam ettirirler miydi

Zarar ediyorsan kapat arkadaşım. "Zarar ediyoruz ama devam ettiriyoruz. Sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz" demek saygısızlıktır o takımdaki sporculara. Kimsenin minnetine ihtiyacı yok o insanların. Çıkıpta böyle acıma duygusuyla açıklama yapamazsın. Engelli olmadığın için basit bir alınganlık olarak geliyor sana.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.