Şimdi Ara

Galatasaray Hukuk-Koç Ekonomi soru cevap / YouTube kanalı tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
12
Favori
4.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tebrikler, forumu unutmamanız çok güzel

İyi yerlere gelmeniz dileğiyle, başarılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilim123

Merhaba hocam.muhammed erkan dinçi tanıyorsunuz 2015 te 2.olmustu o da orda.onun çektiği bi video vardı zaten hatta bi de ts 1. vardı.boyle içeriklere ihtiyacimiz var.bi de erkan abiye selamlar

büyük ihtimalle hazırlık okuduğu için aynı sınıfta değiliz, 2014 girişlilerle okuyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

hocam hayatım boyunca hep merak etmişimdir okuldan mezun olanlar nerelerde ve ne tür işlerde çalışıyor ayrıntılı bahsederseniz çok sevinirim

not aldım teşekkür ederim tavsiyeniz için

• quote:

Orijinalden alıntı: Wukian

quote:

hocam hayatım boyunca hep merak etmişimdir okuldan mezun olanlar nerelerde ve ne tür işlerde çalışıyor ayrıntılı bahsederseniz çok sevinirim

kanalı ne zaman açarsınız sorumun cevabını sabırsızlıkla bekliyorum çünki
  • quote:

quote:

quote:

kanalı ne zaman açarsınız sorumun cevabını sabırsızlıkla bekliyorum çünki

Kısaca cevap veriyim o zaman size,

GSÜ Hukuk tan mezun olan insanlar genelde akademik kariyer yapmayı ya da avukatlık yapmayı tercih ediyorlar. Mezun hakim savcı yok denecek kadar az Ben bir tane var diye biliyorum ama belki iki üç olabilir şimdi yalan olmasın

Akademik kariyer yapan mezunlar yurtdışında yüksek lisans ve mümkünse yine yurtdışında doktora yapıp geri dönüyorlar genelde. Yurt içinda yapanlar da var genelde istanbuldaki üniversitelerde hatta olabiliyorsa gsü de. Daha sonrasında da akademisyenlik yapıyorlar bildiğiniz ders verme makale yazma gibisinden. Bir taraftan da hukuk bürolarında danışmanlık yapıyorlar mahkemelere mütalaa yazıyorlar bu şekilde genel olarak.

Avukatlık düşünenler genelde ilk yıllarında Yabancı ortaklı hukuk bürolarına giriyorlar. Buralarda yabancı dil çok önemli oluyor. Buralarda maaşlar yeni bir mezuna göre ortalama üzeri ama çalışma saatleri de gerçekten çok ağır. Genelde şirket satın almaları evlilikleri gibi ticari olaylara bakıyorlar sözleşme düzenleyip dava takibi yapıyorlar çeşitli departmanlarda. Bir kısım mezun buralarda devam ediyor yüksek ücreti cazip bulup bir kısmı birkaç yıllık tecrübenin ardından kendi işini kurmak için ayrılıyor bazıları da başka şirketlerde vs avukatlık yapıyor.

Ben de piyasanın içinden biri değilim ama gördüklerim duyduklarım genel olarak bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 21 Temmuz 2017; 16:56:24 >

• Matematik 40

Coğrafya 17

Yapsan olmuş gibi sanki obp kaç

• quote:

Orijinalden alıntı: Fast and Relax

Matematik 40

Coğrafya 17

Yapsan olmuş gibi sanki obp kaç

83.74 hocam OBP.
  • Evet gs hukuk mezunları cidden bitirince en iyi hukuk burolarinda yüksek maasla mi başlıyor para sıkıntısı vs cekiyorlar mi???

• quote:

Orijinalden alıntı: Hmm88

Evet gs hukuk mezunları cidden bitirince en iyi hukuk burolarinda yüksek maasla mi başlıyor para sıkıntısı vs cekiyorlar mi???

para sıkıntısı çekeni elbet vardır ama genelde mezunlar maddi sıkıntı yaşamıyor diyebilirim. hukuk teorik eğitimin yanında çokça pratik ve tecrübe isteyen bir alan olduğu için mezunların çok olağanüstü maaşlarla çalışmaya başlamadığını belirtiyim. bir de yurtdışında çalışma olanağının kısıtlı olması da bu durumu destekliyor. örneğin bir ekonomi mezunu çok parlaksa yurtdışında yüksek rakamlarla işe başlayabilirken hukukta bu alternatif pek yok. türk hukuku öğreniyoruz sonuçta. uzun vadede avukatlığı da serbest meslek gibi düşünmek gerekiyor, becerikli olanlar çok iyi paralar kazanabiliyor ancak herkes bu kadar şanslı değil.

rakam soracak olursanız da mezunların 3-10 bin arası maaşlarla başladıklarını söyleyebilirim. akademik başarı, yabancı dil gibi faktörlere göre değişebiliyor.

• Eşit ağırlığım dedinve 38/2 fen yapmışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mvp1mp

Eşit ağırlığım dedinve 38/2 fen yapmışsın.

hedefim ilk 100 e girmekti bu yüzden ygs fenin önemli olduğunu düşünüp yazın ygs feni bitirmiştim, ilgimi de çektiği için ygs fen dersleri çok sağlam bir şekilde öğrendim

• up up up

• Wukian W kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• quote:

quote:

Evet gs hukuk mezunları cidden bitirince en iyi hukuk burolarinda yüksek maasla mi başlıyor para sıkıntısı vs cekiyorlar mi???

para sıkıntısı çekeni elbet vardır ama genelde mezunlar maddi sıkıntı yaşamıyor diyebilirim. hukuk teorik eğitimin yanında çokça pratik ve tecrübe isteyen bir alan olduğu için mezunların çok olağanüstü maaşlarla çalışmaya başlamadığını belirtiyim. bir de yurtdışında çalışma olanağının kısıtlı olması da bu durumu destekliyor. örneğin bir ekonomi mezunu çok parlaksa yurtdışında yüksek rakamlarla işe başlayabilirken hukukta bu alternatif pek yok. türk hukuku öğreniyoruz sonuçta. uzun vadede avukatlığı da serbest meslek gibi düşünmek gerekiyor, becerikli olanlar çok iyi paralar kazanabiliyor ancak herkes bu kadar şanslı değil.

rakam soracak olursanız da mezunların 3-10 bin arası maaşlarla başladıklarını söyleyebilirim. akademik başarı, yabancı dil gibi faktörlere göre değişebiliyor.

burada ki birçok kişinin merak ettiği sorulara biraz da olsa cevap vermişsiniz özellikle ücret belirterek yalnız ben hiç yutdışına gidip orada iyi maaşlara çalışan ekonomi mezunu bir Türk görmedim bunu ilk sizden duyuyorum birde mühendislikler hakkında öneriniz nelerdir sizce tercih edilmeli mi?

• quote:

quote:

quote:

burada ki birçok kişinin merak ettiği sorulara biraz da olsa cevap vermişsiniz özellikle ücret belirterek yalnız ben hiç yutdışına gidip orada iyi maaşlara çalışan ekonomi mezunu bir Türk görmedim bunu ilk sizden duyuyorum birde mühendislikler hakkında öneriniz nelerdir sizce tercih edilmeli mi?

boğaziçi ve koçtan mezun olup giden tanıdıklarım var, dediğim gibi çok olağanüstü olursanız mümkün hukukta tabiri caizse ağzınızla kuş ttutsanız yine zor. ancak insan haklarıyla veya uluslararası hukukla ilgilenip Aihm veya uluslararası adalet divanı ile ilgili işler kovalayabilirsiniz. mühendislik için söyleyebileceğim şeyler çok kısıtlı genel olarak konuşacak olursam mühendislik alanının hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum özellikle tıp bölümünün karşısında çok göz ardı ediliyor.

Hocam Ankara hukuk mu istanbul hukuk mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedeflerilkbinn

Hocam Ankara hukuk mu istanbul hukuk mu ?

anlaraya gitmek sizin için sorun değilse bence ankara hukuk

Hocam nedeni var mı ?Bana denilen eğitimler aynı şehir seçersiniz ben de istanbulu seçtim.Sıralama 4bin ikisi de tutuyor ama kararsızım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

boğaziçi ve koçtan mezun olup giden tanıdıklarım var, dediğim gibi çok olağanüstü olursanız mümkün hukukta tabiri caizse ağzınızla kuş ttutsanız yine zor. ancak insan haklarıyla veya uluslararası hukukla ilgilenip Aihm veya uluslararası adalet divanı ile ilgili işler kovalayabilirsiniz. mühendislik için söyleyebileceğim şeyler çok kısıtlı genel olarak konuşacak olursam mühendislik alanının hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum özellikle tıp bölümünün karşısında çok göz ardı ediliyor.

görüşleriniz için çok teşekkür ederim hocam son olarak bilkent hukuk-itü uçak mühendisliği-koç ekonomi-boğaziçi iktisat denkleminden hangi bölümü seçersiniz hepsine girme ihtimalim yüksek

• Arkadaşlar merhaba, ben de Koç Üniversitesi Ekonomi öğrencisiyim, bölüme 1.likle girdim ve TS 9.su oldum. Dilde 13. ve Tm'de 30.yum. Ayrıca Wukian'ın arkadaşıyım ve forumun da aktif bir kullanıcısıyım. Bu youtube videolarını birlikte çekmeyi düşünüyoruz, özellikle şu an önünüzdeki kritik tercih döneminde rehber olmak için aklınızdaki sorulara göre yayınlar yapabiliriz. Bize en çok merak ettiğiniz soruları yazarsanız, bu forumu aktif olarak kullanabilirsek biz de daha fazla yardımcı oluruz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.