Şimdi Ara

Galatasaray Hukuk-Koç Ekonomi soru cevap / YouTube kanalı tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
12
Favori
4.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Dh LYS YGS nin de katkılarıyla 2015 Lys de 27. oldum, şuan galatasaray üniversitesi hukuk 3. sınıfta okuyorum. Hem bi soru cevap yaparak size yardımcı olmak hem de bir kaç konuda size danışmak istiyorum.

Lise arkadaşlarımla birlikte bir YouTube kanalı açıp sınav sürecine dair fikir, yorum, tavsiye ve tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Hepsi pırlanta gibi çocuklar :) Öte yandan YGS/LYS sınavlarında 1-100. arası çeşitli dereceleri de var. Bu kanal hakkında size sormak istediğim bazı sorular var.

1- Sizce bu tarz içeriğe sahip bir kanal YouTube çöplüğünde kaybolup gider mi yoksa bu tarz bir kanala ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?

-Burada + olarak gördüğüm nokta kanal içeriğinin bizzat sınav stresini yaşamış ve günün sonunda başarılı olmuş kişilerce üretilecek olması. Rehberlik hocaları kadar psikoloji pedagoji bildiğimi söylemiyorum ama YGS/LYS sürecini birinci elden yaşama fırsatım(ız)ın olması bir avantaj olabilir.

2- Kanal içeriğinde ne tarz videoların, hangi sorulara cevapların olmasını istersiniz?

- İyi üniversitelerde okuyan arkadaşlarımızla hem sınav süreci hem okudukları bölümler hakkında röportaj yapabiliriz ya da sınava hazırlıkta karşılaşılan klasik sorunlar üzerine 3-4 kişi sohbet edebiliriz.Veya çeşitli konularda 5-10 dakikalık hap tavsiye videoları çekebiliriz. Bu tamamen sizin fikirlerinizle şekillenecek bir alan olduğu için böyle bir kanalda ne tarz videolar görmek istediğinizi paylaşırsanız çok güzel olur

3- Yaratıcı arkadaşlarımız kanal için bir de fiyakalı bi isim bulurlarsa tadından yenmez

Bu YouTube kanalı işinden bağımsız olarak da DH YGS/LYS bölümüne bir gönül borcum olduğuna inanıyorum. Bu konu altında soracağınız sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. Bölümüm Eşit Ağırlıktı arkadaşlar sayısalcı arkadaşların sorularına çok yetkin cevaplar veremeyebilirim buna göre sorarsanız sevinirim. Üniversite ve bölüm hakkında da sorularınız varsa bekliyorum. Merak edenler için de sınav sonucumu gün içinde atıcam. Hepinize iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 25 Temmuz 2017; 9:29:30 >

• Hukuk fakülteleri benim girdiğim sene TM3 le almaya başladı, TM3 e geçmesiyle birlikte edebiyat testi daha önemli bi hale geldi matematik katsayısı biraz düştü. bunun etkisiyle ve hukuk fakültelerine olan talebin artmasıyla taban sıralamaları bi anda arttı o sene. bu yüzden ilk olarak mezun senenizde okul,devamsızlık,sınav haftası gibi dertleriniz olmadan gerçekten çalışmanız gerektiğini söyleyim. edebiyat netinin yüksek olması bu noktada bir avantaj.

YGS için vereceğim tavsiye şu olacaktır, ilk 100 ilk 1000 gibi hedefleriniz yoksa TM de YGS de fen çözmek o kadar mantıklı değil, zamanınız kalırsa diğer konuları yetiştirdiyseniz sınavı erken bitiriyorsanız tabii ki fene de bakın ama önceliğiniz fen olmasın bence. yök atlastan falan istanbul hukuk girişlilerin ortalama netlerine baktığınızda da fenden ziyade tr-sos-mat a önem verdiklerini görürsünüz. şu an için önceliğiniz YGS/LYS matematik olmalı diye düşünüyorum. Limit türev integrali daha sonraya bırakıp yaz tatilinde geri kalan konularda ne kadar ilerlerseniz kardır.

ders çalışma konusunda herkesin öğrenme tarzı farklıdır ama ben 12. sınıfta dershaneye gitmeyip kendi başıma youtube dan konu anlatım videoları izleyip ardından test çözerek çalışmıştım. kendinizde keşfettiğiniz bir öğrenme yolu varsa paylaşırsanız onun üzerinden de bir şeyler ekleyebilirim
  • Helal bro
  • Bence ihtiyaç var ama yarım bırakmayacaksanız. Bu konuyla uğraşan çok kanal gördüm ama hepsi bir süre sonra içerik üretmeyi bıraktı. Eğer istikrarlı devam ederseniz çok başarılı olacağınıza inanıyorum.
  • Galatasaray Hukuk-Koç Ekonomi  soru cevap / YouTube kanalı tavsiyeGalatasaray Hukuk-Koç Ekonomi  soru cevap / YouTube kanalı tavsiye

sonuçları da şöyle bırakıyım

sorusu olan arkadaşları da bekliyorum zamanım oldukça cevap vermeye çalışıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 21 Temmuz 2017; 13:27:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wukian

Galatasaray Hukuk-Koç Ekonomi  soru cevap / YouTube kanalı tavsiyeGalatasaray Hukuk-Koç Ekonomi  soru cevap / YouTube kanalı tavsiye

sonuçları da şöyle bırakıyım

sorusu olan arkadaşları da bekliyorum zamanım oldukça cevap vermeye çalışıcam

Hocam ben mezuna kalıyorum bu sene TM3 40K'dan. Seneye hedefim İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girmek olacak. Bu seneki netlerim :

YGS

Tr 35.25

Sosyal 27

Matematik 13.5

Fen 21.75

LYS

Mat 11

Edeb 49.25

Coğ 12

Neler önerirsin ? Matematik dersine geçen sene çalışmadım desem yeridir. Kaynak önerilerinde ve taktikte bulunabilir misin ?

• Hukuk fakülteleri benim girdiğim sene TM3 le almaya başladı, TM3 e geçmesiyle birlikte edebiyat testi daha önemli bi hale geldi matematik katsayısı biraz düştü. bunun etkisiyle ve hukuk fakültelerine olan talebin artmasıyla taban sıralamaları bi anda arttı o sene. bu yüzden ilk olarak mezun senenizde okul,devamsızlık,sınav haftası gibi dertleriniz olmadan gerçekten çalışmanız gerektiğini söyleyim. edebiyat netinin yüksek olması bu noktada bir avantaj.

YGS için vereceğim tavsiye şu olacaktır, ilk 100 ilk 1000 gibi hedefleriniz yoksa TM de YGS de fen çözmek o kadar mantıklı değil, zamanınız kalırsa diğer konuları yetiştirdiyseniz sınavı erken bitiriyorsanız tabii ki fene de bakın ama önceliğiniz fen olmasın bence. yök atlastan falan istanbul hukuk girişlilerin ortalama netlerine baktığınızda da fenden ziyade tr-sos-mat a önem verdiklerini görürsünüz. şu an için önceliğiniz YGS/LYS matematik olmalı diye düşünüyorum. Limit türev integrali daha sonraya bırakıp yaz tatilinde geri kalan konularda ne kadar ilerlerseniz kardır.

ders çalışma konusunda herkesin öğrenme tarzı farklıdır ama ben 12. sınıfta dershaneye gitmeyip kendi başıma youtube dan konu anlatım videoları izleyip ardından test çözerek çalışmıştım. kendinizde keşfettiğiniz bir öğrenme yolu varsa paylaşırsanız onun üzerinden de bir şeyler ekleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 21 Temmuz 2017; 13:43:34 >

• quote:

Hukuk fakülteleri benim girdiğim sene TM3 le almaya başladı, TM3 e geçmesiyle birlikte edebiyat testi daha önemli bi hale geldi matematik katsayısı biraz düştü. bunun etkisiyle ve hukuk fakültelerine olan talebin artmasıyla taban sıralamaları bi anda arttı o sene. bu yüzden ilk olarak mezun senenizde okul,devamsızlık,sınav haftası gibi dertleriniz olmadan gerçekten çalışmanız gerektiğini söyleyim. edebiyat netinin yüksek olması bu noktada bir avantaj.

Fasiküllerle daha iyi öğreniyorum hocam. Atıyorum Gür yayınlarının bir fasikülünü çözdüysem o bayağı işime yarıyor. Video izleyerek de iyi oluyor. Matematikten şunu çöz şuna yaklaşma dediğiniz kaynaklar var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ YURT VE ÜNİ SORU-CEVAP
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • içlerinde tabii ki iyi olanları da vardır ama ben YGS den önce çözmeniz gereken 1000 soru, lys matematiği fullemenizi sağlayacak 500 soru, üniversite kazanma garantisi gibi abuk vaatleri olan yayınlardan ve kitaplardan pek haz etmezdim onun yerine tanıdığım bildiğim adı sanı bilinen yayınları tercih ettim hep. kitapların içerikleri 1-2 senede bile çokça değişmiştir o yüzden şu şu yayın diyemem ama direkt ismine bakarak kitap satın almamanızı tavsiye edebilirim. hiç değilse bi iki sayfasını çevirip içindeki sorulara tarzına falan bakın. bazı kitaplar gereksiz zor bazıları gereksiz kolay oluyor çünkü.

yayın konusunda tek pozitif tavsiyem çıkmış soruları mutlaka çözmeniz yönünde olacaktır. YGS LYS geçmiş ösym sınavları hepsini bütün dersleri sular seller gibi yutmuştum ben, artık öyle bi hale gelmiştim ki soruya bakıp ösym buna benzer soru sorar mı sormaz mı anlayabiliyordum diyebilirim :D bu sayede zorlama sorular ve konu anlatımlarıyla boğulmadım. bazı arkadaşlarım ales paragraflarını çözmüştü ygs/lys paragraflarına benziyor diye ben çözmedim ama aklınızda bulunsun paragraf sorularında sıkıntı yaşıyorsanız

• quote:

içlerinde tabii ki iyi olanları da vardır ama ben YGS den önce çözmeniz gereken 1000 soru, lys matematiği fullemenizi sağlayacak 500 soru, üniversite kazanma garantisi gibi abuk vaatleri olan yayınlardan ve kitaplardan pek haz etmezdim onun yerine tanıdığım bildiğim adı sanı bilinen yayınları tercih ettim hep. kitapların içerikleri 1-2 senede bile çokça değişmiştir o yüzden şu şu yayın diyemem ama direkt ismine bakarak kitap satın almamanızı tavsiye edebilirim. hiç değilse bi iki sayfasını çevirip içindeki sorulara tarzına falan bakın. bazı kitaplar gereksiz zor bazıları gereksiz kolay oluyor çünkü.

yayın konusunda tek pozitif tavsiyem çıkmış soruları mutlaka çözmeniz yönünde olacaktır. YGS LYS geçmiş ösym sınavları hepsini bütün dersleri sular seller gibi yutmuştum ben, artık öyle bi hale gelmiştim ki soruya bakıp ösym buna benzer soru sorar mı sormaz mı anlayabiliyordum diyebilirim :D bu sayede zorlama sorular ve konu anlatımlarıyla boğulmadım. bazı arkadaşlarım ales paragraflarını çözmüştü ygs/lys paragraflarına benziyor diye ben çözmedim ama aklınızda bulunsun paragraf sorularında sıkıntı yaşıyorsanız

Teşekkürler.

• Öncelikle tebrikler.

Hocam hukuk dersleri zor mu mezun olunduğunda iş imkanı pdr ve psikolojiden daha mı az?
  • Hocam kanal cok yararli olacaktir mutlaka bekliyoruz tüm dh ordayiz
  • Nişantaşı gibi üniversitelerde ücretli okuyan adamların tavsiye vermeye çalıştığı kanallar varken derece yapan öğrenciler olarak daha ciddiye alınacağınızdan eminim. Ama videoları hazırlamak çok zamanınızı alıp sizi yorabilir, eğer ki bıkmayıp emek verirseniz hızla yükselirsiniz diye düşünüyorum
  • Bence sadece bu konu üzerine bir kanal açmak mantıklı değil,https://www.youtube.com/watch?v=zyrm891Evro şu video gibi 2-3 videodan sonra içerik üretmede sıkıntı çıkacaktır.Bu arada bu videodaki arkadaşlar sizin döneminizde mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYerr444

Öncelikle tebrikler.

Hocam hukuk dersleri zor mu mezun olunduğunda iş imkanı pdr ve psikolojiden daha mı az?

hukuk dersleri ne çok zor ne çok kolay, kavramanı istedikleri bir mantık var onu çözüp de sınavlarda istedikleri metodolojiyle cevap verdiğinde akademik olarak başarılı olmak zor değil. tabii bunun için de düzenli bir biçimde çalışmak gerekiyor. galatasaray hukuk özelinde cevap verecek olursam da derslerin ve sınavların bir az daha zorlayıcı olduğunu söyleyebilirim. ama orada dersler fransızca hikayesi biraz yalan onu da söyliyim iki üc yan ders dışında ana hukuk dersleri türkçe

iş imkanı konusu da her bölüm gibi biraz öğrencinin kendisine kalıyor bence. ben de mezun olup iş dünyasına atılmış değilim ama çevremden gördüğüm kadarıyla kendini hakkıyla geliştiren insanlar işlerinden memnunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Bence sadece bu konu üzerine bir kanal açmak mantıklı değil,https://www.youtube.com/watch?v=zyrm891Evro şu video gibi 2-3 videodan sonra içerik üretmede sıkıntı çıkacaktır.Bu arada bu videodaki arkadaşlar sizin döneminizde mi?

içerik olarak siz neler önerirsiniz, ben de sadece anı hikaye tecrübeye dayanan bir kanalın kısa zamanda tükeneceğini düşünüyorum dediğim gibi izleyiciler siz olacaksınız neyi izlemek isterseniz neyi merak ediyorsanız bu başlık altından iletirseniz biz de ona göre bir şeyler oluşturabiliriz. bu hafta kanal için çalışmaya başlıyoruz hayırlısıyla

ikinci olarak da yalnızca kanal sahibini tanıyorum bir alt dönemim liseden ve üniversiteden.

• Wukian W kullanıcısına yanıt
    Sadece YGS-LYS den pek içerik çıkmaz gibi, 2-3 video dediğim gibi röportaj neler yaptınız vs. gibi geçer, müfredat falan değişti ama kaynak/çalışma programı vs. üzerine birkaç video çıkabilir.Onun dışında GSÜ ve Hukuk üzerine birkaç video vlog çekebilirsiniz, daha sonra mümkünse birkaç okul turu gibi video çıkar İstanbul içinden ve tıkanır gibime geliyor konsept eğitim olacaksa.Ama ben YGS-LYS öğrencisi olsam bunları görmek isterdim heralde.
  • Hocam özel vakıf üniversitelerinden hangilerini önerirsiniz hukuk için? Bana büyük ihtimal Ankara hukuk gelecek ama Yeditepe Bahçeşehir ve özellikle İstanbul Bilgi Üniversitesi için ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aemon

Hocam özel vakıf üniversitelerinden hangilerini önerirsiniz hukuk için? Bana büyük ihtimal Ankara hukuk gelecek ama Yeditepe Bahçeşehir ve özellikle İstanbul Bilgi Üniversitesi için ne dersiniz?

Hepsi iyi üniversiteler ve iyi bölümler hangisini seçerseniz seçin pişman olmazsınız bence :) akademik kadroları yine de bir araştırın imkanlarını ortamına bakın derim. ben ankaraya gitmeyi sorun etmeyecek olsam ankara hukuku tercih ederim. ama her okul ve bölüm her kişiye uygun olmuyor alışkanlıklarımızın aksine bu konularda tek bir doğru cevap yok maalesef :)
  • Merhaba hocam.muhammed erkan dinçi tanıyorsunuz 2015 te 2.olmustu o da orda.onun çektiği bi video vardı zaten hatta bi de ts 1. vardı.boyle içeriklere ihtiyacimiz var.bi de erkan abiye selamlar
  • hocam hayatım boyunca hep merak etmişimdir okuldan mezun olanlar nerelerde ve ne tür işlerde çalışıyor ayrıntılı bahsederseniz çok sevinirim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.