Şimdi Ara

KOÇ,BİLKENT,SABANCI'DA ÜCRETLİ OKUMAK [BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN SONRA?]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
1
Favori
9.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Koçun eğitim ücretleri biraz abartı olsa da Bilkent ve sabancının mühendislikleri yıllık 30.000TL'den başlıyor. Bu yıl muhtemelen 2-3 bin daha da artar. Sizce 4 sene + 1 sene hazırlık ile her seneyi geçtiğinizi düşünürsek 5 yıl bu şekilde okumak mantıklı mıdır? Tamamen yorumlarınızı merak ettiğim için soruyorum bilginiz olsun. Kaliteli bir üniversitenin mühendisliğini okumak için yılda yalnızca okul için 30.000 TL vermek kaç kişiye mantıklı geliyor. Tabi mezun olduğunuzda başlayacağınız ücreti ve ülkemizin durumunu göz önüne alarak yurtdışına çıkıp orada çalışma ihtimalini de göz önüne alın.

Bu 30.000 liraya yurt yeme içme ve diğer ıvır zıvırlarda dahil olduğunda yıllık 45.000 civarı bir para olur muhtemelen. Yorumları alalım.

16.04.2017 Editi: Arkadaşlar başkanlık sistemi Türkiye'ye resmen geldi. YSK meselesi, oy itirazı falan var ama bunların sonucu değiştireceğini düşünmüyorum. Artık bildiğiniz üzere tüm yetkileri bir kişiye verdik ve demokratik ülkelerin arasından çıktık.

Tüm bunlara rağmen ücretli üniversite okumak ne kadar mantıklı tekrar konuşalım. Yorumları görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 16 Nisan 2017; 22:11:40 >

• Olduda alttan ders gelecek bunlarin sinav ucreti vs oluyor muydu? Oluyorsa eger dusun bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değer. O kadar para verdikten sonra Ankara çölünde okuma, Koç veya Sabancı seç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailem çok zengin olsa okurdum. Senden aldıkları senelik ücretle, seninle aynı sınıftaki burslu öğrencilere maaş verilecek olması koymayacaksa oku.
  • 30.000 tl okul icin ucuz bile.Ben ilkokul ve lisede ozeldeydim yillik 40.000e yakin verirdim.Kardesim anaokulunda ona bile 40.000 veriyoruz anaokulu bu okul dusununAnaokulunun ilkokukun 40

000 tl oldugu yerde 30.000 tl uni icin ve ustelik koc sabanci gibi iyi uniler icin hicbirsey.

• quote:

Orijinalden alıntı: sochic

30.000 tl okul icin ucuz bile.Ben ilkokul ve lisede ozeldeydim yillik 40.000e yakin verirdim.Kardesim anaokulunda ona bile 40.000 veriyoruz anaokulu bu okul dusununAnaokulunun ilkokukun 40

000 tl oldugu yerde 30.000 tl uni icin ve ustelik koc sabanci gibi iyi uniler icin hicbirsey.

Anaokulu üniversiteden daha önemli, birisi insanın tüm hayatını değiştirir diğeri sadece yapacağı işi
  • Ailenizin çok zengin olmasına gerek yok kanımca. Kredi ile yahut biraz daha tutumlu harcamayla yapılabilir. Bilkent %50 mühendislik okuyan bir arkadaş konu açıp burada okuyanların ailesi çok zengin değil sadece biraz aydın insanlar demişti. Ayrıca bu bana koymaz. Sonuçta kaliteli bir eğitim, çok iyi derecede İngilizceye sahip olacağım.

@Kontrespiyonaj

Ankara veya İstanbul diye bir önceliğim yok. İstanbul daha pahalı diye Ankara'da bile okuyabilirim hatta. Bilkent Koç ve Sabancı arasında aman aman bir eğitim farkı olduğunu da düşünmüyorum.@iamsonasty

Dediğiniz şey hakkında bir bilgim yok. Biraz daha aydınlatır mısınız acaba rica etsem?@PAUL WALKER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    6 ay önce açıldı
    sabancı - koç gelir mi?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Yok zaten, aynı şekilde aman aman bir pahalılık farkı da yok. Bu yüzden İstanbul seçmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 7 Nisan 2017; 20:34:22 >
  • Eğer aileniz eğitime değer veriyorsa bunlar doğaldır hocam. Ama şanslı bir ailedesiniz. Bunu zengin bir ailedesiniz diye değil, eğitime değer verdikleri için söylüyorum.
  • koç,sabancı ve bilkent dışındaki hiç bir vakıfa o kadar para verilmez

• Bence yaşam pahalılığı olarak bir fark var. Eğitim ücreti olarak da Bilkentin %0 ücretlisi 30.000 TL iken Koçun %0 ücretlisi 50.000 küsür TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Bence yaşam pahalılığı olarak bir fark var. Eğitim ücreti olarak da Bilkentin %0 ücretlisi 30.000 TL iken Koçun %0 ücretlisi 50.000 küsür TL.

Sabancı?

• TURQUOIS3 T kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum fakat sorum bu değildi. Bu üniversitelere bu ücreti vermek neden mantıklı veya mantıksız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Katılıyorum fakat sorum bu değildi. Bu üniversitelere bu ücreti vermek neden mantıklı veya mantıksız?

o 3 üniversiteye o parayı vermek mantıksız değil çünkü bünyelerine girebilme şansın var

• quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

Değer. O kadar para verdikten sonra Ankara çölünde okuma, Koç veya Sabancı seç.

Bilkent çölde bir vaha gibidir bir serap gibidir

Koçta sabancida istanbulun dışında haberin yok galiba

• Sabanci iki yil once 42.000 kusur tl idi. Bunun ustune bir de konaklama + yasam masraflari var. Bilkent cok daha ucuz kaliyor, ancak puani tabiki oldukca daha yuksek Sabanci ve Koc'a gore.
  • 2016-2017 için 49.000 TL sanırım eğer yanlış bilmiyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hikgs

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

Değer. O kadar para verdikten sonra Ankara çölünde okuma, Koç veya Sabancı seç.

Bilkent çölde bir vaha gibidir bir serap gibidir

Koçta sabancida istanbulun dışında haberin yok galiba

Haberim var ama sonuçta İstanbul'a ulaşabiliyorsun

• Başka yorum yapan yok mu? Fikrinizi beyan edin. Bilgi alışverişi yapalım biraz.
  • çok kaliteli okullar tartışmasız ama çok zengin değilseniz burrsuz okunmaz bence en azından %50 olmalı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.