Şimdi Ara

KOÇ,BİLKENT,SABANCI'DA ÜCRETLİ OKUMAK [BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN SONRA?] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
9.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam cok guzel yaziyorsun biraz daha yaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

İnsanları umutsuzluğa düşürmekten başka bir işe yaramıyor yaptığınız yorumlar. Türkiye'de bir üniversite dünya standartlarında daha gerilerde diye üniversite mi okumayalım? Ne demek istiyorsunuz? Biz Türküz ve Türkiye'de eğitim görmek zorundayız birçoğumuz. Yurtdışında üniversite okuyacak kadar paramız yok. Böyle bir durumdayken üniversiteye para verilmez, üniversite gereksizdir imajı veren yorumlarınız sadece insanları ümitsizliğe düşürüyor. Türkiye'de üniversite okuyan vE ileride hedefleri olan bir kişi için ümitsizlik içeren mesajlar yazıyorsunuz.

Bir çözüm öneriniz mi var? O zaman insanları aydınlatın. İnsanlar sizin söylediklerini düşünsünler, ölçsünler, tartsınlar ve sizin yaptığınız yorum için mantıklı veya mantıksız desinler. Oradan sadece bu böyledir, şu şöyledir diyerek insanlara faydalı olmuyorsunuz.

Umutsuzluğa düşmek istemiyorlarsa, boş yere hayal kurmaktan da vazgeçsinler. Çözüm önerimi daha önceki mesajlarda da yazmıştım, ara mesleki alanlara yönelirlerse para kazanırlar öteki türlü vakıf üniversitelerini zengin edip işsizlik garantili diploma sahibi olurlar. Bugün Boğaziçi mezununa bile 1500 TL teklif edebilecek duruma gelmiş bir piyasa varken, buradaki zeki arkadaşlar (!) nereleri hedefliyorlar da ne bekliyorlar ben de bunu merak ediyorum.

Herkes benim fikirlerime de katılmak zorunda değil ayrıca, 4 sene sonra ülke gündeminde işsizlik konularını açtıkları zaman neyin ne olduğunu anlarlar.

• şu üniversitelerden mezun olup ciddi ciddi asgari ücret ile işe başlanılacağını sanan cahiller var. yazık cidden.
  • Maddi durum iyiyse ve bunun hakkını verecekseniz mantıklı. (Hakkını vermekten kastım illa yüksek not ortalamanız olsun değil üniversiteye ortam olsun karı kız bilmem ne diye giden bi ton insan var )
  • 200.000 lirayı iş hayatında kullan diyen adamı şu forumdan atmak lazım. net cahil. 200.000 lira ve iş kurmak bu nasıl bir yaşam beklentin olduğuna bağlı. Eğer sen ben beynimi, zihnimi beslemediğim sürece hayatın bir anlamı olmuyor diyenlerden isen eğitimine yatırım yaparsın(ayrıyetten bunun maddi getirisi diğerine göre çok daha fazla). Bunun yerine o parayla anadoluda bir şehirden ev alabilirsin(İzmir Ankara İstanbul harici demek istiyorum). Bir evin olmuş olur geri kalan hayatını nasıl sürdürürsün onu bilemem.( dandik bir okulda okuyupta devlete filan girersin belki memur filan olabilirsin işsiz kalırsın diyemem direkt sonuçta ilk 30 e filan gireceksin bilkente filan girebilmek için). Burada fark vizyon,hayaller,tatmin meselesi. Sen bir evim olsun her gün aynı işi yapayım hatta işe gidiyim doğru dürüst çalışmamayım 2500 lira maaşım garanti olsun daha ne isterim diyen adama böyle bir soru sorarsan tipik Türk hastalığını gösterir ve sana muhteşem mantığıyla cevap verir. Bu ülkede herkes çok zeki ve en mantıklısını kendisinin yaptığını düşünür. Adam gidip ikinci el araba alır sıfır araba alan herkesi aptal görür. Gider çakma iphone alır orijinal alanını salak görür. Aynı kafa burada da aynı. Eğer uluslararası bir insan olmak istiyorsan. Yani dil öğreneyim, işimi global olarak yapabileyim yani buradan giderim slovenyada da hollanda da amerikada da çalışabilen bir insan olayım fransız,isveçli,iranlı arkadaşlarım olsun diyorsan böyle hayallerin varsa koç sabancı bilkent odtü ve boğaziçine gitmelisin. Bu okullarda ingilizce eğitim alman bile diğer devlet okulunda okuyan adamdan 10 adım önde başlatır. İşe gidip gelcem ortalama bir şey istiyorsan herhangi bir yere git kpss ye çalış. İkisi de saygı duyulacak tercihler karşı tarafa bok atılmadığı sürece

• quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

200.000 lirayı iş hayatında kullan diyen adamı şu forumdan atmak lazım. net cahil. 200.000 lira ve iş kurmak bu nasıl bir yaşam beklentin olduğuna bağlı. Eğer sen ben beynimi, zihnimi beslemediğim sürece hayatın bir anlamı olmuyor diyenlerden isen eğitimine yatırım yaparsın(ayrıyetten bunun maddi getirisi diğerine göre çok daha fazla). Bunun yerine o parayla anadoluda bir şehirden ev alabilirsin(İzmir Ankara İstanbul harici demek istiyorum). Bir evin olmuş olur geri kalan hayatını nasıl sürdürürsün onu bilemem.( dandik bir okulda okuyupta devlete filan girersin belki memur filan olabilirsin işsiz kalırsın diyemem direkt sonuçta ilk 30 e filan gireceksin bilkente filan girebilmek için). Burada fark vizyon,hayaller,tatmin meselesi. Sen bir evim olsun her gün aynı işi yapayım hatta işe gidiyim doğru dürüst çalışmamayım 2500 lira maaşım garanti olsun daha ne isterim diyen adama böyle bir soru sorarsan tipik Türk hastalığını gösterir ve sana muhteşem mantığıyla cevap verir. Bu ülkede herkes çok zeki ve en mantıklısını kendisinin yaptığını düşünür. Adam gidip ikinci el araba alır sıfır araba alan herkesi aptal görür. Gider çakma iphone alır orijinal alanını salak görür. Aynı kafa burada da aynı. Eğer uluslararası bir insan olmak istiyorsan. Yani dil öğreneyim, işimi global olarak yapabileyim yani buradan giderim slovenyada da hollanda da amerikada da çalışabilen bir insan olayım fransız,isveçli,iranlı arkadaşlarım olsun diyorsan böyle hayallerin varsa koç sabancı bilkent odtü ve boğaziçine gitmelisin. Bu okullarda ingilizce eğitim alman bile diğer devlet okulunda okuyan adamdan 10 adım önde başlatır. İşe gidip gelcem ortalama bir şey istiyorsan herhangi bir yere git kpss ye çalış. İkisi de saygı duyulacak tercihler karşı tarafa bok atılmadığı sürece

Bende tam olarak sizinle aynı düşüncedeyim hocam. Türkiye'nin nasıl bir yöne gittiği belli. Bildiğiniz gitgide geriye gidiyoruz iktidarımız sağolsun. Biran önce yurtdışına çıkmaya ve dünya standartlarında bir hayat sürmek istiyorum. Zaten dünyada kaç yıl yaşayacağız allesen? Terörün olmadığı, insanların birbirlerine saygılı olduğu, refah seviyesinin üstlerde olduğu kaliteli bir hayat yaşamak istiyorum. Türkiye çukuruna girmişiz ve çıkamıyoruz. Buradan kurtulmanın en güzel yollarından birisi de eğitim.

• Konu yukarıda kalsın. Buyrun efendim yorumlarınıza açığız :)
  • Bence paran varsa okumak çok mantıklı.

• Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    Açıklarsanız sevinirim hocam :)
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi saydığımız okullar bir üniversiteden daha fazlası sana hayat vaadediyor, her türlü imkana sahipler hocaları falan her şeyiyle en iyisi yani. Yurtdışı bağlantıları çok daha kuvvetli tabi eşek değilsen kendine çok şey katarsın. Bu yüzden kesinlikle para varsa gidilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Hocam şimdi saydığımız okullar bir üniversiteden daha fazlası sana hayat vaadediyor, her türlü imkana sahipler hocaları falan her şeyiyle en iyisi yani. Yurtdışı bağlantıları çok daha kuvvetli tabi eşek değilsen kendine çok şey katarsın. Bu yüzden kesinlikle para varsa gidilmeli.

Katılıyorum hocam. Fiyatları biraz pahalı da olsa gidilebilecek düzeyde.
  • BAŞKANLIK SİSTEMİ SONRASI UP
  • Yok mu yorum yapan dostlar?
  • 45bin liradan 5 yıl 225bin yapar. Iyi bi muhendis olmazsan 225bin lira kazanman yillarini alir. O yuzden o universitelerden mezun oldugunda basarili biri olabilecegine inaniyosan ver

• quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Yok mu yorum yapan dostlar?

Milletin şuan derdi senin okulun değil.
  • Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Olay benim okulum değil dostum. Türkiye'den nasıl gidebiliriz diye düşünüyoruz burada.
  • Finlandiyaya, estonyaya bir goz at. Universite kayit kosullarina bak. Heleki bu paralar verilecekse 3-5 bakmadan yurtdisinda verilmesi gerektigini dusunuyorum. En azindan okuduktan sonra garanti bir isin olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer gideceğin ülke avrupadaysa boşver hayatını zindana çeviriler amerika kanada gibi göçmen ülkelerini düşün ban sorarsan ingilizce tıp oku yurtdışına doktorluk için çık
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcılıUçanTaco

quote:

Orijinalden alıntı: sochic

30.000 tl okul icin ucuz bile.Ben ilkokul ve lisede ozeldeydim yillik 40.000e yakin verirdim.Kardesim anaokulunda ona bile 40.000 veriyoruz anaokulu bu okul dusununAnaokulunun ilkokukun 40

000 tl oldugu yerde 30.000 tl uni icin ve ustelik koc sabanci gibi iyi uniler icin hicbirsey.

Anaokuluna 40.000 nedir hocam derslerine profesör falan mı giriyor?

Teyzemin kızı da gitmiş minicik çocuğu vermiş koleje aylık 2000 bin küsür ödüyoruz 12 aya böldüler dedi heh deyip kalmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

quote:

Orijinalden alıntı: AcılıUçanTaco

quote:

Orijinalden alıntı: sochic

30.000 tl okul icin ucuz bile.Ben ilkokul ve lisede ozeldeydim yillik 40.000e yakin verirdim.Kardesim anaokulunda ona bile 40.000 veriyoruz anaokulu bu okul dusununAnaokulunun ilkokukun 40

000 tl oldugu yerde 30.000 tl uni icin ve ustelik koc sabanci gibi iyi uniler icin hicbirsey.

Anaokuluna 40.000 nedir hocam derslerine profesör falan mı giriyor?

Teyzemin kızı da gitmiş minicik çocuğu vermiş koleje aylık 2000 bin küsür ödüyoruz 12 aya böldüler dedi heh deyip kalmıştım

Gereksiz bence. İngilizceden başka birşey katmaz yani çocuğa. Okadar parayı anasınıfına vermektense ilkokula göndermek daha yararlı olur diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.