Şimdi Ara

KOÇ,BİLKENT,SABANCI'DA ÜCRETLİ OKUMAK [BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN SONRA?] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
9.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sabancı 49 civarı şuan, seneye daha da artar
  • Koç üni ücretleri çok saçma ve gerçekten çok pahalı. O paraya yurtdışında daha kaliteli eğitim alırım. "Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2017-2018 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 63.400 TL’dir; Tıp Fakültesi 2017-2018 ders yılı eğitim-öğretim ücreti KDV dâhil 87.600 TL olarak belirlenmiştir. Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için (Tıp fakültesi dâhil) KDV dâhil 63.400 TL’dir."
  • Çok zengin olmaktan kastınız nedir? Orada okuyacak olan kişinin tüm ücretlerini topladığınızda yıllık 45.000 civarı bir masraf çıkar ortalama. Çok harcayan birisi olmamak koşuluyla tabiki. Ayda 4.000 TL çocuğuna verebilecek bir aile bu masrafı karşılayabilir. Bu zengin olmak değil ki? Ayrıca KYK kredisi ile veya öğrenci yaz aylarında ve hazırlık senesinde bir yerde part time veya normal çalışarak ailesine yardımcı olabilir. Buralardan mezun olduktan sonra zaten bu masrafı kat be katıyla karşılayabilirsiniz?
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Ben ücretinin diğer kaliteli okulların yanında daha pahalı olmasını; aldığı öğrenci sayısının azlığına, öğrenci başına düşen hoca/profesör sayısına, daha fazla sosyal imkanının olmasına ve hocalarının kalitesine bağlıyorum. Oraya gidenlerin isteğine uygun olması önemli sonuçta. Oraya giden adam da bellidir ayrıca.
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Dediğin doğru ama yine de çok saçma ücretler. Ayrıca hepsi öyle ilk 10-20 binde falan da değil. 70 binle giren de var.
  • Dostum bilkentte her türlü okunur diğerleri aşırı pahalı

Bilkentin verip onların vermeyeceği çok şey var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bölüme ilk 10 bin ile giren emeğini, ilk 70 bin ile giren parasını veriyor. Normal şartlarda(!) para da emek ile kazanıldığına göre ikisi birbirini dengeliyor.
  • Konu yukarıda kalsın.
  • Etrafımda 50 tane mühendis var şunları söyleyeyim

Elektrik Makine gibi bölüm mezunları 2500 liraya çalışıyorlar tevrübelilerde 3500

harita şehir bölge gibiler 2000 liraya

ziraat jeoloji maden gibilerde 1800 liraya
  • Para kazanmak; okuduğunuz bölüme, okuduğunuz üniversiteye vb kriterlerden daha çok yaptığınız işi sevmeye bakıyor diye düşünüyorum. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman para konusunda klişe laflara inanmadım. İnanmayacağım da. Para kazanmak için üniversite okunmamalı fakat ülkemiz gereği birçok insan buna mecbur bırakılıyor. Ben bunu para kazanmak için değil, sevdiğim için yapmak istiyorum. En büyük avantajım da bu. Ayrıca izlemediyseniz 3 idiots filmini izlemenizi öneririm. Bu olay konu alınıyor ve çok kaliteli bir filmdir.
    Bu arada THE 2017 genç üniversiteler sıralamasına göre koç 36. , sabancı 44. , bilkent 76. atılım 98. , hacettepe ise 150 civarlarında bişey olmuş.https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2017/young-university-rankings#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats
  • PARAYI BAS OKU. OH NE ALA ABİCİM

BİZDE TEOGLARDA DİRSEM ÇÜRÜTEK

TEMEL LİSEYE YOLLASIN ANNEM O ZMN HERKEZ ZENGİN DEGİL

Bu tür bağımsız kuruluşların anketlerini yaparken ki kriterlerini araştırmak lazım.
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Klişe bir bakış açısı olmuş ama yine de söylemekte fayda var. Bu imkanı öğrencilere( sizin tabirinizle zengin ailelere sahip öğrencilere) veren kim? Devlet. Eee? Devletin verdiği imkandan yararlanmak benim hakkım değil mi?

Ayrıca şöyle bir algı da var. Tıpkı sizin ki gibi. Özel üniversite okuyan kişi zengin, tembel, beleşçidir. Devlet üniversitesi okuyan kişi ise genelde fakir veya memur çocuğu, çok çalışkan ve zekidir.

Özel üniversitenin dediğim bölümüne girmek için 2.200.000 kişinin katıldığı YGS sınavında ilk 25.000-30.000 arasında olmak gerekiyor. Bir hesaplayalım. 2.200.000 kişi giriyorsa girenlerin %1'lik kısmı ilk 22.000 oluyor. Yani ücretli olarak okumak için bile %1'lik dilime girmek gerekiyor. Bu bir başarı değil midir?
  • Arkadaşlar yanıtlarına yanıt verdiğim arkadaşlar bana tekrar yanıt verirse konu daha akıcı ve bilgilendirici olur. İletişimimizi kaybetmeyelim. Neden yorum yazmıyorsunuz? Konuda 11 kişi var fakat herkes okuyup gidiyor. Sizde kendi fikirlerinizi söyleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Para kazanmak; okuduğunuz bölüme, okuduğunuz üniversiteye vb kriterlerden daha çok yaptığınız işi sevmeye bakıyor diye düşünüyorum. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman para konusunda klişe laflara inanmadım. İnanmayacağım da. Para kazanmak için üniversite okunmamalı fakat ülkemiz gereği birçok insan buna mecbur bırakılıyor. Ben bunu para kazanmak için değil, sevdiğim için yapmak istiyorum. En büyük avantajım da bu. Ayrıca izlemediyseniz 3 idiots filmini izlemenizi öneririm. Bu olay konu alınıyor ve çok kaliteli bir filmdir.

Sen hayal dünyasında yaşıyorsun gerçek hayata adım atta göeyim seni bi piyasaya çıkta tren çarpmışa nasıl dönüyosun filmi izledim ayrıca
  • Hayır, yanılıyorsunuz. Para kazanmak için üniversite okunmamalı. 4 yıl boyunca gerek devlet gerekse özel üniversite de belli bir miktar para ödeyip mezun olduğunuzda aldığınız para bellidir. Bu aralığın 1-4 bin lira arasında olduğunu düşünüyorum. Köşedeki simitçi sizden daha fazla para kazanır. İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek için çalışmak zorundadırlar ve bu çalışmayı da sevdiği şekilde yaparlarsa bundan zevk alırlar.

“Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.” Konfüçyüs
  • Bu alternatifler arasinda bilkent en mantiklisi fakat is sizde bitiyor. Eger imkaniniz kisitli ise ve sizde isinize zevkle yapacaginizi inanmiyorsaniz veya iyi bir ogrnci degilseniz bu okulun adi size birsey katmaz. Ustune 200 bin tl para vermis olursunuz. Cunku bu universitelerden cikan her kisi 10 bin maasla baslamiyor ise. Universitede size cok sey katar ama olay sizin ne aldiginiza bagli. Bu okullarda sosyal hayatiniz max olur, iyi egitim alirsiniz ve cok guzel 5 sene gecirirsiniz. Ama sonrasinda yeterli seviyede mezun olup iyi bir is bulamazsaniz pisman olursunuz. Ondan dolayi is tamamen sizde bitiyor. Eger kapasiteniz yoksa o 200 bini alip is hayatinizda harcayin devletten mezun olun. Ama zaten imkaniniz varsa tabiki okuyun

Siz kendinizi hazırlamışsınız klasik mantığa bürüme hikayelerine.Sizinle tartismayacağim, hayat size öğretir zaten bana gerek yok.İyi bir eğitim almanız dileğiyle

• Olum parayı eğitime yatırmayıp da nereye yatıracaksanız ? Abi bu kafa yüzünden gelişmiyor ülke, adamın 200.000 TL'si olsa bunu kendine geliştirmek yerine gider son model araba alır. Türk toplumu bu yüzden gelişmiyor. EN İYİ YATIRIM KENDİNİZE YAPTIĞINIZ YATIRIMDIR.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.