Şimdi Ara

KOÇ,BİLKENT,SABANCI'DA ÜCRETLİ OKUMAK [BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN SONRA?] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
9.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klasik mantığa bürüme hikayelerine derken ne demek istediğinizi anlayamadım. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.
  • Hide and Seek kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi düşünüyorum.
  • Valla maddi durum sıkıntı değilse , yurt dışında oku derim . Param olsa ben öyle yapardım yani , koçtan sabancıdan ziyade gider yurtdışında okurdum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zengin olmak nasıl bir duygu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Kardeşim okula para ödemen senin okuma motivasyonunu arttırıyor bakarsan bu ünilere. En başarılı olanlar burssuz insanlar çünkü para ödüyorum mantığı var bu yüzden hem gpa kasıp iyi ortalama sahip olup bursunu yükseltiyorsun hemde mezun olunca En iyi ünilerden kabul alıyorsun master için. Sabancı kendisi eleman yetişdirmek için açtı üniyi. Mezun olunca en kötü Lassa da çalışırsın.Yurt dışında okumak da iyi ama orada ödeceyeceğin para para belli değil (euro dolar kuru). Burada biliyorsun.
  • Birde işin il dışında okuma boyutu var. Örneğin istanbulda değilsiniz atıyorum kayseriye antalyaya okumaya gidiyorsunuz.

Zaten oraya gidince aşırı tutumlu birisi değilseniz aylık 700-1000tl size harcanacak olan para. yılda yaklaşık 10bin tl diyelim biz düz hesap.

Peki istanbuldasın ve evinden Koç-Sabancıya gitme imkanın var. tabi %50-%75 indirim kazanırsan aşağı yukarı denk gelir.
  • Yeditepe eem okuyorum spesifik sorun varsa sorabilirsin

bu arada eğitime istersen 100 milyar harca seneliğine (ki 1 arkadaşım cambridgeda okudu senelik 75binpound) çocuğun elinde cambridge gibi bi fırsat varken halen gidip yurtta şu kızlarla yatıyorum şu partilerde takılıyorum tarzında takılıyordu he noldu hazırlığı bile geçemiyince geri döndü

ama ben senin aklına takılan soruyu anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Ailenizin çok zengin olmasına gerek yok kanımca. Kredi ile yahut biraz daha tutumlu harcamayla yapılabilir. Bilkent %50 mühendislik okuyan bir arkadaş konu açıp burada okuyanların ailesi çok zengin değil sadece biraz aydın insanlar demişti. Ayrıca bu bana koymaz. Sonuçta kaliteli bir eğitim, çok iyi derecede İngilizceye sahip olacağım.

@Kontrespiyonaj

Ankara veya İstanbul diye bir önceliğim yok. İstanbul daha pahalı diye Ankara'da bile okuyabilirim hatta. Bilkent Koç ve Sabancı arasında aman aman bir eğitim farkı olduğunu da düşünmüyorum.@iamsonasty

Dediğiniz şey hakkında bir bilgim yok. Biraz daha aydınlatır mısınız acaba rica etsem?@PAUL WALKER

O okula bir yılda vereceğin 30 binin yarısına eksik olduğun derslerden hoca tutarak birebir ders al. Çok faydasını görürsün. Sonrasında o bilkenti burslu dahi kazanırsın.

• Bilkent'te %50 burslu okuyorum. Sorunuz varsa cevaplayabilirim.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent o klasman için kelepir kalıyor bence, Sabancı çok hızlı zamlanıyor dikkat etmek lazım. Koç'da yeterince pahalı zaten.

Parası olan gitsin okusun, olmayanlar sadece çenesini yormuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hide and Seek

Kardeşim okula para ödemen senin okuma motivasyonunu arttırıyor bakarsan bu ünilere. En başarılı olanlar burssuz insanlar çünkü para ödüyorum mantığı var bu yüzden hem gpa kasıp iyi ortalama sahip olup bursunu yükseltiyorsun hemde mezun olunca En iyi ünilerden kabul alıyorsun master için. Sabancı kendisi eleman yetişdirmek için açtı üniyi. Mezun olunca en kötü Lassa da çalışırsın.Yurt dışında okumak da iyi ama orada ödeceyeceğin para para belli değil (euro dolar kuru). Burada biliyorsun.

Her yıl ücretleri 3-4 er bin tl artar , enflasyon şampiyonu salatalık değil , özel okullar o yüzden yurtdışı da düşünülebilir. Ayrıca nereye giderseniz gidin iş kendinizde bitecek kimse hazır bilgiyi vermeyecek. Deli gibi siz çırpınacaksınız. Dili de siz öğreneceksiniz , labda da siz pratik yapacaksınız. Okul bir kapı açar , o kapı yüzünüzen kapanırsa adı ne olursa olsun işe yaramaz. Tavsiyem kalbur üstü üniye gidin ama sevmediğiniz yapamayacağınız bölümü seçmeyin.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumuna katılıyorum. Ama 2013 de Amerikaya üniversiteye giden birisinin ödeyeceği para neredeyse 2.5 kat arttı böyle bir tarafta var. Dünyanın coğu yerinde okuldan ziyade sizi "Network" öne geçirir. Referansın yoksa çok çok bir farkın yok diğerlerinden. Bu okullarda Network yapabilme şansın var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hide and Seek -- 8 Nisan 2017; 0:2:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hikgs

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

Değer. O kadar para verdikten sonra Ankara çölünde okuma, Koç veya Sabancı seç.

Bilkent çölde bir vaha gibidir bir serap gibidir

Koçta sabancida istanbulun dışında haberin yok galiba

Koç Üniversitesi Kampüsü Sarıyer'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hide and Seek

Öncelikle yorumuna katılıyorum. Ama 2013 de Amerikaya üniversiteye giden birisinin ödeyeceği para neredeyse 2.5 kat arttı böyle bir tarafta var. Dünyanın coğu yerinde okuldan ziyade sizi "Network" öne geçirir. Referansın yoksa çok çok bir farkın yok diğerlerinden. Bu okullarda Network yapabilme şansın var.

O "network" ü verilen para sağlıyor mu bilemiyorum. Ancak normalde lisans öğrencisini çoğu üniversite hocası adam yerine koymaz hatta selamına cevap dahi vermez. Yüksek lisans öğrencisiysen değerlisindir arkadaşın olur. Çünkü birinde söverek gidebilir veya çeker gidersin ancak diğerinde ekipten birisindir. Bunları düşününce hiçbir hoca öğrenciye kolay kolay referans olmaz eğer diğerlerinin arasından sıyrılamadıysa.

Bence bu tip şeyler oluruna bırakılmalı çünkü net bir cevap bulmak imkansız ve öğrenciye göre değişken. Üniversiteyi isminden ziyade bölüm+üniversite olarak değerlendirip araştırmak daha iyidir. Böyle çok genel oluyor ama o iş olmayacaksa kişinin ilgisi çalışması yoksa koçta da sabancı da da veya iyi devlet üniversitelerinde de olmaz.

Yolu izlerken önce mesleği daha sonra okulu ve bölümü birlikte değerlendirilirse daha doğru olur. Ben kendi çevremde bölüm arkadaşlarımda çok görüyorum aslında benim şuna ilgim varmış diyen. İşin içine iyice girince ya seviyor ya da nefret ediyorsunuz.

• Bahçeşehir bilgisayar mühendisliği %50 bursluyum sorunuz varsa cebaplayabilirim.

• 30.000 TL'den çok daha yüksek diye biliyorum şuan ücretleri

o kadar kolayda mezun olunmuyor canını okuyorlar üniversitede tabi ki kendini geliştirmek gene sana kalmış üniversiteye girmiş o kadar para vermiş hiç bir şey kazanmadan çıkmış insanlarda var çok şey kazanıp çıkanda
  • Yıllığı 30.000 den Hukuk okuyorum . Keşke devlet kazanabilseymişim .

• 2013'te Bilkente girdim 0 İngilizce olduğum için hazırlığı atlayamadım(biraz da ben çaba sarfetmedim yada vazgeçtiler). Şimdi Gazideyim. Hazırlıkta kurlar arası geçiş sınavı barajı 60dı ve en az 3-4 defa 59da kaldığımı biliyorum sadece ben de değil ayrıca onlarca insan bu sıkıntıyı çekti.

• Hocam girdiğiniz zaman başarılı olmak istiyorsanız gerçekten çok çalışmanız gerekecek haberiniz olsun. Yani bilkentte mühendislik, hukuk gibi bölümlerin tam burslusuna girenler bile biraz rehavete kapılınca, hatta çalışsalar bile başarısız oluyorlar. Yani bunu göze alacaksanız, akademik araştırmalara ve çalışmalara katlanabilecekseniz seçin. Öyle vizeye doğru sabahlayım, sonra rahatlayım falan yok, hep çalışmak gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.