Şimdi Ara

2-3 saat önce ekmek arası üçgen peynir yedim, şimdi balık yersem bir şey olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Balığın etleri birbirinden çok ayrık duruyor muydu? Yani sanki böyle dokunsan, iskeletten ayrılacak gibi miydi balığın eti? Öyle ise bayat oluyor. Bu arada; nesine saygı duyacam ki böyle gereksiz bir konunun ya? Haydaaaa....

Bu arada cahillik akıyor sözlerinden. Balık kimseyi öldürmez. Balığı suçlamayın. Bozuk/bayat balıktaki bakteriler yüzünden ölmüştür kişi ölmüşse eğer. Süt sadece o bakterilerin daha fazla canlanmasına sebep olmuştur. Sütte de kabahat yok. Azıcık bilgi öğrenip de gelin açın şu konuları millet de bilgilensin. Şimdi sen şu konuyu açtın da ne oldu? 2-3 saat önce ekmek falan bilmem ney demişin. Halbuki gidip internetten araştırmanı yapsan ve şöyle bir konu açsan fena mı olurdu? Hem millete faydalı olmuş olurdun hem de kendin bilgilenmiş olurdun. Şunun gibi bir konu mesela: "Bayat balık ile kalsiyum içeren süt,yoğurt,peynir gibi süt türevleri gıdaları birlikte tükemenin vücutta oluşturabileceği zararlar." Yok ama sen gidip illa ki dandik ve gereksiz bir konu başlığıyla (sırf trollük olsun diye belki de) konu açacaksın, çünkü içinde yok araştırma ve yeni bir bilgi öğrenme hevesi. Hadi bir site linki vermişsin sadece bir iddiadan ibaret. Kesin bir bilgi de yok ortada. "... öyle zannediliyor." gibisinden bir haberden ne bilgi öğrenebiliriz ki biz? Sadece bir bilgi kirliliği olur bu. Çünkü ortada kesinlik yok. Neyse, sen devam et troll troll konular açmaya. Yarın da "on dakika önce sucuk ekmek yedim şimdi yumurta yersem bir zararı olur mu?" gibi konular aç tamam mı saygı duyulası kardeşim benim. Anladınn??
    Yapay Zekanın Yanıtı

Peynir Yedikten Sonra Balık Yemenin Güvenliği

Peynir yedikten sonra balık yemek genellikle güvenli kabul edilir, ancak aralarında belirli bir süre bırakmak daha iyidir. Çoğu uzman, peynir yedikten sonra balık yemenin güvenli olduğunu, ancak aralarında en az 2-3 saat bırakılması gerektiğini önermektedir.

Bunun nedeni, peynir ve balıkların farklı sindirim sürelerine sahip olmasıdır. Peynir, sindirimi daha uzun süren süt ürünlerinden yapılırken, balık daha hızlı sindirilir. Peynir yedikten hemen sonra balık yemek, mide rahatsızlığına veya sindirim sorunlarına neden olabilir.

Yoğurt Yedikten Sonra Balık Yemenin Güvenliği

Yoğurt, peynirden daha hafif bir süt ürünüdür ve balıkla daha kısa bir süre aralıklı olarak yenebilir. Çoğu uzman, yoğurt yedikten sonra en az 1-2 saat sonra balık yenebileceğini önermektedir.

Balık Yedikten Sonra Peynir Yemenin Güvenliği

Balık yedikten sonra peynir yemek genellikle güvenlidir ve herhangi bir bekleme süresi gerektirmez. Aslında, bazı insanlar balık ve peynir gibi farklı protein kaynaklarını bir arada yemeyi tercih eder.

Önemli Notlar:

• Sindirim sisteminiz hassassa, peynir veya yoğurt yedikten sonra balık yeme arasında daha uzun bir süre bırakın.
    • Hamileyseniz veya bağışıklık sisteminiz zayıfsa, peynir veya balık yedikten sonra diğer yiyecekler yemekten kaçının.
    • Herhangi bir yiyeceğe karşı alerjiniz veya intoleransınız varsa, bu yiyecekleri yemekten kaçının.

Sonuç:

Peynir yedikten sonra balık yemek genellikle güvenlidir, ancak aralarında en az 2-3 saat beklemek en iyisidir. Yoğurt yedikten sonra en az 1-2 saat sonra balık yemek güvenlidir. Balık yedikten sonra peynir yemek ise herhangi bir bekleme süresi gerektirmez. Ancak, hassas bir sindirim sisteminiz varsa veya hamileyseniz, bu yiyecekleri yemek arasında daha uzun bir süre bırakın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dik üçgense bi şey olmaz ehhhehhhehh
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8993122290119

dik üçgense bi şey olmaz ehhhehhhehh

2-3 saat önce ekmek arası üçgen peynir yedim, şimdi balık yersem bir şey olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: 8993122290119

dik üçgense bi şey olmaz ehhhehhhehh

• derin uyku yapar
  • flakka etkisi yaratır zombi olursun
  • yaşıyorum arkadaşlar, siz de yiyebilirsiniz
  • Abi siz nerenin kafasını yaşıyorsunuz bu sorular da ne böyle? Harbiden bu tür elemanları def etmek lazım forumdan. Bunlar ne gereksiz, anlamsız sorulardır böyle la?
  • Balıkla peynir yerim hep veya yoğurt

Hala hayattayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keira-

Abi siz nerenin kafasını yaşıyorsunuz bu sorular da ne böyle? Harbiden bu tür elemanları def etmek lazım forumdan. Bunlar ne gereksiz, anlamsız sorulardır böyle la?

http://www.trthaber.com/haber/turkiye/balik-ve-peynir-mi-zehirledi-38479.html
  • hiromen3 H kullanıcısına yanıt
    Balık bayat değilse istersen 2 kilo yoğurt ye peynir iç hatta istersen bir de üstüne süt iç bir cacık olmaz.
  • quote:

Balık bayat değilse istersen 2 kilo yoğurt ye peynir iç hatta istersen bir de üstüne süt iç bir cacık olmaz.

kardeşim ben ne bileyim bayat mı değil mi, senin bayat değilse diyip geçtiğin şey ölüme yol açıyor, biraz saygılı olursan sevinirim
    Balığın etleri birbirinden çok ayrık duruyor muydu? Yani sanki böyle dokunsan, iskeletten ayrılacak gibi miydi balığın eti? Öyle ise bayat oluyor. Bu arada; nesine saygı duyacam ki böyle gereksiz bir konunun ya? Haydaaaa....

Bu arada cahillik akıyor sözlerinden. Balık kimseyi öldürmez. Balığı suçlamayın. Bozuk/bayat balıktaki bakteriler yüzünden ölmüştür kişi ölmüşse eğer. Süt sadece o bakterilerin daha fazla canlanmasına sebep olmuştur. Sütte de kabahat yok. Azıcık bilgi öğrenip de gelin açın şu konuları millet de bilgilensin. Şimdi sen şu konuyu açtın da ne oldu? 2-3 saat önce ekmek falan bilmem ney demişin. Halbuki gidip internetten araştırmanı yapsan ve şöyle bir konu açsan fena mı olurdu? Hem millete faydalı olmuş olurdun hem de kendin bilgilenmiş olurdun. Şunun gibi bir konu mesela: "Bayat balık ile kalsiyum içeren süt,yoğurt,peynir gibi süt türevleri gıdaları birlikte tükemenin vücutta oluşturabileceği zararlar." Yok ama sen gidip illa ki dandik ve gereksiz bir konu başlığıyla (sırf trollük olsun diye belki de) konu açacaksın, çünkü içinde yok araştırma ve yeni bir bilgi öğrenme hevesi. Hadi bir site linki vermişsin sadece bir iddiadan ibaret. Kesin bir bilgi de yok ortada. "... öyle zannediliyor." gibisinden bir haberden ne bilgi öğrenebiliriz ki biz? Sadece bir bilgi kirliliği olur bu. Çünkü ortada kesinlik yok. Neyse, sen devam et troll troll konular açmaya. Yarın da "on dakika önce sucuk ekmek yedim şimdi yumurta yersem bir zararı olur mu?" gibi konular aç tamam mı saygı duyulası kardeşim benim. Anladınn??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keira- -- 3 Kasım 2017; 22:20:6 >

• balık ve süt ürünleri yiyince bir şey olmuyor arkadaşlar, o genel bir mit haberiniz olsun. sadece bayat yoğurt ile balık yiyince oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umaril

balık ve süt ürünleri yiyince bir şey olmuyor arkadaşlar, o genel bir mit haberiniz olsun. sadece bayat yoğurt ile balık yiyince oluyor.

kaynak var mı hocam
    https://www.youtube.com/watch?v=e7rbanXNxT0
  • Bu arada cahillik akıyor sözlerinden. Balık kimseyi öldürmez. Balığı suçlamayın. Bozuk/bayat balıktaki bakteriler yüzünden ölmüştür kişi ölmüşse eğer. Süt sadece o bakterilerin daha fazla canlanmasına sebep olmuştur. Sütte de kabahat yok. Azıcık bilgi öğrenip de gelin açın şu konuları millet de bilgilensin. Şimdi sen şu konuyu açtın da ne oldu? 2-3 saat önce ekmek falan bilmem ney demişsin. Halbuki gidip internetten araştırmanı yapsan ve şöyle bir konu açsan fena mı olurdu? Hem millete faydalı olmuş olurdun hem de kendin bilgilenmiş olurdun. Şunun gibi bir konu mesela: "Bayat balık ile bol kalsiyum içeren süt,yoğurt,peynir gibi süt türevleri gıdaları birlikte tüketmenin vücutta oluşturabileceği zararlar." Yok ama sen gidip illa ki dandik ve gereksiz bir konu başlığıyla (sırf trollük olsun diye belki de) konu açacaksın, çünkü içinde yok araştırma ve yeni bir bilgi öğrenme hevesi. Hadi bir site linki vermişsin sadece bir iddiadan ibaret. Kesin bir bilgi de yok ortada. "... öyle zannediliyor." gibisinden bir haberden ne bilgi öğrenebiliriz ki biz? Sadece bir bilgi kirliliği olur bu. Çünkü ortada kesinlik yok. Neyse, sen devam et troll troll konular açmaya. Yarın da "on dakika önce sucuk ekmek yedim şimdi yumurta yersem bir zararı olur mu?" gibi konular aç tamam mı saygı duyulası kardeşim benim. Anladınn??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keira- -- 3 Kasım 2017; 22:22:6 >

• quote:

Bu arada cahillik akıyor sözlerinden. Balık kimseyi öldürmez. Balığı suçlamayın. Bozuk/bayat balıktaki bakteriler yüzünden ölmüştür kişi ölmüşse eğer. Süt sadece o bakterilerin daha fazla canlanmasına sebep olmuştur. Sütte de kabahat yok. Azıcık bilgi öğrenip de gelin açın şu konuları millet de bilgilensin. Şimdi sen şu konuyu açtın da ne oldu? 2-3 saat önce ekmek falan bilmem ney demişsin. Halbuki gidip internetten araştırmanı yapsan ve şöyle bir konu açsan fena mı olurdu? Hem millete faydalı olmuş olurdun hem de kendin bilgilenmiş olurdun. Şunun gibi bir konu mesela: "Bayat balık ile bol kalsiyum içeren süt,yoğurt,peynir gibi süt türevleri gıdaları birlikte tüketmenin vücutta oluşturabileceği zararlar." Yok ama sen gidip illa ki dandik ve gereksiz bir konu başlığıyla (sırf trollük olsun diye belki de) konu açacaksın, çünkü içinde yok araştırma ve yeni bir bilgi öğrenme hevesi. Hadi bir site linki vermişsin sadece bir iddiadan ibaret. Kesin bir bilgi de yok ortada. "... öyle zannediliyor." gibisinden bir haberden ne bilgi öğrenebiliriz ki biz? Sadece bir bilgi kirliliği olur bu. Çünkü ortada kesinlik yok. Neyse, sen devam et troll troll konular açmaya. Yarın da "on dakika önce sucuk ekmek yedim şimdi yumurta yersem bir zararı olur mu?" gibi konular aç tamam mı saygı duyulası kardeşim benim. Anladınn??

bu konularla ilgili değilim diyelim, soru sordum sadece, kimseye bir şey anlatmak zorunda da değilim, çok yardımseversen sen konu aç biz bilgilenelim, senin dediğin gibi her şeyi yapacaksak işimiz var, troll konu böyle olmaz, sen daha yenisin galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Umaril

https://www.youtube.com/watch?v=e7rbanXNxT0

teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.