Merhaba sayın abilerim ve forumdaşlarım, dh teknik sorunları çözmek için bilgi edinme amaçlı takılırım üye bile olmamıştım. Bugüne kadar da hiç başlık açma gereği duymadım. Üniversite başlıklarını da son aylarda inceliyorum ve aklı başında iyi eğitim almış büyüklerimizin de burada fikirlerini paylaştığını görmekteyim. Biraz başına buyruk derslere çok asılmayan özel bir lise öğrencisiydim. Son altı aya kadar da sınava pek asılmadım yurtdışında okuyacağım için ancak ne olduysa dayımın oğlunun Hollanda da okuldan atılması ile oldu. İyi bir öğrenci idi ama adamlar çok zorlamış onun dediğine göre ve üst üste aynı dersten kalınca sonunda ilişiğini kesmişler ve ülkede aynı bölümde okumasına da izin vermemişler. Zaten okulunun en az %60'ı ilk sene okuldan atılmış çeşitli sebeplerle. Tüm aile çok üzüldü bu duruma ve onu seneye İngiltere'ye teyzemin kızının okuduğu üniversiteye yollama kararı aldılar. Ailem kıta avrupasından daha uzağa yollamayacaklarını söylemişlerdi en başında. Babam beni iyi tanıdığından Almanya'ya göndermek istemiyordu ve AP dersleri aldım. Neyse bu son olaylardan sonra annem de benim için endişelenmeye başladı ve bir süre sonra beni karşılarına alıp lisans düzeyinde ülkede okumamı sonrasında abd dahil istediğim yere göndereceklerini söylediler. Ben duruma içerledim ve kendime güvendiğimi, çok çalışacağımı söylesem de ailem yks'ye sağlam bir çalışma sergilememi sonuçlardan sonra durumumu gözden geçireceklerini söylediler. Yurtdışında da eem okuyacaktım ordan muhtemelen eniştemin amerikadaki kardeşinin yanına çalışmaya giderim diye kafamda plan yapmıştım. Gelgelelim benim için zor bir sınav oldu. Buradaki sınava başından beri hazırlanan sınıf arkadaşlarım istedikleri yerleri kazanırken ben sayısalda yapa yapa ham 96.4k obp ile 99.6k sıralama yapabildim. Babam tercih işlerine meraklı ve aldığım puanı makul karşıladı. Ben ise sınıftakilere puanımı söylemeye utanıyordum. Keşke hiç girmeseydim. Neyse babam hemen koç ve sabancıyı incelemiş ve benim de bakmamı istedi. Sonuçta aldığım puan belli elimizde sadece ücretli bölümler vardı. Babam diğerlerini uyduruk kaydırık bulduğu için sadece bunlara baktı. Eminim önceki sınıflardan beri bu sınava çalışsaydım %50 bursluyu zorlardım ama burs durumu ailem için hayati bir sorun teşkil etmiyor. 2023 sonuçlarına baktığımda Koç eem 94k küsür, makinası 105k küsür ve sabancı mühendislik ve doğa bilimleri de 95k küsür başarı sırası ile almış. Babam bunlarla birlikte itü uolp'un bilişim sistemlerini (85k) ve elek ve hab. müh.ni (94k) yazdırdı. Beş tercihimden birine yerleşip yerleşemeyeceğimi bilmiyorum. Aslında olmaması bizimkilerin el mahkum yd göndermesini zorunlu hale getirecektir. Bir yandan da bu sınava angaje olunca psikolojik olarak bir yerleri kazanmış olma arzusu oluştu içimde. Son yılların kılavuzlarını incelediğimde bu bölümlerin sıralamalarının her sene gerilediğini görüyorum. Acaba yerleşme ihtimalim var mı bilmiyorum? Açıkçası koç makina olmasını pek istemiyorum, biraz da dayımın oğlu makina okurken kalmıştı. Evet, birkaç güne kadar sonuçlar açıklanacak ama içimi dökebileceğim kimse yok. Arkadaşlarım da benim yd'na gideceğimi biliyorlar. Eğer burda kalırsam benim için olduğu kadar onlar için de süpriz olacak. Umarım durumumla ilgili dalga geçmeden değerlendirmelerinizi öğrenebilirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. edit: paragrafların arası açıldı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelpisipibi -- 12 Ağustos 2024; 22:2:39 > |
sabancı - koç gelir mi?
-
-
çok uzun paragraflara böl
-
Hocam anne babanın parası var gibi sen dert etme para oldukça su akar yolunu bulur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, öncelikle sabancı veya koç muhtemelen gelir, bu sene yapılan ücret artışlarından sonra sabancı mdbf %50 ve burssuzda ciddi gerileme bekliyorum, koçta zaten %50 makine harici yoktu diye hatırlıyorum, o da 8k civarıydı. Koç burssuzları da geriler, sıralaman zaten düşününce eem sınırında (94k ve 99k arasında ciddi bir fark yok bence, 5k'lık gerileme olası geliyor) makine zaten banko geliyor gibi. Sabancı mdbf de aynı şekilde birkaç k geriler diye düşünüyorum.
Makineyi sevmiyorum demişsin, yazmasaydın daha iyiydi, ama koçta pek zorlamıyorlar o bakıma rahatsın, en kötü çap falan bir yerden yolunu bulursun. Paran varsa umarım koç gelir, çok güzel bir tercih olur ki naçizane fikrim koç eem ya da koç makine geleceği yönünde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 12 Ağustos 2024; 22:2:42 > -
Öncelikle sizi attan indirip eşşeğe bindirmeye çalışan ailenize teessüf ederim. Ayrıca dikkatimi çekti gidip te Saraybosnalı İTÜ ehm'yi yazdırmaları büyük talihsizlik olmuş umarım orası gelmez. Koç eem ve makina'da da sağlam çalışmazsanız size vasat vakıflar gözükmeye başlar ona göre hazırlanın.
Sorunuza gelirsek top vakıfların ücretli programlarının son yıllarda gerilemesinde fiyatlarını her sene en az %100 artırmaları en önemli unsur. Egon_Krenz arkadaşa katılmadığım kısım ise bu üniversitlerin %50 burslu programlarının düşmek bir yana daha da katmerli yükselişe (yüksek puan kastediyorum) geçeceğini düşünüyorum çünkü bu okullara girmek isteyen ve maddi durumu orta halliden iyice olanlar için güzel bir fırsattır %50lik programlar. Ücretli müh. bölümlerinin sadece bu üniversitelerde değil, diğer (özyeğin, kadir has, bahçeşehir, belki de bilkent) vb. yüksek fiyat çekenlerde de sıralamalarının gerileceyeceği yönündendir. ODTÜ Endüstri bitiren biri iş arayışında zorlanıp X'i ağlama duvarına çevirdiği istihdamsızlıklar ülkesinde bu okullardan herhangi birine dört yıl + hazırllık dahil şimdiki kur ile 5.5 milyon tl vermek abd ve ingiltere'de nice okul alternatifi varken tam bir iktisat bilmemezlik ve müsriflik olurdu. Zaten emin olun ücretlileri bir hevesle yazıp kazanınca kayıt yaptırmayanlar olacaktır, paranın yüzü sıcaktır.
Bu sene de mühendisliklerde yükseliş devam edecek olsa da sizi en kazık fiyat çeken sabancı mdbf'ye yerleştiriyorum hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvztr -- 12 Ağustos 2024; 22:35:58 >
-
Merhaba bana sabancı geldi ama sanırım kayıt yaptırmayacağım babamlar insafa gelmiş. Beni bekle DELFT.
-
Onu bunu bilmemde sabancıda kızlar taş gibi. Fenalar. Kazanan varsa çok şanslı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakmıyorlar koçtan bouna gelen arkadaşım var durumu baya iyi olmasına rağmen zengin çocuklarla baş edemiyor
Ne de isabetli bir tahminde bulunmuşum. Gidebiliyorsanız DELFT'e gidin. İstanbul'da kalacaksanız ve durumunuz iyi ise Sabancıyı ilk geçerim vakıflar içinde. UOLP'ları da millet keşfetmiş, bundan sonra göreceksiniz referans programları geçecektir tabi dolar tl kuru 70 olmaz ise.
-
Katılıyorum. Trdeki tüm okulları toplasan bi tu delft eder mi bilmem. Uk saymazsak epfl ethz den sonra avrupanın en iyi mühendislik okulu olabilir belki munih ile kapışır(fransada yüksek enstitü cart curt cok bilmiom) Yoksa sabancı da üzmez, gayet mutlu olursunuz her açıdan.
Hocam sabancıya ayagınızı atmadığınız belli olmus. Top 10-15 okul içerisinde en cirkin kızlar sabancıdadır ne yazık ki. Tiktok acın bakın hak vereceksiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X