Şimdi Ara

Koç mu, Yeditepe mi yoksa Bahçeşehir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
16.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan Anadolu Üniversitesi AÖF 4 senelik İşletme bölümünü okuyorum. Ayrıca 2 işletmemiz var. İşletme bilgimle işin başına pekala geçebilirim ama ben AÖF mezunu olarak kalmak istemiyorum. Yanına bir iki bölüm daha okumak istiyorum.

YGS'ten istediğim puanı alamadım, şimdi her şey LYS'ye bağlı. Eğer LYS'den de istediğim puanı alamazsam saydığım bu vakıf üniversitelerinden birine gideceğim muhtemelen. Merak ettiğim nokta, mesela her türden puanı kabul etmiyorlardır muthemelen. Yani kendilerine göre bir barajları vardır ve onu geçmemiz gerekebilir. Atıyorum; baraj 200 puan, üniversiteye girebilmek için o 200 puanı almamız gerekir. Acaba yukarıdaki üniversiteler de bu sistemle mi alım yapıyor? Bunu sadece merakımdan soruyorum.

Bir diğer nokta ise, bu üniversiteler gerçekten kendilerini kanıtlamış üniversiteler; ama muhakkak eğitimi, disiplini ve çevresi aynı değildir. Fiyatları da farklı tabii ki. Sizce söylediğim bu kriterler çerçevesinde hangi üniversiteyi tercih etmeliyim?

Bu arada istediğim bölüm Uluslararası İlişkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 17 Mayıs 2010; 12:33:29 >

• aralarında oha bu üniversite çok güzel eğitim sistemi çok iyi hocalar çok iyi gibi bişey dedirtmez , 3üde birbirinden güzel üniversite hatta 3ü türkiyenin en iyi vakıf üniversiteleri ,

koç üniversitesinin çevresi yeşillik ile çevrili
    bahçeşehir sahil şeridinde
  • Merhaba,

Ben Bahçeşehir Üniversitesinde okuyorum. Belki diğer konularda yazılarımı görmüşsündür. Okulu biraz tanıtmak gerekirse;

Okulumuzun konumu çok güzel. Öğrenci profili de genel olarak iyi. Burslu(%100,%50) Puanları diğer çoğu vakıf üniversitesinden yüksek. Bunlara Ösym sitesinden ulaşabilirsin. Üniversitemizde bulunan akademisyenleri herhangi bir haber kanalında veya tartışma programında konuk olarak görebilirsin ve bu fikir edinmene yardımcı olabilir.
    Bu verdiğim bilgileri ve daha fazlasını Üniversitemiz Web Sayfasından Üniversite kataloğunu indirerek bulabilirsin.

Diğer sorduğun üniversiteler de alanında değerli üniversitelerdir. Zamanında bende Koç, Sabancı, Bahçeşehir Üçgeninde gidip gelmiştim, o süre zarfında çeşitli akademisyenlere, rektörlere ve tabiki Koç-Sabancı-Bahçeşehir de okuyan arkadaşlarıma danıştım. Ayrıca üniversite konumunu ve burs imkanlarını değerlendirerek Bahçeşehir Üniversitesini tercih ettim. Şuana kadar durumumdan memnunum, umarım bu böyle devam eder. Tabiki sende sadece bize değil kendi değer verdiğin kişilere danışmalısın ki en doğru tercihi yapabilesin. Tabiki her üniversite de memnun olmayan öğrenciler olabilir. Ben Bahçeşehir Üniversitesini seçtim. Çünkü gerek konumuyla, gerek akademik kadrosuyla, gerek iş dünyasında ki sempatisiyle, gerek sağladığı olanaklarla(Bknz Co-Op-400 üzerinde yerli firma-teb-turkcell-microsoft-dhl-garanti-... ve birçok yabancı firma ile anlaşmalar), Sertifika Programları ve Konferanslar-Turkcell Akademi gibi..) ve kendilerine koydukları hedeflerle beni etkiledi. Sende kendi kriterlerine göre listende ki Üniversiteleri Değerlendirip tercih yapmalısın.

Saygılar

Ekleme: Merhaba Yukarda Konferanslardan bahsetmiştim. Onlara bir örnek vermek gerekirse yaklaşık 2 gün önce büyük bir konferans düzenlendi. Burdan belki fikir edinebilirsin.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi Teachers’ College’dan Eğitim ve Ekonomik Kalkınma Konferansı

Eğitimin, ekonomik kalkınmanın arkasındaki kilit güç olduğu anlayışıyla üniversitemiz, bir ilke daha imza atarak Columbia Üniversitesi Teachers' College işbirliğiyle Eğitim ve Ekonomik Kalkınma Birimi'ni kurdu.

Bahçeşehir Üniversitesi Yenilikçi Eğitim Araştırmaları Merkezi (YEGAM) çatısı altında kurulan Eğitim ve Kalkınma Biriminin ilk etkinliği de 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Eğitim ve Ekonomik Kalkınma Konferansı olacak.

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerin ve uzmanların katılımıyla gerçekleşecek olan konferansta, eğitim ile ekonomik kalkınma arasındaki ilişki derinlemesine irdelenecek. Küreselleşen dünyadaki değişikliklerden yararlanmaları gereken genç nesilleri yetiştirmede Türkiye'nin yaşadığı zorluklar masaya yatırılacak.

OECD, Columbia Üniversitesi, Finlandiya Ekonomi Araştırma Merkezi ve Japonya Kobe Üniversitesi'nde görev yapan uzmanlar, üretim odaklı ekonomiden, bilgi odaklı ekonomiye geçen ülkelerde eğitimin oynadığı rolü katılımcılarla paylaşacak. Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Talim ve Terbiye Kurulu ile Maliye Bakanlığı'ndan katılacak akademisyenler ve uzmanlar da Türkiye'nin yaşadığı zorlukları ve kendi çözüm önerilerini aktaracaktır. Açılış konuşmasını Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy'un ve Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Hilmi Güler'in yapacağı konferansın kapanışını ise Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 31 Ekim 2010; 19:05:30 >

• fiyatları konusundada bilglendirirmisinz?
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Aydınlatıcı oldu. Beni ilgilendiren asıl konulardan biri de dediğim gibi "çevre". Yani okulda sırf baba parası yiyenlerden olsun istemiyorum. İstediğim, derslerine çalışan, ciddi insanlarla dolu bir okul. Devlet üniversiteleri gibi dersem daha anlaşılır olacaktır sanırım. Bir de fiyatlar çok önemli. Hani ürün alınca F/P ürünü deriz ya, ben de fiyatına göre iyi bir okul olsun istiyorum. Yeditepe bu ikisine göre daha uygun görünüyor. Her bölüm için farklı fiyatlandırma politikasına gidilmiş. Bir de yanlış anlamadıysam eski öğrencilerinden farklı, yeni girecek olan öğrencilerden farklı ücret talep ediyor.

http://www.yeditepe.edu.tr/YEDITEPE/Yeditepe%20UniverSiteSi/OGrenci%20iSleri/Ucretler.aspx?cacheid=/Yeditepe%20UniverSiteSi/OGrenci%20iSleri/Ucretler

Koç Üniversitesi fiyatları (Sabit):

http://www.ku.edu.tr/ku/index.php?option=com_content&task=view&id=807&Itemid=350&lang=tr

Bahçeşehir Üniversitesi fiyatları (Sabit):

http://aday.bahcesehir.edu.tr/rehber/ucretburs

• Merhaba,

Devlet okulu gibi özel üniversite bulman bence biraz zor . Ben tercih yapmadan önce neredeyse bütün Vakıf Üniversitelerini dolaştım İstanbul ve Ankara'da . Çoğunun otoparkı araba galerisi gibiydi, özellikle Koç Üniversitesine gittiğimizde baya bir Audi gördüm. Bu dediklerimin çoğu Özel Üniversitelerde var. Ancak ben devlette Marmara, İstanbul Ü. gibi yerlere girebiliyorken Bahçeşehir'i tercih ettim. Bizim okulda kimse senin bursunla ilgilenmiyor. Arabası olan da var olmayan da var. Şu ana kadar birçok arkadaşım oldu. Hepsi de adam gibi adam ders çalışan adamlardı. Birçok arkadaşım ise şehir dışından. İlginç ama öyle. Ancak yukarda da bahsettiğim gibi böyle olmayan insanlarda var. Evet çevre önemli ancak biz kendi işimize bakarsak hiçbir sorun olmaz. Zaten Bahçeşehir Ü. de benim görebildiğim sorun diyebileceğim bir problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 17 Mayıs 2010; 19:30:02 >

• koç 27.500,bahçeşehir 20 küsür, yeditepe 15.000 kararı sen ver =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent mi Boğaziçi mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer istanbul diyorsan bahçeşehir i tavsiye ederim
    istanbul dışı olur diyorsan kesinlikle bilkent !
  • istanbul da koç sabancı ankarada bilkent buralara gidilebilcek durumlar söz konusuysa başka okul düşünmek anlamsız vakıf üniversiteleri arasında. ayrıca gideceğin fakultede onemli her okulun her fakultesi iyi değildir. Yani bi koç diyosam yanına tercih olarak 7tepe bahceşehiri koymam, anlamsız olur. eğer bunlara gidemiyosam diğerlerini düşünürüm. Eğer düşüncek olsamda 7tepeyi düşünmem 1 2 bölümü dışında(diş hekimliği gibi).Ama dediğim gibi koç sabancı bilkent diğer vakıf üniversitelerinden farklıdır şansın varsa onlara git derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 19 Mayıs 2010; 11:30:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dozdoz

istanbul da koç sabancı ankarada bilkent buralara gidilebilcek durumlar söz konusuysa başka okul düşünmek anlamsız vakıf üniversiteleri arasında. ayrıca gideceğin fakultede onemli her okulun her fakultesi iyi değildir. Yani bi koç diyosam yanına tercih olarak 7tepe bahceşehiri koymam, anlamsız olur. eğer bunlara gidemiyosam diğerlerini düşünürüm. Eğer düşüncek olsamda 7tepeyi düşünmem 1 2 bölümü dışında(diş hekimliği gibi).Ama dediğim gibi koç sabancı bilkent diğer vakıf üniversitelerinden farklıdır şansın varsa onlara git derim.

Merhaba,

Söylediğin üniversitelerle ilgili birkaç şey eklemek istiyorum. Bence Koç, Sabancı gidilebiliyorsa gerisi boş söylemin çok YANLIŞ. Buna katılmıyorum. Bende birkaç önemli noktadan bahsetmek istiyorum;

Özellikle Sosyal Bilimler ile ilgili bölümlerde (İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi,....) okurken ŞEHİR üniversitelerinde okumak çok ama çok önemli. Bu bölümde okuyan öğrencilerin GERÇEKTEN sosyalleşmesi ve kendini kişisel olarak gerek iletişim alanında gerekse diğer alanlarda geliştirmesi gerekir. Bu nedenle Bahçeşehir Üniversitesi gibi bir ŞEHİR üniversitesinde bu tür bölümleri okumak HERZAMAN Koç, Sabancı gibi Üniversitelere göre daha avantajlıdır. Koç, Sabancı Üniversitelerinde okuyan arkadaşlarımın çok büyük bölümü zaten bu sosyalleşememe sorunundan yakınmaktalar. Okulun yeri dolayısıyla hep aynı çevrede olmaktan Şehir içindeki çeşitli konferanslara ve etkinliklere katılmakta zorluk çekiyorlar. Benim bölümümde İşletme olduğundan dolayı onların bu yakınmalarını tabiki dikkate aldım ve tercihi bu kriterlere göre yaptım. Ayrıca birçok kişi okulun ücretiyle verdiği eğitimin doğru orantılı olduğu konusunda yanlış bir düşünceye kapılıyor. Halbuki bu hiç de böyle değil. Bahçeşehir Üniversitesi çoğu vakıf üniversitesini hem taban puan bakımından, hem tercih edilme bakımından, hemde çeşitli alanlarda almış olduğu ödüller bakımından geride bırakmıştır. Bunların yanısıra, Koç,Sabancı üniversitesi her sene çeşitli alanlarda zam yapmakta ve bu nedenden dolayı çoğu yerde öğrencilerin tepkisini çekmektedir.Tabiki bu zamlara rağmen ekonomik olarak gücü yeten insanlar bu üniversitelerde okuyabilmektedir. Ancak buna değermi bir düşünmek lazım?

Ben Bahçeşehir Üniversitesini hem Bir ŞEHİR Üniversitesi olması hemde çok deneyimli bir akademik kadroya sahip olmasından dolayı tercih ettim. Şuana kadar çok memnunum. Umarım böyle devam eder.

Eğer sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Teşekkürler.

• Koç ile Yeditepe'yi veya Bahçeşir'i aynı kefeye koymak bana da yanlış geldi açıkçası. Bahçeşehir'in akademik kadrosu tabii ki iyidir. Ama benim tavsiyem koç veya sabancı üniversitelerini tercih etmen. Yalnız baştan söyleyeyim, koç ve sabancı'da eğitim fazlasıyla ağır, tüm dersler ingilizce ve işletme okumak istesen bile fizik dersinden tut kimyaya, almak zorundasın. kaçarın yok.

ben sabancı'da okuyorum ve bu yıl mezun oluyorum. yapmış olduğum stajlar süresince insan kaynaklarında bulundum bir süre. büyük ve uluslararası bir firma olduğu için açıkçası devlet üniversiteleri dışında sadece koç, sabancı, bilkent tercih ediyorlardı.

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vivera2

quote:

Orijinalden alıntı: dozdoz

istanbul da koç sabancı ankarada bilkent buralara gidilebilcek durumlar söz konusuysa başka okul düşünmek anlamsız vakıf üniversiteleri arasında. ayrıca gideceğin fakultede onemli her okulun her fakultesi iyi değildir. Yani bi koç diyosam yanına tercih olarak 7tepe bahceşehiri koymam, anlamsız olur. eğer bunlara gidemiyosam diğerlerini düşünürüm. Eğer düşüncek olsamda 7tepeyi düşünmem 1 2 bölümü dışında(diş hekimliği gibi).Ama dediğim gibi koç sabancı bilkent diğer vakıf üniversitelerinden farklıdır şansın varsa onlara git derim.

Merhaba,

Söylediğin üniversitelerle ilgili birkaç şey eklemek istiyorum. Bence Koç, Sabancı gidilebiliyorsa gerisi boş söylemin çok YANLIŞ. Buna katılmıyorum. Bende birkaç önemli noktadan bahsetmek istiyorum;

Özellikle Sosyal Bilimler ile ilgili bölümlerde (İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi,....) okurken ŞEHİR üniversitelerinde okumak çok ama çok önemli. Bu bölümde okuyan öğrencilerin GERÇEKTEN sosyalleşmesi ve kendini kişisel olarak gerek iletişim alanında gerekse diğer alanlarda geliştirmesi gerekir. Bu nedenle Bahçeşehir Üniversitesi gibi bir ŞEHİR üniversitesinde bu tür bölümleri okumak HERZAMAN Koç, Sabancı gibi Üniversitelere göre daha avantajlıdır. Koç, Sabancı Üniversitelerinde okuyan arkadaşlarımın çok büyük bölümü zaten bu sosyalleşememe sorunundan yakınmaktalar. Okulun yeri dolayısıyla hep aynı çevrede olmaktan Şehir içindeki çeşitli konferanslara ve etkinliklere katılmakta zorluk çekiyorlar. Benim bölümümde İşletme olduğundan dolayı onların bu yakınmalarını tabiki dikkate aldım ve tercihi bu kriterlere göre yaptım. Ayrıca birçok kişi okulun ücretiyle verdiği eğitimin doğru orantılı olduğu konusunda yanlış bir düşünceye kapılıyor. Halbuki bu hiç de böyle değil. Bahçeşehir Üniversitesi çoğu vakıf üniversitesini hem taban puan bakımından, hem tercih edilme bakımından, hemde çeşitli alanlarda almış olduğu ödüller bakımından geride bırakmıştır. Bunların yanısıra, Koç,Sabancı üniversitesi her sene çeşitli alanlarda zam yapmakta ve bu nedenden dolayı çoğu yerde öğrencilerin tepkisini çekmektedir.Tabiki bu zamlara rağmen ekonomik olarak gücü yeten insanlar bu üniversitelerde okuyabilmektedir. Ancak buna değermi bir düşünmek lazım?

Ben Bahçeşehir Üniversitesini hem Bir ŞEHİR Üniversitesi olması hemde çok deneyimli bir akademik kadroya sahip olmasından dolayı tercih ettim. Şuana kadar çok memnunum. Umarım böyle devam eder.

Eğer sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Teşekkürler.

Ya şu şehir üniversitesi lafı nedir allah aşkına bunu sen kullandın diye demiyorum yanlış anlama ,okulların reklamlarında da şehir üniversitesi lafına çok gülüyorum(istanbulda ki okullar için).İnsanın sosyaleşmesi için şehir üniversitesine gitmesimi gerekir yani ,benim okulumda maltepe üniversitesi okul ayrı bir dağ da yakınlarında gidebilceğim konferanslar vs yok okulda olanlar hariçinde ama bu benim dışarda olan konferanslara falan gitmeme engel değil, olmamalıda zaten. zam falan onları geç oraya giden kişi zaten göze alır, ki sanırım sabancı koç giriş fiyatından mezun ediyo yanılıyo olabilirim tercih aşamasındakilerin araştırması gerek. Deneyimli akademik kadro okulun kendisini satabilmesi anlamında okula bir artı puan kazandırır.Onun haricinde öğrenci acısından baktığında o deneyimli akademik kadrosundan ders almadan hocanın ne kadar iyi ne kadar boş olduğunu anlıyamazsın.Evet bende 4 sene önce okulların akademik kadrosuna bakarak bu okul iyi bu okul kötü dedim ama ismin önüne prof,yard doç dr vs vs ... gelmesi o hocanın süper ders anlatığını doğrulamaz . Şu an 3. sınıf bitmek üzere ve ne proflar gördüm saygınlığı olan ismi ün yapmış ... ama adam derse girdimi öğrencinin anlıycağı dilden ders anlatamıyo ... ama adam Türkiye de saygınlığı olan bir prof... öte yandan adam öğr. görevlisi ama sana taş gibi ders anlatıyo... yani kısaca bu okulun akademik kadrosu süper sadece okulların kendilerini satabilmesi alanında işe yarar bişey kısaca göz boyama... o akademik kadrodan ders almadan neyin ne olduğunu anlıyamaz kimse sadece başlangıçta evet iyi der.... Bu laflarımı kişisel algılama her okul için geçerli. Ama kusura bakma, sabancı koç tercih etme olasılığım her anlamda uygunsa maddi yönden olsun puan açısından olsun ... şehir üniversitesi abi diye bahçeşehiri tercih etmem adamın içinde oldukdan sonra sosyaleşememe gibi bir durum olamaz hee evet her okulun artısı eksisi vardır bu gerçek sen girmişsin memnunsun o zaman sıkıntı yok ama bahceşehire gidip memnun olmayan arkadaşlarımda var... ben de okulumdan memnunm ama bizimde okuldan memnun olmayan öğrenciler var bu her yer için geçerli bizim okula baktığında da akademik kadrosu gayet iyi bu o okulun harika bir eğitim verdiği anlamına gelmez. iş kişide biter üniversite okuyan adam git gelle bir şey kazanamaz yanına kendisi koyucak hangi okula gittiğinin olsa olsa %10 etkisi olsun, özellikle vakıf üniversitesine gidenler ya da gidicek olanlar için. yoksa şehir üniversitesiymiş akademik kadrosuymuş yok bağı bahçesi süpermiş şöle ortamı varmış bunlar boş, maksimum hazrılıkta ya da 1. sınıfta bunlara kanarsın ondan sonra bunların boş olduğunu anlarsın son sözüm olarak çoğu vakıf üniversitesinin akademik kadrosu iyidir çunku ne kadar iyi akademik kadro ,sağlam isim okulu öne çıkarır , iyi reklamdır.Bunlara aldanıp tercih yapmayın ama göz ardıda etmeyin ,okulda okuyanlarla görüşün... Daha bugun bızım unıversıteye lıseliler tanıtım gunune geldı yanıma cocuk geldı sordu nasıl okul tavsiye edermisin diye bunu yapmak gerek , hatta o çocukları ayrı bir derse aldılar dersler hakkında sunum yaptı hocalar... bunlara katılarak tercih aşamasını kolaylaştırabılırsınız.Yoksa kağıt üstünde her okul güzeldir ta ki içine girdiğinde ne olduğunu anlarsın

• Merhaba,

Kısa sürede bu kadar kişi cevap yazmış biraz şaşırdım.

Sayın dozdoz sosyalleşmek kavramını yanlış aktardığımı düşünüyorum, insanın içerisinden gelen sosyalleşmeyi kasdetmemiştim. Örneğin bir öğrenci İstanbul'a uzak dolayısıyla etkinliklere, konferanslara ve finans merkezlerine rahat ulaşamayacak bir konumda olan üniversitede okuyorsa , Sizce benle o üniversitelerde okuyan öğrenciler eşit avantajlara mı sahipler ?Bir diğer örnek; bazı arkadaslar bizim okulda yok burger var yok apple var diye hava atarken ben okuldan çıkınca herşey elimin altında ) Ayrıca kusura bakmayın ama sosyalleşme konusunda dağın başındaki bir üniversiteyle şehrin göbeğinde ki bir üniversiteyi karşılaştırmam mümkün değil Size göre ŞEHİR üniversitesi kavramı anlamsız gelebilir ama emin olun birçok kişi bunu göz önünde tutuyor.(Bahçeşehir'in Finans merkezlerine yakın olması gibi). Örneğin, İstanbul Finans Zirvesi Bahçeşehir Üniversitesi'n de yapıldı. Ayrıca şunu belirtmek gerekirse; Bir üniversitenin imkanları ne kadar iyi olursa olsun öğrenci kendini geliştirmek istemediği sürece o üniversitenin öğrenciye hiçbir katkısı olmaz, zaten bunun aksini söyleyen de olamaz. Ancak bir üniversite, öğrencisine her koşulda en iyi olanakları sağlamak durumundadır. Demek istediğim Akademik kadro,okulun konumu veya düzenlediği etkinlikler sadece REKLAM amaçlı değildir, böyle demek de saçma olur.
    Örneğin Bahçeşehir üniversitesi Amerika'da Türkiye'de hiçbir üniversitenin olmadığı kadar yüksek olanaklara sahip. Onlarca anlaşması var hatta kendi kampüsleri var(1 den fazla). Bunları reklam için mi yapıyor, güldürmeyin beni o kampüsler öğrenci yararlanmazsa ne işe yarar? Ben bu sene belkide hiç yaşayamacağım bir tecrübe edindim ve Amerikaya gittim. Kendi okulumun kampüsüne gittim ve birçok kariyerli insanın(iş adamları dahil) yapamadıkları şeyi ben daha üniversite hayatımın başında gerçekleştirdim. Tamam bizim üniversitenin adı bir holdinge ait olmayabilir ama en az onlar kadar başarılı olduğunu bilmenizi isterim.

Ek olarak, ben düşüncülerimi sadece fakülteye yeni başlamış bir öğrenci olarak yazmadım, aynı zamanda çeşitli bölümler içerisinde 3. ve 4. sınıflar da okuyan arkadaşlarımın görüşlerini de aldım ve buraya yazarken bunları hep göz önünde bulunduruyorum. Dediğiniz gibi tabiki memnun olmayan öğrenciler her üniversitede var.

Son olarak, son cümleniz de söylediğiniz gibi çeşitli tanıtım günleri düzenleniyor. Bunlar tercih aşaması'n da gerçekten çok önemli. Tercih aşamasında ki öğrenciler bizim üniversitemiz de bazı derslere ve konferanslara katılarak da fikir edinebilirler. Ayrıca burada ki samimi konuşmamızın da tercih yapacak arkadaşlara yol göstereceğini düşünüyorum.

Yorum yapan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 31 Ekim 2010; 19:17:04 >

• Arkadaşlar biraz hort gibi olacak kusura bakmayın ama

Bahçeşehir Üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Koç ve Sabancı'nın yanında çok mu düşük kalıyor? Yeditepe mi Bau mu?
  • dozdoz kullanıcısına yanıt
    yeditepe üniversite'sini diğerleri ile kıyaslarken biraz daha insaflı yaklaşmak gerekir diye düşündüğüm sıralama. 12 fakültesi 60'dan fazla bölümüyle, 20.000'den fazla öğrencisiyle diğerlerinden biraz farklıdır. sabancı gibi 2-3 bölüm açıp, o bölümlerde iyi olma yoluna gitmemiştir. bu kadar çok bölüm olunca, aralarından bazıları üniversite'nin hem popülaritesini hem de başarısını düşürebilmektedir ama bu doğru. karşılaştırma hangi alanlarda, hangi kıstastaslardır?
    tıp alanında mı mesela? yeditepe üniversitesi öğrencileri 2011'in ikinci tus'unda türkiye dördüncüsü olmuş, vakıf üniversitelerinin tıp fakültelerini çok gerilerde bırakmıştır. bu dört okul arasında tıp fakültesi açmaya cesaret edebilen (herkesin cesaret edebileceği bir şey değildir, net!) bir tek koç vardır. o da daha tus'a gönderecek kadar öğrenci yetiştiremedi.
    diş hekimliği'ne girmiyorum bile. şu an türkiye'nin en önemli diş hastanesine ve en iyi diş hekimliği fakültesine sahiptir. inanmayan gider öğrenir.
    eczacılık yine kimsenin cesaret edemediği başka bir fakültesidir. burslu puanı türkiye'nin en yüksek puanıdır (eveti hacettepe dahil). "sağlık trio"'suna sahip tek vakıf üniversitesidir (niyetlenenler var ama onlar daha tabela üniversitesi).
    genetik ve biyomühendislik bölümü kök hücre çalışmalarında dünya'yı bilmem ama avrupa'yla yarışır durumdadır. web of science orada, gidip bakın.
    bunların yanında hemşire, fizyoterapist, diyetisyen de yetiştirmektedir.
    diyetisyen demişken. gastronomi ve mutfak sanatları bölümü vardır bu okulun ya...
    mühendisliklere, hukuk fakültesine, iktisadi ve idari bilimlere, güzel sanatlara falan hiç girmiyorum.
    özetle başka okullar gibi alanında başarılı meslek yüksek okulu olmayı değil, tam bir üniversite olabilmeyi seçmiştir. bu tabi çok uzun bir yoldur. 16 yıllık mazisiyle 800 senelik oxford ile tabiatiyle kıyaslanamaz. ama yolu iyi yoldur.

o yüzden yeditepe'yle ilgili beğenmediğiniz, "şuralar olmamış, şusu da şöyle, palavra" dediğiniz yerler varsa, söyleyin dinleyelim. not alalım, ilgiliye aktaralım.
    yoksa "yeditepe çok rererö (ben de yazarlığı öğreniyorum galiba) seviyesindeki eleştrilere, "hayırdır? yeditepeli bi kıza yazdın da sallamadı mı?" seviyesinde cevap verip konuyu kapatıyoruz.
    @dozdoz @dozdoz

• Tabii ki Koç bu üçü arasında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.