Şimdi Ara

GALATASARAY HUKUK VS BİLKENT HUKUK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
5.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • GS Hukuk ülkemizin en iyi yerlerinden birisidir :) Tereddüt etmeden yazmanı tavsiye ederim.
  • Bilkentin belli de gsnin değil mi? Bence sıralama kapıştırırsak gs alır gibi duruyo :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 127 ve 150 arada bu konuda pek fark yok ki

• Yanlis karsilastirma yapmanizi onermem acikcasi her uniyi yerinde gormeniz daha yerinde olacaktir

• alphajojuk A kullanıcısına yanıt
    18 20 k demiş işte gs de en kötü adam 127.falan oluyo. İkisini de gördüm gittim gezdim soru sordum

• 5555SabriReiz5555 kullanıcısına yanıt
    Ben tikican tipler olmaz diye sıralamsını yazdım. Baba parasıyla okuyorum kadroda olmaz. Adamlar belli bir kapasitede zaten demek istedim. Ama anlamadın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben GS yazardım ama Ankara’da oturduğun için Bilkent’de mantıklı.

• Hocam gs da aslinda 30bnle kapatiyor biliyorsunuz gs üniversitesi birde kendi liselerinden gelen öğrenciler için kontenjanı var onlarda 30bine girip özel sinavla gs hukuka giriyorlar yani aslinda gs hukuk çok yüksek gozukuyor doğru ama bu sadece ösym ile aldiklari öğrenciler sayesinde aslinda iki katına yakinini kendi iç sinaviyla aliyor

Bilkentin ücrerlisi 20k gs kendi iç sinavlariyla aldiği öğrencilere uyguladiği taban siralama 30k

Yani her turlü swviyenizden duşuklerle eğitime gireceksiniz

• Hocam gs da aslinda 30bnle kapatiyor biliyorsunuz gs üniversitesi birde kendi liselerinden gelen öğrenciler için kontenjanı var onlarda 30bine girip özel sinavla gs hukuka giriyorlar yani aslinda gs hukuk çok yüksek gozukuyor doğru ama bu sadece ösym ile aldiklari öğrenciler sayesinde aslinda iki katına yakinini kendi iç sinaviyla aliyor

Bilkentin ücrerlisi 20k gs kendi iç sinavlariyla aldiği öğrencilere uyguladiği taban siralama 30k

Yani her turlü swviyenizden duşuklerle eğitime gireceksiniz

• ferit.izmir kullanıcısına yanıt
    Yanlış değerlendirme. Galatasaray lisesi sbs teog ne derseniz diyin lise sınavında en yüksek puanla alan lise. Ama müfredatları birebir bir devlet lisesiyle örtüşmediği gibi fransızca ağırlıklı eğitim alıyorlar. Bu da demek oluyor ki zaten kafaları çalışan çocuklar bilim ve kültürün dili olarak bilinen fransızcayla beraber kültürel seviyelerini ve entelektüel birikimlerini de artıyorlar. Şu bi işe yaramayan ösym sınavı da göstermelik olarak girilmesi gereken ve zekayı ölçmeyen bir sınav olduğundan siz de o adamları 30binincilerle bir tutuyorsunuz

• Hocam sunu da degerlendirmelisin. gs hukukta cap yapamazsin. Yani 4 yil felsefe econ falan gormeyeceksin. Fakat bunlar ileride is hayatinda cok isine yarayacak alanlar. Vakif universitelerinin en buyuk artilarindan biri senin istedigin alanda gelismeni saglamasi. Yani kocta ve bilkentte istersen sabahtan aksama kadar ders koyabilirsin. Ozellikle kocun ders programi cok hafif görünüyor ama aslinda oyle degil seni kendini istedigin alanda daha cok gelistirmene firsat veriyor adamlar. Bence bu cok mantikli bir sey cunku bir hukukcu kendini yandallarda da cok iyi gelistirmek zorunda. Dedigim gibi ileride is hayatinda cok isine yarayacak bu yan dersler. Benim gordugum genelde econ aliyorlar. gs de bu firsati bulamayacaksin kocun tercih edilme sebeplerinden biri de bu zaten. Kocun ders programinin hafifligine aldanma dedigim gibi. Aslinda dolu dolu gecirirsin 4 yilini.

• Secmeli derslerine bakmani tavsiye ederim sen ne istersen sunuyo adamlar hem yan alanlarda hem de hukuk alaninda

• Hocam bir ara koç hukuk kapatilicakti istanbul barosu tarafindan adamlar hukuk+psikoloji çapı + ekonomi yandalı yaparken hiç yorulmuyorlar daha doğru bir şkilde hukuk öğrenemwden diğer alanlar da kendini geliştirsen kaç yazar tam bir hukukçu olamazsın

Gs eyvallah sağlam hukukçu yetiştirir ama koçun puanına aldanmayın ümit kocasakal istanbul barosuna koç hukukkun kapatilmasi için rapor göndermişti baro çalişma falan başlatmiştida biraz müfredat değistorildi

• Hocam koctaki ders programina bakarsan zorunlularin yaninda secmeli hukuk dersleri oldugunu gorursun. Hukuk ogretmiyolar lafi cok yanlis. Sen istedikten sonra o dersleri alabiliyosun.

• Ayrica kocun puanina aldanmayin ne demek gecen yil ilk 111 den 11 kisi tercih etti koc hukuku demekki var bi hikmeti ki hikmetlerini de sayiyoruz iste

• 5555SabriReiz5555 kullanıcısına yanıt
    Hocam allah askina teog cok mu olcuyodu zekayi. Tyt ayt bu konuda alir bence shagdgsg

• Her üniversitenin çok iyi olduğu bir alan vardır. GSÜ dediğinde uzmanlık ne dersen de bunun cevabı kesinlikle hukuktur. Bu ülkede lisans seviyesinde bir uzmanlık ortaya koymak istersen aradığın yer kesinlikle GSÜ.
    Alt yapısında bilim, teknoloji ya da yatırım gerekmeyen bir bölüm ise kesinlikle GSÜ > Bilkent derim. Hukuk da tam olarak böyle.
    GSÜ terkim ve GSÜ'i hiç sevmem ama söz konusu hukuk ise GSÜ gerçekten 1 numara.
    Kurucuları Erdoğan Teziç ve Duygun Yersuvat TR'nin en iyi hukukçuları arasında ve arkalarından gelen de ekolün devamı.
    Son olarak popülist bir yaklaşım ile cevap vereyim. GSÜ Hukuk mezunuysan alt yapın, derecen hepsi tartışmaya gerek kalmadan ortada. Bilkent olduğunda ise (ücretlisi bile yüksek olsa da) tartışmaya açık bir konu var. Başka bir bölüm desen Bilkent yaz derdim kesinlikle ama söz konusu hukuk ise GSÜ tek geçerim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.