Şimdi Ara

Galatasaray mı İstanbul Erkek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
7.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yoğun bir sınav döneminin ardından tercih zamanına geldik. İnternetten puanımı hesapladığım zaman 497 küsür puan geliyo.Bu puanla iki liseyi de tutturabiliyorum. Ancak bu liseler hakkında bilgim yok sizden bilgi vermenizi ve karşılaştırma yapmanızı rica ediyorum...

Bazı dezavantajlar;
    Galatasaray Lisesi:
    -Fransızca
    -Yatılılık Ücreti
    -Yatakhane Düzeni
    -İlkokuldan Gelen beleşçiler

İstanbul Lisesi:
    -Almanca(gerçi okulda almanca dersi var ama yinede sevmiyorum dersi)
    -Disiplin

Galatasaray lisesi veya İstanbul lisesi olcak diye bi şey yok.Mesela puanım yeterse Bahçeşehir fen olabilir.Ya da eğer ankara fen lisesi olursa ailem ankaraya taşınabilir ama fen lisesine sıcak bakmıyorum.Bu liseler hakkında da bilgi verebilirsiniz.

Sözel derslerim daha iyidir.

Özellikle yatılılık ve arkadaşlık ortamı hakkında bilgi verir misiniz?

Sorular?
    -Galatasaray Paralı mı?
    -Yatılık Düzeni Nasıl
    -İel Paralı mı?
    -Yatılılık düzeni nasıl?

Birde yanlış anlamazsanız sonra bir sorum var.Boyum uzun yakışıklıyım six pack falan yapıyorum.Ama ortaokulda yaşım küçük derslere engel olur diye erteledimhep bu işleri.Liselerde güzel kız var mıdır?

• İzmir fen lisesinde benim beğendiğim kız sayısı 5i geçmiyor.
  • Sağol ama biliyosan diğer soruları cevaplamanı isterim.O soru ekstradan bir soruydu.Sadece merak...
  • ben senin yerinde olsaydım eğer tutarsa gsl giderdim fransızca'yı ana dil gibi öğreniyorsun bildiğim kadarıyla fizik, kimya, biyoloji, vs. derslerine fransız hocalar fransızca anlatıyor doğal olarak ööğrenmek zorundasın

tavsiyem, sonuçlar açıklanınca iki liseyede git gör gez oradakilerle konuş hangisi sana yatkın olursa ona gidersin
  • Parali bir okul mu peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihüser2000

Parali bir okul mu peki

onun hakkında bilgim yok
  • Sıralaman belli olduğunda yazarsan sorduğun tüm sorulara ve ötesine cevap bulabilirsin...

Not: Her ikisi de devlet okulu olduğundan paralı değildir. Yatılılık ücreti vardır, eğer aile bütçeniz uygun değilse vakıftan burs alıyorsun (GSL için) yada parasız yatılı okuyorsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galatasaray'da Okuyan Var Mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dil olarak Fransızca'yı da Almanca'yı da eksi olarak belirtmişsin, dil olarak okuldan ne beklediğini merak ediyorum. İkisi de dünyada geçerliliği olan diller. Ha dersin "Ben mühendis olmak istiyorum, Almanca daha geçerli o nedenle İEL'ye + GSL'ye -" o zaman anlarım fakat sen ikisinede eksi vermişsin.
  • BalaNari kullanıcısına yanıt
    Sayın BalaNari...
    Okulda 10 saat ingilizce 4 saat Almanca var . Ben ikisini de anlamıyorum ve çok sıkılıyorum.Sadece bu yıl ingilizce için çalıştım(zaten müfredatımız normalden çok farklı normal okulun 8.sınıfını 4.sınıfta öğretiyorlar). Yani anlayacağın dil derslerini sevmiyorum. Birde dersleri bu dilde işleyecek olmamız.İşte bu çok zor.Zaten ailem ve rehber hocam Ankara Fen için ısrar ediyor.Çünkü ailem ankaraya taşınabilir ve Fen Lisesi'nde dil çok önemli değil.Fakat bilmiyorum sanki bu iki okula(GSL ve İEL) gitmezsem çok pişman olacakmışım gibi geliyor...

Not:Avukatlık ya da Bilgisayar Mühendisi olmayı hedefliyorum
  • Dil derslerini sevmeyebilirsin fakat bence sırf dil nedeniyle bir okuldan vazgeçmemek lazım. Eğer ailen Ankara'ya taşınacaksa AFL iyi bir tercih, ailenin yanında olmak önemli, mesela ben ilk başta İEL istiyordum yatılı, vazgeçtim şuanki tercihim İFL (İzmir Fen Lisesi) yönünde. İstanbul dersen İngilizce Robert var çok iyi bir okul, gerçekten farklı bir yer, ekol. Onun dışında İstanbul'da büyük kolejler var, sen orada olduğun için daha iyi bilirsin, onlardan birine gidebilirsin, yurtdışı olanakları iyi.
  • dili sevmiyorsan bence fen lisesine git

bende gsl veya ieli istiyordum dili sevmiyorum o yüzden ailem fen lisesine git dedi. ama fen lisesini çok güzel hayal ediyordum öyle çıkmadı.
  • Eğer dil sevmiyorsanız yani ciddi anlamda sıkılıyor yada başaramıyorsanız GSL,İEL ve RC üçlüsünden birine gelmeyin...

Yok yere okuldan da soğursunuz...

Pişman olur musunuz peki...

Bilemem ama hayat boyu " acaba gitse miydim" sorusunu kendinize soracağınıza emin olabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 10 Haziran 2014; 23:23:56 >
  • serbes S kullanıcısına yanıt
    Aslında GSL,İEL veya Robert tam bana göre.Çünkü tam olarak akademik başarı(lys yada adı her ne olursa üniversite sınavı) hedeflemiyor.Öğrencilerine belli bir ekole(fransız,alman ve amerikan) göre yetiştiriyor.Fakat dil derslerini sevmiyorum. Bu liselerde türkçesini bile anlamayacağın bazı konuları farklı dilde anlamaya çalışacaksın.Beni korkutan bu...
  • ben de teog'a girdim.
    puanımı 491,88 bekliyorum
    benim bu puanla gsl girmem imkansız o yüzden iel düşünüyorum.aslında iel bile kesin değil ama şansımızı deniycez artık.o da olmazsa kabataş...
    benim annemin bir öğretmen arkadaşının oğlu iel'e yine başka bir öğretmen arkadaşının kızı gsl'ye gitmiş eskiden.
    iel'de alman hocalar birazcık cinsmiş sanırım not konusunda.gsl ise dediğin gibi sürekli para istiyormuş.ama internette birçok yerde iel not konusunda rahattır gsl deki fransız hocalardan not almak zordur yazıyor.o zaman gsl'yi düşünemiyorum bile .sana da sanki gsl daha uygun gibi duruyor.sanırım sosyal birisin sözel derslerin de iyiymiş.
    bence gsl

• ama ya bilgisayar mühendisliği ya da avukat olucam diyosun.hangisi önce ona karar ver.
    avukat olmak istiyosan kesinlikle afl değil gsl.çünkü hem gsl gittikten sonra galatasaray hukuk'a gidersin.fransızca bildiğin için hazırlık da okumazsın.gsl'den mezun olduğun için de kesin iş bulursun.
    ama eğer bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan dil bilmen gerekir.fen liselerine hazırlık gelirse afl'ye git bence.ama vazgeçerlerse hazırlıktan iel ya da gsl farketmez.sonuçta iel sayısal dense de sayısal beynine beyin katmıyor sonuçta .bir liseyi sayısal ya da sözel yapan öğrencileridir.sözel derslerim iyidir demişsin dil derslerini de sevmiyormuşsun sanki senin için avukatlık ve gsl daha uygun...

• GSL yi bende istiyorum fakat ailemin maddi durumu çok iyi değil bu beni düşündürüyor( ama çok kotude değil ortama ayak uydururum).Tek sorun bu.
    Sana 1 soru sorayim Galatasaray Egitim Vakfi aylik kac TL gelire kadar burs veriyor

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=93331435&p=1#93331435

Su konuyada bi cevap verin bilen vars

• quote:

Orijinalden alıntı: pikachu14

gsl ise dediğin gibi sürekli para istiyormuş.

Kesinlikle yalan...

Neyin parası isteniyormuş ne için para isteniyormuş...

GSL ye kimi konularda eleştiriler getirebilirim ama böylesi sürekli bir para isteniyormuş gibi durum asla söz konusu değil, bıraktım sürekliliği herhangi para durumu hasıl olmuyor...

Lütfen bilmeden halamın tanıdığı şunu dedi , bir tanıdık böyle söylemişti vb gibi ithamlarda bulunmayın...

GSL de yatılılık paralıdır ...

Yıllık 4500 TL civarı ödenir, bu ücreti belirleyende, alanda devlettir, okulla alakası yoktur...

Ödeme konusunda sıkıntı yaşayacak ailelere GEV (Galatasaray Eğitim Vakfı) burs verir...

Bu burs konusunda beklenense öğrencinin mezuniyet ve de üniversite sonrası hayatını kurduğunda o sırada okuyan GSL li bir kardeşinin eğitimine katkıda bulunmasıdır...

Burası Fransa ve Türk devletlerinin anlaşması doğrultusunda eğitim veren bir devlet okuludur, özel okul değildir, kimse de sizden para istemez...

Maddi durumu farklı her kesimden öğrenciler okulda bir aradadır ve bu konuda en ufak sorun yaşanmaz...

• serbes S kullanıcısına yanıt
    Sayın Serbes...
    Size kritik bir soru sormak istiyorum.Mesela ben GSL'yi kazandım.Fakat GEV bana burs vermedi.O zaman ne olur.
    Not:Size maddi burs konularını daha iyi cevaplamanız için ailemin gelirini yazayım.2500 TL aylık gelir.1 kardeşim var.Evimiz kira...
  • Oncelikle arkadasim karsilastirdigin okullarin apayri dunyalar oldugunu fakat zirvede ortak noktalarinin oldugunu bilmeni isterim. Hepsini tek tek degerlendirecek olursak İzmir Fen Lisesi tum fen liseleri gibi ders anlaminda seni kasar fakat dostluk, kardeslik, birlik, beraberlik olayinda digerlerinin yanindan asla gecemez ayrica diger iki okulun, okul degil ekol oldugunu hatirlatirim. Gunumuz dunyasinda dil de cok onemlidir ve bir fen lisesinden dil anlaminda beklentin olmasin. GSL koklu bir kurumdur. Orada bulunan arkadaslarim var ve oranin sozel bir okul oldugunu aklinda bulundur. Yani bilimadami, muhendis, doktor vs. olmak istiyorsan buradan gitmen isini tamamen zorlastirir. İEL ise mukemmel bir sayisal mekanidir. Bu yil YGS'de ilk 100'de 8 ogrencisi bulunan tek lisedir ve bunu sayisal derslerini Almanca yaparak basarmasi ayri bi olaydir. İstanbul Erkek Lisesi, Almanyadaki fen lisesi derecesinde olan Gymnasium derecesine sahip ve Türkiyenin de en iyisi olmasi onu apayri yapiyor. GSL ise Fransizca egitim vermesine ragmen Fransiz liseleriyle denkligi soz konusu degil. Orada İtalyanca, Latince veriliyor dil olarak basarili demişsin fakat haftada 2-3 ders ile kusura bakma ama en fazla A2 derecesinde dil ogrenebilirsin ki bu da hicbir sey. Bir dil kursuna git daha iyi. Olimpiyat olarak da İEL de her yil Olimpiyat takimlari olusturuluyor. Son yillarda cok daha onem kazandi. İleride Olimpiyatta da Turkiyenin bir numarasi olacaklar. Dunya Matematik Olimpiyati sampiyonu Mehmet Efe Akengin bu yil Harvard'a gidecek, istersen internetten bakabilirsin. Stanford, Berkeley, MIT'den de kabul alan ogrenciler mevcut. Ayrica Abitur ile bircok ogrenci Muhendislikte Dunyanin bir numarasi Almanyaya gidip universite okuyup Turkiyede BMW, Mercedes, Siemens gibi firmalarin basina geciyorlar, arastirip bulabilirsin. Ayrica sunu da unutma ki Turkiyenin en zengin 100 adamindan 44'u İEL mezunudur. Ve yine bir zamanlar bakanlar kurulunun tamami İstanbul Erkek Lisesi mezunuydu. GSL'den ise avukat, yazar olarak cikarsin. İEL sosyal olarak da gayet basarili: Uluslararasi spor festivali duzenleyip her yil bircok ulkeden ogrenci konuk ediyorlar. Uluslararasi konferanslar duzenleniyor (bkz:İELMUN) ve daha bircok sosyal kulubu var. GSL'de ise Galatasaray İlkogretim okulundan kurayla gelen 50 ogrenci oluyor ve bu yuzden sinavla daha az ogrenci aliyorlar (tum insanlar da GSL'nin puani daha yuksekmis diyorlar. Derler tabii 50 tane 300-400 puanlik ogrenci alip kontenjani kisarsan olur.) Bi dusunsene ne kadar asagilayici: Sen o kadar calis ustune bi de git onlari tercih et onlar ise kurayla (para karsiligi) 50ogrenci alsin. İEL'de bu durum asla soz konusu degil. İstersen 181 olayini arastir. Sinavsiz bir ogrenci sokulmaya calisildi okula yurtdisindan ama tum okul ogrenci, mezun, veliler protesto ettiler. Ve bu ogrenci bu ekolde barinamadi. Dogru tercih İEL gordugun gibi tabii ama karar sana kalmis. O kadar calisip da emegine yazik etme derim ben

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.