Şimdi Ara

Galaxy GTX 480 Super O.C. Ram Arttırma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam başlıkta belirttiğim ekran kartım var çok memnunum fakat bu kartın 1.536 Gb gibi bir ram i var sistemimde 8 gb ram kullanıyorum 2*4 bu kart zannedersem paylaşımsız kısacası sistemimde bulunan ram leri ekran kartına aktarıp yükseltmemin imkanı varmıdır teşekkürler...
    Not: Geniş mekanlarda geçen oyunlarda ani donmalar oluyor örnek GTA 4

• malesef, bu tarz ekran kartlarının ramlerini yükseltemezsiniz. eskiden hypermemory falan vardı, özellikle laptoplarda sistem belleğinden kullanabiliyordunuz. gerçi kullanılsa bile, normal ramler, ekran kartının ramlerine göre çok daha yavaş kaldığı için aslında performansa doğru düzgün etkisi olmazdı. pazarlama taktiği diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow Dash

malesef, bu tarz ekran kartlarının ramlerini yükseltemezsiniz. eskiden hypermemory falan vardı, özellikle laptoplarda sistem belleğinden kullanabiliyordunuz. gerçi kullanılsa bile, normal ramler, ekran kartının ramlerine göre çok daha yavaş kaldığı için aslında performansa doğru düzgün etkisi olmazdı. pazarlama taktiği diyelim.

dostum cl 7 2200 mhz ram kullaniyorum eger aktarma imkani varsa bence hiz konusunda problem olmaz bi cesit yazilim falan yapsalardi bari ne sacma bir is 100 liralik kartlarda 2 3 gb ram varken 1000 liralik karta 1536 mb ram koy vay sizin satis politikanizi bilmem ne yapayim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donz05

quote:

malesef, bu tarz ekran kartlarının ramlerini yükseltemezsiniz. eskiden hypermemory falan vardı, özellikle laptoplarda sistem belleğinden kullanabiliyordunuz. gerçi kullanılsa bile, normal ramler, ekran kartının ramlerine göre çok daha yavaş kaldığı için aslında performansa doğru düzgün etkisi olmazdı. pazarlama taktiği diyelim.

dostum cl 7 2200 mhz ram kullaniyorum eger aktarma imkani varsa bence hiz konusunda problem olmaz bi cesit yazilim falan yapsalardi bari ne sacma bir is 100 liralik kartlarda 2 3 gb ram varken 1000 liralik karta 1536 mb ram koy vay sizin satis politikanizi bilmem ne yapayim...

afedersin ama 1.5 gb vram yetmiyormu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

quote:

quote:

batllefield 3, max payne 3 vs. gibi oyunlarda yetmiyor.bazen kasılmalar yapıyor.1920x1080 ultra için min 2gb bellek gereklidir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abazzers -- 24 Kasım 2012; 18:00:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

quote:

quote:

quote:

batllefield 3, max payne 3 vs. gibi oyunlarda yetmiyor.bazen kasılmalar yapıyor.1920x1080 ultra için min 2gb bellek gereklidir diye düşünüyorum

test yapılmamışmıydı o konuda öyle hatırlıyorum bf3 gibi oyunlarda ultra bellek kullanımı diye 1.550 1.600 ü görüyordu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

test yapılmamışmıydı o konuda öyle hatırlıyorum bf3 gibi oyunlarda ultra bellek kullanımı diye 1.550 1.600 ü görüyordu

ben kendim tecrübe edindiğime göre konuştum.1536 mb sorunsuz oynamak için min. sınırdır.bazı sahnelerde biraz kasılma yapabiliyor o kadar.1280 mb bellekli gtx 570 ler kasılıyordu ultra da.gpu ları güçlüydü ama bir şeye yaramıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abazzers -- 24 Kasım 2012; 18:09:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ddr3 2200 mhz ile gddr5 3700mhz(+ ? ) arasında epey fark olacaktır diye düşünüyorum. cl gecikmesine hiç girmiyorum bile. :)

• Ekran kartının belleği dolunca sistem belleğinden kullanabiliyor zaten. Kartınız özelliklerinden total available graphic memory değerine bakarsanız, çok yüksek bir değer yazar. Mesela bende 2 GB 670 ve 8 GB sistem rami var, gerektiğinde sistem ram'inden 2 GB daha kullanıyor(aslında sürekli belli bir kullanım oluyor diyebiliriz). Yani toplam 4 GB.

Kartın kendi belleği dolunca da bu yüzden yavaşlıyor, sistem rami çok daha yavaş ve ona ulaşması çok daha zaman alır. Saat hızı farkı haricinde, sistem ram'i dual'se bile 2x64 bit = 128 bit olarak çalışır. Yani 128 bit 2200 MHz vs 384 bit 3700 mhz + gecikme + sistem ramine ulaşım... Heh tabi 64 bitlik bellek modülü ekran kartına entegre gibi çalıştırılırdı, 384+64=448 bit olurdu vs. ama böyle bir uygulama mevcut değil.

1536 MB, BF3'te Ultra 1080p 4x MSAA için yeterli olur. En büyük haritalarda bile kullanım 1450 MB'yi zor geçiyor bu ayarda. Ha farklı maplerle üst üste oynayışlarda 1600 MB'ler bile görülebilir, ama böyle bir durumda oyunun 1536'ya uygun olarak gerekli optimizeyi yapacağını tahmin ediyorum. Sıkıntı olsa da anlık olur sanırım; arkada vram yiyen başka bir uygulama açmadıysanız rahat oynarsınız.

Son olarak, 480'in ram miktarı zamanına göre oldukça yüksek. 2010 başlarında çıkmıştı, o zamanki rakibinde 1 GB ram mevcuttu ve 1 GB bile hayli yeterliydi. Ancak 580 için (ki 2010 sonu çıktığını da düşünürsek) 1536 MB eleştirilebilir, bir şekilde temiz temiz 2 GB çıksa daha iyi olurdu (480'in aksine 3 GB versiyonu da çıktı, o ayrı mesele).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Kasım 2012; 21:35:54 >

• cevaplar için teşekkür ederim ama ben zaten yeni çıkan bütün oyunları full özellikleri açıp oynayabiliyorum sorun ettiğim olay şu ilk olarak gta 4 te gördüm alan genişliğini arttırdıkça oynayanlar bilir ram değeride artıyor ve kartın ram i yetmediği için değer kırmızılaşıyor yani bu şekilde oyun kasar demeye getiriyor burda 1,5 gb ram olaynıa uyuz oldum ayrıca full çözünürlükte oynamak mesele değil ufak anlık takılmalar olabilir demişsin bunun bir araba yarışında nekadar sinir bozucu olucağını bilmen lazım dimi :) bende bunu çözmek için acaba dedim hani o.c gibi bir olayla hallolurmu mghz falan arttırılıyor fakat ram de değişiklik yapamadım ne biosta ne yazılımla bende bi miktar sistemsen kullansın istedim 1 gb falan sorun hallolurdu ama anlaşılan olmuyor...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben kendim tecrübe edindiğime göre konuştum.1536 mb sorunsuz oynamak için min. sınırdır.bazı sahnelerde biraz kasılma yapabiliyor o kadar.1280 mb bellekli gtx 570 ler kasılıyordu ultra da.gpu ları güçlüydü ama bir şeye yaramıyordu.

bu arkadaşa katılıyorum batman archam city de görüntü kaymak gibi akıyor full grafik herşey süper ama dümdüz giderken havada birden başka bir görüş açısına dönerken yarım saniyelik bi donma haritayı hemen yükleyememe gibi bişey oluyor e şimdi i72600k 4,500 mhz 2200 ram 378 bit ekran kartım var dediğin zaman yanında birde arkadaşın varsa kastımı o diye sorar adama :D ne dicen ne yapayım ben senin grafik motorunu 1,5 gb ram in varken zaten oyun ssd den çalışıyor neyin takılması bu basit bi ekran kartı raminin yazık ya verdiğimiz paralara 1,500 lira verip 2 gb ramlisinimi alcaz şimdi...

• Hocam Batman'daki olayın ekran kartı ramiyle ilgisi yok. O oyun 1920x1080 4x MSAA'da, Dx11 + PhysX dahil her şey en yüksek iken, max 1130 MB ekran kartı belleği kullanıyor(hatta PhysX kapayınca 900 seviyelerine düşüyor). Sizinki fazla fazla yeterli.

Sizdeki olayın sebebi, Dx11 modu. Her ne kadar patchler ile dx11'deki bazı fps sorunları düzeltildiyse de, güncel sürümde de sıkıntılar var. Dx11'e getirince oyun CPU'ya aşırı derecede yükleniyor(5.0 GHz 2500K'da, o donma anlarında %100'e vuruyor kullanım) ve yer yer anlık donmalar yaşanıyor(mekan geçişlerinde falan).
    O donmalar, anca 4'ten fazla thread'e sahip i7'lerle düzeliyor.

Şurda görüleceği gibi:

http://lab501.ro/wp-content/uploads/2012/02/Batman-HT.jpg

http://lab501.ro/placi-video/gigabyte-radeon-hd-7970-oc-partea-iv-scalare-cu-procesorul/18 (stok 3960 ve 3 ghz hali arasındaki fark çok, saat hızı farkına oranla. Belli bir hıza kadar, 6 çekirdek de tek başına kurtarmıyor demek ki)
    http://lab501.ro/placi-video/gigabyte-radeon-hd-7970-oc-partea-iv-scalare-cu-procesorul/17

Donmalardan rahatsız olduysanız Dx9'a alın, tessellation dışında farkı yok sayılır. Tessellation da duvar ve bir iki heykelde falan kullanılıyor zaten. Genel görüntü aynı.

GTA4 optimize özürlü bir oyun. Bir sürü gereksiz şeyi çizerek vram kullanımını şişiriyor, CPU'ya da gereksiz yükleniyor.
    O sınırı config ayarlarıyla kaldırabilirsiniz ve 1536 MB ile sorun olmayacaktır. Hatta config'e gerek kalmadan da, 1536 MB ile zaten hayli yükseltiliyor olması lazım o çubukların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Aralık 2012; 21:44:08 >

• Hayatta her zaman her istediğimiz olmuyor. Ayarları ultradan mediuma indir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Hayatta her zaman her istediğimiz olmuyor. Ayarları ultradan mediuma indir.

fleshstorm666 arkadaşım klawyene sağlık çok güzel anlatmışsın fakat bu anlatılanlar hakkında bilgim var benim canımı sıkan konu satış tekniği 1,536 ram im yetmediği durumlar oluyor bir kaç yeni oyundan sonra hepten çekilmez olucak anlatmak istediğim işlemci güçlü ama ramin yetmiyor hadi git rami yeteni al nasılsa 2 3 ay sonrada ramin fazlasıyla yeterken işlemci gücün yetmicek bu böyle satarız gdier psikolojisi bende burda çok bilgili arkadaşlar var belki bi yolu vardır gibisinden sormak istedim. tugrul arkadaşa sormak istiyorum ben bu sistemi kaliteli oyun oynamak için topladım full görsellik için i72600k, 8gb 2200 g-skill ram, gigabyte ga-z68x ud5, 120 ssd, ekran kartı malum gerisine gerek yok ben şimdi ekran kartımdaki 200-500 mb lik ram yetmediği içi yeni sistemmi alayım? bunu anlatmaya çalıştım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.