Şimdi Ara

Galaxy Note 3 ROOT Yapma İşlemi ve Root Sonrası İşlemleri (Recovery,Rom,Kernel,EFS) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
21
Favori
56.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Recovery menü vs de ekleseniz iyi olur hocam.
  • oncelikle paylaşım ve emek icin tesekkurler.
    dun 24 mb lik bir guncelleme geldi ve knox diye bir uygulama cıktı. sırf bu sayac icin cihazı rootlamaya cekiniyorum. cok uzun bir aradan sonra samsunga note 3 le geciş yaptım. :)
    bu yontemi denediginizde knox sayacı yokmuş anladıgım kadaarıyla. ama şimdi var.
    root icin herhangi bir sorun, ya da sayaac icin bir degişiklik olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkalkan

oncelikle paylaşım ve emek icin tesekkurler.
    dun 24 mb lik bir guncelleme geldi ve knox diye bir uygulama cıktı. sırf bu sayac icin cihazı rootlamaya cekiniyorum. cok uzun bir aradan sonra samsunga note 3 le geciş yaptım. :)
    bu yontemi denediginizde knox sayacı yokmuş anladıgım kadaarıyla. ama şimdi var.
    root icin herhangi bir sorun, ya da sayaac icin bir degişiklik olurmu?

Hocam size ne güncellemesi geldi anlamadim. Simdiye kadar iki guncelleme vardi onlar disinda guncelleme gelmediki henuz.

Ayrica knox uygulamasi geldi demissiniz ama knox uygulamasi zaten en bastan beri vardi sadece sayac yoktu. N9000 modelinde knox sayaci gördüğünüzu soyluyorsaniz bi ekran goruntusu koyabilirmisiniz hem ayarlardaki surum bilginizi hem de download modundaki knox sayaci goruntulerini paylasabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MasteR

Recovery menü vs de ekleseniz iyi olur hocam.

Recovery menusu yukleyince binary sayaci arttigi icin ve sonradan resetlenmesi mumkun olmadigi icin eklememistim.

Ama ilk mesaja gerekli uyariyi koyarak eklerim musait olunca.

• İlk root sahiplerinden güncelleme hakkında yorumları şu şekilde.

Mevcut Odin Mode Durumu
    custom
    custom

Resmi rom flashlanıyor ve durum
    official
    official
    oluyor, OTA update artık yapılabilir.

OTA update sonrası durum
    official
    custom
    warranty bit 1
    önceki rootun izi artık görünüyor

Bir daha resmi rom flshlanıyor ve durum
    official
    official
    warranty bit 1

yani garanti iptal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121

İlk root sahiplerinden güncelleme hakkında yorumları şu şekilde.

Mevcut Odin Mode Durumu
    custom
    custom

Resmi rom flashlanıyor ve durum
    official
    official
    oluyor, OTA update artık yapılabilir.

OTA update sonrası durum
    official
    custom
    warranty bit 1
    önceki rootun izi artık görünüyor

Bir daha resmi rom flshlanıyor ve durum
    official
    official
    warranty bit 1

yani garanti iptal.

Hocam 4pda'da konusuluyor galiba bunlar ama xda'yi takip ediyorum sadece. Rusca olmayinca 4pda hayal oluyor

Orda eski bootloader (mj1) ile beraber yeni romu kullanmayi deneyenler olmus mu? Bu sekilde calisirsa warranty bit kismi gorjnmeden aynen devam edebiliriz hatta garanti icin servise verirken fln da isimize yarar surekli eski bootloaderda kalabilirsek

• TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    evet bilgiler 4pda'dan :)
    o durumu da düşünüyorlar, bakalım. gelişmelerden haberdar ederim:)
  • valla ben root ettım custom recovery kurdum ama stock kullanıyorum malum hala bır tane rom yok boyppc yapmıs begendım ama kurudum kurulum bıtınce sureklı bootloop oluyor tekrar recovery ye gırıyor ıngılızcemde ıyı olmadığı ıcın developer yazamadım mecburen stock rom kurdum sayac trıngle away kurdum sayac durumu 15 yazıyordu :D
  • Chronos1121 kullanıcısına yanıt
    Iyiki cihazi kendim tamir edebiliyorum
    Garanti gitsin napalim katlanacagiz artik

• lovelesss kullanıcısına yanıt
    bendede aynı durum oluştu dün gece çok ugraşıp yükledim. da ben pek begenmedim bu tür cok temizlenmiş romlar çokta hoşuma gitmemeye başladı nedense.
    stock rom olarak türkiye için olanımı yüklediniz.
    ben dünkü maceramda akşam bi ara honkong romu yükledim simdide stock romların tamamında odin ile hata alıyorum. bootloaderda samsung bişeyler çevirmiş ama daha bilgi cok az xda da zaten n900 kullanıcısıda çok sınırlı oldugundan şimdilik kitlendim.
  • Samsung Türkiye'de ki arkadaşım bu sene özellikle paralel ithalat için farklı önlemler alındı ve alınmaya devam ediyor dedi.
    Bu nedenle bölge kilit ve kodları ile edecekleri zararı bile göze almış durumdalar gibi :)

Ve bu sene paralel ithalat ile N9005 getirilmesi bildiğim kadarı ile söz konusu değil dedi.
    Bu konuda N9000 serisi hariç ülkeye ithalatı yasak dedi.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06vs97

bendede aynı durum oluştu dün gece çok ugraşıp yükledim. da ben pek begenmedim bu tür cok temizlenmiş romlar çokta hoşuma gitmemeye başladı nedense.
    stock rom olarak türkiye için olanımı yüklediniz.
    ben dünkü maceramda akşam bi ara honkong romu yükledim simdide stock romların tamamında odin ile hata alıyorum. bootloaderda samsung bişeyler çevirmiş ama daha bilgi cok az xda da zaten n900 kullanıcısıda çok sınırlı oldugundan şimdilik kitlendim.

tr rom ve rusya rom yukledım sorunsuz kullanıyorum suan makınamda tr son surum yuklu
  • Designgears, teoride herhangi bir romu Root de la vega yöntemiyle rootlanmaya hazır hale getirilmesi için script yayınladı.
    Kendinin yatığı uyarıda script son derece karışık ve beta aşamasında. Çalışması garanti edilmiyor ve kullanılmasına dair tüm sorumluluklar size ait.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2498850
  • quote:

Designgears, teoride herhangi bir romu Root de la vega yöntemiyle rootlanmaya hazır hale getirilmesi için script yayınladı.
    Kendinin yatığı uyarıda script son derece karışık ve beta aşamasında. Çalışması garanti edilmiyor ve kullanılmasına dair tüm sorumluluklar size ait.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2498850

Hocam bu yontem onceden benim anlattigim ve paylastigim rom vardi ya iste o romu hazırlarken kullandigi script oluyor.

Designgears baktiki her model ve her ulke icin ayri ayri rom cikartmak zor geldi bari scripti yayinlayayim da millet kendi romunu kendi pisirsin dedi

Yalniz maalesef en son sorduğumda yine exynos destegi yok demisti bana. Yine de bi ara bos vaktimde deneyeyim en az 4-5 tane farkli yontemle designgears bizim Turkiye romunu hazirlayip bana vermisti ve hicbiri ise yaramamisti ama son bir sans verebilirim ise yaramayacagina emin olsam da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecRuiT123 -- 30 Ekim 2013; 14:18:04 >

• TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    hocam sen aslında bootladeri güncelleyip denemelisin, eski bootloaderla yemediyse yensinde sayaç eklendi. belki lazım olan "hook" odur.
  • Arkadaslar merhaba,
    Bu root olayinin sayacda gorunuyor olmasinin tek dez avantaji garanti disi kalmasimidir?
    Ayrica rootlanmis telefonlarda yaptiginiz degisiklikleride paylasabilirmisiniz?

• N9005 root varmı
  • Sonunda Note 3 için de TWRP çıktı
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2494245
  • quote:

Sonunda Note 3 için de TWRP çıktı
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2494245

güzel haber chronos bak ben alana kadar herşey hallollmuş olacak

• Sebastian Shaw kullanıcısına yanıt
    Bu gidişle sen alana kadar Note 4 çıkar Sebo

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.