Şimdi Ara

Galaxy S10'da iris tarayıcısı olmayacak: İşte Samsung'un yeni tasarım planı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung, 2016 yılında piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7 ile birlikte iris tarama teknolojisi sunmaya başlamıştı. Şirket iki yılın ardından bu biyometrik kimlik doğrulama yönteminden vazgeçiyor. Güney Koreli yayın kuruluşu ETNews'in haberine göre Samsung önümüzdeki yıl çıkaracağı Galaxy S10'da iris tarayıcısına yer vermeyecek.

Ayrıca Bkz.Apple, eski cihazları tamir etmek için bir onarım programı başlatıyor
    Raporda, üç Galaxy S10 modelinin hiçbirinin iris tarayıcıya sahip olmayacağı yazıyor. İki premium varyant (Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus), Qualcomm'un ekrana gömülü ultrasonik parmak izi tarayıcısı ile birlikte sunulacak. Lite varyantının ise ya ekrana gömülü optik parmak izi sensörüne ya da yan tarafa yerleştirilmiş geleneksel parmak izi tarayıcısına sahip olması bekleniyor.

İris tarayıcısı neden olmayacak?

Şirketin iris tarayıcısından vazgeçme kararını ise Galaxy S10'un çerçevelerini mümkün olduğu kadar incelterek daha büyük ekran alanına sahip olmasını sağlamak için aldığı söyleniyor. Bu aynı zamanda Samsung'un çentiği ortadan kaldıracak delikli ön kamera tasarımıyla da uyumlu.

Tasarımcı Ben Geskin (@ VenyaGeskin1), en son sızıntıları ve söylentileri temel alan bir dizi Galaxy S10 görsel yayınladı. Render'lar çentik ve iris tarayıcısı olmayan bir cihazı gösteriyor. Aynı zamanda ekranın ortasında küçük bir ön kamera deliği var. Sonuç olarak karşımızda tasarım açısından piyasadaki modellerden daha heyecan verici bir telefon olduğu kesin.

Güney Koreli şirketin iris tarayıcısından vazgeçme kararı şaşırtıcı olsa da arkasında mantıklı bir sebep var gibi görünüyor. Galaxy S10 amiral gemisini yayınlanan bu render görsellerdeki tasarımla gelmesi şüphesiz ki piyasaya yeni bir heyecan getirecek.

• İlk resimde sağdaki çentikliyi görünce aman tanrım didim, samsungu da kaybettik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanırım ön tarafta sadece bir kamera deliği var peki hoparlör ne tarafta? Konuşurken nereye tutacağız kulağımızı? Kamera olmasın hoparlör olması daha mantıklı değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence delik olmasından ziyade çentik olsun. Böyle sinek konmuş gibi bir garip duruyor.

Mesela OnePlus 6T'nin çentiği çok güzel ve şık.

Galaxy S10'da iris tarayıcısı olmayacak: İşte Samsung'un yeni tasarım planı
  • Samsung: Kullancılarımızın telefonlarını yeterince kolay kıramadıklarını fark ettik.

Kullanıcılarımız bir ekranı kırmak için 2,3 hatta 5 defa düşürmek zorunda kalabiliyorlardı. Halbuki Apple kullanıcılarının böyle bir sıkıntısı yoktu. İlk defasında kırabilmeyi başarıyorlardı.

Teknoloji danışmanlarımızla yaptığımız uzun görüşmeler sonucunda çözümü full kenara kadar ekranda bulduk.

İnşallah bu sezon, bizim kullanıcılarımız da artık ekranlarını özgürce kırmanın tadına varacak!!

• İris taraması çok kötü çalışıyordu, kaldırılması isabet olmuş.

• Büyük ihtimalle ses telefonun içinden geliyordur.Bir tane telefonda öyle bir özellik vardı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    geçenlerde ekran altı hoparlör sistemiyle ilgili bi patent başvurusu vardı nasıl çalışıyor bilemiyorum ama patentlemisti samsung

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ben başarılı buldum şahsen. Çok hızlı tepki veriyor. (Note 9)

• Çıkacak olan S10 modellerinde ekran kasa oranı %90 ları geçerse umarım 6 inçi geçmeyen,elde küçük duran büyük bir ekrana sahip olur.

• Keşke aynı telefonun iris ve parmak izi tarayıcısız versiyonunu da yapsalar ve daha ucuza satsalar. Hatta daha sağlam olacaksa 2-3 mm çerçevesi olsun, S6 nın sağ-sol kenarlarında olduğu gibi. Başlamışken bir isteğim daha var. Bixby'i de koymasınlar o versiyona.

• Güzel durmuyor ince üst taraf kimseyi rahatsız etmiyor fakat değişiklik olsun diye yapacaklar. Hiç Apple ürünü kullanmadım ama bilemedim...

• Çentik out "delik" in...

Allah akıl fikir vers-in...

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

İris taraması çok kötü çalışıyordu, kaldırılması isabet olmuş.
    Karanlıkta bile çalışıyor daha napsın adamlar
  • Zevkler ve renkler meselesi olan çentik, bana göre teknolojik ayıp.

Ekranın bir tarafı çalışmıyor hatası gibi duruyor.

Hoparlör olayına gelince kamera için tasarlanan delikle aynı yerde konumlana bilir. Sonuçta yarım milimetre 2 deliğe kalmış bir iş. Bu da s9 serisi gibi biri alttan diğeri kulaklık hoparlör den çıkan stero ses değil de adam akılı iki hoparlör den sesi verecekler. Tam alt üst yada yanlardan sağ sol gibi.

Pozitif

• Ne tasarımı ya her markada aynı tasarımlar tasarım yenilik demektir bunların nesi tasarım insanları hepten aptal yerine koyuyorlar tamam şimdi çoğu telefonda çentik var bu S10 modelinde sadece çentik olayı kalkmış daha nasıl bir tasarım olayı olacak çok merak ediyorum doğrusu

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

İris taraması çok kötü çalışıyordu, kaldırılması isabet olmuş.
    Bunu neye dayanarak söylüyorsun.Zifiri karanlıkta bile stabil çalışıyor.
  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    aynen daha ne olacaktı ayrıca telefonu yan çevirince de çalışıyor biliyorsunuz x ler çalışmıyor tüm üreticiler face id benzeri yada çakmasını koydu adam irisi daha stabil hale getirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 3 Kasım 2018; 19:7:51 >
  • aktorun kullanıcısına yanıt
    Bixby kapatmanın mutlaka bir yolu vardır kullanmadım ancak isteyen bulur kanımca...

Telefonun fiyatı ne kadar etkileyebilir bahsettiğin özellikler?

• Dört gözle bekliyorum. S9 Plus 'dan sıkıldım bile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.