Şimdi Ara

Galaxy S2 RooT etme ve Custom rom yükleme.(2.3.6)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
29.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Galaxy S2 için root yapmayı ve şuan kullanmakta olduğum custom romu sizinle paylaşmak istedim Öncelikle vericeğim linkteki programları bilgisayarınıza tek tek indirin

Odin 1.85 indir

CF RooT 4.0 indir

Dosyaları indirdikten sonra dikkat etmeniz gereken nokta, telefonunuzun bilgisayarınıza tanıtılmış olması Kies yüklüyse bilgisayarınızda o zaten otomatik tanıtmış olucaktır.

Başlıyoruz...

RooT Işlemi...

1) Telefonumuzu kapatıyoruz. Ses Kısma + Home + Power tuşlarını basılı tutarak telefonun downlaod modda açılmasını sağlıyoruz. Telefon açıldığında ses açma tuşuna basarak download modu onaylıyorsunuz.

2) Telefonu USB kablosu ile bilgisayarımıza bağlıyoruz, Eğer yeni donanım bulundu vs... derse mutlaka tanımasını bekliyoruz

3) indirdiğiniz Odin 1.85 uygulamasını rardan çıkarıp çalıştırıyoruz. Sol üstteki ID:COM yazısının sarı olduğuna emin oluyorsunuz.

4) Odin ayarlarını ellemeden indirdiğiniz CF RooT dosyasını PDA kısmına ekliyorsunuz ve Start butonuna basıyorsunuz.

5) Bu işlem 2-5 Saniye sürücek ve telefon kapanıp açılacak. Açılışta sarı renkte /!\ ünlem işareti görüyorsanız telefonunuz RooT edilmiş demektir

6) Telefon açıldığında uygulamalar kısmında CWM ve Superuser Programlarının yüklenmiş olduğunu görüceksiniz. Çalıştıklarından emin olmak için deniyebilirsiniz

7) Artık telefonunuz RooT edilmiştir. Istediğiniz uygulamaları kurabilir, marketten bölge değiştirip bütü uygulamaları görebilir ve custom romlar yükleyebilirsiniz

Şimdide Dilerseniz Custom Rom Yükleyelim...

Öncelikle vericeğim linkteki Romu bilgisayarınıza indirin.

Custom Rom 2.3.6 indir

1) Hafıza kartını formatlıyoruz ve indirdiğimiz dosyayı hafıza kartına atıyoruz.

2) CWM programını açıyoruz ve ClockWorkMod'a giriyoruz Reboot diyoruz.

3) Telefon kapanıp açılıyor, gelen menülerden ses açma ve kapama tuşuyla yukarı aşağı inerek wipe data / factory reset üzerine gelip home tuşunu basıyoruz ve YES yazısını seçip tekrar home tuşuna basıyoruz.

4) daha sonra wipe cache partition üzerine gelip home tuşuna basıyoruz ve yine YES diyoruz.

4) Install zip from SDCard menüsüne giriyoruz, hafıza kartına girip karta kopyaladığımız Rom dosyasını seçiyoruz ve YES diyoruz. Bu işlem 2-5DK arası sürücektir. yükleme bittikten sonra Rebot diyoruz ve artık yeni romumuz kullanıma hazır

Takıldığınız nokta olursa cevaplarım. Unutmayın her işlemin bir riski vardır. Rom sorunsuz hızlı stabil ve harika çalışmaktadır. Orjinal romdaki gereksiz herşeyden arındırılmıştır. Wi-fi daha başarılı bağlanmaktadır. Ayrıca orjinal romdaki 3 sms sayısından sonra mms'e çevirme olayı kaldırılmıştır Uzun mesaj yazmayı seven arkadaşlarımız, artık önünüz açık dilediğiniz kadar uzun yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özkan_16 -- 4 Mart 2012; 14:36:56 >

• Deneyen yokmu :)
  • anlatım gayet acıklayıcı olmus anlatım ıcın saol hocam
  • Up
  • Bu kadar sade ve anlaşılır bir dille anlatman makbule geçti diyebilirim.

E tabi bu kadar güzel anlatımda bide video olsaymış, o zaman da tadından yenmezdi sanırım :)
  • Mesajim bulunsun.
  • teşekkürler sayenizde çok kolay bi şekilde rootladım
  • Eline Sağlık
  • Root u daha öncede okudum ama tam olarak yaptığı nedir ? Root etmeden yapsak bu görüntüyü performans vs alabilirmiyiz?
  • eyvallah
  • ottoman ı kurduk teşekkür ederiz.
    bunu normal 2.3.6 versiyon temasına nasıl çevirebiliriz
    orjinal 2.3.6 olmasını istiyoruz görünüş olarak

ottoman rom u çevirme imkanı olmuyorsa bildiğiniz orjinal 2.3.6 rom var mı
    teşekkrüler
  • selam bende şuan 4.0.3 Rusya XWLP7 versiyonu yüklü bunun cf-root dosyası çıktı mı? nasıl bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SafaxP

selam bende şuan 4.0.3 Rusya XWLP7 versiyonu yüklü bunun cf-root dosyası çıktı mı? nasıl bulabilirim?

henüz çıkmadı. yesilcin.com'dan ve ya xda devolopers'tan takip edebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi_LaLe

ottoman ı kurduk teşekkür ederiz.
    bunu normal 2.3.6 versiyon temasına nasıl çevirebiliriz
    orjinal 2.3.6 olmasını istiyoruz görünüş olarak

ottoman rom u çevirme imkanı olmuyorsa bildiğiniz orjinal 2.3.6 rom var mı
    teşekkrüler

Orjinal 2-3-6 yüklemeniz lazm hocam.

http://www.hotfile.com/dl/147529707/d3cfb00/I9100XWKK2_I9100OJVKK1_TUR.zip.html

indirin ve telefonu download moda alın. odin ile yükleyin aynı root işlemi yapargibi

• Özkan Bey, anlatımınızın bu kadar sade ve yalın olması, benim gibi ilk kez android tel sahibi olanlar için harika. Şimdi verdiğiniz linklerden, dosyaları indiriyorum. bir sorum olacak; benim model i9100T. bu customrom lar bu modele uyarmı yükleyeyim mi? yoksa başka rom bu bulamam gerek?
  • Hocam root yaptıktan sonra üçgen içinde sarı ünlem işareti çıktı ama telefon açılmıyor?? ne yapmam gerekiyor??
  • Aradaslar rom sadece GT-I9100 içindir. Birde root işlemi sadece 2.3.x sürümleri içindir. Eğer ics yüklü telefona bu verdiğim dosyalarla root ederseniz, telefon açılış logosunda kalır. mecbur download moda alıp bastan rom yüklemek zornda kalırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.