Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
827
Cevap
71
Favori
71.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt

Ezbere konuşmadım hocam öncelikle onu belirteyim size. Bizzat inceledim ve evet çerçeveleri kalın bana göre ayrıca alt çerçevesi berbat görünüyor. 8 gb Ram şimdilik idare eder tabi yalnız 7 sene güncelleme gelecek olan cihaza uygun bir Ram kapasitesi kesinlikle değil. Geriye işlemci vs kalıyor. Exynos kullanmaktan zevk alan ya da exynos işlemciyi sorun etmeyecek olanlarda tabi ki alıp kullanabilir. Yalnız Snapdragon işlemci varkende Exynos işlemci tercih edilecekse yine alacakların takdiridir. Alacak herkese hayırlı olsun ama S24FE kesinlikle benim seçimim olamayacak, olmadı zaten :)

İyi de F6 ile S24'ü karşılaştırmadım ki, S24 FE'yi karşılaştırdım. Ben 8 gen 3 ile 8s gen 3'ü karıştırmadım da; siz exynos 2400 ile 2400e'yi karıştırmışsınız. F6 ile S24 arasında (256 GB rom, UFS 4.0) 14000 TL fark olduğunu da belirtmek gerek. Sonuç olarak F6'dan S24 FE'ye geçmeye özellik olarak gerek yok. Kişi Samsung arayüzü, absürt 7 yıllık güncelleştirme istiyorsa ve DeX vs. gibi özellikleri kullanıyorsa kendi bileceği iş. Son olarak güç tüketimi ve verimlilik gibi kriterlerde Exynos hala bariz geride.

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]

Gerçekleri Samsung lehine, kullanıcı aleyhine çarpıtıyorsunuz. Exynos 2400 bile güç tüketimi ve verimlilikte 8 gen 2'den gerideyken; daha kısılmış versiyonu 2400e'nin 8 gen 2'den önde olması imkansız. Samsung ne yaparsa yapsın başaramıyor. Zaten Exynos'un ilerleyecek bir noktası kalmadı, tıkanma noktasına geldiler. Şarj konusunda S24 Ultra'dan daha iyi bir cihaz yok S24 serisinde. Performans isteyen Exynos mu alır Allah aşkına? Ek olarak 14T Pro'nun Avrupa fiyatının 900€ olduğunu bilmesem beni de kandırmıştınız. S24 FE (588€) ile arasında 300€'yu aşkın fiyat farkı var. Pes diyorum vallahi bu kadar yalan inanılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 2 Ekim 2024; 18:34:0 >
  • Samsung kendisi satışa başladı mı? Ön sipariştir yanında hediyedir yada değişim kampanyası varmı ne kadar belli oldu mu?

• ****GhOsT**** kullanıcısına yanıt

galiba henüz satış başlamamış

• bayiye sordum 256 gb modeli 33.999 diyor çok pahalı değil mi ya

• Hypergear H kullanıcısına yanıt
    Pahalı ve bu fiyatı haketmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 256 gb modelin ufs 4.0 ile gelip gelmediğini anlamadan sipariş vermeyin. Zaten şu an bu fiyatlardan dolayı ne olursa olsun almayı düşünmeyin. 25 civarlarına indiğinde değerlendirilebilir. 1 ay sonra black friday başlıyor illaki bir yerlerde fiyatı düşer. Resmi sitede çok iyi bir teklifle çıkış yaparsa o ayrı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gnsnc G kullanıcısına yanıt

Exynos 2400 ve S24, Snapdragon 8 Gen 2 ve S23'e göre hem daha az ısınıyor hem de şarjı daha uzun gidiyor bu bir gerçek. Exynos 2400e de ana performans çekirdeğinin çok az daha düşük hızda çalışması Exynos 2400'e göre verimlilik konusunda faydalı olabilir.

Xiaomi 14T Pro ve S24 FE İngiltere fiyatları. İkisi de £649.

Bu da Poco F6, Exynos S24 ve Snapdragon S23 batarya testleri. İçlerinde en kötüsü Poco F6. En iyi de Exynos 2400'lü S24. Bundan sonra da ezbere konuşarak başkasını yalancılıkla itham etmeden önce biraz araştırırsınız.

Exynos 2400e ve Exynos 2400 arasında yüzde 5 bile fark yok.

• 128 alıp geçmek daha mantıklı

• Arkadaşlar kız arkadasima telefon bakıyoruz özellikle fotoğraf çekimi önemli oyun hiç oynamaz sosyal medya kullanımı mevcut.
    S24 plus ile s24 fe arasındayız ne önerirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Poco F6 modelinin şarjı bataryasına göre iyi gitmiyor. 8s gen3 işlemcisini başka marka kullanıyorsa daha verimli olabilir. Tekil olarak işlemci değerlendirmek doğru değil. Yazılım verimliliği oldukça önemli. 8s gen 3 iyi bir işlemci ama xiaomi yazılımı maalesef kötü. Ekran yansıtma yapamıyorum. En çok kullandığım özellik. Bu durumda 8s gen 3 bir işime yaramıyor. Not: oyun oynamıyorum, isimlerini bile bilmem. Kamera daha çok kullanıyorum.
    S24 FE modelinde 8s gen3 kullanılsaydı, akıllarda şüphe kalmazdı. Efsane şatış rakamına ulaşırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan -- 2 Ekim 2024; 21:7:57 >
  • adana01_689 kullanıcısına yanıt
    Galaxy s25'i beklesin daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adana01_689 kullanıcısına yanıt

Bunlar arasında kalınacak iki telefon değil yalnız. Herşeyi bırak parmakizi okuyucuları bile eşdeğer değil. Plus önde.

• Epey sitesinde bir kullanıcı şöyle bir yorum atmış S24 FE ile ilgili:

Alıntı

metni:
    Evet, atilan onca fan yorumunun ardindan bu yorum size iyi gelecek.
    Adamlar S24 FE'ye A55 kasasi koyuyorlar laf yok.Snapdragon 8 Gen 2'yi zar zor gecen, hatta modemde geride bile kalan Exynos 2400'u UC yapip 2400e ismiyle sunuyorlar, laf yok.Ekran cercevelerini kalin yapip ustune simetrik yapmıyorlar, laf yok.Kamera paketini S23 FE ile birebir ayni tutuyorlar, telefoto S20 FE ile ayni laf yok.Sonra geliyorlar ve diyorlar ki, Samsung ulkemize soyle ozel fiyatlandirma yapıyor, bak su ülkede su fiyatta satiliyor diyip telefona alinir damgasi basiyorlar. Yahu siz neyin pesindesiniz, Samsung bu siteye sponsor mu oldu? 7 sene guncelleme destegi varmis da, 2400e 8 Gen 3'u soyle zorluyormus da, Galaxy AI soyle uretkenmis bla bla. Laf kurulugu. Bana once sunu soyleyin, 30 bin TL'ye satilan, sozde supper bir yapay zeka bulunduran, Samsung'un sozune gore super kaliteli cekim yapan ve altini ciziyorum 7 sene guncelleme destegi olan bu telefonda biz nasil 128 GB depolama kullanacagiz? 8 GB RAM koyuluyor ve deniyor ki, One UI coook farklı. Yoo, bildigimiz Linux cekirdekli Android'in ustune Samsung sozde cok akici, kusursuz arayiz insa etmis. Yersen. Burada yapilan yorumlara aldanip da sakin bu cihazi almayin. 14T'ye on kamerada üstünlük sagliyor, baska ustunlugu yok. Samsung fanlari kendini paralayip gunah çıkartmaya devam etsin, Samsung'un nasil rezil duruma geldigini muhtemelen asla anlayamayacaklar.

Kendisini gerçekten takdir ve tebrik ederim. Neyse onu anlatmış, çarpıtmadan.

Sadece düzeltme yapmak istediğim bir konu; 2400e'nin 8 gen 2'yi geçemediğidir.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Bu kişi ben değilim bu arada, belirtmek gerekirse.

Hocam merhaba.

Büyük ekranlı, şarjı gün boyu dayanan, kamerası iyi bir telefon için tavsiye verebilir misin? Telefonda sürekli haber ve kitap okurum o yüzden ekran ne kadar büyük o kadar iyi. Oyunla falan hiç işim yok ama video ve fotoğraf çekerim, işlemciyi önemsemem ama kamerayı önemserim. Fiyat olarak kafamda 30 bin var ama çok çok iyi mutlaka al dediğin bir model varsa 40’ı da zorlayabilirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oguzhan kullanıcısına yanıt

Ben de tepe seviyesi Xiaomi'den S23FE'ye geçtim. Rahata erdim. Xiaomi'de donanım uçuyor. Sadece sistem özelliklerine bakarken bile ekran tutuşuyor. Samsung'a şöyle çakıyor, böyle frikik atıyor. Sonra benim de en çok kullandığım Android'in yerleşik özelliği olan Chromecast(ekran yansıtmaya)'e ve bunun gibi birçok şeye. Xiaomigiller buralarda çuvallıyor. Donanım var da kullanamadıktan sonra Snapdragon 9999 olsa ne yazar. S23 Fe aldım. Pili çabuk biten bir telefon ama yapamadığı iş yok kardeşim. Yani eleştiriyorum evet pili az gidiyor, modemi de snapdragon kadar iyi değil ama yapabildiği şeyler içinde de en iyisini yapmaya çalışıyor. Yetmiyor güncellemeyle telefonun pil ömrünü ölçülebilir şekilde(%10 kadar) uzattılar. Exynos'un bu seneki yeni modelleri eski nesillere nazaran çok daha az pil tüketiyor. Mesela A55'te de yeni Exynos 1480 var. Kendi fiyat bandında pil ömrü olarak ilk 3 telefon içerisinde.

• Merhabalar.

Hepsiburada'da bizzat kendi satıcısı Honor 200 Pro satıyor, fiyatı 29.999 TL. Kamerada detaycıysanız, kaliteli ve büyük ekran istiyorsanız tam aradığınız cihaz. Silikon-karbon dayanıklı bir bataryası var, 15 dk'da %50 dolum yapabiliyor. Fazlasıyla memnun eder.

Eğer kavisli ekran istemiyorsanız ve kaliteli bir ana kamera yeter diyorsanız; batarya, yazılım ve gündelik kullanım için Nothing Phone 2 önerebilirim. Premium hissiyatı veren bir telefon. 12 + 256 GB modeli N11 satıcılı ve 26.999 TL. 12 + 512 GB versiyon 30.000 TL bandında bulunabiliyor.

Xiaomi 14T serisi var. Kamera ve genel test skorlarına bakmak lazım. Özellikle 14T Pro 40.000 TL civarında yanında gelen saat hediyesi ve Snapdragon 8 gen 3 ayarındaki Dimensity 9300+ işlemcisiyle, kamera özellikleriyle düşünülebilecek bir cihaz.

Exynos ile bir sorununuz yoksa S24+ da olabilir. Ancak son zamanlarda özellikle S24 FE'nin gelmesiyle fiyatı artmış.

Eğer telefonu dikkatli kullanan biriyseniz Honor 200 Pro tercih etmenizi öneririm. Kılıfı, ekran koruyucusu vs. Amazon'da mevcut.

Bonus olarak; Realme GT 6T modelini araştırmanızı öneririm. Yine Hepsiburada'da kendi satıcısı ile 29.000 TL altında satılıyor. LTPO özellikli, oldukça parlak, 10 bit destekli, GG Victus 2 korumalı, hafif eğimli bir ekranı var. 5500 mAh bataryasına, 10 dk'da %50 dolum yapabilen 120W hızlı şarj desteği eşlik ediyor. UFS 4.0 depolama biçimli cihazın LPDDR5X gibi son model bir ram teknolojisi var. Yalnız bu cihazın yüksek donanımının yanı sıra; yardımcı kameralarda biraz geride kaldığı söylenebilir. Özetle oldukça iyi bir ekran ve bataryası var, kameradan 1 tık kısarsanız inceleyin derim.

Tabii ki konunun altında olduğumuz S24 FE de tercih edilebilir ancak; batarya, ekran ve hızlı şarj konularında rakiplerinin gerisinde görüyorum. Seçiminizi kullanmak istediğiniz markaya göre yapın ve mümkünse cihazları elden görüp öyle karar verin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.