Şimdi Ara

Galaxy S24’te kullanılacak Exynos 2400'ün performansı açığa çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy S24’te kullanılacak Exynos 2400'ün performansı açığa çıktı
    Yaklaşmakta olan Samsung Galaxy S24 serisi hakkında yeni bilgiler duymaya devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi son raporlar, Galaxy S24 ve S24 Plus modellerinin Exynos 2400 yonga setinden güç alacağını bizlere gösterdi. Bu bağlamda tüm gözler, Snapdragon 8 Gen 3'e rakip olacak işlemciye çevrildi diyebiliriz. Bugünse Exynos 2400'ün ilk performans sonuçları paylaşıldı. 

Exynos 2400'ün ilk performans sonuçları paylaşıldı

Bilmeyenler için Samsung, bu yılın başlarında tanıtılan Samsung Galaxy S23 serisi özelinde, Exynos işlemcileri rafa kaldırdı. Ancak bir yıldır küresel pazardan uzak kalan Exynos platformunun çok yakında geri döneceği söyleniyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Galaxy S24 ve 24 Plus modellerinde Exynos 2400 (belirli pazarlarda), S24 Ultra'da ise Snapdragon 8 Gen 3 kullanılacak. Dolayısıyla Samsung'un yeni yonga setinden performans anlamında pek çok beklenti var ve bugünki sonuçlarda buna ışık tutuyor diyebiliriz. 

Rakibinin gerisinde

Galaxy S24’te kullanılacak Exynos 2400'ün performansı açığa çıktı
    Yukarıdaki test görüntüsünde görebileceğiniz gibi Galaxy S24, Exynos 2400 işlemci ile 1.656 puanlık performans sergiliyor. Öte yandan halihazırda Snapdragon 8 Gen 2'den güç alan Galaxy S23 modelinin 1.746 puana ulaştığını görüyoruz. Aradaki fark her ne kadar küçük olsa da, S24 serisinin rakibi S23 değil ve kesinlikle bundan daha güçlü olacağını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla erken sonuçlar, işlemcinin Snapdragon 8 Gen 3 ile rekabet edip edemeyeceği gibi bir soruyu akla getiriyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S24 serisinin boyutları ortaya çıktı

Öte yandan ne Exynos 2400 ne de Snapdragon 8 Gen 3 resmi olarak piyasaya sürülmüş değil. Dolayısıyla yeni işlemcilerin rekabetini görmek için bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Kaynak:https://wccftech.com/exynos-2400-early-gpu-performance-shows-how-the-chipset-still-lags-behind-the-snapdragon-8-gen-2/

• Gözünü seviyim Samsung amiral gemisinde hata yapma qualcommla devam et. Exynosu ucuz orta seviyelere harca.

• Şaşırtmadı Samsung'un çapı da vizyonu fa buraya kadar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herhalde 990 hezimetinden sonra 2100 ile biraz çıkış olmuştu sonra 2200 ile yine battı 2400 de bir halta benzemiyor gibi, umarım qualcomm ile çıkar bunlar.

• S serilerine exynos koyma arkadaş hiçmi ders almıyorsunuz hatalarınızdan. Bak S23 harika bir cihaz ve piyasada kendine güzel bir yer buldu performans ve pil ömrü sayesinde. Üstüne koya koya devam et işte.

• Androidçiler bu dönem üzülecek gibi, mantıklı bir seçim yaparak ayfona geçin derim.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    eğer bunlar exynos'a geçerse 3-4 sene snapdragon 'u unutun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reklamın iyisi kötüsü olmaz ön değerlendirmelerde. Böyle sonuçlar çıkabilir. Resmi üretimde değişir, exynos güzel işlemci performanslı da olabilir ona lafımız yok da. Arkadaş şu pil sorununu çözemediyseniz eğer vay halinize bu sene. S10 kullandım performanstan yana şikayetim olmamıştı hiç değiştirmeye niyetim de yoktu. 4 sene sonra s23 aldım dünya varmış ya dedim. %85 sınırlamasında bile 24 saat gidiyor telefon mis gibi, düz s23 pili düşük olan model bir de.

• Benden 100 dolar fazla ücret al ama snapdragon olsun. Çok fark var

• Önceki nesil işlemciyi bile zar zor yakalamış. Yenisi tanıtılınca fark yine açılacak. Aynı paraya exynoslu samsung alınmaz. Haksızlık yani, zaten Türkiye’de telefon almak bile lüks neden daha kötü işlrmciyi alalım

• Samsung exynosu, tablet ve giriş model telefonlarda kullansa daha iyi olacak.

• YakopsObiWan kullanıcısına yanıt

Apple tabletinde pc için kullandığı işlemciyi kullanıyorGalaxy S24’te kullanılacak Exynos 2400'ün performansı açığa çıktı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S24 ultra dan başkası alınmaz. Exynos çöpü almak yerine parayı bayılıp s24 ultra almak daha mantıklı. Snapdragon 8 gen 3 için.

• Herkes exynoss düşmanı olmuş. Batarya performansı iyi olursa işlemci performansı benim için çok da önemli değil. Çünkü zaten gayet iyi işlemci performansı sunacaktır. S23 serisini bilerek pas geçtiklerini düşünüyorum. S24 ile iyi bir işlemci görebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exynoslu sürsede nasıl olsa alcak kereviz çok var o yüzden sürmeye devam ediyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple bu sene 3nm TSMC işlemci üretim bantlarını tamamen M3 ve A17 Pro için ayırdığı için Snapdragon Gen 3 sanırım yine 4nm ile çıkacak. Yüksek ihtimal de mevcut imkanlarla %25 veya %30 bir güç artışı elde edebilecekler. Bu da single core'de 2000'li rakamları görebileceğimiz anlamına gelir. Exynos 2400 eğer single core'de bırak 2000'i 1600'ü geçebilsin gidip elini öperim Samsung'un.

Ekstra olarak daha işlemcinin display, camera, 5G anten gücü vs gibi önemli aksamları da açıklanmamış. Ben zannetmiyorum 2400'ü avrupa pazarına sunacağını.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.