|
Galaxy S25 Ultra'nın S Pen'i artık Bluetooth özelliğine sahip değil
-
-
Bundan ne farkı kaldı peki? merak ettiğim için soruyorum
-
Bu kalem ile hiç bir zaman alakası olmadı. Yanlış hatırlamıyorsam zaten Note 9'a kadar kalemde BT yoktu. Kalem elektronik bir donanım ve ekranın arkasında ona özel bir algılayıcı var. Görseldeki kalem ise parmağı taklit eder. Basınç veya açı gibi değerleri yansıtmaz.
-
Bunu şu sebeple sordum; haberden anladığım kadarıyla kalemde pil olmayacak ve haliyle aktif bir elektronik ekipman içermeyecek. hal böyle olunca pasif bir dokunmatik kalemden ne farkı olacak?
-
O kısım yanlış çünkü. İlk nesil (Note 1 ) den beri o kalem elektronikti ve öyle olmaya devam edecek. Sadece BT modülü ve onu besleyen bir kaynak olmayacak.
-
Bt kaldirma sebeplerinden biri şarj 1 saat tasarruf için kaldirmadilarsa elimi keserim..:))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onun genel kullanıma %1 bile etkisi yoktu ki.
-
Bencede cihazda hiç bişey değişmedi pilden kazanmak için olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nasil yok hocam BT actiğinda kulaklik baglandiginda bile etkisi var tm belki kimse kullanmiyorur ama olmamasi bile tasarruf değişen birşey yok batarya ayni işlemci de 1 saat dark yaratilmiş
Müziği saatlerce dinlersin ancak kalemi saatlerce kullanacak haliniz yok. Anlık işinizi görmek için kullanıyorsunuz. Bu sebeple genel kullanıma etkisini pek dikkate almazsınız özellikle 1 saat gibi büyük bir fark imkansız.
-
Kalemi komple kaldıracaklar bu da habercisi. S26 ultra kalemsiz gelirse şaşırmam
Demek ki bu anlamı kalmadı. S25 plus alın demişler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kalem eskisi gibi çalışıyor sadece Note 9 ile beraber gelen uzaktan bazı komutları gönderme özelliği gitti.
-
Ellerinize yazık ancak yanılıyorsunuz Samsung sinekten yağ çıkaran karakter(sizlikte) bir firma olduğu için 50 cent daha cebinde kalsın diye kaldırmıştır.
Kalemi cazip yapan o özelliklerdi. Yoksa telefonda ucu süngerimsi diğer kalemler de kullanılır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Alıntı
metni:Samsung, Air Commands özelliğinin kullanıcıların yüzde birinden azı tarafından kullanıldığını söyleyerek kararını gerekçelendiriyor. Elbette sineğin yağını çıkarıp kar arttırmaya çalışıyoruz, diyecek haliniz yoktu.
Ama en azından daha yaratıcı bir sebep düşünseydiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 23 Ocak 2025; 12:23:20 > -
Anlamıyorsunuz ki yukarda anlattım ama anlamamak için neyi zorluyorsunuz ? O kalemin ana işlevi basıncı aktarmak. O kalem hala elektronik bir donanım.
-
Seri üretimde o 50 cent milyon dolar tasarruf demek oluyor
Çok fark var. Keramet kalemde değil ekranda. Şarjsız bile olsa ekran kalemin basınç seviyesini ayırt edebiliyor ayrıca sistem kalem ile parmağı ayırt edebiliyor. Wacom'un çizim tabletleri gibi. Diğer firmalar genel olarak kerameti ekrana değildi şarjlı-bluetooth kalemlere yüklüyorlar. Aslında samsung'un çözümü daha iyi kalemleri daha dayanıklı ve değiştirmesini ucuz kılıyor. Aktif bluetoothlu kalemlerin fiyatı neredeyse giriş seviyesi tablet fiyatına geliyor.
-
Bu sadece iletken bir kalem. Günümüzün kapasitif ekranlarında parmak ile dokunmayı simüle eden bir kalem. Bunun yerine alüminyum folyo da kullanabilirsin mesela ya da parmaklarında dokunmadik bölüm olan eldivenler de aynı şey.
Ama kalem özelliği olan paneller sahip tablet ve telefonlarda kalemin pozisyonunu algılayacak ekipmanlar var. İncecik uçla çizim yapmanı sağlayabiliyor ve kalemi açılı kullandığını,, ne kadar bastırdığını algılıyor. Yani basınca duyarlı oluyor kalemler. Piyasdaki bir çok grafik tabletin kalemi pasiftir mesela ya da aktif olarak usb'den şarj olanları da vardır. Benim grafik tabletimin kalemi şarjlı ama şarjsız kalemi olan tabletler de var.
İşin sırrı burada kalemin ve panelin özelliği. Kalem yine aynı kalem.
Kalkan ise BT özelliği. Sunum yaparken, deklanşör olarak kullanırken vs rahatlık sağlayan bir özelliği kaldırmışlar. Saçmalık tamamen.
S24'den sonra iyice saçmaladı. 10X kamerayı kaldırdı 5x yaptı, ekran kasa oranı bir garip oldu, habire bir şeylerden kısıyor ama fiyaltar da habire artıyor. Model yükseltmek için s23'den geçer miyim diyordum vazgeçtim. Mantıklı bir model çıkana kadar s23'e devam D: zaaten easycep ile anlaştı artık samsung. KAnser ediyorlar.
Bundan ne farkı kaldı peki? merak ettiğim için soruyorum |
Bunu şu sebeple sordum; haberden anladığım kadarıyla kalemde pil olmayacak ve haliyle aktif bir elektronik ekipman içermeyecek. hal böyle olunca pasif bir dokunmatik kalemden ne farkı olacak? |
Nabiz olcer gitti, uzaktan fotograf cekme gitti, microSd kart slotu gitti. Niye bir insan samsung alsin ki? Bu dertleri cekecekse ve 100 bin yine verecekse gitsin apple alsin. Nami yurur, satarken degeri dusmez, en salak sorunda bile canli baglanan musteri hzimeti olur, her turlu aksesuari kilifi falan bulur.
|
Bir tanesi yorumda demiş ki, e ee ne özelliği kaldı kalemin artık. Kalemin amacı sadece uzaktan deklanşör butonu olarak kullanmak mıydı? Şaka gibi yorumlar bunlar :))) Arkadaşımın eski note 10 telefonuyla yaptığı resimleri görse ağzın açık kalacak. Gayet büyük ekranda ve resim bilgisi olan bir insan şaşılacak derece güzel işler çıkartabiliyor bu telefonlarla ve çok gelişmiş çizim özellikleri var yıllardır geliştirilen. Kendim de Samsung note 10 plus kullanıyorum 4 yıldır, kalemi pek kullanmasam da S pen yazılım olarak sürekli güncelleme alan çok güncel bir program olarak korunuyor halen. Benim telefonda da kalem deklanşör olarak kullanılıyor ama 4 senede 4 kere kullanmadım öyle söyleyeyim.
|
Benzer içerikler
- ios 18 fotoğraftan nesne silme özelliği açma
- vpn instagram
- video boyutu küçültme
- gizli story izleme
- xiaomi whatsapp sorunu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X