Daha önce bir yerlerde bahsedildimi bilmiyorum, yurtdışı forumlarında dolaşırken bir başlık dikkatimi çekti. Batarya hakkında bir araştırmadan söz edilmiş.
Tüm kullanıcılarında bildiği üzere çoğu zaman pil kullanımının yüzde 50 sini neredeyse Hücre Askıda(cell standby) işlemi harcıyor. Bazı kişilerin araştırmasına göre telefon az çeken bir yerde bile olsa bu düzeyin normal bir telefona göre çok yüksek olduğu görülmüş ve bazı araştırmalar sonucunda sorunun yazılımsal olduğu bulunmuş. Tabiki samsung bunu kabul etmemiş ama programlamacılar problemin bu olduğunda ısrarcı.
Problem ise şuymuş: power_profile.xml adlı dosyada enerji tüketim verisi 34mA olarak girilmişki, bu değer pratikte imkansız olarak değerlendirilmiş; 34 olan değerin yaklaşık 3.4mA olması gerektiği söyleniliyor.
Referans olarak verdiğim sitedeki işlemi gerçekleştiren insanlar gerçekten batarya tüketiminin düzeldiğini, telefonlarını daha uzun süre kullandıklarını söylüyor.
Daha önce böyle bir konu yada araştırma duyan oldu mu acaba?
Linkteki konudan benim anladigim sadece göstergelerde bir yanlislik oldugu. Pil suresindeki bir artistan badsedilmiyor?