Arkadaslar merhaba. Iki hafta once Galaxy S4 i9500 aldim, her seyiyle mukemmel hicbir sikayetim yok. 2 haftadir telefonla yapmadigim kalmadi, her sey cok iyi. Ama bugun farkettim, ekraniyla ilgili bir problem var. Internette gezerken farkettim, ekranin ust kisminda biraz problem var. Mesela bembeyaz bir sayfa actigimda, ekranin ust kismi hafif pembe ya da mor gibi gorunuyor, asagi indikce duzeliyor. Ve farkettikten sonra bu beni rahatsiz etmeye basladi. Sizce neden olabilir? Ne yapmaliyim? Guncellemelerle gecebilecek yazilimsal bir sorun mu yoksa donanimsal bir sorun mu? Galaxy S4 kullananlar lutfen kontrol edebilirler mi, tum S4'lerde de oyle mi yoksa sorun tek bende mi..? Lutfen yardim edin, tesekkurler..
Ekran testi yaptim boyle sorun yok
Donanımsal sıkıntı olabilir yetkili servis ile görüşün.
quote:
Orijinalden alıntı: devilmycry_87
Ekran testi yaptim boyle sorun yok
Ekran testi derken? Nasil yaptiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: screay
Oyle yapicam sanirim.. Garantisi de var nasilsa. Yeni telefon mu verirler yoksa bunu mu duzeltirler?
quote:
Orijinalden alıntı: Zigore
quote:
Oyle yapicam sanirim.. Garantisi de var nasilsa. Yeni telefon mu verirler yoksa bunu mu duzeltirler?
Ekranı değiştirirler büyük ihtimal ama olmazsa telefonu değiştirirler...
Hocam bilhassa ekran parlaklığı düşükken mi yapıyor ? S4 pentile ekran herhalde ? pentile ekransa bu normal.
quote:
quote:
quote:
hmm, teşekkürler.. peki bir şey sorabilir miyim, ekranı değiştirirlerse telefon açılıp kurcalandığı için dengesi falan bozulmaz bu sefer başka bir problem çıkarmaya başlamaz di mi? :D Hayır eğer öyle bir ihtimal varsa göndermeyip böyle idare edicem. :) Ayrıca, yaklaşık kaç gün sürer?
Teşekkürler, şidi yaptım testi. 'red' 'green' 'blue' gibi şeyler var, tıklayıp baktım, bunlarda belli olmuyor. Ancak, mesela internet sayfasında sekme penceresini açın (açık internet sayfalarının göründüğü gri renkli kısım), orada çok belli oluyor. gri resmin ekranın üstünden aşağıya doğru resmen daha açıklaştığı belli oluyor. Acaba oranın normal hali mi bu, diye düşünmüştüm, ama başka yerlerde de görülüyor ama en çok burada belli oluyor.. Siz de girip bir bakar mısınız sizdeki durum nasıl?
quote:
Orijinalden alıntı: ScR3Am05
Hocam bilhassa ekran parlaklığı düşükken mi yapıyor ? S4 pentile ekran herhalde ? pentile ekransa bu normal.
Ekran parlaklığı açıkken de var, düşükken de var. Ama şimdi denedim, parlaklığı kısınca, daha çok belli oluyor.. Bu arada, S4'ün ekranı yanılmıyorsan pentile, umarım normaldir ama diğer arkadaşlar bizim ekran da öyle durum yok diyor..
Teşekkürler, şidi yaptım testi. 'red' 'green' 'blue' gibi şeyler var, tıklayıp baktım, bunlarda belli olmuyor. Ancak, mesela internet sayfasında sekme penceresini açın (açık internet sayfalarının göründüğü gri renkli kısım), orada çok belli oluyor. gri resmin ekranın üstünden aşağıya doğru resmen daha açıklaştığı belli oluyor. Acaba oranın normal hali mi bu, diye düşünmüştüm, ama başka yerlerde de görülüyor ama en çok burada belli oluyor.. Siz de girip bir bakar mısınız sizdeki durum nasıl?
Merhaba, Ne yazık ki bende S4 yok.. Daha önceden ekranda böyle bir şey var mıydı? Eğer önceden yoksa belki bir ezilme veya baskıya uğramış olabilir... Siz onu en yakı zamanda yetkili servise verin. Ayrıca red, green, blue testleri ölüpixel testidir..
Iyi Günler...
quote:
quote:
quote:
quote:
hmm, teşekkürler.. peki bir şey sorabilir miyim, ekranı değiştirirlerse telefon açılıp kurcalandığı için dengesi falan bozulmaz bu sefer başka bir problem çıkarmaya başlamaz di mi? :D Hayır eğer öyle bir ihtimal varsa göndermeyip böyle idare edicem. :) Ayrıca, yaklaşık kaç gün sürer?
Yetkili servis yapacağı için öyle bir sorun olmaz. Emin değilim ama serviste en fazla 30 iş günü kalmakta sonra para iadesi olabilr.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Yetkili servis yapacağı için öyle bir sorun olmaz. Emin değilim ama serviste en fazla 30 iş günü kalmakta sonra para iadesi olabilr.
Anladim, yardimlariniz icin tesekkur ederim.. "green" "blue" 'lari falan denedigimde dikkatlice kontrol ettim, bir problem yok. En azindan olu piksel yok. :D Bakalim, bu gece sehirdisina cikicam ama gelince servise vereyim artik, sabirla beklicem ne yapayim. :)
ZigoreZ
kullanıcısına yanıt
Hocam dediğiniz problem benim ilk cihazda da vardi Sorun degrade olarak geçiyor. Display tester adlı uygulamayı indirip içindeki viewing angle testini yapmanızı öneriyorum. O testte sorun olup olmadığı belli olur. Benim cihazı değiştirmişlerdi. Aynı sorunu olan birkaç arkadaşınkini de değiştirdiler. Bahsettiğim test şu:
quote:
Orijinalden alıntı: OBJECTIVE
Hocam dediğiniz problem benim ilk cihazda da vardi Sorun degrade olarak geçiyor. Display tester adlı uygulamayı indirip içindeki viewing angle testini yapmanızı öneriyorum. O testte sorun olup olmadığı belli olur. Benim cihazı değiştirmişlerdi. Aynı sorunu olan birkaç arkadaşınkini de değiştirdiler. Bahsettiğim test şu:
Cok tesekkur ederim, bu uygulama cok isime yaradi.. Ve aci gercek; ekranda problem var. Bu testle bariz belli oldu.. Yardiminiz icin cok tesekkur ederim, sonuc olarak yetkili servise vermeye karar verdim, artik ekrani mi degistirirler telefomu mu bilemem ama yeter ki su problem cozulsun. :)
Hocam verin servise hic affetmeyin 30 gun icinde uretim hatasindan kaynaklanan sorun tespit edilirse sifir cihazla degisim ya da iade haklariniz var. Yalniz bazi servisler swap cihazla degistiriyorlar eger jelatinsiz vs. telefon gelirse kabul etmeyin. Bu arada cihazi nerden almistiniz? Ithalatci garantiliyse durum degisebilir belki ondan sordum
quote:
Hocam verin servise hic affetmeyin 30 gun icinde uretim hatasindan kaynaklanan sorun tespit edilirse sifir cihazla degisim ya da iade haklariniz var. Yalniz bazi servisler swap cihazla degistiriyorlar eger jelatinsiz vs. telefon gelirse kabul etmeyin. Bu arada cihazi nerden almistiniz? Ithalatci garantiliyse durum degisebilir belki ondan sordum
Vatan Bilgisayar'dan aldim. Problem cikmaz umarim.. :) Bu arada jelatinsiz telefon gelirse kabul etmeyin falan derken, telefonun ilk kutusundan cikarkenki ustunde yapisik olan, Super Amoled HD virt zirt yazan jelatin mi? Bu arada telefonumda hafiza karti var, telefonu verirken onu cikarayim mi? Bi de, kutusuyla birlikte mi vericem, sadece telefonu mu? :)
Hocam benim cihazi eski kutuya koyarak degistirmislerdi sonra baska arkadaslara sordum sifir kutuda yeni cihaz gonderilmeliydi dediler ondan soyledim benim yeni gelen cihazda da kasa acikligi vardi yolladim para iadesi alicam herhalde. Degisim icin kutu ve faturali gondermenizi isterler herhalde. Vatan computer a ya da servise sorun isterseniz. Hafiza kartinizi cikarin. Riske girmeye gerek yok Telefon degisirse kalir gider ALLAH korusun
quote:
Hocam benim cihazi eski kutuya koyarak degistirmislerdi sonra baska arkadaslara sordum sifir kutuda yeni cihaz gonderilmeliydi dediler ondan soyledim benim yeni gelen cihazda da kasa acikligi vardi yolladim para iadesi alicam herhalde. Degisim icin kutu ve faturali gondermenizi isterler herhalde. Vatan computer a ya da servise sorun isterseniz. Hafiza kartinizi cikarin. Riske girmeye gerek yok Telefon degisirse kalir gider ALLAH korusun
peki. :)) Bütün aksesuarları tam bir şekilde telefonu kutusuna koyup (hafıza kartını da kendim ayrıca aldığım için çıkarıp) teslim edicem o zaman.. Bir de ben şarj yetmiyor diye extra battery kit almıştım, onu vermeme gerek yok heralde, kendim ayrı aldığım için? Kart ve battery kit hariç, kutusuyla aynen teslim edicem yani.. Bakalım, 2-3 gün sonra falan götürebilirim anca..