Şimdi Ara

Galaxy S6 Edge ve One M9'un bükülme testi ilginç sonuçlar ortaya koyuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galaxy S6 Edge ve One M9'un bükülme testi ilginç sonuçlar ortaya koyuyor

Geçtiğimiz yıl iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin piyasaya çıkmasının ardından özellikle iPhone 6 Plus modelinin bükülmesi uzunca bir süre gündeme gelmişti. Günlük kullanım sırasında arka cebe koyma gibi bazı senaryolarda büküldüğü söylenen iPhone 6 Plus için kısa bir süre sonra bir güncelleme yapıldığı ve ağırlığının yaklaşık 1.5 gr artarak kasasının sağlamlaştırıldığı da söylenmişti.

Apple için bükülme konusu artık geride kalırken bu kez hedef yeni amiral gemisi modellerini piyasaya süren Samsung ve HTC olacak gibi gözüküyor. Samsung Galaxy S6 Edge ve HTC One M9 modelleri bükülme testine sokulurken iPhone 6 Plus'ın da bir kez daha dayanıklılığı test ediliyor.

Öncelikle değerlerin kurulan düzeneğe, cihazın desteklendiği ve basıncın uygulandığı noktalara göre değişebileceğini hatırlatalım. Bunun ardından bükülme testini teknoloji dünyasına kazandıran iPhone 6 Plus'ın dayanıklılığına göz atacak olursak, video için kurulan düzenekte cihazı bükmek için uygulanması gereken basınç sınırı 50 kg olarak belirlenmiş. iPhone 6 Plus'ı kırmanız için ise 81 kg seviyesinde bir basınç uygulamalısınız.

Galaxy S6 Edge modeli aynı düzeneğe koyulduğunda ise yine bükülme basıncı 50 kg olarak belirleniyor. Ancak iPhone 6 Plus modelinden farklı olarak S6 Edge modelinde ekranın köşelere kıvrımlı olması sebebiyle basıncı karşılayan bu noktada ekranın çatladığı görülüyor. Ekran çatlaması cihazı kullanılmaz hale getirmiyor, ayrıca cihazın ekranının Gorilla Glass 4 teknolojisine sahip olduğunu da hatırlatalım. Galaxy S6 Edge modelini kırmak için ise 67.5 kg'lık bir basınç uygulamak yeterli oluyor.

Test sırasında telefonların kırılması olarak ölçülen değer cihazların kullanılmaz hale geldiği basınç değerlerini yansıtıyor. Bu bağlamda HTC One M9'un da test sonuçlarına bakacak olursak cihaz diğerlerine göre farklı bir sonuç ortaya koyuyor. Bükülme ve kırılma sınırı 55 kg olarak ölçülen cihaz bu basınç sonrası eski haline dönüyor ancak güç butonunun olduğu kısımda kasa kırılarak cihazı kullanılmaz hale getiriyor. 

• İşte bu sebeplerden dolayı, ve tamamen duygusal (500TL fark) olarak ısrarla S6 diyorum. Edge bence alınmaz. S6 ve S6 Edge aynı anda yan tarafa gelecek şekilde yere düşseler, S6 nın yanı demir olduğu için demir kısmı zarar görür. Ama S6 Edge yan düşerse ve ekrana düşerse kırılır.

• Kimse o kadar güç uygulamaz bir telefona. 6 plus' u haklı çıkarabilmek için yapılmış gibi sanki. Telefon cepte bukuluyordu daha ilerisi yok ve duzelttiler. Normal S6 niye testte yok ben anlamadım. Edge'in zaten yapısı gereği dayanıklılığı düşük olacaktır ama M9 şaşırttı.

• Note4 epey iyi dayandı ...

Bu da demek oluyor ki Iphone6 gibi Galaxy S6 modelleri de kolay bükülebilecek cepte eğilirken çömelirken ...

Rezalet ! .

• bence iphone6+ ın haklılığını ispat etmek için yapılmış. Ayrıca iph6+ ın bükülme noktası tam ortası değil, ses tuşlarının olduğu bölüm. Tuşlardan ötürü orada zayıf bir nokta var. Diğer noktalardan büküleni görmedim hiç. Diğer telefonlara lafım yok. S6 edge ekran konusunda zaten sağlam bir telefon değil yani oradan kırılması normal olmuş. HTC nin de bükülme noktası gene 6+ gibi tuşların olduğu kısım. Bu zamana kadar bükülmeye dayanmasının sebebi güç tuşunun üstte, ses tuşlarının üste yakın olmasıydı.

• Burda teste sokulması gereken S6 olmalıydı S6 Edge değil. Zaten Edge ekran tasarımı olarak bunların hiçbiri ile kıyaslanamaz ama kavisli ekran ile aldığı sonuç bile yinede tatminkar.

Niye S6 değil merak ediyorum acaba S6 bunların da ötesinde bir dayanıklılık sunduğu içinmi teste tabi tutulmadı.???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 4 Nisan 2015; 9:16:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu testte Edge modeli yerine S6'nın normal modeli kullanılması daha uygun olurdu. Zira kıvrımlı ekran, daha ince metal çerçeve gibi farklar var Edge modelinde. İlk çıkan iP6-6 Plus modelleri ile şimdikiler arasında da bükülme konusunda farklılıklar var. Yeni modeller daha fazla kuvvete dayanabiliyor. Arka cebe koymadıktan ve biraz da dikkat ettikten sonra kolay kolay bir şey olmaz. Hatırlarsanız iP6+'ları çocuklar bükebiliyordu. iP6+'ın sorunu boyutları. Büyük olduğu için sağlamlığı koruması da zor oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu testte olumsuz bir olay goremiyorum.

Kavisli ekran yatay oldugundan dolayi ters kuvvetle kirilmasi kadar dogal bisey olamaz.

Fizik kanunlari geregi bu boyledir.

S6 edge ile baska kavisli ekranli telefonlar varsa onlarla karsilastirmalari gerekirdi.

iPhone ve HTC nin yanina S6 edge degil S6 yi teste sokmalilardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 4 Nisan 2015; 9:50:45 >
  • Bu testler gereksiz. Bendgate bu testler nedeniyle çıkmadı. Gerçek hayatta gerçek kullanıcıların günlük kullanımına bağlı olan testlerle ortaya çıktı.

Eğer s6 edge alanlar da bu büküldü diye forumlara konu açarlarsa o da eleştirilir.

• yazık lan telefonlara bize vereydiniz mis gibi kullanır test ederdik en doğalından

• milletin anlamadigi nokta iphone'a 10 pound guc uygulayinca yamuluyor ve uyguladiginiz gucu kaldirinca eski haline donmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

İşte bu sebeplerden dolayı, ve tamamen duygusal (500TL fark) olarak ısrarla S6 diyorum. Edge bence alınmaz. S6 ve S6 Edge aynı anda yan tarafa gelecek şekilde yere düşseler, S6 nın yanı demir olduğu için demir kısmı zarar görür. Ama S6 Edge yan düşerse ve ekrana düşerse kırılır.

Böyle düşünüyorsak 3310 da bir tercih olabilir düşmelere çok dayanıklı

• Bide G Flex de deneselerdi :D . HAle Bak Edge ekranlı telefon daha az dayanıyo diye eleştiri almış. Bi zahmet çerçeve dışına taşan ekranda kırılsın okadar basınçta. Şuan rakipleri yok ilerde çıkarda test edilirse ozaman hakkıyla incelenir.

• Beyler affedersiniz ama bu bana biraz sidik yarışı gibi geliyor. Bence günümüz telefonlarında artık bir tek aranan kriter olmalı fiyat/performans gerisi hikaye.

• hahaha hiç güleceğim yoktu yaaa:)) ne hallere geldik arkadaş telefonları karşılaştıracak alan kalmadı artık bükme işine geldi sıra...

İphone 6 plus çıktığı zamanda söylediğim gibi; neticede bu cihazlar inceler ve alüminyum alaşımlı kasaları mevcut yani tabiri caizse metal, aynı zamanda büyük hacimlere sahipler(yüzölçüm olarak) yani normaldir bükülmeleri kırılmaları bunda abartılacak bişi yok. Artık insanlar premium malzeme istiyorlarsa aynı zamanda da hafif olsun diyorlarsa telefon taşıma alışkanlıklarını değiştirecekler ve daha dikkatli kullanacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

İşte bu sebeplerden dolayı, ve tamamen duygusal (500TL fark) olarak ısrarla S6 diyorum. Edge bence alınmaz. S6 ve S6 Edge aynı anda yan tarafa gelecek şekilde yere düşseler, S6 nın yanı demir olduğu için demir kısmı zarar görür. Ama S6 Edge yan düşerse ve ekrana düşerse kırılır.

Birisi köşeyi dönerken çarpar. Çöp kamyonu gelir çarpar. Park halinde gelir çarpar. Işıkta durursun gelir çarpar. Öyle veya böyle çarpar.

Bu mantıkla fazla para verip lüks araba almaya da gerek yok.. yere düşeceğini düşünerek kaç kişi telefon alıyor???

• DubSteq kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=DwK6ETTdS3A&feature

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 4 Nisan 2015; 14:01:04 >
  • Bu nasıl bir ızdırabdir. Telefonlar bukulurken bende yamuldum resmen :) adam gibi test etsenize :)

• İphone 6 neden yok plus la note u karşılaştırın, varya nasıl yiyosunuz milleti

• Ne kadar mantıksız bir video.İlk olarak s6 edge tamamen farklı bir tasarımla geliyor ve normal iki telefonla kıyaslanıyor.İkinci olarak iphone 6 ve plusların dayanıksız olduğu nokta ses tuşunun olduğu yer.Basınç oraya uygulanırsa telefon bükülüyor.Diğer yerler görece daha dayanıklı zaten videoda da belli.Ki kasa yapısı yenilenmiş model.
    https://www.youtube.com/watch?v=Y0-3fIs2jQs
    bu videodaki dayanıklılık ve şimdiki dayanıklılık değerleri arasında uçurum var.

Linkini verdiğim videoda m8 in deforme olmaya başladığı değer 70 pound olarak gözüküyor.Ben şu ana kadar m8 im büküldü diyeni duymadım.Telefon en zayıf yeri kadar güçlü oluyor.İphone un ses tuşlarında vardı zaafı düzeltildi.Bu telefonda sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.