Hayırdır bu nasıl bir anasayfa?
Ne oluyor arkadaş her yer bu reklamlarla kaplı? Hayır reklamı anlarım da neden Türkçe değil onu anlamdım ülkenin ana dili mi değişti ne oldu böyle?
Son bir hafta içinde sezonda açıldığından artık bir dondurma yiyelim dedik ve bilindik bir markanın kutulu bir sersinden dondurma aldık 30-40 tl arası bir para verdik.
Yemekten sonra yiyelim dedik açtık bir de ne göreyim buzlu buzlu olmuş taş kıvamında bir dondurma. Belki sadece üzeri öyledir dedim tadına bakmamla içinin de aynı derece buz dolu olduğuna şahit oldum. Ertesi gün hem üretici firmaya hem de aldığım yere şikayette bulundum. Tabi üretici firma soğuk zinciri bozulmuştur vs gibi bahanelere sığındı. Bir kaç gün sonra başka bir bilindik markanın 40-50 tl arası satılan maraş usulü dondurmasını aldım. Durum gene aynıydı üzerinde bir parmak buz tabakası vardı. Bu üreticiyi de az önce aradım şikayetimi bildirdi. Yaz sezonu yeni açılıyor heves edip alacak olan milyonlarca ev halkı evine buzdan ürünler alacak iade edilmediği sürece de bu firmalar sudan para kazanacak. Bunun böyle olması zoruma gidiyor. Lütfen halk olarak bu tür olaylara tepkinizi koyun. Beğenmediğiniz ve kalitesiz bulduğunuz ürünleri lütfen iade edin. Edin ki bu firmalar sütten bir haber içinde sadece su ve tatlandırıcılar olan dondurmalar üretip fahiş fiyatlara satamasın. Veya başka başka ürünlerde kalitesizliği bu topluma hak göremesin.
Zama zam gelmiş...
Buyrun... Haftalarca düşen döviz kurları bir kuruş indirime yansımazken artan en ufak kur nedeniyle yükselmiş herhalde... neyse ki ötv den karşılancakmış pompaya yansımayacakmış...
10 yıllık süresi dolan elektrik sayacı değişimi hakkında
Dün bir sms geldi. Süresi dolan sayacınız değişti diye. Bende nedir ne değil diye araştırmaya başladım. Öncelikle saati söküp yerine yeni saat takmışlar ama ne eski saatle ilgili bir tutanak var nede elimde eski saate ait bir veri. Sordum incelemeye gönderdik falan diyorlar. Ben bu eve yeni taşındım sayılır 7-8 ay falan oldu. Şimdi biraz araştırınca bu konuyla ilgili epey bir mağduriyet olduğuna şahit oldum. Öncelikle incelemeye giden saatler ne hikmetse hep eksik ölçüm yapıyor ve kullanıcıya ekstra fatura olarak epey uçuk rakamlarla tahsil ediliyormuş. Hiç bu durumu yaşayıp fazla ölçüm yapan sayacı olup bana geri ödeme yapıldı fazla ödediğim faturalar iade edildi diyen var mı mesela aramızda? Açıkçası çok ucu açık bir konu gibi geldi bana kimler ne şekilde nasıl ölçüm yapıyor laboratuvar ortamında ölçülüyor falan dedi müşteri hizmetleri de bana tutanak bile sunmadılar sayacı kaçta teslim aldınız sağlam mı teslim aldınız kırıpta mı aldınız beli değil...Ben evde tek yaşıyorum akşamları çok fazla zaman geçirmiyorum evde yani pek elektrik kullandığım yok. İşte buzdolabı tv vs şimdi bu durumda diyelim eksik ölçüm yapıyordu 10 yılın tüm eksiği bana mı kesilecek. Bu konuda endişesindeyim şu an o kadar ilginç bir durum ki anlam veremedim. Konuyla ilgili tecrübeleri olan arkadaşlar bilgi paylaşımı yaparsa sevinirim
Türk Telekom sil süpür kandırmacası!!!
"Sil Supur Kampanyasindan kazandiginiz Sil Supur Whatsapp Haftalik4GB paketi hattiniza tanimlanmistir. B001"
Bu mesajı görünce ne anlarsınız? Whatsapp içinde yapacağınız her veri alışverişi için bu hediye paketten düşmesini beklersiniz demi... İşte bende öyle yapıp bir kaç görüntülü görüşme yaptım akşam baktım ki veriler normal aylık paketimden gitmiş. Hatta yazışmalar bile aylık paketten düşmüş 4gb whatsapp olduğu gibi duruyor. Hemen müşteri hizmetlerini aradım durumu izah ettim. Ne dese beğenirsiniz "görüntülü görüşme kampanyaya dahil değil"... Sebep?? Peki normal kullanımlarımda düşmemiş cevap yok kayıt açalım dedi. Tamam dedim aklıma şu soru geldi peki dedim bu bilgi bana mesaj da verilmedi ayrıca 4gb veriyi bir haftada sadece yazışarak nasıl bitirebilirim burada bir çelişki yok mu diye sordum kampanya böyle dedi. Sonra sinir oldum bir daha aradım ve bu bilginin nerede yazdığını kendi gözlerimle görüp okumak istediğimi sordum herhangi bir yerde yazmadığını sadece müşteri hizmetlerinin bilgisi dahilinde olduğunun cevabını aldım. Şaka gibi demi düpedüz aldatmaca... Vatandaş bir kaç gb internet geldi diye sevinip sağı solu arasın sonra hop sürpriz aylık paketi bitip aşım yapsın fatura katlansın ohh ne güzek düzen dikkat edin sakata gelmeyin arkadaşlar ben BTK ya şikayet yazdım bişey çıkacağından değil ama işte birde buradan yazayım bari gören olursa kanmasın.
Tüvtürk ve kanallarda dönen reklam!!
Şimdi bu şirketin bir sürü olayı var zaten zarar etmesi imkansız bir şirketken vergi borçları silindi yüksek fiyatlarıyla her zaman gündem oldu vs vs... Asıl aklıma takılan bir şey var bu adamlar tekel olmasına rağmen Türk halkı tüvtürk ü seçti diye neden reklam döndü aylarca!! Bizi salak mı sanıyorlar anlamadım ki başka seçeneğim yok kimi seçeceğim! Bunda bir iş var rekabet kurulu gibi bir şeyi kılıfına uydurmak için yapılmış olmalı yoksa neden böyle bir şey yapılsın! Haa unutmadan kredi kartı ödeme seçeneği getirceklermiş sonunda ee tabi halkta nakit para kalmadı ödemeleri nasıl yapalımda alalım telaşı başladı :)
Geçen hafta 4.99 a aldığım 6 lı yumurta bugün 7.29 !!!
Geçen hafta 4.99 a aldığım 6lı yumurta bugün 7.29 !!!
Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım...
Sene 1995 daha o zamanlar ülkemiz bu denli gelişmemiş ve bu şekilde bir refaha kavuşmamıştı. O zamanlar şartlar çetin ve zor olduğundan daha kredi kartı ve benzeri şeyler pek kullanılmazdı. Zaten kullanılsada yaşım 15 olduğundan bende olması da mümkün değildi. Peki ya nasıl alabilmiştim? Okuyordum o vakitler ve okuldan arta kalan zamanlarda da babamın atölyesinde işlere yardım eder küçük harçlıklar alırdım. Babam o zamanlar başkalarının yanında işçilik değilde kendi iş yerinde esnaflık yapabiliyordu ancak gücü buna yetiyordu. Biz dahil bir kaç aile o dükkandan ekmek yiyordu. Bende bu harçlıkları validemin o zamanlar girebildiği şimdi pekte görmediğim bir adet olan altın günlerine girmiş biriktirdiğim paraları burada değerlendirmeye karar vermiştim. Altın günü de ne derseniz o zamanlar işte kadınlar toplaşıyorlar bir eve yemekler yapılıyor pasta börek vs tıka basa yeniyor birde ev sahibine herkes bir altın veriyor falan... Neyse garip adetler işte dedim ya ülke o zamanlar bu kadar büyük ve gelişmiş bir ülke değildi. Gün sırası bana gelince herkes altınını gönderdi elimde epeyce bir altın oldu :) dedim ben bu altınlarla ne yapayım. O zamanlarda oyunlara merakım tavan yapmış durumda 16 bit kasetli atarim var ama gözüm yeni çıkan Playstationda. Bozdurdum altınları gittim bir tane Playstation yanına da Tomb Raider ve Moto Racer oyunlarını hediye aldım:) Yaş 15 buraya dikkat! sonrasında her ay bir iki oyun derken yüzlerce oyun oynadım o cihazla hala çalışır durumdayken bir kardeşimize vermiştik. Hey gidi günler heyyy...
Şimdi ne mi değişmiş babamın iş yeri yok kapatmak zorunda kaldı. Başkalarının yanında çalışıp zor bela emekli oldu. Kıt kanaat emekli maaşı ile geçinmeye çalışırken ek iş için birilerinin yanında çalışmaya devam ediyor. Valide bırakın altın günlerini düğünlerde altın takamaz duruma geldi. Ben 40 yaşında adamım ve Playstation 5 almak için para biriktiremez hatta hayal dahi edemez oldum. Ama olsun biz görmedik ama eskiden insanlar yağ kuyruklarında tüp kuyruklarında bekliyormuş ekonomimiz çok kötüymüş şimdi çok şükür şahlanmış durumdayız. Her ne kadar bir şeyler alamasakta hayaller kuramasakta buna da şükür...
Not: Bazı arkadaşlar csb falan yazmış :) arkadaş yaşım 40 yalan söyleyecek yaşı çoktan geçtik burada yalan dolanla prim kasacak halimiz yok şükür :) tarihlerde bir miktar yanılıyor olabilirim 1995 değilde 1996 olabilir bu da affola ;) Tomb raider ilk gördüğümde aşık olduğum oyundur. Bunu izmir fuarında bir pcde oynanırken gördüm. Para biriktirmeye pc için başladım ama ps1 i görüpte tomb raider da olunca direkt hedefim ps1 oldu. Yani gerçekler bunlar arkadaşlar şimdi ben fakirleşmiş olabilirim belki siz zenginsinizdir ps5 i hiç zorlanmadan alabilir oyunlarını keyifle oynayabilirsiniz. Bu benim gerçeğim aynı gerçeği yaşayan birileri var mı? Merakım buna hepsi bu...
Coronalı günlerde grafik tasarım işleriniz yapılır.
|
Bir Ayda İki Su Faturası...
|
Son Giriş: 11 sn. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.298
İkinci El Bölümü Mesajları: 76
Konularının görüntülenme sayısı: 19.430 (Bu ay: 457)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.984 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar